Şimdi Ara

JAVA WEB TEKNOLOJİLERİNE NERDEN BAŞLAMALIYIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Java SE biliyorum.Web teknolojilerini öğrenmek istiyorum.Ama servlet,jsp,jsf,spring hangisinden başlamalıyım bilmiyorum.En temelden başlamak istiyorum.

• html daha sonra css ardından javascript.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • static web sayfaları yapamıyosan arkadaşın dediği gibi. html, css, javascript.
    daha kolaylık saglaması için bootstrap ve jQuery ilave edebilirsin.

ondan sonra back-endde java kullanacaksan önce bi php ile mantıgını öğrenmek iyi olabilirdi basit projeler yaparak.

ama direk javayla başlamak istersen java'da bu iş için en temel servlet ve jsp kullanmak var.

ondan sonra jsf var. jsf'in tek kulllanım sebebi bugünlerde genelde primefaces için.

ondan sonra servlet ve jsp üzerine kurulan spring mvc var. spring mvc yanında da database işlemleri için hibernate kullanılır. hibernate Java SE'deki jdbc üzerine built edilmiştir.

en üstte ise spring boot ve spring data jpa var. şu an günümüzde de en çok kullanılan bu ikisi.

eğer kendine güveniyorsan direk spring boot'dan giriş yapabilirsin. zamanın bolsa biraz daha kademeli ilerleyebilirsin. spring boot için getting started:https://spring.io/guides/gs/spring-boot/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 9 Mayıs 2018; 23:37:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Abdülkadir123

html daha sonra css ardından javascript.
    onları biliyorum cevabınız için teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: funky-nd

static web sayfaları yapamıyosan arkadaşın dediği gibi. html, css, javascript.
    daha kolaylık saglaması için bootstrap ve jQuery ilave edebilirsin.

ondan sonra back-endde java kullanacaksan önce bi php ile mantıgını öğrenmek iyi olabilirdi basit projeler yaparak.

ama direk javayla başlamak istersen java'da bu iş için en temel servlet ve jsp kullanmak var.

ondan sonra jsf var. jsf'in tek kulllanım sebebi bugünlerde genelde primefaces için.

ondan sonra servlet ve jsp üzerine kurulan spring mvc var. spring mvc yanında da database işlemleri için hibernate kullanılır. hibernate Java SE'deki jdbc üzerine built edilmiştir.

en üstte ise spring boot ve spring data jpa var. şu an günümüzde de en çok kullanılan bu ikisi.

eğer kendine güveniyorsan direk spring boot'dan giriş yapabilirsin. zamanın bolsa biraz daha kademeli ilerleyebilirsin. spring boot için getting started:https://spring.io/guides/gs/spring-boot/
    tam olarak beklediğim cevap buydu html css biliyorum javascript kasabilirim ama java konusunda verdiğiniz tavsiyeler çok önemliydi benim için cevabınız için teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.