Şimdi Ara

JDI, neredeyse çerçevesiz yeni LCD ekranını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • JDI, neredeyse çerçevesiz yeni LCD ekranını duyurdu

Akıllı telefonların boyut ve dış görünümünde büyük etkisi olan ekran kenarları, son dönemde daha fazla ilgi görmeye başladı. Üreticiler, özellikle üst seviye modellerinde ekran çerçevelerini ince tutmaya gayret gösteriyor. Japan Display, bu noktada ilginç bir ürüne imza attı.

Firmanın yeni tanıttığı 5.5 inçlik Full HD çözünürlüğündeki LCD ekran, neredeyse çerçevesiz bir tasarıma sahip. Üstelik 4 kenarında da aynı çerçeve kalınlığı yer alıyor. Yani alıştığımız üst ve alt kenarların ya da en azından alt kenarın daha kalın bir çerçeveye sahip olması durumu, bu çözümde yer almıyor.

Ayrıca Bkz.Bir milyar monitör saldırıya açık

Normalde, çeşitli bileşenlerin ve anakarta bağlantı kablolarının yerleştirilmesi için ekranın bir kenarının mutlaka daha kalın bir çerçeveye sahip olması gerekiyor. JDI, yeni modül birleştirme teknolojileri ve yoğun kablolama yaparak, bağlantıları arka kısımda toplamayı başarmış.

Peki ön kamera, ahize, mikrofon, yakınlık sensörü, ışık sensörü gibi bileşenler ekranın ne tarafına yerleştirilecek? İşte bu noktada, akıllı telefon üreticilerinin farklı çözümler üretmeleri gerekiyor. JDI, yeni çerçevesiz ekranını gelecek yılın Mart ayında hacimli üretime sokacak. 

• mikkemmel

• Neredeyse çerçevesiz ekrana sahipse, o zaman dört kenarında da aynı çerçeve kalınlığı değil, aynı çerçeve inceliği yer alır.

• adamlar çerçeve olayını nerdeyse bitirmiş ben de hala ekranının çevresinde pimapen olan asus zenfone 2nin servisten tamir edilmemiş bir şekilde gelmesini bekliyorum.

• Bir tane telefon alın ve bozuluncaya kadar kullanın bu kapitalist düzenin sahte ihtiyaçlarına kanmayın tuzaklarına düşmeyin.. Kaptalist düzenin günümüzdeki en iyi hüneri sahte ihtiyaç yaratmak.. en moda konu günümüzde bu.. gerçekten ihtiyacı olmadığı halde insanlara birşeyler sattırabilmek günümüz dev şirketlerinin üzerinde en fazla kafa patlattığı konu. Bunlar tamamen elinizdeki parayı söğüşlemek için yaratılan sahte ihtiyaçlar. yaratılmış ihtiyaç doğal ihtiyaç değil. birilerini zengin etmek için çalıştırılıyoruz, elimize verilen 2 kuruşuda yaratılan sahte ihtiyaçlar için harcıyoruz ve parasız kalınca yine el açıp onları tekrardan zengin etmek için çalışıyoruz. tekrar başa alıyoruz aynı şeyleri yaşıyoruz ve her seferinde biz birilerini daha da zengin ederken biz hala aynı kalıyoruz. çünkü elimize geçen zaten bize yetmeyen para birileri tarafından yaratılmış sahte ihtiyaçlara gitmiş oluyor. işte bu düzene kapitalist düzen diyoruz ve bu düzen kendini böyle devam ettiriyor. bizi uyutarak.. yani ilk söylediğimi söylicem yine alın bir telefon bozuluncaya kadar kullanın.. gerçek hayatı yaşayın sahtesini değil, yaratılmış suni gerçeklikleri değil.

• boş işler bunlar JDI. kendini kurtarmak istiyorsan OLED'e yatırım yapmalısın

• Sony onu kalınlaştırmanın yolunu bulur!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 11 Ağustos 2016; 7:16:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Siz onu sony ve Appleye verin en çokta onların ihtiyacı var. ????

• öncelik kırılmayan bir ekran yapsalar, şu flexible olanlar hala hayata geçemedi gitti...

• Sony bunu seneye kullanır bence

• Hemen verin Sony'e nasıl kalınlaşıyor...

• Bunun ekran kasa oranı herhalde yüzde 98'dir :D

• Kamera, sensör, hoparlör işin içine girince bu çerçeve oranının korunması imkansız gibi bir şey.

• Edge serileri zaten çerçevesiz gibi görünüyor. Alt ve üst kısmın da tamamen çerçevesiz ekran olabilmesi için; ekranın hem ses iletimi hem de kamera, sensörler gibi bileşenleri de içerecek apayrı bir teknolojiyle üretilmesi gerekir!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silversmith -- 11 Ağustos 2016; 9:28:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sharparrow

Bir tane telefon alın ve bozuluncaya kadar kullanın bu kapitalist düzenin sahte ihtiyaçlarına kanmayın tuzaklarına düşmeyin.. Kaptalist düzenin günümüzdeki en iyi hüneri sahte ihtiyaç yaratmak.. en moda konu günümüzde bu.. gerçekten ihtiyacı olmadığı halde insanlara birşeyler sattırabilmek günümüz dev şirketlerinin üzerinde en fazla kafa patlattığı konu. Bunlar tamamen elinizdeki parayı söğüşlemek için yaratılan sahte ihtiyaçlar. yaratılmış ihtiyaç doğal ihtiyaç değil. birilerini zengin etmek için çalıştırılıyoruz, elimize verilen 2 kuruşuda yaratılan sahte ihtiyaçlar için harcıyoruz ve parasız kalınca yine el açıp onları tekrardan zengin etmek için çalışıyoruz. tekrar başa alıyoruz aynı şeyleri yaşıyoruz ve her seferinde biz birilerini daha da zengin ederken biz hala aynı kalıyoruz. çünkü elimize geçen zaten bize yetmeyen para birileri tarafından yaratılmış sahte ihtiyaçlara gitmiş oluyor. işte bu düzene kapitalist düzen diyoruz ve bu düzen kendini böyle devam ettiriyor. bizi uyutarak.. yani ilk söylediğimi söylicem yine alın bir telefon bozuluncaya kadar kullanın.. gerçek hayatı yaşayın sahtesini değil, yaratılmış suni gerçeklikleri değil.

Bozuluncaya kadar kullandığınız telefon da kapitalizmin ürünü değil mi? Sıradan insanların da telefon kullanabilmesi kapitalizmin ürünü değil mi?

Burada spesifik açıdan bakarsak sorun kapitalizm değil cebinde parası yokken gidip markaların amiral gemisi modellerini alıp sürekli güncelleyen insanların ruh hali...

• Lcd devri bitiyor artık amoled zamanı geliyor

• Sharparrow S kullanıcısına yanıt
    A'dan Z'ye altına imzamı atıyorum yazdıklarına.
    Bir de ekleme yapmak isterim. Bir gün Okan Bayülgen programında şöyle dedi bu tüketim çılgınlığı için. Benim için çok çarpıcı bir konuşmaydı. Dedi ki ; eşime bir gün sordum biz temel ihtyaçlarımızın dışında bir şey almadan eve gelebilecekmiyiz böyle bir ihtimali var mı ?
    Bu soru çok çarpıcıydı bana göre. Çünkü tüketim çılgınlığı öyle bir hâl aldı ki ihtiyaç kavramı devreden çıktı. Okan Bayülgen bile bir şey almadan eve dönmenin imkansız olduğundan bahsediyor. Burada önemli olan zenginlik değil insanlar üzerindeki tüketim baskısı.
    adamda note4 var ama mutsuz niye note5 çıktı hatta yenisi geliyor. Evde beş çift ayakkabısı var altıncıyı istiyor niye ? eee bu da çok güzel ayakkabı bunu da alayım. Geçenlerde bir arkadaşımın üzerindeki pantolonu çok beğendim hayırlı olsun dedim çok yakışmış.
    baktım hiç oralı olmadı.hatta canı sıkkın gibi
    ya dedim ki çok yakışmış niye surat asıyorsun. Falanca markanın modelini alacaktım ama o çok pahalı o yüzden bunu almak zorunda kaldım.
    Yani o da mutsuz üstelik güzel durduğu halde
    Bu da marka baskısı. Yani hem tüketim baskısı var hem de marka baskısı.

Diyorlar ki ne baskısı ya kim yapıyor bu baskıyı
    Yok böyle bir şey.
    Pantolon alacaksın ama
    o pantolon değil ya hangisi ? Şu markanın pantolonu o da yetmez o markanın falanca serisi olacak.
    Saat alacaksın ama bir daakkkiika öyle her saat alınır mı hiç ya hangisi ? falanca markanın filanca modeli
    eşofman alacaksın.........

İşte bu hikâye uzar gider. Anlayacağınız tüketen mutsuz adam istediği marka ürünü alamıyor tüketemeyen zaten mutsuz.
    Yani iki tarafta aynı noktada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkn_s -- 11 Ağustos 2016; 12:32:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: keremak35

Lcd devri bitiyor artık amoled zamanı geliyor

Amoledi boşver oled ekran istiyoruz. Oledlerin kullanım süresi daha iyi olsaydı kesinlikle oled daha iyi. Samsug bile son seri televizyonlarında amoledi bıraktı quantum dot lu oled alıyor lg den.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Greylights -- 12 Ağustos 2016; 0:24:43 >
  • Sharp Aquos da Zaten Vardı Bu.Yeni Değil Ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: Greylights

quote:

Orijinalden alıntı: keremak35

Lcd devri bitiyor artık amoled zamanı geliyor

Amoledi boşver oled ekran istiyoruz. Oledlerin kullanım süresi daha iyi olsaydı kesinlikle oled daha iyi. Samsug bile son seri televizyonlarında amoledi bıraktı quantum dot lu oled alıyor lg den.

Samsung de oled konusunda elini çabuk tutmalı yeni çağ geride kalanlara acimiyor.Amoled'in en az 5 yıl daha satişlarak artarak gider her geçen gün talep artiyor oled teknolojisi amole de göre pahalı kaçiyor ama dediğiniz gibi gelecek oled de şimdilik devir amoledin ama bundan 10 sene sonra oled maliyetleri iyice ucuzlayınca isler degişecek samsung da arge çalışmalı yapiyordur mutlaka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.