Milletin dilinden Machine learning, data science buzzword'leri düşmüyor. Ulan bilgisayar mühendisliğini geçtim econcusu, istatikçisi, endsütricisi, ctiscisi, matematikçisi herkes data science istiyor. Bu alanda da o kadar iş yok ve aman aman prestijli bir şey de değil researcher veya applied scientist olmayacaksanız. Sebebi ne ismi havalı geliyor diye mi? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 1 Aralık 2024; 12:16:20 > |
Niye herkes data science'a yönelmek istiyor
-
-
Aynısını düşünüyordum. Matematik, econ vb. ilgilenmesi normal de gerisini bilmiyorum.
Webçi olun gençler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ortada bir hype var ve benim diğer bölümlerden ve alanlardan da gözlemlediğim insanlar hep popüler ve parası çok alanlara yönelmek istiyor. Bence bu biraz hem prestij hem de ekonomik arzular nedeniyle :D
-
o kadar istihdamı yok parası da çok iyi değil. iyi bir webci daha fazla kazanıyor.
-
Bana da öyle geliyor da işte dediğim gibi hype neredeyse insanlar oraya atlamak istiyor ki bence çok saçma bir şey
-
Linkedlnde biraz takıl ve bak iş olanaklarına ya da daha lisanstaki elemanların projelerine, bütün şirketlerin data alanında ilanları var artık, bir de o kadar zor bir şey değil en azından basit bir uygulama ortaya koymak için. Hem Web bilen hem de ai uğraşan çok kişi var ki 7 seçmeli alman gereken bir bölümde bu pek sıra dışı bir şey değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 1 Aralık 2024; 12:51:27 >
Data is the new water.
-
mobil nasıl hocam para var mı? ios özellikle
-
Pek bilmiyorum ama kötü bir yorum okumadım.
LinkedIn'de gezerken de "Mobile Developer" ve benzeri ilanlar görüyorum.
Şahsen kendi başıma bir app geliştirmeye çalışırdım, özellikle IOS bir gelir elde edilebilir.
-
Para ediyor (yeterince)
En hot topicin (machine learning) acik ara en buyuk darbogazi data, computation filan degil
Yillardir onemliydi (analyst filandi adi sadece) zaten
Cok genis bir calisma havuzu var
Tutulan bir is olmasi icin her sarti sağlıyor
başka neyde para var hocam
-
Bu alanda ds'de tr sektöründe staj is bulamayan kisi sayisi artmis birkac yil da boyle devam eder diyolla. Bu arada harbiden cengde gordugum cogu 4. Sınıf nlp cv dl falan kısmında. Yuzlerce kisi icinden lab kapısını acamadığım için fark edip gelip acan agabey bile ai'cıydı. Security network vs vs calisan kimseye rastlamadım. Sanırım herkes aicı olacak. Fizikteki arkadaslarım da genelde o taraftalar. Bazıları quantum falan bisiler anlatıo belki yeni hype o olur da tren kacmadan atlariz diye donem bası biraz quantum baktım cok beceremedik gibi. Bize acilinden sürpriz yumurta lazım
Bir de sevdiginiz seyi yapın ben dahil herkes bir seylere hype diye atlıyor. Gecen sene okudugum bolum stat oldugu icin kendimi sartliyordum tasarım, front end benlik degil falan diye. Bu sene gönlüm yine front ende kayamıyor çünkü herkes ai yapıyor cevremde. Ne olacak acaba 5 sene sonra cok merak ediyorum. Keske okulu bitirip 50 sene sonraya isinlanıp ölsek cok skıldım :D
Bir de cevremdeki en bilgili iki dsciden biri makineci. Evet makineci digeri de fizikci. Tam ds denmese de. Bölümlere cok takılıonuz ama makinede bunlarla ugrasmak ortalamandan alıyor biraz. Econ bence o kadar ağır değildir. Rahat rahat dsci de olur suncu da olur buncu da olur. Mesela ceng o kadar rahat degil. Ilk 500den gelen adamı gpa sırasına sokabilmek için ödev üstüne ödev quiz ustune quiz bombardımanına tutuyorlar. Muhtemelen aynı çalışkanlık seviyesine sahip dsci olmak isteyen 2 öğrenciden birini cenge digerini econa koysak ikisinden econcu olan sene sonunda cok daha fazla ilerlemis olabilir. Bölüm tüm yoğunluğu kendine isteyince bölümün altında ezilmemek için geçmisten az biraz bilerek okula gelmen avantaj yaratıyor gordugum kadarıyla. Econcusu matcısı falan dediğin bölümler muhtemelen overallda daha rahat cengden. En azından stat için diyim stat rahat cenge göre ama bölüm dışı bir seylere calisan insan sayisi her bölümde cengdekilere kıyasla az. Bu yüzden bence aradaki fark açılıyor. Zaman bolluğunu değerlendiremiyor diger bolumlerdeki ogrenciler bunun da yks sıralaması ve calışkanlıkla alakalı oldugunu dusunuyorum (ben ikinci kategorideyim zaman degerlendiremeeynlerden) tamamen sahsi gozlemler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 1 Aralık 2024; 21:43:45 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bölümde seneye security network alacak var mı ben alacam diyorum daha 1 kişi bulamadım sen düşün gerisini, ben dahil herkes bir şekilde AI ile denk geliyor, datacamptan sınıf hesabıyla geçici üyelik verildi ya geçen sene
Benim de 4 lablı seçmeli hakkımdan birini ML'den yana kullanasım var ama
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 1 Aralık 2024; 21:3:21 >
la ben orada sadece stat'ı mı yazdım. herkesin ağzına pelesenk olmuş bu data science. sektördeki adamlara soruyorum çok farklı şeyler diyor.
stat'ın odak noktasının o olduğunu biliyorum, hadi siz neyse bizim avel ctiscilerin de iki lafından biri machine learning. bölümde bunla alakalı neredeyse hiç ders yok. 4. sınıfta bi applied ML dersi var bi.
eng 101'de işletme okuyan bi lavuk var, ne yapcan kanka ileride diyorum data science'a kaycam diyor. garip yaw.
-
Bolumde ders olmasi bence onemli degil mesaji yeni guncelleyebildim. Boş zaman önemli. Asagi yukarı herkes lisansta mat, stat, pythonda benzer beceriler kazanıyor. Herkes kendi spesifik alaninda daha bilgili oluyordur ama okul disindaki zamanini buna gore degerlendirenler istedigi her seyj yapabiliyor. Benim gozlemime gore bu caliskanlikla gecmisteki faaliyetlerle dogru orantılı. Calışkanlık seviyesini de az cok yks sıralamaları gosteriyor bence. Ctis dedigin bolumle senin sayende forumda dalga geciliyor biraz ama isin sonunda 3k 4kdan alan bir bolum. Bolum yogunlugunu az bulan ve bunu dert etmeyip ustune koyan biri icin sektörde istedigi seyi olmak zor degildir bence.quote:
Orijinalden alıntı: Cryptix Ph.Dla ben orada sadece stat'ı mı yazdım. herkesin ağzına pelesenk olmuş bu data science. sektördeki adamlara soruyorum çok farklı şeyler diyor.
stat'ın odak noktasının o olduğunu biliyorum, hadi siz neyse bizim avel ctiscilerin de iki lafından biri machine learning. bölümde bunla alakalı neredeyse hiç ders yok. 4. sınıfta bi applied ML dersi var bi.
eng 101'de işletme okuyan bi lavuk var, ne yapcan kanka ileride diyorum data science'a kaycam diyor. garip yaw.
4. Sınıfa kadar zaten kim aşırı sektörel bir ders veriyor ki. Temel seyleri ogreniosun iste. Fizikte sadece 1 tane scientific computing dersi var. En iyi python kullanan arkadasim benim fizikci. Ama fizikcilerde bu tarz biri outlier oluyor cunku kafa yapısına bunları koyup gelmemis. Benim 3 arkadasim var fizikten 3 u de intro pythona withdraw çekecek. Tamamen kisinin kendinde bitiyor olay. Ama genel bir sıralama yaptığında sızlanmadan çalışan tayfa ceng eee gidiyor aradaki minik boslugu da daha iyi dolduruyor digerlerine gore dezavantajli olmalarina ragmen. Yani bilkent cenge gjrebilecekken bir sinavda kotu gun gecirip ctis giden biri caliskanlık seviyesiyle bence gayet her isi yapabilir. Bölümün arkasına sığınmak normal gelmio bana
Cengde cok az arkadasım var ama bolume girdigimden beri beni calismaya motive edecek çok şey oldu. Biri djyor gel discrete calisalım baskası diyor gel surda calisalim (harbiden cok az arkasasim var) demese bile adamlar her yere masa atmislar 7/24 acik labları var gidip motive sekilde calisabiliosun. Bilgisayarlarin adı "inek" forum domaini "cow" böyle bir ortamda bulununca ister istemez calisiyorsun etkileniyorsun herkes ayni alana yoneliyor. Benim statci fizikci agalara gelin calisalim diom. Kanka son hafta bakariz. Soyle yapariz boyle olur soyle hallederiz cumleleri duyuyom.
Yine kişisel fikir çalışma motivasyonunu olusturup gerisini koy gte yapmak lazım gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 1 Aralık 2024; 21:15:52 >
-
Ib (hedge fund buy side)/quant research/management consulting. Mühendislik icin llm research su an cok hot
5-10 yıl sonranın olayı ne abi bir econcu olarak geleceği yorumlayabilir misin?quote:
Orijinalden alıntı: The Killing RoadIb (hedge fund buy side)/quant research/management consulting. Mühendislik icin llm research su an cok hot
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bunu bilsem foruma mi yazarım bu konuda startup mi kurarim
Foruma yazarsın bence :D startup falan kim ugrasacak doktoraya agırlık vermek varkenquote:
Orijinalden alıntı: The Killing RoadBunu bilsem foruma mi yazarım bu konuda startup mi kurarim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Herkes yanılıyor olamaz abi beni urun tasarlamak surec yonetmek tasarim falan kisimlari kendisine cok daha fazla cekmesine ragmen milletin bir bildigi vardir diyip saga sola volta atmaya ml bakmaya devam. En azından geri kalmamak lazımquote:
Orijinalden alıntı: Leopard76Bölümde seneye security network alacak var mı ben alacam diyorum daha 1 kişi bulamadım sen düşün gerisini, ben dahil herkes bir şekilde AI ile denk geliyor, datacamptan sınıf hesabıyla geçici üyelik verildi ya geçen sene
Benim de 4 lablı seçmeli hakkımdan birini ML'den yana kullanasım var ama
Benzer içerikler
- paraf yayınları zor mu
- mutlak değerin türevi
- dershane deneme sınavları fiyatları 2024
- adana deneme sınavı yapan yerler
- iktisat okunur mu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X