Şimdi Ara

Java Programlama Dili ile ilgili Türkçe Kaynak Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
6.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar. İlk mesajımı böylece yazıyorum sanırım. :)

Bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrenciyisim. Java Programlama diline giriş yaptık. Java için sıfırdan başlayarak iyi bir şekilde, kendi başıma Java'yı öğrenebileceğim bir Türkçe kitaba veya eğitim setine ihtiyacım var. Kendi başıma öğrenebilmem gerekiyor çünkü uzaktan eğitimle okuyorum. Ancak Java dersimiz üniversitede örgün olarak işleniyor. Engel durumumdan dolayı bu derse katılamıyorum. Dersin hocası, Dainel Liong - Intrudiction to Java Programming kitabını önermiş. Ancak bu kaynak İngilizce. Benim de pek ingilizce bilgim yok. Yardım eden, edemeyen herkese teşekkür ederim.

Bulduğum bazı kitaplar şunlar:

Kim Korkar Java’dan?

Yeni Başlayanlar İçin Java 7 - (Oku, İzle, Dinle, Öğren)

Java SE 7 Java

Java İle Programlama Ve Veri Yapıları (2. Baskı)

Görsel Eğitim Temel Java Eğitim Seti

En kapsamlı Java SE7 gibi görünüyor ama tam bilemedim. Hepsini olmamak kaydıyla 2-3 tanesini de alabilirim. Bunlar dışında başka öneriler de olabilir. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Online kaynak olarak yildiz teknik üniversitesinin sitesinde mevcut

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Şu an birkaç kitap birden almayı düşünmeye başladım. Kod yazarı hocam sizin önerdiğiniz kitabı da listeye ekledim. Kitapları alıp biraz inceleyince inşallah burada da yorumlarımı paylaşacağım. Başka önerilere de açığım. Kitapları 5-10 gün içinde almayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan07-36 -- 5 Mart 2013; 21:06:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Şu an birkaç kitap birden almayı düşünmeye başladım. Kod yazarı hocam sizin önerdiğiniz kitabı da listeye ekledim. Kitapları alıp biraz inceleyince inşallah burada da yorumlarımı paylaşacağım. Başka önerilere de açığım. Kitapları 5-10 gün içinde almayı düşünüyorum.

şu herbert schild'din kitabı güzel geldi bana complete reference 7 bayağı açıklayıcı alacaksan ingilizce almanı öneririm ingilizce ecel gibidir bilgisayar mühendisi için kaçamassın. Açıkçası şaşırdım hangi okul? genelde direk java dan girmezler ama. Birde tavsiyem yazarı türk olan kitapları alma şimdi çıkışır millet bana niye öyle diyorsun diye abi otorite belli bu alanda bizim kitaplar en temelden başlar orta seviyeye bile gelemez.(bir iki istisna genellemeye mani değil) Hepsi birbirinin klonudur zaten.

• rocket11 hocam cevabınız için teşekkür ederim. Sanırım önerdiğiniz kitap Türkiye'de yok. Ya da ben bulamadım. Bir de farklı farklı yorumlar oluyor. Siz yazarı Türk olan bir kitapla başlamayın demişsiniz. Başka bir kişi ise tam tersini önermişti: Çeviri kitaplarda kavramlar farklı açıklanabileceği için yazarı Türk olan bir kitapla başlamamı önermişti. Sanırım birkaç türlü kitapla aynı anda gitmek daha mantıklı olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36

rocket11 hocam cevabınız için teşekkür ederim. Sanırım önerdiğiniz kitap Türkiye'de yok. Ya da ben bulamadım. Bir de farklı farklı yorumlar oluyor. Siz yazarı Türk olan bir kitapla başlamayın demişsiniz. Başka bir kişi ise tam tersini önermişti: Çeviri kitaplarda kavramlar farklı açıklanabileceği için yazarı Türk olan bir kitapla başlamamı önermişti. Sanırım birkaç türlü kitapla aynı anda gitmek daha mantıklı olacak.

Hocam ne yaptınız hangi kitabı aldnız,bende bir kaynak arıyorum..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türkçe Kaynak Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @xperiat55
    kod yazarı hocamın bu konuda tavsiye ettiği Kendinize Güvenerek Java kitabını, başka bir yerden önerilen Java Programlama Dili ve Yazılım Tasarımı Pazar günü sipariş ettim. Daha gelmediler. Ayrıca Java SE7 diye bir kitap daha aldım. O dün geldi ama pek bakamadığım için maalesef bir şey söyleyemiyorum size. Sadece boyut nedeniyle en detaylı olan Java SE7 sanırsam. Bu kitabın ön sözüne baktığımda hem yeni başlayanlar, hem de ileri düzeydekiler için uygun bilgiler olduğu yazıyordu. Yani sanırım en basitten başlayıp, karmaşığa kadar gidiyor. Maalesef şimdilik bu kadar yardımcı olabiliyorum. Sizin düzeyiniz nedir? Benim gibi sıfırdan mı başlıyorsunuz?

• Bende sıfırdan başlayacam,aslında şimdilik giriş seviyesinde kitap bakıyorum.Hepsiburadadan Yeni Başlayanlar İçin Java 7 ile Java SE 7 Java adlı kitapların siparişini vermeyi düşünüyorum.

• Olabilir hocam. Bir de "Kim korkar Java'dan" isimli bir kitap vardı Hepsiburada'da. Yorumlar iyi gibiydi. Ben ilk başta onlardan bir-iki tanesini almayı düşünüyordum ama farklı kitaplar önerilince vazgeçtim. İsterseniz kitapyurdu.com'da kitapların ilk 10-15 sayfasının içeriğine bakabilirsiniz. Ben daha hiç Java bilmediğim için fikir sahibi olamadım ama belki size bir fikir verebilir.
  • Valla kardeş bende düşünüyorum.Hatta youtubede video buldum 44 bölüm sıfırdan java dersleri diye.

ben de senin dediğin gibi kitap alma taraftarıyım.

Yeni Başlayanlar İçin Java 7 bundan düşünmüştüm bende!!
  • Programlama bilgisi olan biri için yani sıfırdan baslamayan kitap oneriniz var mı JAVA için?

• Benim naçizane tavsiyem şu olur pek Tükçe kaynak tavsiye etmem ki kaliteli kitap maalesef yok tabi emeğe saygısızlık etmek istemem. Yabancı kaynaklar var ama onlar da biraz tuzlu ne yazık ki. Burda en güzel çözüm intenet kaynakları olmakta. Güzel hazırlanmış videolar mevcut.
  • Bir de şunu söylemeyi unuttum piyasadaki Türkçe kaynakların hepsini incelemedim. Biraz genelleme yapmış oldum.
  • Ben yabancı kaynak olarak "Java - The Complete Reference - 8th Edition - Herbert Schildt" i buldum. Bu nasıldır sizce?
  • https://www.youtube.com/watch?v=PYXBwRsqjyI Burdan yardım alabilirsiniz başlangıç için eğlenceli uygulamalarla her zaman bir üst seviyeye çıkmak kolaydır.
  • Merak ettim 1.5 yil gecmis hangi kaynakla ne seviyeye.geldiniz arkadaslar?

• Bende javaya yeni başladım fakat C# biliyordum Eclipse ile java öğrenicekler için bi kitap önerebilirim :
    ECLİPSE İLE JAVA(DİKEYEKSEN YAYINLARI)'nın kısa ve öz yapmışlar kitap 385 sayfa bazı yayınların 500 sayfada yarısına gelemedikleri java'ya fark takmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pranker -- 19 Temmuz 2016; 9:44:28 >
  • kardeşim inan internette kitaplardan daha iyi anlatıyolar. Nedeni kitaplarda çok basit şeyleri destanlaştırıyorlar gereksiz yere.

öğrencilik yıllarımda c# java php okuldan arkadaşlarım bunların sürüyle kitabını alırlardı yalayıp yutacağım diye.

onda biri okunmuyor genelde.
  • Ne yaptınız arkadaşlar imrendim açıkcası :) Biz de yeniyiz şimdi :D @Hasan07-36 Nasıl gitti :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.