Şimdi Ara

jean renoedasıyla ekrantı kartı sorununu çözecek cengaver aranıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk üyeliğinin ,ilk msjin da ; İşi düşünce gelen arkadaş kelamına muhattap olmamak için ne yapmam gerekiyor bilmiyorum ancak insani insan yapan hasletlerinizin tamamına talibim. Kameti uzatmayıp soruma geliyorum.

Mütevazi bir o kadar da beşeri sahibi sitemim şu şekildedir.
    Msi Gtx 750 ti oc
    İntel g3258
    msi h81 p33
    8gb ram

Drakensang isminde oyunu oynamaktayım.Lol tarzi bir oyun.İndirmeden site üzerinden de oynana bilen tarzdan.

Bu oyun yeterli bir sisteme sahibim ki ' gt630 e7400 2 gb ram ile 45 fps de oynamaktaydım.

Yeni sistemim oyun açıkken Şöyle bir hal tavır eda sergilemekte .

İşlemci usage %73
    gpu usage %50
    Ram :500 mb
    FPS : 46

Cmd yi açip netstat komutu ile ofisteki arakadaşlara hackerlik şhowu yapabilecek kadar donanım ve yazılım bilgisine hasil olmuşken ,hatta bazen ping yazarak daha da dikkatlerimi üstüme toplamayi başaribilirken bu sorunu çözemedim.

Sorunu teşhis edemeyenler için açiklayayim.
    GPU neden devlet memuru gibi takılıyor. Hayır yani 550 tl para verdim sana kardeşim 46 fps nedir ,Neden bu fps yi yükseltmek için daha fazla çalişmiyorsun. Ya işlemci ? hani senin halefin i5 di ,seni alırken enayiler boşuna i5 alıyor tebessümü vardı yüzümde yapmayın kardeşim ayıptır.

Bu ekran karti neden daha fazla fps vermek için çalişmiyor.
    İşlemci 4.6 ghz de
    Driver güncel
    vsync of/on denendi
    Performans modunda
    gpu oc denendi
    Bir çok şeyi denedim olmadi. Aciz kardeşiniz nacizane fikirlerinize talip .

• stoyader giderim S kullanıcısına yanıt
    Foruma hoşgeldiniz.Oyunu hangi çözünürlükte oynuyorsunuz? (Drakensang oynamışlığım vardır.Netten oynanan oyunlara göre çok üst düzey.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 23 Mayıs 2016; 13:51:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Foruma hoşgeldiniz.Oyunu hangi çözünürlükte oynuyorsunuz? (Drakensang oynamışlığım vardır.Netten oynanan oyunlara göre çok üst düzey.)

Ho?buldum. 1920X1080 Oyunu Gölgeler ve kenar yumu?atma dahil full modda oynuyorum.
    Hocam donanıımsal birşey olmadığı kesin. Sisteminiz gayet yeterli.Geriye üç ihtimal kalıyor.Birincisi işlemciniz oyuncu sayısının fazla olduğu bölgelerde yetmiyor olabilir.Çünkü online oyunlar ekran kartı kadar işlemciye de yük bindiriyor.Bunu anlamak için internete ihtiyaç duymayan ve 750ti'ı zorlyacak bir oyunu 1080p'de açın.Örneğin Tomb Raider 2013 oyununu benchmark edin.Aldığınız fps sonuçlarını alttaki link ile karşılaştırın.İkinci ihtimal de,işlemciyi arka planda yoran/kullanan ekstra uygulama olmadığına emin olun.Virüs/Spy vs.. olmadığına emin olun.

http://www.tweaktown.com/reviews/6148/msi-geforce-gtx-750-ti-2gb-twin-frozr-gaming-oc-video-card-review/index17.html

Veya GTA5 açın.Aynı ayarlarda benchmark yapın.Sonuçlarınızı karşılaştırın.
    https://www.youtube.com/watch?v=gGdepwQtWfU

Eğer aynı fps değerlerini alıyorsanız Drakensang oyunu online olduğu için,işlemciniz sizi sıkıntıya sokuyor,online oyunlar için yetersiz kalıyor demektir. Gereksiz ayarları kısarak ihtiyacınız olan performans artışını elde edebilirsiniz.Örneğin:Gölge/ışık ayarını orta ayara çekmek gibi...

Üçüncü ihtimal de internet bağlantınızda yavaşlık olması...100+ pingler oyununu oynanamaz hale getirir.Oyuna girince arkaplanda çalışan ve interneti kullanan uygulamalarıı kapatın.Bence bu ihtimal daha yüksek çünkü Drakensang tamamen internetten oynanan,bilgisayara hiçbirşey yüklemeyen bir oyun.O oyun interneti tabii caizse sömürüyor.Sizle beraber interneti kullananlar varsa bu da yavaşlıığa sebep olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 23 Mayıs 2016; 14:22:03 >

• Üstadım o oyunlari şimdi indirmeye başlasam 1 haftada iner.Hiç oynamadım da Gpu nun bu denli rahat davranmasi normal mi ? İşlemci en kalabalık maplerde dahi %70 i geçmiyor ,ekran karti ise %50 civarinda. Benmi yanliş tahmin ediyorum sistemin kendini yorma pahasına yüke binmesi gerekmezmi. Önceki sistemiğm de aynıydı aynı fps ,gitti bizim mesai paralari
    Hocam işlemcinizin overclocklu hali, ekran kartınızı ancak besleyebilecek güçte.Siz bir de buna online yükü verirseniz ekran kartınızdan verim alamazsınız.İlk akla gelen bu.Ancak görünen sorun bu değil gibi.Siz daha çok internet bağlantınızdaki yavaşlığın kurbanı oluyorsunuz gibi görünüyor.Oyundaki pinginiz kaç bakar mısınız?100'ün üzerindeyse videodaki gibi,zaten oyun oynanamaz haldedir.Videodaki gibi bir durum varsa 40fps alsanız da aynıdır 400fps alsanız da çünkü internet kötü durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 23 Mayıs 2016; 14:34:27 >

Csgo en yüksek ayarlarda fxaa kapalı oynuyorum işlemci %50 gpu %35 fln ama Word of tanksda işlemci %70 gpu %99 yani oyuna ve ayarına göre değişir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarayici uzerindenmi oynuyorsun oyunu o zaman normal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Hocam işlemcinizin overclocklu hali, ekran kartınızı ancak besleyebilecek güçte.Siz bir de buna online yükü verirseniz ekran kartınızdan verim alamazsınız.İlk akla gelen bu.Ancak görünen sorun bu değil gibi.Siz daha çok internet bağlantınızdaki yavaşlığın kurbanı oluyorsunuz gibi görünüyor.Oyundaki pinginiz kaç bakar mısınız?100'ün üzerindeyse videodaki gibi,zaten oyun oynanamaz haldedir.Videodaki gibi bir durum varsa 40fps alsanız da aynıdır 400fps alsanız da çünkü internet kötü durumda.

peki hocam şhadowPlay üzerinden video çekebilirmıyım bu oyunda

Zor sorular soruyorsunuz. Daha önce hiç denemedim bu tarz browser oyununu videoya almayı. Denemeden bilemeyiz ama sanmıyorum.Camtasia ya da o tarz programlarla çekilebilir.Ya Afterburner oyunu görüyorsa ve osd çalıışıyorsa Afterburner ile de video çekebiliyorsunuz.
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Teşşekürler üstadım ,fraps i açinca fps 12 ye düşüyor ,şhadowplay de oyunu görmüyor sanırım :) ya nerde 750 ti ciler nerde g3258 le i5 'e kafa atanlar . İşlemciyi direk çıkaracam elden yarın üst seviye bir şey alacam. Herkes sağ olsun
    Hocam internet bağlantınızın sorunsuz olduğuna emin olduktan sonra işlemciye yüklenin.
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    http://i.hizliresim.com/4lL0v0.png Fps düşüklüğü mevcut hocam kayıt alırken veya hareketli sahnelerde gpu %7 %15 arasi çalişiyor fps 24 29 arasi .Lag yada gecikme sorunum yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stoyader giderim -- 27 Mayıs 2016; 0:04:47 >
  • Konuşma şekliniz çok hoş hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.