Şimdi Ara

jbOS7, Android işletim sistemine iOS 7 görünümü getiriyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
1.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • özenti diyenlere fandroidler hemen eksiyi basmış özentilik değil de nedir?
  • Boşuna demiyoruz 0.99 $ lik launcher için 1 sene çalışıp ios7 diye çıkardı adamlar diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooLasFcuK

quote:

Orijinalden alıntı: barocker

quote:

quote:

Yeni bişey değil, android zaten yıllardır ios'u taklit ediyor.

Ne gibi?

Bugünki akıllı telefonların geçmişini ve şuan neredeyse tüm akıllı telefonlarda kullanılan aslında birbirine benzer dokunmatik arayüzlerin ve ikonların başlangıcını araştırırsanız ''ne gibi'' olduğunu daha iyi anlarsınız. Lakin uzun hikayedir.

Ooo ben de mantıklı birşeyler gelecek sanmıştım. Sağol.

Yok zaten bu konulara uzak olduğunuzu ve pek bişey bilmediğinizi anladım. O yüzden en iyisi kendiniz araştırın. İlk Iphone/IOS ne zaman tanıtılmış ve ne zaman piyasaya çıkmış , ilk android telefon ne zaman sunulmuş en azından bu gibi temel bazı bilgileri edinmenizde fayda var. Yahu Android 1.5 daha yeni piyasaya çıkmışken Apple 3. jenerasyon cihazlarını tanıtıyordu sen neden bahsediyorsun :) Tamam Android'de iyidir hoştur ama lütfen biraz araştıralım.

iyi günler..

• quote:

quote:

quote:

Ne gibi?

Bugünki akıllı telefonların geçmişini ve şuan neredeyse tüm akıllı telefonlarda kullanılan aslında birbirine benzer dokunmatik arayüzlerin ve ikonların başlangıcını araştırırsanız ''ne gibi'' olduğunu daha iyi anlarsınız. Lakin uzun hikayedir.

O zaman sizi bildirim cubugu adli seyi arastirmaya davet ediyorum.İkon prototipin ilk Sony tarafindan cikarildigini hatta iPhone 2G'nin prototipinin bile.

• Android'in en büyük avataji arayüz hayalgücüne kalmış.

• Hep hirsizdilar yine hirsizlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ne gibi?

Yok zaten bu konulara uzak olduğunuzu ve pek bişey bilmediğinizi anladım. O yüzden en iyisi kendiniz araştırın. İlk Iphone/IOS ne zaman tanıtılmış ve ne zaman piyasaya çıkmış , ilk android telefon ne zaman sunulmuş en azından bu gibi temel bazı bilgileri edinmenizde fayda var. Yahu Android 1.5 daha yeni piyasaya çıkmışken Apple 3. jenerasyon cihazlarını tanıtıyordu sen neden bahsediyorsun :) Tamam Android'de iyidir hoştur ama lütfen biraz araştıralım.

iyi günler..

kusura bakmayın ama asıl siz hiçbir şeyden anlamayan marka takıntısı (yani yeni adıyla fanboy) birisisiniz
    çünkü iphone ne ilk dokunmatik telefondurdur ne ilk akıllı telefondur. ilk defa ikon kullanan telefon olmamakla birlikte hiçbir özelliği de ilk defa kullanmamıştır. iphone'u bu kadar popüler yapan şey aslında uygulamalardır ki onlar da apple tarafından geliştirilmemiştir. bunla birlikte halihazırda habere konu olan şey launcherdan başka birşey değildir. diğer bir ifade ile para kazanmak isteyen bir firma tarafından sunulan 3. parti bir uygulamadır ki apple ios tarihindeki en mütiş değişiklik dediği şeyleri dandik bir uygulama ile de sağlanabileceğini bize göstermiş olur
    saygılarımla

• biraz uğraştım yok videoyla açıklamışlar nasıl yapılacağınıda çok uzun iş normal launcher kurmak gibi değil ince ayarı çok
  • Samsung ve androide bu tema uzerinden ozenti demek cok gulunc. Sonucta bir gelistirici yapmis.Bu tema uzerinden ozenti demek cok komik

Ancak Ios un android den androidin de ios tan aldigi seyler var. Ikisinden de faydalaniyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: AndacHan

özenti diyenlere fandroidler hemen eksiyi basmış özentilik değil de nedir?

Hayatinda hic android kullanmadigin belli. Cunku kullanan herkes ios7 nin miui+android cakmasi oldugunu bilir, android hirsizlik yapmadi, kendinden calinani geri aldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenon

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: barocker Yeni bişey değil, android zaten yıllardır iosu taklit ediyor.
    Ne gibi?
    Bugünki akıllı telefonların geçmişini ve şuan neredeyse tüm akıllı telefonlarda kullanılan aslında birbirine benzer dokunmatik arayüzlerin ve ikonların başlangıcını araştırırsanız ne gibi olduğunu daha iyi anlarsınız. Lakin uzun hikayedir.
    Yok zaten bu konulara uzak olduğunuzu ve pek bişey bilmediğinizi anladım. O yüzden en iyisi kendiniz araştırın. İlk Iphone/IOS ne zaman tanıtılmış ve ne zaman piyasaya çıkmış , ilk android telefon ne zaman sunulmuş en azından bu gibi temel bazı bilgileri edinmenizde fayda var. Yahu Android 1.5 daha yeni piyasaya çıkmışken Apple 3. jenerasyon cihazlarını tanıtıyordu sen neden bahsediyorsun :) Tamam Androidde iyidir hoştur ama lütfen biraz araştıralım. iyi günler..
    kusura bakmayın ama asıl siz hiçbir şeyden anlamayan marka takıntısı (yani yeni adıyla fanboy) birisisiniz çünkü iphone ne ilk dokunmatik telefondurdur ne ilk akıllı telefondur. ilk defa ikon kullanan telefon olmamakla birlikte hiçbir özelliği de ilk defa kullanmamıştır. iphoneu bu kadar popüler yapan şey aslında uygulamalardır ki onlar da apple tarafından geliştirilmemiştir. bunla birlikte halihazırda habere konu olan şey launcherdan başka birşey değildir. diğer bir ifade ile para kazanmak isteyen bir firma tarafından sunulan 3. parti bir uygulamadır ki apple ios tarihindeki en mütiş değişiklik dediği şeyleri dandik bir uygulama ile de sağlanabileceğini bize göstermiş olur saygılarımla

Bu kadar güzel ahkam kesiyorsun ama arkadaşın dediği gibi bugünkü akıllı telefonların gelişimini zerre kadar bilmediğin şu yorumundan okunuyor.

"iphoneu bu kadar popüler yapan şey aslında uygulamalardır ki onlar da apple tarafından geliştirilmemiştir." demişsin. Bir bak bakalım ilk iPhone ne zaman , ilk App Store ne zaman çıkmış?

Evet Apple ilk defa dokunmatik ekran kullanmadı. Ancak iPhone çıktığı dönemde dahi eski tip resistive ekranlar kullanılıyordu. Yani işin aslı şuydu ki sokaktaki tabirle dandik dokunmatik ekranlardı.

Arayüz, jestler, sensörler vb. ise yine işin apayrı birer boyutu. Bunlara girmiyorum.

Bugün yıllar sonra diğer bütün cihazlar kaliteli kapasitif ekranlara geçtiler. Ancak bugün teknolojiyi takip etmeyen, böyle bir merakı olmayan insanlar dahi iPhone gördüklerinde ilk ekranından bahsederler. Çünkü dokunmatik ekranın algısı çok iyidir. Bugün elbetteki bunu öteye taşıyan firmalar var. Ancak bu yolu açan, bu teknolojiler böyle kullanılabilir diyen Apple oldu.

Gorilla Glass firmasını ilk kim keşfetmiş ve ürünlerini kullanmış bir akıllı telefon alanında? Bugün bu firma neredeyse ekran camı olarak demirbaş oldu.

• Ios 7 miui den çalındı diyen arkadaşlar, miui'nin ios arayüzünden esinlenilerek geliştirildiğini ve geliştiricilerinin ios hayranı olduğunu biliyor musunuz.
  • jbOS7, Android işletim sistemine iOS 7 görünümü getiriyor

jbOS7, Android işletim sistemine iOS 7 görünümü getiriyor

EDİT: Hala ios'a iphone'a özenti diyenler var. Birde bu başlık altında .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rap1d -- 17 Haziran 2013; 10:15:36 >

• Ya siz işsiz misiniz? Apple iPhone ile bir devrim yapmıştır telefon alanında bu bir gerçek ama Android olmasa bu kadar gelişemezdi, aynı zamanda iOS olmasaydı Android de olmazdı. O ondan çalmış tartışması çok saçma, herkes en iyi telefonu yapmaya bakıyor ve yavaş yavaş eksiklerini kapatıyor, tabii ki benzeyecekler birbirlerine. Babanızın şirketi değil bunlar, önce sizden 2bin lirayı alıyorlar, sonra siz reklamını yapıyorsunuz işe bak.

• Çok başarılı duruyo
  • Tüketicilerin firma savaşlarında taraf tutmasını anlamıyorum. Banane Apple'dan, banane Samsung'tan, Microsoft'tan, Google'dan...

Apple'ın da, Microsoft'un da, Google'ın da, Samsung'un da teknoloji piyasasına yatırımları ve ürettikleri teknolojiler var. Bunları kendi stratejilerine göre piyasaya sunuyorlar.

Tüketici olarak bana düşen, maddi imkanlarım orantısında ihtiyacıma uygun olanı alıp kullanmak.

Firmaların hepsi ama hepsi, birbirinden teknoloji, yazılım vs... konularında aşırma yapıyor. Hepsi... Bu sebeple herhangi birinin taraflılığını yapmak yersiz. "Kişisel" olarak işinize hangisi geliyorsa onu kullanırsınız...

Arayüzlerin birbirine port edilmesini özentilik olarak değerlendirmek saçmalıktan öte bir şey. Kimin hangi arayüz hoşuna gidiyorsa bunu kullanabilmesi rahatlıktır. iOS bu imkanı sağlıyor mu bilmiyorum. Android de bu nimet gani gani var ve kullanıcı olarak bunun özgürlüğünü yaşayabilirsin. İster windows phone arayüzü ister iphone ister symbian ister pure android...

Senin için söylemiyorum dostum ama insanlar birbirinin kalbini bu gereksiz tartışmayla kırıyor, ona hiç anlam veremiyorum.

• bilader ne boş muhabbet yapıyonuz ya beğenen indirsin kullansın beğenmeyen ben bunu beğenmedim a çakma bu olmaz öyle şey eypıl güzel eypıl şöyle ooo eypıl fanı seni sen ne diyon bakim işte andirit şöyle rahat böyle güzel babanızın şirketi sanki mübarek

• iPhone için doğru düzgün ios7 teması çıkmamışken bu haber şaşırttı. Keşke iPhone içinde güzel bir tema sunulmuş olur da Jb'ten vazgeçip ios7 betaları yüklemeyiz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenomenon

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ne gibi?

iyi günler..

kusura bakmayın ama asıl siz hiçbir şeyden anlamayan marka takıntısı (yani yeni adıyla fanboy) birisisiniz
    çünkü iphone ne ilk dokunmatik telefondurdur ne ilk akıllı telefondur. ilk defa ikon kullanan telefon olmamakla birlikte hiçbir özelliği de ilk defa kullanmamıştır. iphone'u bu kadar popüler yapan şey aslında uygulamalardır ki onlar da apple tarafından geliştirilmemiştir. bunla birlikte halihazırda habere konu olan şey launcherdan başka birşey değildir. diğer bir ifade ile para kazanmak isteyen bir firma tarafından sunulan 3. parti bir uygulamadır ki apple ios tarihindeki en mütiş değişiklik dediği şeyleri dandik bir uygulama ile de sağlanabileceğini bize göstermiş olur
    saygılarımla

Yahu sen önce bazı kavramların ne olduğunu öğren ondan sonra gel tartış. Şimdi bi daha oku bakalım ben iphone ilk dokunmatik telefonu ve ilk ikonu yaptı gibi bişey demişmiyim , hadi onu geçtim ben dokunmatik ekrandan bile bahsetmedimki. Ama sen istedin birazdan ondan da bahsedicem:)

Ben "arayüz" dedim. Lütfen siz önce ekran ve arayüz ne demek bunları öğrenin.

Ben bugünki telefonların hepsinin aslında hem dış tasarım hem ikon hemde genel olarak arayüzlerinin birbirine benzediğinden bahsettim. Ve bugünki akıllı telefonların ilk örneği iphone'dur dedim. İşte size somut örnek araştır bak. Yok itiraz ediyorsanız siz söyleyin neymiş? Ona bakalım neye benziyomuş.

Ayrıca tabiki ilk dokunmatik ekranı Apple yapmadı ama dokunmatik ekran olayını cep telefonu alanında geliştirip, bugün en kısa tepki süresi ve en akıcı kullanımı sağlayan, piyasadaki en iyi dokunmatik ekranlı telefonu yapmıştır. Diğer markalar bu konuda ilk çıktıkları günden ber ilerleme kaydetselerde hala iphone'un gerisindeler. Mesela Iphone'un ilk çıkan modeli yani 2G olarak bilinen modelinin bile ekran tepki süresi ve akıcılığı bugünki en gelişmiş android cihazlardan daha üstün durumda. Bu android cihazlara Samsung S4 ve Note 2 de dahili. Iphone 2G modelini bulamazsanız bende var buyrun istediğiniz bir android cihaz ile karşılaştıralım. Abartıyosun diyenler 3GS ile karşılaştırsın daha rahat anlarlar ne demek istediğimi:D Ayrıca ben fanboy olsam samsung note 2 hiç kullanmazdım:) ama ortada gerçekler var. Evet android'de iyidir hoştur ve ios'a göre daha iyi bazı yanları vardır ama bu onun ios'dan sonra çıkmış ve ios'u taklit ettiği gerçeğini değiştirmez.

İyi günler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barocker -- 17 Haziran 2013; 11:33:32 >

• iouscular vs. androidciler. fight!

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.