Internette bir cok yerde arastirmama ragmen (bu forum da dahil) Xbox One X ile yeni satin almis oldugum Sony KD-49XF7005 televizyonumun arasindaki baglantida sanirim sorunlar yasiyorum ve bu konu hakkinda da siz bilgili arkadaslardan yardim alabilecegim uzun zamandir aklimda oldugu icin bu basligi acma ihtiyaci hissettim. :) Ayrica ayni konuyu TV Genel bölümüne de actim ama oradan sonuc cikmayacak gibi gözüküyor.
Hikaye su; uzun zamandir 4K deneyim ile oyun oynama istegim oldugu icin gittim 4K HDR10 destekleyen SONY markali televiyzonlari arastirdim ve iclerinde en makul olan KD-49XF7005 modelini satin aldim. Ardindan bir de gittim tabi Xbox One X aldim. Fakat gel gelelim ki konsolun ayarlarini yaptigim zaman ekte gönderdigim resimdeki gibi "Televiyzonunuz HDR10'u desteklememektedir" bilgisi mevcut. Televizyonun kutusunun üstünde, Sony'nin kendi internet sayfasinda televiyzonun HDR10 desteklediginin bilgileri olmasina ragmen neden böyle bir hata aldigimi anlayabilmis degilim. Televizyonun kendi ayarlar menüsünde de yapabilecegim pek bir sey bulamadim. Oyunlari oynadigim zaman gercekten de sanki görüntüler gercekten cok iyimis gibi bir hisse de kapilamiyorum.
Rica edersem kendi tecrübelerinize dayanarak bana yardimci olabilir misiniz? Simdiden cok tesekkür ederim!
Çok bilgim olmamakla beraber sıkıntı hdmi kablonuzdan dolayı olabilir. Bir bakmanızda fayda var. Kablo versiyonu vs
Sony tv'ler hakkında çok bilgim yok ama full hdmi color veya buna benzer bir seçeneğin tvde var ise açık olması gerekiyor. Sanırım bu tv'de ips panel kullanılıyor.O yüzden kontrast ips panellerde baya düşük olur.Kontrast düşük olduğu için hdr deneyimi tam verimli olmaz.
TV ayarlarından hdmı 2.0’ı aktif etmemişsiniz sanırım.
arc yazan hdmi girişine tak hdmi 3 olması lazım.sonra dua et bana.
Çözüldümü probleminiz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme