Şimdi Ara

Jeremy Clarkson'un Top 100 Listesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: lazloo

quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

quote:

Orijinalden alıntı: lazloo

quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

Baştan aşağı saçma sapan bir sıralama

Katılıyorum.

Adam milletle dalga geçmiş

yine de bu listeyi ciddiye alanlar var

Bence de.

En sevmediği golf arabasını başa yazmış

zaten parasının arabası değil golf

ingilterede burdan da pahalı

• quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

quote:

Orijinalden alıntı: 207m

quote:

quote:

Hocam F/P' ye bakmış tamam da, yine de saçmalamış. F/P' de Rollce Royce, Aston Martin, Bugatti, Ferrari, Lambo gibi markalar olamaz, olmamalı. Bu araçlar mantık dışı ve sadece kum gibi parası olanlar alabilir.

Supercars klasmanında o araçlar. Neresini anlamadın?

Yanlış mı alıntıladın anlamadım ? Supercars sınıfının f/p oranıyla ne işi olur hocam ?

"F/P' de Rollce Royce, Aston Martin, Bugatti, Ferrari, Lambo gibi markalar olamaz, olmamalı. Bu araçlar mantık dışı ve sadece kum gibi parası olanlar alabilir."

Söylediğin bu? :)

tamam işte bunda bir yanlışlık göremiyorum ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: falken34

quote:

Orijinalden alıntı: V.K.

Tabiki Duster,Mercedes Gl'den iyi degil ya da Golf,A6 allroad'dan iyi degil.

Kimse de dememis ki adam f/p'ye bakmis.

f/p olsa orada range roverin ne işi var? gl63-evoque dusterden ucuz değil

Bu konudaki ikinci mesajimi da okuyunuz lutfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam F/P' ye bakmış tamam da, yine de saçmalamış. F/P' de Rollce Royce, Aston Martin, Bugatti, Ferrari, Lambo gibi markalar olamaz, olmamalı. Bu araçlar mantık dışı ve sadece kum gibi parası olanlar alabilir.

Yanlış mı alıntıladın anlamadım ? Supercars sınıfının f/p oranıyla ne işi olur hocam ?

"F/P' de Rollce Royce, Aston Martin, Bugatti, Ferrari, Lambo gibi markalar olamaz, olmamalı. Bu araçlar mantık dışı ve sadece kum gibi parası olanlar alabilir."

Adam F/P göre bir kıyaslama yapmamış ki. Başlıklar var ve ona göre kıyaslama yapmış. Supercar supercardır, yani birini alacak adamın hepsini alacak parası zaten vardır... Bu adam da kendine göre en iyisinden en kötüsün sıralamış.
    Mantık dışı olan kesmi anlamadım ben.

• Supercars listesinde BMW i8 niye var? bu araba elektrikli hibrid çalışan bir konsept araç. 4.6 sn 0-100 verisi ve 250 km/s son hızı olan bir hibrid araç bence supercar değil.

araç çok güzel ama kesinlikle bir supercar değil
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Adam F/P göre bir kıyaslama yapmamış ki. Başlıklar var ve ona göre kıyaslama yapmış. Supercar supercardır, yani birini alacak adamın hepsini alacak parası zaten vardır... Bu adam da kendine göre en iyisinden en kötüsün sıralamış.
    Mantık dışı olan kesmi anlamadım ben.

Bende onu diyorum hocam işte. Bu listenin F/P ile alakası yok.

• Top Gear ekibi öncelikle ingilizdir. Unutmayalım. Jaguarlar ve Range'leri mazur görmek lazım. Kendileri için üretilmiş otomobiller olduğu için, ve kendi markaları olduğu için objektif yaklaşabildiklerini sanmıyorum.

Yaptıkları sıralama karma sıralama diye tabir edilen cinsten. Elma ile armutu aynı sıralamaya koyarsan ilk bakışta tabii ki absürt gözükür. Range'in altından Duster çıkması bundandır. 5 katı fiyatındaki arabayla yarışırken fiyatı ve tüketimi ve bakım maliyetlerini gözardı ederseniz Duster tabii ki ezilir. Ancak listeyi hiç saçma bulmuyorum.

Topgear programı otomobilleri sadece kullanım açısından ele almıyor. Her yorumları son kullanıcıya uygun değil. Uygun olsaydı zaten sıradan TV programlarından farkları kalmazdı. Adamlar inovasyon, farklılık, tarz, teknoloji gelişimi konusunda da fikir yürütüyorlar. İ8 tarzı araçların listede olması ondandır.

Kısaca bu bir TV şovu. Sadece son kullanıcıya yol göstermek amaçlı çıkarılan otomobil test programlarından biri değil. Listeleri de otomobil kültürünü top yekün kucaklayan bir liste olması bu yüzden normaldir. Fiyat aralığına göre bölümlendirme yapmadıkları için de Duster Range'in hemen altında çıkmış. Yorum yaparken birinin diğerinin 5 katı fiyatında olduğunu unutmayın. Bana kalsa fiyatı işin içine koyunca Duster Range'î geçer ya, neyse...

Onun dışında İngilizler. Her milletin şövenist olduğu konular vardır. Amerikan kültürüne karşı eski emperyal duruş şovenizminin top yaptığı noktalardan biri İngiliz arabaları konusudur. Bu konuda çok şovenistler kabul etmek lazım. Jaguar E-Type'a resmi 50'inci yıl töreni yapılmadı diye içerleyip şunu yapmış insanlar bunlar:

İngiltere bayraklı balonlar, Dünya'nın en eski komando ekibinin meşhur İngiliz Falezlerinden halatla inişi, pırpır savaş uçakları, Royal Navy bayraklı paraşüt gösterisi... Jeremy işini biliyor. Bu olayları kendisi de tiye almayı çok iyi biliyor. Tüm bunların sonunda arabanın çalışmaması falan... Net İngiliz komedisi... Seviyorum ben bu adamları.

O yüzden listelerine de alacakmışsınız gibi bakmayın. Eğer öyle bir liste oluştursalardı sıradan bir program olur kalırdı, muhtemelen izlemezdim.

• ilk sırada golfü görünce golfçüler hemen ağızlarından sular akıtarak konuya abanmış.
  • Saçma bir liste olmuş
  • Eskilerden şunu paylaşalım :)
  • Bu adam Jetta için zamanında çok ağır bi eleştiri yapmıştı hiç haketmeyen seviyede. Çünkü lüks araçlarda dahil olmak üzere çoğu aracta bulundum sürdüm kıyas yeteneğim var yani. O zaman Jeremy haklı deniliyorda şu liste ortaya çıkınca ( listenin doğru veya yanlışlığı hakkında yorumda bulunmuyorum ) herkes Jeremy nin tecrübesini yorumlarını eleştirir olmuşlar. Forumun belli kitlesi böyle işlerine gelmediğinde bi anda kötüler oluyorlar. Taa o jetta konusunda Jeremy ile ilgili aynı görüşte olmadığımızı Jettanın onun abarttığı kadar kötü olmadığını söylediğimde sen jeremynin bindiği test ettiği araba sayısını biliyomusun gibi yorum yapılıyor şimdi ise hale bak tam komedi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • V.K. kullanıcısına yanıt
    senle alakası yok kusura bakma...bu tercihler tamamen jereminin bilinçsizliği
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2JZ-GTE

4x4s and SUVs

1. Range Rover Sport

4x4s and SUVs

1. Range Rover Sport
    2. Dacia Duster
    3. Fiat Panda 4x4
    4. Mercedes-Benz GL 63 AMG
    5. Ford Kuga
    6. Range Rover Evoque
    7. Audi Q5
    8. Volvo XC60
    9. BMW X3
    10. MITSUBISHI ASX

2. Dacia Duster

2. Dacia Duster

2. Dacia Duster

/>

DUSTE ROVER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falken34 -- 22 Ekim 2013; 19:25:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Adam Dacia'ya Mercedes'ten iyi demiş.

Zamanım gitti boşuna okudum.

Edit: Ayrıca Jeremy Beyfendiciğim Golf'ten nefret etmiyor muydu?

Bence espirisine koymuş listeyi.

Az daha Range'i de geçecekmiş.

BMW'lere bakmak için geldim ama pek bir şey yokmuş.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.