Toyota için yıllardır " az sorun çıkaran araç" gibi bazı yakıştırmalar kullanıırdı . Bir kaç kişiden Honda içinde aynı söylentileri duydum. Ancak günümüz otomotiv sektörü yedek parça ve servis sistemi ile dönen ve para kazanan büyük bir çark. Sorun çıkarmayan araç yoktur günümüzde. Ancak 30 bin TL- 50 bin TL arasındaki araçlar günümüzde orta sınıf diye nitelendirilen araçların değerleridir. Bu orta sınıf taki araçlarında ufak tefekte olsa birbirlenine benzeyen sıkıntıları problemleri olabilir. Ancak Toyota ve Hondadan çok ciddi anlamda uzak durmanızı öneriyorum. Sebep sorarsanız size bir sayfa dolusu sebep yazabilirim. Ancak Volskwagen bütçenize uymuyorsa alacağınız tek marka OPEL olmalıdır. 2001 yılında Astra aldım ve 5 sene boyunca anahtar değmeden bindim. Ne bir uyarı işareti ne bir yolda bırakma nede vs bir problem. Opel kendini 10 yıl içerisinde inanılmaz bir şekilde yeniledi. Gerek tasarım, konfor, yakıt tüketimi, geniş motor yelpazesi ile uygun bir seçenek gibi görünüyor. Opelde ciddi indirimlerde mevcut olabiliyor bazen, takip etmek lazım. Opelimi sitelerdeki OPİS şubesinden almıştım. Kısacası VW yada Opel ikiside güzel tercih
toyota ve hondadan uzak durmammızı gerektiren sebepleri yazarsan seviniriz, yoksa farazi konıuşmuş oluruz.
Selam arkadaşlar,
Çok samimi olduğum ve ayrıca ailece görüştüğüm bir dostumun Toyota Yaris 1,3 VVT-İ M/M otomatik vitesli full bir aracı bulunmakta. Kendisi ayrıca zamanında yapmış olduğu mesleği itibariyle çok lüks segment araçları da tecrübe etmiştir. Toyota nın global anlamda peş peşe gelen gaz pedalı arızasını aracını henüz aldığı 2006 yılında farklı bir şekilde yaşamıştır. Şöyleki gaz pedalı aracın taban döşemesine takılmakta ve buda ister istemez aracın kontrolünü sağlamakta sorun teşkil etmekteydi. Servise gidip döşemenin tamirini gerçekleştirdi. Henüz araç 3 aylık iken motoru ilk çalıştırmada kayış sesi gelmekte ve rolanti düşene kadar da devam etmekteydi. Servise gitti geldi ve hala bu soruna çözüm bulunamadı. Son dönemlerde de gaz pedalının tutukluk yaptığını ifade etmektedir. Anlatımı ise gaz pedalına yoğun trafik (Dur kalk) esnasında basıp çekip basmaları bir kaç kez tekrarladığında, ayağını pedal üstünde tutar iken pedalın ayağına vurması şeklinde yorumladı. Bu sorundan dolayı tam 3 kez servise gitti ve kendisinin yorumu ile hala sorun devam etmektedir. Ayrıca Servis tarafından da 2 kez çağrılıp bir kez direksiyon sisteminde bir parça değişimini, bir kezde arka koltuk başlıklarında parça değişimi gerçekleştirildi. (Arkadaşa göre kullanıcının hissedeceği sıkıntılar değil) Sıkıntı kullanılan her araçta olur ancak bu sıkıntı gideriliyorsa firma bana göre güvenilir, eğer giderilemiyorsa yeterli eğitimi almadığını düşündüğümden güvenilmezdir. Ayrıca parça değişiklikleri de iki şekilde yorumlanabilir. 1- Firma malının arkasında duruyor ve kendisini geliştiriyor, 2- Firma yeterli test aşamasını gerçekleştirmeden ürünü piyasaya sürüyor.
Honda hakkında ise duyduğum, okuduğum veya çevremdeki kullanıcılardan aldığım olumsuz bir yorum yoktur. Aksine aracımı almadan önce civic test etmiştim. Otomatik vitesi bence tek kavramalılar arasında kral şanzıman, motor devri yüksek çevirebildiğin den kendi kanımca sağlam bir motor yapısına sahip. İçindeki donanım ve malzeme kalitesi de yeterince tatminkar. Beğenmediğim yanları, iç dizaynı (ön konsol çok büyük) araç yere çok yakın, bagaj sınıfına göre küçük, müzik tesisatı sınıfına göre yetersiz, yol ve motor izolasyonu çok yetersiz.
Yukarıda yazdıklarım yaşadığım, ve çevremdeki kullanıcının yaşadıkları ile ilgilidir. Her araç aynı arızalara maruz kalacak diye de bir durum söz konusu değildir.
Sevgi ile kalın..
Sayın tataryan,
Alman araçlarının, Uzak Doğu araçlarından daha kaliteli ve prestijli olduğunu sokaktaki çocuğa bile sorsanız bunu bilir.
Bir Volkswagen in, Toyota ve Hondaya tercih edilmesinde,
- VW nin ikinci eldeki değerinin daha fazla korunması, - Vw nin motor kalitesi bakımından bir arşın önde bulunması - VW nin yedek parça fiyatlarının Hondadan çok daha düşük olması. - VW in genel olarak hem kaporta hemde iç malzeme kalitesi bakımından daha kaliteli olması ve çok daha uzun süre yıpranmaması.
Bu sıralamayı emin olun çokça büyütebilirim. Ancak geçenlerde Şikayet.Com sitesinde otomobil şikayetlerine ve firmalar tarafından şikayetlere verilen cevaplara ve çözüm sistemlere göz attım. Ve baktıktan sonra VOLKSWAGEN aldığım için bir kez daha mutlu oldum.
Şikayet sayıları Şikayetlere verielen cevap ve müşteri memnuniyeti
Honda :126 : % 10
Toyota :162 : % 14
Volkswagen : 187 : % 88
VW, Türkiye de hem Honda dan hemde Toyota dan sayı olarak kat kat daha fazla olmasına rağmen şikayet sayıları birbirine yakın ve sorunlara sunulan çöüzm ve müşteri memnuniyeti sitenin en iyileri arasında. Opelin şikayetleri arasında en çok vurgulanan durum, yetkili servis kaynaklı problemler.
Yine şu konuyada değinmek istiyorum Bu üç markanında C ve D sınıfları mevcut. Neden insanlar D sınıfında gidip Honda Accord değilde , Passat alıyor ? Yada neden Toyota Avensis değilde VW Passat alıyor? Yine aynı şekilde 1.6 TDI motor üretimi ile birlikte Corollanın karşısında duran Mükemmel bir JEtta Comforlıne bulunmakta. Önümüzdeki aylarda bu motorun ne kadar tutacağını izleyin ve görün.
Ayrıca artık dünyada "küçük motor az enerji büyük performas" mantığı ile motorlar geliştirilmeye başlanıyor. Bu mantığın babalarından birisi VW dir. TSI teknolojisi ile otomotiv dünyasında bir devrim başlatmıştır. Başta MErcedes olmak üzere Opel dahil bir çok marka artık TSI mantığı ile çalışan motorlar üretmeye başladı.
VW geniş motor yelpazesi başta olarak, konfor, performans, prestij, ekonomik tüketim ve güvenlik başlıkları ile Hondanın ve Toyotanın oldukça ilerisinde maratona devam etmektedir. Toyota nın ve Honda nın forum sitelerindede bir çok üye tarafından VW ile mukayese edilemeyeceği ve bu konuda Toyota ve Honda nın fazla abartılmaması gibi yorumları mevcuttur. Kullanıcıların ve forum üyelerinin yalancısıyım.
Saygılar...
Bu yeni jetta ile yeni bilgi yok mu Ne zaman piyasaya sunulacak hala muamma doğuşu aradım istanbul otoshowda tanıtılıp satışa sunulacak dedi İstanbul otoshow ne zaman ve nerde?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme