Şimdi Ara

JBL E-100 İÇİN KALİTELİ STEREO ANFİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
9.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence jbl yada jvc 'nin amfileri düşünmeli ve bakmalısın çünkü çok güzel ses vereceğinden eminim....
  • denon avr 5805 yada marntz sr 9600 tabi bütçen yeterse ve kabinlerini kısa süre kullanmak istiyorsan
  • E100 leri beslemek için NAD C372 ye karar verdim ve siparişini verdim.Yarın elimde olacak inşaallah.Bakalım performans nasıl olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: edmontdante

E100 leri beslemek için NAD C372 ye karar verdim ve siparişini verdim.Yarın elimde olacak inşaallah.Bakalım performans nasıl olacak

arkadaş bende arıyorum amfi daha karar veremedim.Bu amfi nasıl fiyatı nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: aykutx

quote:

E100 leri beslemek için NAD C372 ye karar verdim ve siparişini verdim.Yarın elimde olacak inşaallah.Bakalım performans nasıl olacak

arkadaş bende arıyorum amfi daha karar veremedim.Bu amfi nasıl fiyatı nedir?

Kardeş 2 aydır hoparlörler öylece yatıyormu ya. Yapma gözünü sevem. Gittigidiyorda ne cevherler var. Birisiyle anlaş ve Bir bilenle beraber git al derim ben.
  • Aykutx kardeş,958 USD anfinin fiyatı.Bonus kart 11 taksit.Marantz pm 7200 (Pm 7001 de olabilirdi) ve yamaha ax-596 arasında kararsız kalmıştım.Daha sonra NAD C352 yi netten araştırmalarım sonucu tespit ettim.Bunları sormak için telefon açtım netten bulduğum firmaya.Yetkili kişi önce bu ürünlerin fiyatlarını verdi bana.Daha sonra Hi-Fi ile ilgili arkadaşlarının bana döneceğini söyleyerek telefon numaramı aldılar.Arayan arkadaş önce hangi hoparlörü kullandığımı sordu.E100 deyince NAD C352 yi tavsiye etti.Hoparlör- amfi uyumu ve güç açısından.Fiyat aldığım 3 anfiden en ucuzu Nad C 352 idi.( 3 anfide ellerinde mevcuttu)Amfiye 1.500 YTL ayırabileceğimi söylemiştim.Bunu söylemiş olmama rağmen bana 680 USD lik Nad C352 yi tavsiye etmesi (pazarlıkla 612 USD ye indi nakit) bana karşımdakinin samimi olduğu izlenimini verdi.Zira 3 üründe stoklarında vardı ve 1.500 YTL bütçem olduğunu söylemiştim.Amcak E100 deyince direkt olarak NAD dedi.Ben de madem aldım üst modelini alayım dedim.1100 Usd fiyat verdi C372 için.Pazarlık vs derken 958 USD ye bağladık.Sonuçta ben Marantz veya Yamaha'dan yanaydım.Bana bunlardan birini tavsiye etse düşündüğüm ürün olması ve aşağı yukarı düşündüğüm fiyat aralığında olması nedeniyle büyük ihtimalle ikisinden birini alırdım.

Yarın elimde olur sanırım.Çalıştırdığımda izlenimlerimi buraya aktaracağım.

Bu arada sanırım 8 OHM da 2x150 Watt NAD C 372

• AYKUTX kardeş,NAD C372 bugün elime geçti ve sisteme bağladım.Emektar bir pioneer cd player ile.Net olarak söyleyebilirim ,sinema sistemi anfisiyle gerçekten müzik dinlenmiyormuş bunu anladım.Mid ve tizler tam manasıyla ön plana çıktı.8 ohm da 2x170 watt yazıyor kataloğunda.Gücünü net olarak ortaya koyuyor.Bence bu hoparlörleri zorlayabilecek güçte bu anfi.E100 ler için mid yönünden zayıf diyen arkadaşlara(Ki sinema sistemi anfisiyle kullanırken ben de aynı fikirdeydim) ,hoparlörleri bu anfiyle dinledikten sonra artık katılmıyorum.Gücü yiyince midlerde canlandı ve hiçte geri planda kalmadı.Anfiyi sipartiş ettikten sonra biraz pişman olur gibi olmuştum ama artık bu düşünceyi korumuyorum.Yarını bekliyorum.Sesi tam manasıyla gündüz ve daha farklı müzik türlerinde deneyeceğim.
  • quote:

AYKUTX kardeş,NAD C372 bugün elime geçti ve sisteme bağladım.Emektar bir pioneer cd player ile.Net olarak söyleyebilirim ,sinema sistemi anfisiyle gerçekten müzik dinlenmiyormuş bunu anladım.Mid ve tizler tam manasıyla ön plana çıktı.8 ohm da 2x170 watt yazıyor kataloğunda.Gücünü net olarak ortaya koyuyor.Bence bu hoparlörleri zorlayabilecek güçte bu anfi.E100 ler için mid yönünden zayıf diyen arkadaşlara(Ki sinema sistemi anfisiyle kullanırken ben de aynı fikirdeydim) ,hoparlörleri bu anfiyle dinledikten sonra artık katılmıyorum.Gücü yiyince midlerde canlandı ve hiçte geri planda kalmadı.Anfiyi sipartiş ettikten sonra biraz pişman olur gibi olmuştum ama artık bu düşünceyi korumuyorum.Yarını bekliyorum.Sesi tam manasıyla gündüz ve daha farklı müzik türlerinde deneyeceğim.

E100 için o kadar anlattımsa da kimseyi inandıramadım. Dilimde tüy bitti onlarda inat bitmedi (dilim kıllı-tüylü falan değil) Turkeyforum bu Hi-fi işlerinin merkezinin tam orta noktasının (0,0) koordinatında. Oradaki adamların da ne hikmetse %90'ı jazz cı Blues cu. Şimdi bu adamlarda çok mantıklı olarak Lambalı amfi var. Ya bu adamlar düşük watt lı olan bu amfileri bağlıyorlar E100 lere yada iyi sesi olan fakat düşük gücü olan bir stereo ile zorluyorlar. Bu apollolar(hoparlör) yüksek güç ve keskin tone kontrollü bir amfi istiyor. Bu sefer de kaliteli hoparlör tone ayarına gerek duydurtmaz diyorlar. Bu adamlar yakında seti de atarlar canlısını isterler. Kiralama usulüyle şarkıcı getirirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGH FIDELITY -- 4 Mayıs 2007; 23:19:52 >

• quote:

Orjinalden alıntı: HIGH FIDELITY

quote:

AYKUTX kardeş,NAD C372 bugün elime geçti ve sisteme bağladım.Emektar bir pioneer cd player ile.Net olarak söyleyebilirim ,sinema sistemi anfisiyle gerçekten müzik dinlenmiyormuş bunu anladım.Mid ve tizler tam manasıyla ön plana çıktı.8 ohm da 2x170 watt yazıyor kataloğunda.Gücünü net olarak ortaya koyuyor.Bence bu hoparlörleri zorlayabilecek güçte bu anfi.E100 ler için mid yönünden zayıf diyen arkadaşlara(Ki sinema sistemi anfisiyle kullanırken ben de aynı fikirdeydim) ,hoparlörleri bu anfiyle dinledikten sonra artık katılmıyorum.Gücü yiyince midlerde canlandı ve hiçte geri planda kalmadı.Anfiyi sipartiş ettikten sonra biraz pişman olur gibi olmuştum ama artık bu düşünceyi korumuyorum.Yarını bekliyorum.Sesi tam manasıyla gündüz ve daha farklı müzik türlerinde deneyeceğim.

E100 için o kadar anlattımsa da kimseyi inandıramadım. Dilimde tüy bitti onlarda inat bitmedi (dilim kıllı-tüylü falan değil) Turkeyforum bu Hi-fi işlerinin merkezinin tam orta noktasının (0,0) koordinatında. Oradaki adamların da ne hikmetse %90'ı jazz cı Blues cu. Şimdi bu adamlarda çok mantıklı olarak Lambalı amfi var. Ya bu adamlar düşük watt lı olan bu amfileri bağlıyorlar E100 lere yada iyi sesi olan fakat düşük gücü olan bir stereo ile zorluyorlar. Bu apollolar(hoparlör) yüksek güç ve keskin tone kontrollü bir amfi istiyor. Bu sefer de kaliteli hoparlör tone ayarına gerek duydurtmaz diyorlar. Bu adamlar yakında seti de atarlar canlısını isterler. Kiralama usulüyle şarkıcı getirirler

aynen öyle bende orayı takip ediyorum çok güzel anlatmışsın E100 lere gelince bende birçok yerde güçlü bir anfiyle beslenmeli diye okudum böyle olunca sonuçun mükemmel olduğu genel bir görüştü

• Sevgili edmondante arkadaşım yeni cihazın hayırlı uğurlu olsun,güle güle kullan.E100 lerle ilgili yorumlarına bir E100 kullanıcısı olarak katılıyorum.Hakkını verecek anfi kullanmak çok önemli.
    Sevgili HIGH FIDELITY arkadaşım senin dediklerin içinse biraz şüphelerim var:) Zira demişsinki bu hoparlörler güçlü ve keskin ton kontrollü anfi istiyor.Şimdi arkadaşımızın Anfisi NAD C372 ve 2x170 watt(8 ohm da) ve arkadaşımız bu sayede orta seslerde doygunluk elde ettiğini ve şimdi kolonlardan müzik dinleyebilmeye başaladığını belirtiyor.Ben ise E100 lerimi DENON PMA 1500AE ile sürüyorum 2 aydır.Ve benim denon 8 ohmda 2x70 watt verdiği halde bende edmondante gibi orta seslerde belirgin bir canlılık ve hoparlörlerde gücü hissediyorum.Hatta öyleki hala seste yarım kademeyi geçemedim.Yazın millet tatile gitsin apartman boşalsın denerim inşallah:))Peki bu durum nasıl oluyor? watt olayına takılmamak mı lazım nedir ne değildir?Nasıl oluyorda 70 wattlık denon E100 leri tabiri cahizse inim inim inletiyor?Geceleri kısık seste bile müzik dinlerken (ki en çok istediğim buydu)ne basslarda ne tizlerde bir eksiklik hissetmiyorum.Bu arada AYKUTX arkadaşım sanada değinmeden geçemeyeceğim:Valla yazık etme şu güzelim E100 lere al artık bir anfi ve güzel güzel kullan dinle coş:) Ha unutmadan benim Denonu hala şiddetle tavsiye ediyorum haberin olsun:)) Hepinize saygılar sevgiler...

• Benim kabinlerden birinde sorun çıktı.Baslarda kabin ses yapıyor titreşerek.ÇAT-ÇAT diye bir ses yapıyor hani iki tahtayı birbirine vurursun ya.Önce bağlantılarda sıkıntı var dedim her ihtimali denedim,sonra baslarda sıkıntı var diye düşündüm ama yoktu.Son olarak kabinin içinde bir şey boşta ve bu bas vurduğunda kabinin iç duvarlarına vuruyor diye düşündüm ama kabini yanlardan elimle güçlü şekilde bastırdığımda normale dönüyor yani kabinde sıkıntı olduğu ortada.pazartesi ilgili firmayla görüşeceğim .garantisi mevcut sonuçta.Aklımın ucundan geçmeyen bir şeydi bu,belki de binde bir olur.Özellikle NDA ile performans artınca net olarak ortaya çıktı.

Mid olayına gelince hala aynı görüşteyim.senelerce büyük çapta profesyonelce oto müzik sistemleriyle uğraşan biri olarak sahip olduğum kulakla bunu söylüyorum.Arabamda bu mid tadını yakalamak için 1000 EURO verirdim.

• Bende stereo amfimden ayrı olarak 5. kanal amfim de var. Fakat bu amfi 2x80W ve bu amfide de sizin dediğiniz gibi sesi 2/5 seviyesini geçirtemeden ortalık inliyor. Fakat tone ayarından bass seslerini ayarlamama rağmen istediğim toklukta bassı alamadığım gibi kolondaki bassların konilerini bile çok az oynatıyor. Fakat pionner de hakiki 2x100W(8ohm). Bu setle dinlediğim zaman güç o zaman ortaya çıkıyor. Hem Woofer daha esnek hem de basslar daha tok. Tizler keza öyle. Bence buna hakiki gücün de katkısı var. Baksanıza şunun trafosuna
     JBL E-100 İÇİN KALİTELİ STEREO ANFİ

JBL E-100 İÇİN KALİTELİ STEREO ANFİ

• quote:

Orjinalden alıntı: HIGH FIDELITY

quote:

öyle de orada farkettiysen E-100 için tavsiye edilen edilen amfi gücünü bağlamak erek diye. tabi ben de ekledim bunu. ama şurası bir kesin ki e-100 üstün klasman bir kolon değil hava civa kalabilir rakiplerinin yanında.
    demiurgos denon u karıştırdın yani 70W ile biraz kısaca denon amfin ile ilgili beslemsinin gerilimi yüksek.e akımıda az değil bak keyfine...watt ne ki?

• dostum o kolonları Harman Kardon marka bir amfiyle sürersen memnun kalırsın HK675 iyi bir seçim olur bence buna ek olarak Denon PMA serisine ve ikinci el temizini bulabilirsen Yamaha AX serisi amfilere bakmanı öneririm

sistemini güzel günlerde kullanmanı dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraaa -- 11 Mayıs 2007; 16:00:48 >
  • Eyw Arklar
  • Aradan geçen zaman içinde NAD C372 yi sattım.Tamamen cahillikten konuyu bilmemekten (uzun hikaye ) elimden çıkardım.Ancak şu anda tekrar stereo ampli ihtiyacım oldu.Birkaç tavsiye aldım üstadlardan.Stereo ampli ile E100 kullanan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.Ancak bütçem maksimum 2.000.TL .Bunun üstüne çıkma imkanım kesinlikle yok.NAD C372 satış fiyatı 2300.TL ancak 1900 TL ye bulabildim bir tane.

E100 leri tam manasıyla sürebilecek bir stereo ampli
  • E-100 kullana biri olarak ben E-100 leri 1500 ae nin pre out cıkışından MARANTZ MA-700 mono blok anfilerle kullanıyorum .müthiş bir ses veriyor kesinlikle ve kesinlike güc girilmeli
  • Şu anda satışta olan bir kaç ampli var nette.

Harman Kardon HK3480 2x120W 800 TL
    Yamaha AX1090 açık artırmada 2x200W
    Yamaha Ax892 2x150W 1000.TL
    Pioneer Referans A-858 Açık artırmada 2x120W

E100 lerin çok güç istediği konusunda herkes hemfikir zaten.Bu nedenle 2x120 Watt olanlar bana zayıf geldi.Yamaha'lar hakkında fikri olan var mı?Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edmontdante -- 16 Ocak 2009; 22:28:31 >
  • quote:

Şu anda satışta olan bir kaç ampli var nette.

Harman Kardon HK3480 2x120W 800 TL
    Yamaha AX1090 açık artırmada 2x200W
    Yamaha Ax892 2x150W 1000.TL
    Pioneer Referans A-858 Açık artırmada 2x120W

E100 lerin çok güç istediği konusunda herkes hemfikir zaten.Bu nedenle 2x120 Watt olanlar bana zayıf geldi.Yamaha'lar hakkında fikri olan var mı?Yardımcı olursanız sevinirim.

858'in fiyatı ax1090'dan oldukça yüksektir. ax 1090 2x145watt@8ohm, ikiside çok ciddi ve nadir bulunan cihazlardır. yamaha'nın sesi pioya göre daha sert yapılıdır. muhtemel fiyat farkını düşünerek ben ax1090 derdim.saygılar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.