Aslında kodlamaya pek bir ilgim yok ama yapay zeka, mantık algoritmaları ve nörobilim gibi konuları çok seviyorum. Matematik ve fizikle de çok ilgileniyorum aslında o yüzden EE bana CS'den daha yakın duruyor. Ancak buraya da bir sormak istedim sizce bu alanlar için EE mi CS mi daha mantıklı? Para falan çok umurumda değil akademide ilerlemek istiyorum sadece. |
Deep Learning ve Machine Learning için hangi mühendislik daha mantıklı?
-
-
Top tier cs + 4.00’a yakın cgpa -
CS'de sadece İTÜ bilgisayar seçeneğim var. ODTÜ ve Boün'e puanım yetmiyor. Özeller de zaten yatay geçişte burs vermiyor.
ODTÜ EE bana daha cazip geliyor aslında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HulaguHan88 -- 13 Kasım 2024; 10:37:46 > -
ODTÜ EE en mantıklı seçenek o zaman.
-
Teşekkür ederim
İTÜ bilgisayar hakkında ne düşünüyorsunuz peki? İTÜ oku diyenler de var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HulaguHan88 -- 13 Kasım 2024; 11:39:3 > -
o da iyidir fakat Odtü ee'den istediğin hedeflere ulaşan daha fazla insan var. daha fazla akademiye teşvik ediyor. fakat çok daha zor olduğunu da unutma
-
Zorluk benim için pek önemli değil çalışmayı seviyorum.
Gönül isterdi ki ODTÜ bilgisayar gelsin ama ilk 1000'e bile girsen top tier CS gelmiyor 😞 -
EE seviyorum diyorsunuz, o zaman EE okuyarak bir şey kaybetmezsiniz, hatta kazancınız da olabilir.
Bilgisayar mühendisliğinde, ML ile ilgili çok az sayıda ders var, onlar da son sene alınan seçmeli dersler oluyor.
Bilgisayar mühendisliğine girip hiç ML, Deep Learning görmeden mezun olmanız da gayet olası bir durum mesela.
Bilgisayar mühendisliği lisans derslerini açıp bakın, ML ile alakalı hiçbir şey göremeyeceksiniz.
Matematik kısmını zaten tüm mühendislikler alıyor, Linear Algebra veya Discrete Math eksikse onu da kendiniz halledersiniz.
4.00 Gpa falan da gerekmiyor, o ancak Amerika'da çok prestijli okullara kabul almak istiyorsanız gerekli. 2 civarında ortalamalarla Avrupa'ya gidebilirsiniz.
-
Eede de durum farkli degil ki. Cengde daha cok ders var bir de ama bu arkadas yerinde olsam eee okurdum rahat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X