Şimdi Ara

2 yıl Ankara'da çalışmak için New York'tan dönmek istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet, 17 yıldır yurtdışında yaşıyorum, bu 17 yılda toplasan 30 gün gelemedim Türkiye'ye. Sırf Türkiye'de hoşıma giden şu özelliklerden dolayı 2 yıl Ankara'da çalışmak istiyorum. İlgimi çeken ve New York'ta olmayan özellikler şunlar?

1) İşe gidebilmek için araba kullanmadan otobüs ve metro ile gidebilmek.

2) İşe gitmek için 7'de uyanmanın yetmesi. New York'ta 5'te kalkıyoruz.

3) İşte öğlen yemeklerinin firma tarafından verilmesi ve hatta 1 saat öğle arası olması ki bu gerçekten müthiş.

4) Hasta olduğunda doktora gidersen işe doktor raporunu sunabilmen, kimse hastasın niye gelmedin demiyor arkadaşlarımdan biliyorum.

5) Çalışanlara sağlık sigortası yapılıyormuş ki bu olağan üstü bir durum! Sırf bunun için bile değer 2 yıl Ankara'da çalışmak.

6) Tamamlayıcı sağlık sigortası yapabiliyormuşuz o zaman özel hastaneden bile yararlanmak oluyormuş hem de ameliyat olsak fark en fazla 25-30 bin liraymış ki bu müthiş!

7) Ailemi, eski dostlarımı, akrabalarımı istediğim zaman görebileceğim ki bu paha biçilemez bir özellik.

8) Bayram tatili oluyormuş, ramazan-kurban oluyormuş, resmi tatil oluyormuş, cumartesi ve pazarları İnşaat Sektöründeki şantiyelerde bile yönetim kadrosu çalışmıyormuş oh oh oh :)

9) Hatta Amerika'daki arabamı 2 yıl Ankara'ya getirsem ve Allah korusun kaza falan yapsam, kasko vurukları, çizikleri yaptırıyormuş, buna inanamadım ama arkadaşlarım yemin etti kasko ödüyor kaza yapınca diye, doğruysa sıfır aracımdaki vurukları çizikleri Türkiye'de yaptırırım, vay arkadaş olaya bak :)

10) Bir de çok ihtiyacım yok ama eşim için büyük alışveriş merkezleri varmış, tek bir kapalı mekanda 300 tane dükkan oluyormuş, 150,000 m2 en küçük AVM dediler, inanamadım New York'tan sonra. New York'ta bakkalvari dükkanlardan çanta, ayakkabı bulabilirsen alırsın ya da online amazondan sipoariş verirsin :)

Hiç maaş almayıp da sırf şunları yapabiliyorsam bile yeter :) 2 yıl da biz keyif çatalım Türkiye'de! 10 yıllık New York sonrası terapi gibi gelir valla :D

• Bu aralar gelme çok soğuk meşhur Ankara ayazı dönemindeyiz.

• Türkiyede sağlık sistemi amerikaya kıyasla çok iyi hocam. Arada sırada sigortadan para almak için bebekleri öldürüyorlar o kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mart ayında San Francisco nasıl olur?

Havası soğuk mudur?

Yağış oluyor mu?

• solarisx kullanıcısına yanıt

En guzel zamanlar soguk zamanlardir zaten hocam. 40 derecede gelip ne yapayim, geliyorsak sogukta gelmeliyiz bence.

• Stoa kullanıcısına yanıt

O doktor PKK'liymis hocam, keske PKK'ya destek verilmeseydi siyasi partiler tarafindan da belki o zaman onlemek olabilirdi bu tur olaylari.

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

California ve Florida Amerika sayilmaz hocam. O yuzden oralarla hic ilgilenmiyorum. Ikisi de Meksika'dir bana gore. Geri kalmis, aclik ve safeletin oldugu bolgelerdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozturk.b

Bu mesaj silindi.

Onden gelip bir kesif yapicam hocam 5 gun kadar, ama 2 yil boyunca calismak icin gelmeyi ciddi ciddi dusunuyorum. Uygun islere bakmaya basladim bile. Ayrica kurulu duzenimi hic sorma, ben insaat muhendisiyim, bizim kurulu duzenimiz hicbir zaman olmaz zaten :) Biz her dakika mobil insanlarizdir :)

• sensaura kullanıcısına yanıt

Türkiye cennet cennet hocam.  

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Valla hocam, Turkiye'de ozellikle her sene 150 gun tatil yapan calisan kesime cok ozeniyorum. Adamlar senenin yarisi yatis modundalar. Ucak biletlerine bakiyorum. Avrupa'ya gidis donus biletler 130 dolar! Bu nasi bi hayat, ben ayni yere gidebilmek icin $1500 dolar odemeliyim, o da sadece yol 2 gun suruyor :) Turkiye'de isin gucun varsa, hayat cennet valla. heleki memursan yasiyorsun bu hayati ;)

• sensaura kullanıcısına yanıt

gelip de öğretmen mi olacaksınız?150 gün yatış demişsiniz de merak ettim

• Fatih KARAHAN kullanıcısına yanıt

Ozeniyorum o kesime dedim hocam, yurtdisinda bizim senelik senelik iznimiz bile yok, izin yapmak icin istifa etmek zorundayiz ya da buyuk kavga vermeliyiz, Turkiye'de 150 gun yatan memurlara ozeniyoruz iste, hem ogretmenleri suclama simdi sadece, kurban bayrami, ramazan bayrami, cart bayrami curt bayurami tatili yapmayan yok Turkiye'de. Hatta aradaki artik 2 gunu de birlestirtip bazi zamanlar 12 gun tatil yapiyorlar Turk calisanlar, yalan midir hocam? Ustelik senelik 28 ya da 30 gun izinleri var, buna ne demeli? New York'ta senelik izin diye bisey yok, kavga dovus 5 gun izin alabilirsen aliyorsun.

Normal ozel sektore bile baksak, haftada en az 1 pazar tatilden, senede 52 gun tatil, Turk insani hafta sonu tatillerini izne katmayi akil etmiyor, bunu anca cumartesi - pazar, bayram seyran demeden full time calisan insaat muhendisleri bilir :)

52 gun izne koy bakalim en kotu senede 21 gun yillik izin, yanina 2 bayram icin 5'er gunden 10 gun koy, ne oldu 83 gun oldu. Cumhuriyet bayrami, 23 Nisan, 10 Kasim gibi tarihleri de koyarsan kabaca eder 90 gun. En az 10 gunde hastayim gelemiyorum dersiniz, etti mi size 100 gun? Ogretmen 150 gun yatiyorsa, sizlerde 100 gun yatiyorsunuz e biz ne yapalim?

New York'ta senede 7 gun resmi tatil var, onu da calistigin sirket 5 gununu taniyor, hastalik izni, yillik izin falan hak getire, cumartesi ve pazar bile calisiyoruz. Meslek Yuksek Insaat Muhendisi, Gorev: Kidemli Proje Muduru, Firma: Amerikan firmalari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 10 Ocak 2025; 17:49:39 >

• Ankara'ya gelmen zor. Saydığın mükemmel ötesi farklardan dolayı herkes Ankara'da çalışmak istiyor. Bu yüzdende özellikle Amerika'dan cok göç alıyor ülke.

Malesef komik bir konu olmuş

• MrKavinsky kullanıcısına yanıt

Komik degil hocam, gercek, Turk insani sabah 4'te kalkip ise mi gider? Turk insani her Pazar calisir mi? Turk insani bayramda, seyranda ise gidiyor mu? Bu konuya kimse parmak basmadigi icin ben basiyorum. Sizlerden birini sabah 4te kaldirsak hadi kalk yola dus diye, polis cagirirsiniz :) Amerika'da durumsa tam olarak bu. Biz de bu yuzden 2 yil Ankara'da calisip biraz yayalim kendimizi diyoruz. Sonra tembellesmeye basladigimiz zaman geri doneriz Amerika'ya :)

1 insaat projesi hemen hemen 2 yil suruyor, gelip 1 projelik dursam, 2 yil bi kafa dinlerim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 10 Ocak 2025; 18:26:21 >
  • Kesin gelirsin be hocam, senin sayende aydınlandık, meğer eller kıymet bilmiyormuş. Zaten hep demişimdir, ülkem aslında cennet cennet.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ne sürünüyon elin Amerika'sında. Sen hele bir gel.  Şarkının olduğu albümün ismi bile manidar (İnandığın Masallar).

Pinhaniyoutube
    Hele Bi Gel - Pinhani (İnandığın Masallar, 2006)
    https://www.youtube.com/watch?v=1lQ80N7e2Dc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alvete -- 10 Ocak 2025; 18:45:11 >
  • AKP fanboyu kardeş, davulun sesi uzaktan hoş gelir. 17 yıldır yurt dışına yaşıyorsan Türkiye'ye uyum sağlayamazsın. Gelirsen pişman olursun. Eski hatırladığın Türkiye yok. Tamamlayıcı sağlık sigortası eski rahatsızlıklarını karşılamıyor. Yeni oraya çıkan bir rahatsızlık varsa onu karşılıyor. Akrabalarla görüşmeye gelince, akraba dediğin yılandır. Hele sen şimdi yurt dışından geldin o çok sevdiğini sandığın akrabalar, dostlar seni yolacak kaz olarak görecek. Öğlen yemeğini dert etmişsin, Amerika'da yemekten ucuz ne var. Maaşından düş, maaşını ona göre hesapla. Türkiye'de devlet memurlarının da yemeği yok. Ya dışarıda yiyorlar, ya evden getiriyorlar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.