Şimdi Ara

Java iller arası mesafe programı hakkında soru(lar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

java'da iller arası mesafe programı yapmak istiyorum. Ama nasıl yapacağım konusunda hiç bir fikrim yok. Benim istediğim program şekli : kullanıcı listeden gitmek istediği illeri seçiyor ve isterse hangi ilden başlayacağını ve hangi ilde bitireceğini seçebiliyor. Sonra türkiye haritasında veya bir liste şeklinde en kısa yolu göstermesini istiyorum. Sizce nasıl yapabilirim?

Lütfen yardım edin.

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

İyi günler dileğiyle.

• Tüm kombiansyonları internetten bulup girmen gerekir yoksa yapamazsın çünkü illere x y versen yol uzunluğunu katmaz yanlış sonuç verir. Ama neden yaptığını bilmiyorum ondan 100% doğru sonuç alman gerekmiyorsa x y ataman daha algoritmik bir çözüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahlan312

Tüm kombiansyonları internetten bulup girmen gerekir yoksa yapamazsın çünkü illere x y versen yol uzunluğunu katmaz yanlış sonuç verir. Ama neden yaptığını bilmiyorum ondan 100% doğru sonuç alman gerekmiyorsa x y ataman daha algoritmik bir çözüm

Merhaba,

cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ben bu programı seyyar tüccar problemi ni çözmek için yapıyorum.

Lütfen yardım edin.

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

İyi günler dileğiyle.
  • Bu yapılamayacak birşey değil ama zaten herşeyi manuel olarak girmeniz gerekiyor. Mesela ankara izmir arası mesafe x kadar ve en kısa yol y yolu gibi bunların hepsini text e atıp text den okutabilirsiniz. Bence çok uğraştırıcı ve bu uğraşın sonunda zaten hali hazır google map gibi bir program varken ondan çok daha yetersiz kalacak. Bu sitedehttp://www.enakliyat.com.tr/iller-ilceler-arasi-mesafe/ ilçeler arası mesafeyi bile bulup haritada
    en kısa yolu görebiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahlan312 -- 1 Ağustos 2017; 15:59:48 >
  • Kendiniz yapmak istiyorsanız google maps api öğrenebilirsiniz. Benim aklıma sadece bu çözümler geldi sizin aklınızda başka bir çözüm yolu varsa paylaşın lütfen ben de merak ettim. Burda bir sample varhttps://dzone.com/articles/google-maps-java-swing

Bir diğer amele yol da graph kullanmak gene tüm iller arasındaki mesafeyi elle girmen gerekiyor, graph yapısına internetten ulaşabilirsin. Graph i doldurduğunda tüm ihtimalleri görebilirsin. Eğer 81 il için yapacaksan çok uğraşırsın tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahlan312 -- 1 Ağustos 2017; 16:29:23 >
  • Dün program nasıl yapılabilir diye baktım. Github'tan Dijkstra algoritması buldum ( ) kodda gereksiz ve fazla kısımları temizleyip degisken isimlerini Türkçeleştirdim. Dijkstra algoritması ,mesafe verileri girilmiş düğüm ağında seçilen 2 dugum arasındaki en kısa mesafeyi buluyor fakat sadece en kısa mesafeyi bulduğu için verilen her düğümü ziyaret etmeyebiliyor, SS'te örneğin a - h düğümleri arasında b'yi ziyaret etmiyor, ancak iller arası mesafe programında b de ziyaret edilmeli. Java kodunu tüm illeri (düğüm) ziyaret edecek şekilde düzenlemek gerekli. Bu durumda b'yi ziyaret etmeli fakat b'nin 3 komşusu a, d, f arasındaki uzaklıklar: b-a: 8, b-f: 13, b-d: 2. O durumda b - d arasında git-gel ile 4 birim yol yaparak ziyaret etmeli ki en kısa mesafe olsun. Fakat dijkstra'da (veya Github'taki bu örnek kodda) git-gel senaryosu yok, onu eklemek gerekiyor. Ayrıca Dijkstra algoritması gereği her iterasyonda varılan düğüm siliniyor (en alttaki dugumler.remove(sonraki) ifadesi). Her düğümden geçilmesi gerektiği için düğümleri bu sekilde silmeyecek şekilde kodu değiştirmek gerekecek.

Java iller arası mesafe programı hakkında soru(lar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 9 Haziran 2019; 17:34:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.