Şimdi Ara

Sony Bravia büyük bir HDMI Sorunu!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
25.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben baya bir zaman önce Media marktdan 40" Sony Bravia KDL-40P3600 aldım. Sorun ise HDMI hariç herşey mükemmel çalışıyor. Ama 5-6 tane HDMI cihazı denedim ama sonuç hep aynı oldu bi türlü çalışmadı.
    Denediğim cihazlar:
    - 2 tane farklı Airties in İptv cihazı. Merak edenler burdan bakabilriler:https://www.log.com.tr/airties-iptv-ile-avrupa-acilimina-devam-ediyor/
    - 2 farklı markada Laptop
    - Pirahana Full HD media player
    - Ufak HDD li bir media player

Hepsinde aynı sorun. Görüntü gelmiyor. Sol yukarda bazen 2 sn lik 576p diyor sonra Siyah ekranda kalıyor. Farklı HDMI kablolarıyla denedim olmadı. Kendi sitesinden En son yazılımı kurdum olmadı. 3 HDMI girişinide denedim olmadı. Sorun nerde anlayamadım. LUTFEN! Bir bilginiz varsa soyleyin...

Yetkili servise söyledim geldiler ellerinde 480p lik cihaz getirdiler bi o çalıştı. Adama dedim neden 1080p likcihaz getirmediniz. Dediki nerden bulcam. Türkiyedeki yetkili servisin davranışına bak. Garantili Cihaza hiç bişey yapamadılar. Çıldırmak üzereyim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 21 Ocak 2011; 15:25:34 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sony Bravia HDMI Sorunu: Tanılama ve Çözüm

Sony Bravia televizyonlarında sıklıkla karşılaşılan bir sorun, HDMI bağlantısıyla ilgili sorunlardır. Bu sorun, çeşitli belirtilerle kendini gösterebilir, bunlardan en yaygın olanları şunlardır:

• Sony TV HDMI Görmüyor: Televizyon, HDMI bağlantılı cihazdan gelen sinyali algılamıyor veya görüntüleyemiyor.
    • Desteklenmeyen Sinyal Cihaz Çıkışını Kontrol Edin: Bu hata mesajı, televizyonun HDMI bağlantılı cihazdan gelen giriş sinyalini desteklemediğini gösterir.
    • Programlar Kaydedilmedi: HDMI bağlantısı aracılığıyla kaydedilen programlar, televizyonda görüntülenemiyor veya erişilemiyor.

Bu sorunları çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

• HDMI kablolarını ve bağlantı noktalarını kontrol et. Hasarlı veya gevşek kablolar sinyale parazit oluşturabilir.
    • Farklı HDMI kabloları dene. Bazı kablolar daha yüksek bant genişliğine sahip olabilir ve daha iyi performans sunabilir.
    • Televizyonunun HDMI ayarlarını kontrol et. HDMI portu için doğru giriş kaynağının seçildiğinden emin ol.
    • HDMI bağlantılı cihazın ayarlarını kontrol et. Çıkış çözünürlüğü ve yenileme hızının televizyonun desteklediği değerlerle uyumlu olduğundan emin ol.
    • Televizyonunu ve HDMI bağlantılı cihazı yeniden başlat. Bu, geçici aksaklıkları gidermeye yardımcı olabilir.
    • HDMI bağlantılı cihazın yazılımını güncelle. Güncel olmayan yazılım, uyumluluk sorunlarına neden olabilir.
    • Televizyonunun yazılımını güncelle. En son yazılım sürücüleri, HDMI bağlantısıyla ilgili bilinen sorunları çözebilir.

Sorun devam ediyorsa, bir Sony yetkili servisi veya teknisyeni ile iletişime geçmeni öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Farklı cihaz denemişsin farklı kablo ve tv'nin farklı girişlerini denemişsin. Son olarak menüden tv'yi fabrika ayarlarına geri döndür bakalım. Eğer hala sorun devam ediyorsa tv bozulmuştur. Bir şekilde servisi ikna edeceksin veya başka bir Sony servisini çağıracaksın mümkünse...
  • garanti bitmeden servisle irtibata geç, zira sorun öyle böyle bir sorun değil.
  • bende de buna benzer bir sorun var garantiye verdik ama sorun devam ediyor hdmi laptop ve ps3 ten goruntu alirken uydu ve xbox dan goruntu gelmiyor bu sorunu tv modeli 40kdl3550 cozumu bilen var mi?
  • Sony Bravia 60 NX720 aldım HDMI bağlantı olarak PS3 ve XBOX çalışıyor ancak Dark MEdia player HDMI üzerinden çalışmıyor.Sorunu araştıyorum ancak çözemedim.
  • 2 seneden fazla oldu sony bravia aldım,, laptopumu, uydu alıcısını bu zamana kadar hdmı dan sorunsoz kullanmıdm,, bikaç hafta önce hem uydu alıcısı, hemde laptopumdan tv ye aktardığım hdmı da sıkıntı çıktı,, dün bendeki 2 hdmı kablosunu da denedim,,2 si birden tırtlamış,, oksitlenme olmuş,, yeni kablo ile sorunu hallettim,, umarım herkesin hdmı sorunu bi kablodandır
  • yeni hdmı kablosu denemenizi öneriyorum,,bendeki eski(2 senelik) 2 hdmı kablosu aynı gün tırtladı,,yeni kablo işimi halletti,,umarım herkesin sorunu kablodandır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4 senelik kdl w5500 cihazımızda hiçbir hdmi port üzerinden görüntü alınamıyor..birkaç farklı cihaz ve kablo ile denendi.4 farklı hdmi girişinde çalışmadı.yalnız scart ile uydu bağlantısında görüntü alınabiliyor.tv deki sıkıntı hdmi portlarda görüntü alınamaması şu anda.teknik servis araştıracagım.
  • Bende RGJ lı bir Xbox var makine başka bir televizda çalışıyor ama benim tv de çalışmıyor fabrika ayarlarına geri döndürdüm ama yine olmadı ne yapmam gerekli YARRRRDIMMMM

• caution C kullanıcısına yanıt
    bilgi olması açısından yukarıdaki sorun anakartın ücretsiz değişimi ile sonuçlandı.2010 da aldıgımızda garanti 5 senelikmiş.
  • Selam arkadaşlar,

SONY - KDL-37S5500

2009 yılında aldım 5 yıl garantisi varmış fakat 27.10.2014 de sona ermiş :( o da benim şansım.
    vga to dvi kablosu ile pc de yıllardır kullanıyordum ve hd uydu alıcısı (next) hdmi ile sonra da bi ps 3 hdmi ile hepsi aynı anda sorunsuz...
    sonradan kablo tv (teledünya hd) uydu alıcısı kullandım ve onun hdmi çıkışı arızalı olduğundan başka çalışan bir cihaz ile (abim kullandığı ile) değiştirdim tv sorunsuz çalıştı...
    sonra bir ay kadar önce pc ve tv hdmi kablosu takılıkyen pc de görüntü acaip dalgalanma yapıyordu. bir kaç kablo değişimi falandan sonra sorunun tv hdmi kablosu takılıyken pc de dalgalanma olduğunu farkettim.
    bunu da geçtim, yeni bi mac mini aldım yine hdmi olayı tabi. e bu defa da mac açıkken ekran yanıp sönmeye başladı hatta şu anda da yaptı :(( ve mac den zannederek apple teknik servise verdim. bir hafta kaldı ve cihazda sorun olmadığı anlaşıldı bugün.
    yani araştırdığım kadarıyla hdmi girişleri tv kadar uzun ömürlü değil sanırım.

• arkadaşlar merhaba
    bendeki sorun. sony hx800 tv den HDMI ile görüntü alamıyorum. media player ile tv yi beraber açtığımda player ın başlangıç görüntüsü geliyor (mesala play e store yazısı) sonra tam player ın menü görüntüsü gelmek üzere iken ekran kararıyor ve görüntü yok. TV resetledim faydası olmadı. Bu sorunun başlangıcı ise mahallenin bir tarafına yıldırım düştü. TV korumalu priz anahtarından kapalıydı. Yalnız eski player ın stand bay konumundaydı. Player(noontec) de başka akım korumalı prize bağlıydı(tunçmatik). Veeee yıldırım düşmüş mahalleye. Media player (nontech) standby konumunda olmasına rağmen devre dışı kaldı, içindeki HDD sağlam kaldı. Amma velakin TV'in HDMI, ve diğer (PC girişi hariç) çalışmaz oldu. Birde Eternet girişi de çalışıyor. Servise verdim tamir olamadı. Anakart değişmesi lazım dediler. Anakart siparişi vermek üzere 2 hafta Tv servisde bekledi. Bir türlü kart siparişini veremedile. Neymiş şirket yeni bir program altyapısına geçecek, o yünden sipariş veremiyoruz dediler. Bende TV geri servisden getirdim. Ben evde uğraşırken deneme yanılma ile yeni bir media player ve PS3 ile ilk önce bu cihazları açıp, sonra TV açtığımda HDMI dan görüntü aldım Bu çözümde 1 hafta sonra çözümsüzlük oldu. Şu anda tekrar çalışmamaya başladı. KENDİMCE BAĞLANTILAR İLE BİRÇOK AYARMAYAR DA YAPMTIM NAFİLE.. ya hiç görüntü gelmesi direk anakartı değiştireceğim Bu arada yetkili servis sistemler açılınca parça siparişi verip bana döneceklerdi, nerdeyse 2 ay oldu. Benzer sorunu yaşayan ve çözüm bulan varsa , yardımlarınızı bekliyorum Bana akıl verebilecek bir arkadaş varmıdır?

• arkadaşlar merhaba.Sony marka 32 inç lcd var ve pc yi buna bağladığım zaman aşağıdaki videodaki sıkıntının aynısnı yaşıyorum.video bana ait değildir.aynı sıkıntıyı yaşayan başka birine ait.farklı hdmı kablolarıyla denedim aynı sıkıntı devam ediyor.farklı lcd de 2 senedir kullanıyorum ekran kartını hiç bir sıkıntı çıkarmadı.sizce sorunun kaynağı nedir?

https://youtu.be/iWohJIqk7nE
  • Merhaba arkadaşlar..

Bende aynı problem ile muzdaripim sony bravia
    Spybox S9 Uydu alıcısı aldım.. TV HDMI portlarini ilk defa kullandım! Ama yukarda ki arkadaşın problemi ile aynı durum mevcut
    (https://youtu.be/iWohJIqk7nE)
    Çözümü bilen yapan varsa yol göstersin!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.