Şimdi Ara

jbl e-60 & dıamond 8.4 & Infınıty beta 40

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • F/P SEÇENEĞİMDE JBL E 60 & dIAMOND 8.4 & ıNFINITY BETA 40

AMFİ SEÇENEĞİMDE.. HK 970 & PM 4001 & AX 396 & A-607R ...

MÜZİK TERCİHİMDE GENİŞTİR KLASİK, POP, RAP, NUMETAL, NEW AGE, ROCK, VB HERTÜRLÜ ANLICANIZ

HANGİ SEÇİMİ YAPMALIYIM BİLGİLERİNİZİ TECRUBELERİNİZİ BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER..

• BANA FİKİR VERİN ..
  • diğerlerini dinlemedim ama hoparlör için 8.4ler fena değil.fiyatları da gayet uygun
  • Jbl e-60 ları dinledim hoşumada gitti Çok atak bir hoparlör özellikle rock, heavy metal ve elektronik müzikte başarılı ama klasik müzikte nasıl bir performans verir bilemiyorum hiç klasik müzik dinlemedim e-60larda. Wharfedale diomand 8.4 leri hiç dinlemedim ama sesini çok merak ediyorum forumda o kadar çok met edildiki bende merak ediyorum. Ama ses yapısı hakkında hiçbir bilgim yok maalesef.
  • bir önceki mesajıma reklam almışım haberim yok telif hakkı isterim.bu arada maddi açıdan sorunun yoksa jblleri tercih et bence
  • Hoparlörde wharf, anfide marantzı tercih edebilirsin.
  • kuvvet olarak kıyaslamak gerekirse wharf 8.4 mü yoksa jbl e100 mü? gerçi ikisinin arasındaki fiyat farkıda çok, biraz belli ediyor ama ne kadar farkeder acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • E100 daha güçlü ama müzik performansı olarak eğer Club ya da techno gibi elektronik müzik dinlemiyorsanız 8.4 daha iyi.Yani Hi-Fi'ın amacına daha uygun diyelim.
  • Bir şey soracaktım bilen bir arkadaşımız cevaplarsa sevinirim. Jbl e-100 lerin elektronik müzikte başarılı olduğunu biliyorum peki rock müzik veya heavy metal tarzındaki müzik türlerinde nasıllar acaba? Ben e-60 ları gerçi dinlemiştim kendi götürdüğüm bir müzik cd si ile heavy metal de iyi performans verdiler bana göre hoşuma gitti yani acaba e-100 ler nasıldır dinleyen tecrübe eden var mı?
  • arkdaşlar şunu anladım ki ingiliz, danimarka, alman malım hoparlörler derin bastan yoksun jaz, blues ve klasik müzik tarzı müzik dinlemek için. Derin basa sahip olan hoparlörler ise Amerikan malı olanlar. O yüzden, seçiminizi yaparken buna çok dikkat edin.
  • Evet haklısın dostum avrupa ürünü hoparlörler daha çok klasik, jazz tarzı müziklerde daha başarılı ama elektronik müzik veya rock müzik dinlenecekse amerikan hoparlörleri çok daha iyiler.
  • lloyd, bu genel için bu şekilde olabilir ama tamamı için böyle diyemeyiz.Avrupalılar ürettikleri hemen hemen her ürünü olması gerek boyutlarda, en kullanışlı biçimde üretirler.Amerikalılar ise büyük boyutlarda üretirler.En basitinden bir çoğu jipe biner.Asyalılarda küçük boyutlarda üretirler.Bu da hoparlör konusunda Amerikan hoparlörlerinin daha önde olmasını sağlıyor.Sürücü çapının büyümesi en çok bas seslerde iyileştirme gösterir.Ama bir süre sonra bu orjinalinden uzak, abartılı baslar kullanıcıyı rahatsız eder.Hi-Fi ile ilgilenenlerin JBL'in Northridge serisi hakkında genel yorumu"Orjinalinden tamamen farklı çalıyor."şeklindedir.Bu ise kimi kullanıcı için kusursuz kimisi için beş para etmez yorumuna neden oluyor.Yani rengini beğenirseniz çok iyi hoparlör.Bu konuda da devreye müzik zevkiniz giriyor.Yani dinlediğiniz tür deki müziğin orjinalliği söz konusu değil ise, mesela techno dinliyorsanız JBL'leri beğenmeniz muhtemel.Ama enstrmantal, jazz, klasik ve türevlerini dinliyorsanız muhtemelen beğenmezsiniz.Sanırım her iki mesaja da yanıt verdim.

• Zaten benim söylediğimden farklı birşey söylememişsin. Şunu belirtmek isterim, ben arabama ses sistemi kurdum. Amacım bas ağırlıklı dinlemekti ve ona göre gidip bas seçimimi yaptım ve Hertz marka çift bobin bi bas aldım. İnsan sesini ve enstrumanların sesini alabilmek içinse JBL marka mid takımı aldım.
    Bütün bunları ne istediğimi bilerek yaptığım için sonuçtan oldukça memnunum. Aynı şey ev içinde geçerli. Önce ne dinleyeceğimizi belirlememiz ve ona göre componentler almamız gerekiyor. Bu isimlerini saydığımız bütün markalar kendi alanlarında cidden oldukça kaliteli ve süperler ancak hepsinin kendine has teknik özellikleri ve ona göre uyumlu oldukları bir müzik tarzı var. Çoğumuz ses sistemi derken diskolarda dinlediğimiz derin dip baslı sistemleri akla getiririz. Kimimiz ise mid'lerin öne çıktığı, basın sadece yardımcı bir ses olduğu sistemleri akla getiririz. Öncelikle bilinmesi gereken en önemli şey müzik stereo dinlenir. 5.1/6.1./7.1 tarzı sistemlerin hitap ettiği amaç ve kullanım bizlerin(en azından benim) beklentilerimize hitap etmiyor. Bu konuda epey bir araştırma yaptım ve hala öğrenmeye devam ediyorum, ancak dediğim gibi en önemli şey ne tarz müziğin dinleneceği.

Mesela JBL E100'ü ve Dali Concept 10'u test etme fırsatım oldu. Şunu söylemem gerekiyor ki ikisinin arasında ciddi anlamda fark var.

Bu arada daha başka birşey söylemek istiyorum. Geçenlerde Trident marka bir sistemi dinleme fırsatım oldu. Basları cidden kuvvetliydi. Mid namına çok kaliteli değil ancak bas ağırlıklı müzik dinlemek isteyen düşük bütçeli arkadaşlara uygun olur düşüncesindeyim.

Aramızda bu sistemi kullanan arkadaşımız var mı acaba?

quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

lloyd, bu genel için bu şekilde olabilir ama tamamı için böyle diyemeyiz.Avrupalılar ürettikleri hemen hemen her ürünü olması gerek boyutlarda, en kullanışlı biçimde üretirler.Amerikalılar ise büyük boyutlarda üretirler.En basitinden bir çoğu jipe biner.Asyalılarda küçük boyutlarda üretirler.Bu da hoparlör konusunda Amerikan hoparlörlerinin daha önde olmasını sağlıyor.Sürücü çapının büyümesi en çok bas seslerde iyileştirme gösterir.Ama bir süre sonra bu orjinalinden uzak, abartılı baslar kullanıcıyı rahatsız eder.Hi-Fi ile ilgilenenlerin JBL'in Northridge serisi hakkında genel yorumu"Orjinalinden tamamen farklı çalıyor."şeklindedir.Bu ise kimi kullanıcı için kusursuz kimisi için beş para etmez yorumuna neden oluyor.Yani rengini beğenirseniz çok iyi hoparlör.Bu konuda da devreye müzik zevkiniz giriyor.Yani dinlediğiniz tür deki müziğin orjinalliği söz konusu değil ise, mesela techno dinliyorsanız JBL'leri beğenmeniz muhtemel.Ama enstrmantal, jazz, klasik ve türevlerini dinliyorsanız muhtemelen beğenmezsiniz.Sanırım her iki mesaja da yanıt verdim.

• quote:

Orjinalden alıntı: lloyd

arkdaşlar şunu anladım ki ingiliz, danimarka, alman malım hoparlörler derin bastan yoksun jaz, blues ve klasik müzik tarzı müzik dinlemek için. Derin basa sahip olan hoparlörler ise Amerikan malı olanlar. O yüzden, seçiminizi yaparken buna çok dikkat edin.

Bu konuda böyle bir genellemede bulunman çok yanlış. Örnek vermek gerekirs QUADRAL hoparlörlerin Alman malı olduğunu hatırlatırım. Quadral Quintas 500 serisi JBL'den dahi daha derin bas üretme yeteneği sergiliyor.
  • Ben bir genelleme yaptım ve bu genelleme olarak geçerli birşey. Elbette istisnaları olacaktır ancak genellemeyi bozmaz. Biraz istatistik okuduysanız genellemenin kurallarını bilirsiniz.

Avrupa hoparlörlerinde elbet derin bas veren kuvvetli component'ler var ancak avrupa kolonlarının genel profili bas ağırlı olmadığıdır.

quote:

Orjinalden alıntı: Mr_Thunder

quote:

Orjinalden alıntı: lloyd

arkdaşlar şunu anladım ki ingiliz, danimarka, alman malım hoparlörler derin bastan yoksun jaz, blues ve klasik müzik tarzı müzik dinlemek için. Derin basa sahip olan hoparlörler ise Amerikan malı olanlar. O yüzden, seçiminizi yaparken buna çok dikkat edin.

Bu konuda böyle bir genellemede bulunman çok yanlış. Örnek vermek gerekirs QUADRAL hoparlörlerin Alman malı olduğunu hatırlatırım. Quadral Quintas 500 serisi JBL'den dahi daha derin bas üretme yeteneği sergiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lloyd -- 20 Kasım 2006; 20:20:19 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.