Şimdi Ara

WebSite tasarım için hangi seviye ingilizce gerekir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba çok uzun süredir yazılımla programlama dilleriyle iç içeyim web tasarımla ilerlemek istedim.Şuan html yi biliyorum ve css de %35 bir kısımdayım bazı videolarda kaynaklarda çoğu ingilizce olduğunu gördüm.Ve ingilizce bilmediğim için hem kodları hemde kaynaklardan bakarken zorlanıyorum tr çevirsem bile doğru düzgün çevirmemesi apayrı çile.Çok uzattım yani İngilizce öğrenmek şart mı? eğer şartsa hangi seviyeyi öğrenmem gerek (a1 a2 b1 b2) sadece programlama dili için.

Mesela css de margin diye bir ifade var(kenar boşluğu) yani bunu ingilizcenin hangi seviyesinde görürüm?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mısaa56 -- 21 Eylül 2022; 22:36:17 >

• Selamlar,

Bu gibi işlerde ingilizce özellikle kaynak araştırmalarında ve kişisel gelişiminde olmazsa olmaz bir konu. En basit bir örnek vermek gerekirse, stackowerflow 'da takıldığın bir konuyu izah etmek ve bu konu hakkında yardım almak isteyebilirsin. İngilizcen "bence" en azından b1 seviyesinde olmalı ve dile sürekli maruz kalmalısın.

web tasarım kısmında ise html ve css bilmek yetmez. Frontend ilerleyeceksen; dns, http, hosting kavramlarını öğrenmekle başlaman lazım. Sonrasında html, css ve javascript kesinlikle öğrenmelisin. Github, gitlab, bitbucket nedir bilmen lazım. Web güvenliğine (https, cors, owasp vb) aşina olman gerekir ardından. CSS mimarisi ve preprocessors kavramlarına da göz atman gerekir. Sonrasında olay ilerleyeceğin frameworklerin seçimi (React, React Native, Angular, Nuxt, Vue vs vs) ve onlar üzerinde hiç durmadan kendini geliştirmekte.

Burada frontend developer olmak için izlemen gereken yolu özetlemişler aslında : Frontend Developer Roadmap: Learn to become a modern frontend developer

• İngilizce kodlardan ziyade müşteriyle iletişimde lazım.

• Margini hiçbir seviyede görmezsin hocam. o tür alana özel terimler iş başında öğrenilir. işin içine girmeden o alanda kullanılan terimleri öğrenemezsiniz. standart dil eğitiminde olmaz onlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.