Şimdi Ara

java da junior seviyeye gelip iş bulmak ne kadar sürer? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
9.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    diploma eğitim olmayana koskoca ülkeler emanet ediliyor . 300 - 500 çalışanlı bir firma da emanet eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bir şey yok. İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Diploması olmayanı belediyede çaycı olarak bile işe almıyorlar.

Bir iş için bin kişinin başvurduğu bir ülkede yaşadığımız gerçeğini ne kadar çabuk unutuyorsunuz.

Arkadaşının kendi işyeri varmış, maaş almadan işe başlamış. O da İnternet Kafe midir, nasıl bir işyeriymiş, bilmiyoruz.
  • K110 kullanıcısına yanıt
    Diplomasi olmayani ise almiyolar deyip kestirip atmaktan ziyade ulkede diplomanin degeri var mi diye dusunmek lazim bence

Eger kisi kendini yetistirebilirse olabilir bende boyle dusunuyorum ama umarim kendimi kandirmiyorumdur uzun bir yoldan sonra ortaya bir seyler cikarmaya basladim umarim karsiligini alirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir örnek vereyim. Geçen sene sonu İstanbul belediyesine 50 kişi işe alınacaktı. 5000 kişi başvuruda bulunmuş.

Peki o başvuranlar arsından işe alınacak olan 50 kişi nasıl seçildi? Başvurular nasıl yapıldı? Hangi belgeler istendi?

Başvuru için bile Diploma gerekli. Senin kendini geliştirdiğini kim nereden bilecek?

Bir iş başvurusunda istenilen belgeler:
    Kimlik süreti, Vesikalık fotograf, Diploma, Savcılıktan "Sicil kaydı", Referans veya bonservis, Varsa sertifikalar.
  • Sen diploma olmadan iş bulamazsınları, yok öğrenemezsin diyenleri sallama bile, bu tür canlılar her yerde var olacakta ve ne yazık ki bizim ülke de daha da çok. O yüzden elinden geldiğince yabancı forumlarda takıl. Ben de sonradan öğrendim, bilgisayar mühendisliği vs okumadım ama şuan çok iyi yerlerdeyim 11 bin insana ulaştım bilgimi paylaşarak (Instagram üzerinden) yani bu tip insanları boşver, bunlar kendilerinin yapamadıkları şeyi, başkasının da yapamayacağını düşünecek kadar acizler. Kitap oku bol bol ve kod yaz düzenli olarak, projeler yap aklından geçen. 5 ayda çok güzel noktaya gelirsin. Yazılım her zaman kendini güncellemeni ister, süreklidir o yüzden sürekli oku. Başarılar hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnstagram'da 11000 takipçiye ulaşınca ne oluyor?
  • Kardeşim 15 yıldır bu foruma üyeyim, ilk kez böyle bir başlık dikkatimi çekti. Siyaset yapmayı asla sevmem, fakat bir gerçek var ki ülkemizin satınalma paritesi bayağı düştü. Şuan genç yaşlı herkes yurtdışı veya rahat iş bulacağı bir alana yöneliyor. 27 yolun başı. İngilizcen var zaten en önemli husus bu.

Bu sorunun cevabı biraz da sana bağlı. Şuan çalışıyor musun? Ne kadar zaman ayırabilirsin bunları bilmek lazım. Evli misin, çocuğun var mı hepsi değişken yani. Bunların hiçbiri bahane değil ama hızı tabiki etkiler. Yine de bence 3 yıla iş alemine girebilecek kadar öğrenirsin.

Hangi dille başladığının bir önemi yok. Algoritmave veri yapıları olayın büyük kısmı. Hele hele kod yazma tecrübesi inanılmaz bir şey. Hangi dili kulanırsan kullan o dilde 1000 saat uğraşmak diye bir terim var. İlk yılın çok zor geçecek. Mesela deitel in kitaptaki sorular gayet iyidir. Belki bir soruda takılacaksın bir soruyu 5 saat düşüneceksin.Belki çoğu soruyu çözemeyeceksin. Ama ilk 1 yılı atlatırsan seni kimse durduramaz.

Kaynak olarak çok dağılma. 1-bible dediğimiz kitaplar, mesela c dilinin mucidi ritchie nin yazdığı the c programing language kitabı gibi. Daha çok bible var. 2-kaliteli youtube kanalları mesela sadi evren şeker hoca var. Hintliler var gibi.3-cousera, 3dx gibi dünyanın en iyi üniversitelerinin bedava egitimleri var. Bunların geneli iyidir.

Anlamadığın konuda saatlerce araştırma yapmaktan sıkılma. Henüz erken ama ileride stackoverflow ve github açılış sayfan olacak.

Iş bulma konusuna gelince, ortalamanın üzerindeysen rahat bulursun. İspatlaması en kolay meslektir. Yani ne kadar yetkin bir programcısın karşı taraf kesine yakın anlar. Türkiyede diploma ön şarttır. Yurtdışında genelde sorulmaz. Eğer istersen bir kaç yıl sonra istanbul üniversitesi açıköğretim yönetim bilişim sistemleri oku. Şimdi okursan seni yavaşlatır hatta tamamen durdurabilir. Ama Türkiye'de firmalar başvuru bile almaz diploma yoksa. Eleştirmiyorum ama yurtdışıyla bu derece tezat olması tuhaf. Matematik mezunuysan gerek yok.

Yani olur.kesinlikle vazgeçme. Gül gibi yoldasın.kendine yatırım yapıyorsun kariyer gelişimi yapıyorsun. Aksini söyleyene aldırma.

• quote:

Orijinalden alıntı: K110

İnstagram'da 11000 takipçiye ulaşınca ne oluyor?
    Mesele o kadar sayıya ulaşmak değil, mesele o kadar insanın bir üniversiteden mezun olmayan birinden bilgi alması, ve bu insanın da bilgiler paylaşabilecek düzeye gelmesi. Bunu siz üniversite de eğitim almış insanlar (hepsi değil tabi) kendinize yediremiyorsunuz ve o yüzden insanların hevesini kırmaya çalışıyorsunuz. Bu konu bu kadar basit aslında. Insan gibi bir yol vermek yerine insanların hevesini kırmaya çalışmayın, adam heves etmiş istiyor neden saçma sapan şeyler diyip adamın hevesini kırıyorsunuz? Sizin gibiler bu hayatta hiç başarılı olamayacak.

• Bende bir bilgisayar mühendisi öğrencisi olarak kesinlikle katılıyorum.Bu sektör bambaşka bir sektör ve çalışan bence kesinlikle karşılığını alır.bilmiyorum bu konuda büyüklerim ne der ama ben böyle düşünüyorum.Eğer ki bu abimiz çalışırsa birçok sınıf arkadaşımdan daha bilgili ve yetkin olabilir.ünide verilen bilgi de müfredat da kısıtlı ve yetersiz zaten aslolan mantığı kavramak.Bana da herkes işsiz kalırsın diyor.bu forumda çok var böyleleri.Aslolan her daim yol göstermek olmalı bence yol kesmek değil.

• İşsiz kalmazsın. İşsiz kalanlar kolay yolu seçip, memur olma hayalleri kuranlar. Mesela, bu kadar açıkta bekleyen öğretmen adayı varken, öğretmenliği seçen birinin işsiz kalma olasılığı en baştan kesinleşmiş durumda.

İşverenler diploma dışında bir de referans ister. Bu senin adına güvenirliğini tasdik eden bir ortak tanıdık olur, veya senin kendi yetkinliğini kanıtlayabileceğin ve bitirilmiş bir proje yada başarılı olmuş bir projeye katılım olabilir.

Github'a üye ol ve bir veya bir kaç projeye katıl. Adın duyulmuş olur.

Ben de bir İnstagram hesabı açıp, çıplak fotograflarımı paylaşacağım. En az 1.000.000 takipçi kasarım kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K110 -- 21 Ocak 2020; 13:56:21 >
    Diyecek bir şey bulamayınca nasıl da saçmalıyorsun arkadaş ya. Adam gibi de evet heves kırmaya çalışıyorum. Bilmiyorum hangi organın ile okudun ama ben bilgi paylaşıyorum dedim, çıplak fotoğrafı nereden çıkardın? hem senin senin çıplak fotoğrafa o kadar da gelmez hani.
    Öğretmenlik ile yazılım çok ayrı dünya, işte bu adam yazılım için üniversite okuyor ve bu karşılaştırmayı yapacak kapasitede, cidden gülünç. Bir çok insan herhangi bir üniversiteden mezun olmayıp bu alanda çok başarılı oldu oluyorda ve olacakta. İstersen dünyanın en iyi üniversitesinden mezun ol, kendini geliştirmezsen bir cacık olmaz ama istersen hiç bir üniversiteden mezun olma ama çalış didin, emek ver başarılı olursun. Üniversiteleri referans alacak kadar cahil olmayın. Zaman kaybısın.

Bu yorumları ilerde görecek hevesli arkadaşlara sesleniyorum, Bu ve bunun gibi tipler hayatta insanların başarılarını körüklemek, hevesini almak için var olan tipler, ve her yerde olacaklardır, o yüzden sallamayın bile bunları, gül ve geç. Çalışın didinin, elbet göreceksiniz sonucunu, ben gördüm, görüyorum ve göreceğim de. Bu tipler size daha da azim olsun, hevesinizi almasın. Başarılar

• Senin gibi palavracılardan iyi örnek oluyor.
    Paylaş şu İsntagram hesabını da biraz eğlenelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K110 -- 21 Ocak 2020; 17:33:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: obrigado06

Bu mesaj silindi.
    Sen ne okudun? ne anladın?
    Hocam %1 lik dilim diyor da hangi odtü itü gazi vb mezunu bilgisayar mühendisi asgari başlamış göstersin

• Ben bu forumdaki bazı insanlari vallahi anlamıyorum.Ya adam birşeye heveslenmiş destek çıkın neden herşeye köstek olan bir tayfa var.Adam deseki tamam diploma için herhangi bir üniye gideyim bu seferde adama yook illa odtü itü vb olması lazım dersiniz.

• Bir kişiye destek çıkmak için doğru bilgilendirmek gerekir. Ama bilgi sahibi olmayıpta boş konuşanlar kafa karıştırıyor.

Kişinin başarısı kendisinden kaynaklanır. Azim ve disiplin başarıya götüren en önemli unsurlar. Tabi altyapı da önemli. İyi bir alt yapı kolaylık sağlar. Azim ve disiplin eksik olduğunda altyapı bir işe yaramaz.

Ve bir de kendini pazarlamak çok önemli. Kendini nasıl tanıtırsan, öyle bilinirsin. Seni en iyi piyasadaki başarıların tanıtır.

Diğer mesleklerde staj yaptığın kurum seni en iyi tanır. Yazılım piyasasında kendini kişisel projelerinle de tanıtabilirsin.

Bir işte en az iki sene çalışmış birisini zaten piyasadaki diğer meslektaşları ve yöneticiler artık tanımış olur. Mesleğe ilk adım atacaklar için bu diploması ve notları olur. Ve varsa, kişisel deneyimlerin. Github herkes tarafından ulaşılabilir ve senin için de iyi bir referans olur. Tabii oraya kopya veya izlediğin filmler, tatil fotografların gibi şeyler yüklememelisin.

Github: bir çok tanınmış ve herkese açık yazılımın kaynak kodlarının bulunduğu bir yer. Mutlaka kendi adınla, ve en az bir düzgün çalışır projenle oraya kayıt olmanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K110 -- 22 Ocak 2020; 14:10:19 >

Asiri yanlis bir onerme. Doktorluk diploma gerektirir, yazilimcilik gerektirmez.

• Kırıkçı, çıkıkçı, üfürükçülerin diploması mı var?

Programcı olduğunu ne ile ispatlayacaksın? Bir işe hangi sıfatla başvuracaksın?

Ben şimdi Personel Müdürü olayım ve sorayım sana, mesleğin ne? diye. Hadi bana ispatla, programcı olduğunu.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.