Şimdi Ara

Japonyadan gelen bir Sony HDR-HC3 menü dili problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Japonyadan çok uygun fiyata Sony Hdr-hc3 buldum ve bir japon arkadaşa getirttim. 1000 ytl ye maloldu bana
    paketi açtıktan sonra üzerindeki japonca yazılarla küçük bir buhran yaşadım, fakat öldürücü darbe kamerayı açınca oldu, menü japoncaydı
    hemen arkadaşıma şunu ingilizce yap dedim, yaklaşık bi 10 dakka uğraştıktan sonra olmadığını döyledi, kolonya ile ayıltılktan sonra kutuyu inceledim ve şöyle bir yazı buldum
    "camcorder for Japan only", internette baktım gerçektende başka bir dilde menü olmadığını netleştirdim,

Şimdi soruma geliyorum, bioslara, cd writer lara yada player lara yapıldığı gibi kameralarada yazılım yüklemesi yapılabiliyormu
    yapılıyorsa nerede yapılır, riskleri nelerdir.

Umarım bu konuda bilgi sahibi birileri vardır,

arkadaşım bir çok şeyi gösterdi bana, zaten daha önce kamera kullandıysanız az çok bişeyleri anlıyorsunuz, ama her şeyi çözmek çok zor, ayrıca ciddi bir karın ağrısı, kanji karakterleri bir şeylere benzetip aklımda tutmaya çalışıyorum tıpkı bulutlara bakıp bir şeylere benzetmek gibi :)

siz siz olun japonyadan bişe alırken dikkat edin :) ucuz ama böle enteresan şeyler de olabiliyor.

birde zebra diye bir özellik var (japon arkadaş çevirdi zebra diye) onu açınca özellikle beyaz görüntüleri ışık falan zebra deseniyle gösteriyor nedir bu özellik acaba

şimdiden teşekkürler

• Hiç bir şekilde yazılım yüklemesi yapılamamaktadır.

Kamera ile yaşayacağınız asli problem ise kanımca dili değil NTSC formatında olması olacaktır.
    Ama sadece aynı kaydı amacıyla kullanacaksanız, çektiğiniz videoyu dagıtmayı düşünmüyorsanız çokta bir problem oluşturacağını zannetmiyorum.

Oysaki japonya'dan alırken tek yapmanız gereken "HC3EK" uzantılı overseas model dedikleri çoklu dil menusu bulunduran, PAL sistemli, TR harici 50 civarı ülkede uluslararası garantili modeli almaktı.
  • Selam,

menü dili problemini umarım çözersin... ama, bunu çözdükten sonra seni daha büyük problem beklemekte:kaydedilen videoların NTSC formatında olması!

Bir arkadaşıma da Amerika'dan HC3 gelmişti. O da bana bırakmıştı, bir süreliğine.

Benim tecrübelerim şunlar : 15 dakikalık bir NTSC kaydı PAL'E dönüştürmesi yaklaşık 90 dakika sürmekte. Vegas 7 ile.

HC3 ün menüsü, marifetleri ve special efectleri HC3E' ye göre daha zengin. Bu zebra da bu efectlerden biri olmalı.

İşin içinde çıkamayıp da eğer bir gün elinden çıkarmaya karar verirsen haberim olsun:))
  • quote:

Kamera ile yaşayacağınız asli problem ise kanımca dili değil NTSC formatında olması olacaktır.
    Ama sadece aynı kaydı amacıyla kullanacaksanız, çektiğiniz videoyu dagıtmayı düşünmüyorsanız çokta bir problem oluşturacağını zannetmiyorum.

sd kayıt tamam da,
    hd kayıt yaparken ntsc, pal sorunu yaşamayacak değil mi?
  • HD kayıt yaparken de ntsc-pal farkı söz konusu, ama SD kayıtta oldugu gibi renk gamutuydu, sıkıştırma farklılıklarıydı v.b. gibi sorunlar yerine sadece field sayısı uyumsuzluğu yaşanacak(50i-60i).

Zebra ise belli bir parlaklık düzeyinden yüksek alanları işaretleyerek explosure ayarı yapmaya yarayan bir özellik.
    IRE70 modunda ten renklerinin gerçekliğini koruması sağlanırken, IRE100 modunda ise highlight yanığı dediğimiz o bolge içinde ayrıntı gosteremeyecek kadar parlak bolumlerin işaretlenmesini sağlıyor.
    Düzenli olarak IRE100 de kalması yararınıza olacaktır.

Bu arada histogram, zebra v.b. gibi fonksiyonlar hc3'te de hc3e'de de bulunmaktadır. Belki hc3'te default olarak açık olabilirler.
  • daha NTSC problemini yaşayamadım bile :)
    Ya çok kötü oldu bu haberler arkadaşlar, az önce sony e bi mail yazdım, lakin sizden sonra hiç umudum kalmadı. artık çözecez japoncayı, format farkını ise sineye çekicem gibi,

Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.
    en azından japonyadan bişealacak arkadaşlar varsa iyi bir bilgi edinmişlerdir bu mailden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.