Şimdi Ara

JBL LOFT 5.1 Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eve kaliteli ses alabileceğim ve %50 müzik, %50 sinema için kullanacağımı söyleyebileceğim bir ses sistemi kurmak istiyorum. Bu amaç için JBL LOFT 5.1 iyi midir? Güvenilir ve ucuza nereden alabilirim? Ayrıca bunun fiyatına daha mantıklı sistem önerileriniz olabilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

http://www.hifi-review.com/152742-jbl-loft-5-1.html

https://www.jbl.com/on/demandware.static/-/Sites-masterCatalog_Harman/default/dw38d722cb/pdfs/Owner%20Manual%20-%20Loft%20(English).pdf

• Fiyati ne kadar hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SerkanCicek83 kullanıcısına yanıt
    Bu set ilk çıktığında 1000 € civarındaymış. Şu an Tr satış fiyatı ise 2800 TL.
    http://www.electromiles.com/jbl-by-harman-loft-sys-51-sinema-sistemi

Bu fiyata 5.0 olarak Heco Victa, Dali zensor, Magnat supreme, Q Aqoustic serilerinden setler bulunabilir. Ama bu jbl bunlardan iyi midir yada kötü müdür bilemiyorum.

Bunun dışında bunlar pasif hoparlörlerdir. Bu hoparlörlerden ses alabilmeniz için ev sinema amfisi yani AVR de almalısınız. Giriş yada orta seviye bir AVR de yaklaşık 1000-2000 TL arası bir fiyata sahip oluyor. Kablo, arka hoparlör için stand vs derken toplamda 5000 TL civarı bir bütçe ayırmanız gerekmekte.

Bir de ön hoparlörleri kule seçecekseniz, bu seti kullanacağınız odanın min 25m2 kadar olması lazım. Aksi takdirde ses boğulacak ve yorucu bir hal alacaktır. Eğer odanız daha küçükse önleri raf tipi tercih edin.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkürler.

Evet, bir AVR ile birlikte almayı düşünüyorum zaten. Bir mağazada Denon'un bir AVR'si ile birlikte 4500 TL fiyat vermişlerdi. Ancak ben konuya tam hakim olmadığım için bu fiyata bu sistem mantıklı mıdır, bu hoparlörlere bu AVR mantıklı mıdır bilemediğim için önce biraz araştırıp öğrenmek istedim. Bunun gibi bir sistem için önerebileceğiniz AVR ne olabilir acaba?

Verdiğiniz markalar hakkında da bir fikrim yok maalesef. JBL'in bu sistemi ile bu markaların hangi modellerini kıyaslamak gerek bilmiyorum. Tecrübesi veya fikri olan varsa paylaşımları çok makbule geçer.

Not: Bu sistemi salona kuracağım; 25 m^2'den büyük.
    Profilinize baktığımda Ankara'da olduğunuzu gördüm. Eğer öyleyse Ankara'da bahsetmiş olduğum Heco ve Magnat markalarının distribütörü olan Pelin Ltd var. Oraya gidip Heco Victa ve Magnat supreme serilerinden ürünleri dinleyebilirsiniz.
    http://www.pelinltd.com.tr/Victa-Prime-702-302-C102-50-set,PR-218.html

Heco Victalar son dönemin fiyat / performans hoparlörlerdir. Forumda ben de dahil bir çok kişi kullanıyor. Tahminime göre benim önerdiğim Heco set müzikte sizin jbl'den daha iyi olacaktır. Fakat sub olmadığı için sinemada alt frekanslarda eksiklik hissedebilirsiniz. Eğer odanız 40-50m2 kadar büyük değilse önlerin bir küçük boy olan 502 ile olduğu bir set var. Onu alıp yanına 1000 tl'ye aynı serinin sub'ını ekleyebilirsiniz.

Bir de şunu unutmayın bu tarz hifi cihazların liste fiyatlarının üzerinden %15-20 aradı indirim yapılır. Liste fiyatı 2500 yazan bir cihazı 2000 TL olarak düşünebilirsiniz. Bir de peşin alabiliyorsanız sıkı pazarlık ile daha da fazla indirim koparabilirsiniz. Ama orası sizin pazarlık kabiliyetine kalmış bir durum :-)

Bunların dışında bir zamanlar Heco'nun satışını yapan ama sonrasında Pelin Ltd ile anlaşmazlık yaşayınca Heco ve Magnat satışını durduran Gsa elektronik var. Misal ben ön kuleleri gsa'dan almıştım. Gsa elektronik'in sahibi Orhan bey bu ayrılık sonrası Indiana Line diye bir İtalyan markası getirdi. Forumdan alan birkaç kişi vardı ve memnunlardı. Ben dinlemediğim için birşey diyemem.
    http://www.gsaelektronik.com/kategori/ses-sistemleri/hoparlor.aspx?MarkId=144

Yalnız ses konusu çok subjektif olduğu için benim beğendiğim ses sizin hoşunuza gitmeyebilir yada tam tersi. Bu sebeple ürünleri mümkün olduğunca kendiniz dinleyin ve öyle karar verin.

Dali ve Q Aqoustic markaları ise yine piyasada bilinen ve oldukça kaliteli markalardır. Bu markalardan alacağınız ürünlerde de gönlünüz rahat olabilir.

Bu arada Ankara'da sigmases diye bir yer daha var. Sahibi Asım bey oldukça bilgili ve düzgün bir insandır. Kendileri ile de bir irtibata geçin derim. Sizin bütçenize uygun ürünleri var mı bir sorarsınız.

AVR konusu ise ayrı bir dünya. Açıkçası burada sizin ihtiyaçlarınız daha belirleyici olacaktır. 4K TV varsa güncel ve 4K 60hz destekli bir AVR almanız mantıklı olur. Aynı şekilde müzik vs için de kullanacağınız için internet radyo ve lan özelliği olan orta seviye bir AVR size daha uygun olur.

Orta seviye AVR'ler Pioneer'da 900, Onkyo'da 600, Denon'da 2000, yamaha'da 600'lü seriler ile başlar. Bunların da Türkiye yaklaşık fiyatları 2000-2500 arası oluyor. Bu sebeple yurtdışına gidip gelebilen biriyseniz Avrupa'dan yarı fiyatına alıp uçak bagajında getirebilirsiniz. Bunu bir düşünün.

Bir de AVR hoparlör uyumu da önemlidir. Bir hoparlör A marka AVR ile kötü çalarken B markası ile daha iyi çalabilir. Bu sebeple mümkün olduğunca farklı marka ve kombinasyonları dinlemeye çalışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 24 Temmuz 2016; 14:52:32 >

Evet Ankara'dayım; Pelin, GSA ve Sigma Ses'e bakacağım...

Anladığım kadarıyla JBL 5.1 fiyatına HECO 5.0 alabiliyoruz. Kesin olmamakla birlikte HECO'ya subwoofer eklediğimiz zaman JBL'den iyi olacağını düşünüyorsunuz. Subwoofer'a 1000 TL civarında vermek uygun olur diyorsunuz. 5.1 set yaklaşık (2900+1000)*0,85=3315 TL'ye geliyor.

Evet, televizyonum 4K. 4K desteği, radyo, internet, wi-fi iyi olurdu... Avrupa'dan yarı fiyatına alabiliyorsak zaten aradaki farkla gezip dolaşmak mantıklı olur. :)

AVR-Hoparlör uyum konusuna gelince; tabi ki dinleyeyim ama bu tecrübe ile bir fark görebileceğimi pek sanmıyorum. :)

Sorularıma gelince:

1. Oda büyüklüğü denince yalnızca seti kuracağımız bölümü mü algılamalıyım yoksa seti odanın yarısına kuracak olsam da hacim olarak odanın büyüklüğü yine önemli midir? Daha doğrusu kesin önemlidir tabi ama kastedilen şey bu mudur?

2. Genel olarak JBL sizler için ne ifade ediyor? (Bir işten anlamayanlar için bazı markalar çok iyi olsa da o işten anlayanlar aslında o markayı hiç beğenmez ya; JBL konusunda da böyle bir durum söz konusu mu acaba?)

3. Bu ayarda bir sisteme hangi subwoofer'ı önerirsiniz?

4. HECO 502, 602, 702 arasında ciddi fiyat farkları yok. Aralarında önemli bir fark var mıdır?

5. AVR'yi uçakla ülkeye sokarken sorun olur mu?

6. AVR 2000 TL'ye gelse, toplam 5500 TL civarında bir maliyet öngörüyoruz... Sonuç olarak karşımıza çıkan bu sistem için bu maliyet mantıklı mıdır?

1-) sistemin kurulacağı alanın yanısıra odanının tamamının alanı ve hacmi de hoparlör seçiminde önemlidir. Çünkü küçük bir odada büyük hoparlörler boğuluyor. Bizzat başıma gelen bir durum olduğu için söylüyorum. Önceki evde salonumuz 22-23 m2 idi. Ses bariz yorucu oluyordu. Hatta bu sebeple kuleleri bile değiştirmeyi düşünüyordum. Yeni evdeki salon ise 30m2 kadar. Sistemin sesi bariz daha temiz ve dinlenebilir hale geldi.

Bu sebeple sistemi 18-20m2'lik bir alana kurulsa bile odanın büyük olması ciddi farklılık yaratan bir detay.

2-) Jbl genel olarak iyi bir marka olsa da hifi kısmında çok öne çıkan bir marka değil diye biliyorum. En azından pek üst düzey ürününü bilmiyorum diyeyim. Gerçi her markanın alt ve üst serileri var. Bu sebeple şu marka mükemmel diyemeyiz. Sizin bütçenize en uygun olan ve size hitap eden hangisi ise o marka iyidir diye düşünmek lazım.

3-) Sub kullanmadığım için pek net birşey söyleyemem ama aldığınız hoparlörün serisinin sub'ını almak mantıklı olur.

4-) 602'de sürücüler daha küçük. Bunu daha çok sinema hoparlörü olarak düşünebilirsiniz. Sizin müzik dinlemek gibi bir hedefiniz de olduğu için daha büyük sürücülü olan 502 yada 702 almak daha mantıklı olur. Büyük sürücüler daha geniş bir sahne sunacaktır. Odanız 30m2'den büyük ise 702 tercih edebilirsiniz. 702, 502'den bir fazla sürücüye sahip olduğu için bas konusunda da daha başarılıdır.

5-) ben 2 kere AVR getirdim. Normal şekilde çıktım. Hiç kimse elindeki koli nedir diye sormadı. Soran olursa da aldığınız ürün 420 €'dan pahalı ise %18 gümrük vergisi ödüyorsunuz. Başka bir olayı yok.

6-) bu masrafın mantıklı olup olmaması tamamen kişiye bağlı bir durum. Eğer evde vakit geçirmeyi seven biriyseniz şu an ki şartlarda çok mantıksız değil diye düşünüyorum. Sonuçta özellikle hoparlörler bu işe çok merak salıp da habire değiştiren biri değilseniz minimum 6-7 sene idare edecek bir yatırım. Baktığında yıllığı 600 TL civarına gelen bir yatırım oluyor. Bir lig TV üyeliği ile aynı para aslında. Ama parayı toplu verince insanın gözünde büyüyor.

AVR ise elektronik bir ürün olduğu için bozulana kadar gidecek bir cihaz. Bu 3 yıl olur 5 yıl olur, orası biraz şans işi. Tr'den alırsanız garanti vs ile çözüm üretmek daha kolay olur. Yurtdışından alınca işin bir tek bu kısmı biraz sıkıntılı. Ama ürünün garantisi bittikten sonra yurtiçi yada yurtdışından alınmış olması fark etmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Verdiğiniz tüm bilgiler için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.