Şimdi Ara

Java için basit düzeyde yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bi web sitesi hazırlamak istiyorum. daha önceleri red hat linux üzerinde C deneyimim var; javadaki problemim ise HTML olarak yazdığım sitede bir girdiyi variable olarak tanımlayıp nasıl java scriptleri içerisinde kullanacağım? yani aslında HTML'de variable tanımlama nasıl oluyor onu öğrenmek istiyorum. bi kaç site dolaştım ama hiçbirinde istediğim şekilde input okumayla ilgili bişey yazmıyordu.

• Dediğinden tek kelime anlamadım. C ile çalıştın da C web üzerinde çalışmaz. Java mı JavaScript mi bi de bunu ayrımını yapalım. HTML'de değişken diye bir kavram yoktur. Standart elementler vardır. input almaktan kastın form verisi alıp göndermekse. HTML onu zaten tek başına yapamaz. Durağan bir dil olduğundan, PHP ve ASP gibi sunucu taraflı devingen dillere ihtiyaç duar.
  • Javayı karıstırmaya gerek yokki, Javascript ve DOM ile, girilen veri (mesala textbox) ID ile sekilir ordan. Sonra Javasript ile "var" ile ne istersen yaparsın.

Ama illa Java kullanmak istiyorsan JSP/JavaServlet/Java Bean ve JSTL'le bakman gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moribito

Javayı karıstırmaya gerek yokki, Javascript ve DOM ile, girilen veri (mesala textbox) ID ile sekilir ordan. Sonra Javasript ile "var" ile ne istersen yaparsın.

Ama illa Java kullanmak istiyorsan JSP/JavaServlet/Java Bean ve JSTL'le bakman gerekir.

yani text box içinde id="i" diye tanımlayıp, javascript açıp, "if i<1000 diyebiliyo muyum?"
  • Sanırım baştan hata yapmışım... benim aradığım interaktif site yapımı php ile oluyomuş anlaşılan. teşekkür ederim cevaplarınız için...

PS: şimdi PHP'ye bakıyorum. bunda da yok arkadaş anlamıyorum ya. neden C'deki gibi kullanıcıdan aldığımız verileri kullanamıyoruz? veya ben mi bulamıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedobeR -- 24 Eylül 2010; 19:47:47 >
  • form verilerini id ile değil name değeri alırsın. yani

form.html
    <form name="submit-trial" action="receiver.php" method="get">
    <input name="fname" id="first-name" type="text" value="" />
    <input name="sname" id="surname" type="text" value="" />
    <input name="submit" id="send-data" type="submit" value="Post it" />
    </form>

receiver.php

<?php
    echo $_GET['first-name']." ".$_GET['surname'];
    /*Dersen undefined index first-name gibi bir hata alırsın*/
    echo $_GET['fname']." ".$_GET['sname'];
    /*Dersen yani elementin name değerini kullnırsan çalışır.*/
    ?>

Umarım açıklayıcı olmuştur. Bu arada metoda göre $_GET, $_POST olarak değişebilir. Her ikisini de alabileyim diyosan $_REQUEST kullan.

• süpersin TM, sağol...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.