Şimdi Ara

jetta,c4,ds4 ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yol tutuş oturaklılık ve şanzıman olarak jetta.
  • Bir sene beklemeyi göze alabilirseniz Jetta . Fakat ben de olsam benzinlisini alırdım. Türkiye'de gereksiz bir 1.6 dizel furyası yaşanıyor.
  • dolu jetta TDI DSG 70bin, 7-8 ay beklemek de cabası... DS4 bagaj ve arka koltuklar çok dar, onun dışında on numara araç ama çocuk söz konusuysa tavsiye etmem. C4 HB olup en geniş bagaj hacmine sahip araç, 410 litre, iç tasarım ve donanımlar da birebir DS4 ile aynı. Üstelik şimdi yıl sonu kampanyaları var, en dolu exclusive versiyonu 56bin civarına almanız mümkün, bence inceleyin ve en azından bir kere test sürüşü yapın
  • DSG şanzumandan , bagajdan 2.elinin gücünden ve vergi düşüklüğünden ötürü Jetta demekteyim ama jettanın dizeli dememekteyim.. Nedenlerine gelirsek;

Highline Jetta TDI DSG ile Highline Jetta 1.2 TSI DSG arasındaki fiyat farkı 18800 TL

1.2 TSI Jetta ise 100 km'de ortalama 1 litre daha fazla yakıyor... iki araç da fabrika verilerini yakaladı diyelim...
    (kaba taslak hesaplıyorum)
    Bu da demek oluyor ki 4.40x5.7 - 3.80x4.7 = 7.22 TL her 100 km'deki fark Yani Km'de 7 kuruş daha fazla yakıyor Benzinli olan... hadi benzinli ya o 7 kuruşu biz %50 arttırıp 10 yapalım...

araçların vergileri arasındaki fark ise yaklaşık 250 TL TSI daha az ödüyor.. 4 senede aracı kullandığını varsayalım...

Bir de dizelin bakımının hiç ağır olmadığını aynı fiyattan yapıldığını da düşünelim..

Bu iki aracı satarken de 4 sene sonrasında ortalama olarak dizel jettayı iyimser bir şekilde 10 bin lira fazlaya sattığını düşünelim.. iyimser dedim çünkü km'sini düşününce öyle çıkıyor Yani amorti edilmesi gereken değer 9.800 lira (4 senelik vergi 1000 TL + aracın 18800 tl'lik farkı)

9800/0,1= 98000 km...

Sonuç olarak Dizel aracı 100bin km'ye getirmelisin ki araç kendini amorti etmeye başlasın sadece zararını kurtar.. üzerine bindiğin her km aracın satılmasını zorlaştırmakta ama km'de 7 kuruş kar yaptırmakta olacaktır.. Bunun yanı sıra dizel motor sesi, dizel motorların hassaslığı gibi işin kullanım zevki kısmını da hiç söylemiyorum...

Benim önerdiğim benzinlinin hızlanması dizelden 0.8 saniye daha hızlıdır ki bu baya önemli bir farktır.. Ve son hızları da aynıdır yani 1.2 olduğuna bakmayın zaten beygir güçleri eşit ama dizel tork'ta biraz daha önde onun dışında benim gözümde bir esprisi bir numarası bir artısı kalmadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnnn -- 20 Aralık 2011; 13:23:02 >

• Tartışmaya gerek bıle yok ds4
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_rion80

dolu jetta TDI DSG 70bin, 7-8 ay beklemek de cabası... DS4 bagaj ve arka koltuklar çok dar, onun dışında on numara araç ama çocuk söz konusuysa tavsiye etmem. C4 HB olup en geniş bagaj hacmine sahip araç, 410 litre, iç tasarım ve donanımlar da birebir DS4 ile aynı. Üstelik şimdi yıl sonu kampanyaları var, en dolu exclusive versiyonu 56bin civarına almanız mümkün, bence inceleyin ve en azından bir kere test sürüşü yapın

Hocam sen nereden buldun 410 litreyi? her yerde 359 litre yazıyor? Sınıfının en yükseği olabilir ama o sınıfa da maalesef Jetta girmemekte ve 359 litre nerde 510 litre nerde? Ve Önerdiğim 1.2 TSI DSG'li hali de 51.100 TL

• jetta nın 1.2 tsi nin dsg şanzıman olanı var mı? ben sitesinde göremedim ama.
    birde eğer yılda 20000 den az km yapıyorsanız dizel artık mantıklı değil. bazı modellerde 10000 lira oynuyor ki çok uçuk fiyat. hele 10000-15000 km yapan adam bence dizele hiç bulaşmasın.
  • vw cileri görmeyerek ds4 diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnnn

quote:

dolu jetta TDI DSG 70bin, 7-8 ay beklemek de cabası... DS4 bagaj ve arka koltuklar çok dar, onun dışında on numara araç ama çocuk söz konusuysa tavsiye etmem. C4 HB olup en geniş bagaj hacmine sahip araç, 410 litre, iç tasarım ve donanımlar da birebir DS4 ile aynı. Üstelik şimdi yıl sonu kampanyaları var, en dolu exclusive versiyonu 56bin civarına almanız mümkün, bence inceleyin ve en azından bir kere test sürüşü yapın

Hocam sen nereden buldun 410 litreyi? her yerde 359 litre yazıyor? Sınıfının en yükseği olabilir ama o sınıfa da maalesef Jetta girmemekte ve 359 litre nerde 510 litre nerde? Ve Önerdiğim 1.2 TSI DSG'li hali de 51.100 TL

Citroen sitesinden teknik özellikler broşürünü indirip bakabilirsiniz, bagaj 408 litre ben yuvarladım 410 dedim... Hocam dizel otomatik tavsiyesi isteyen arkadaşa benzinli tavsiye etmek çok doğru gelmiyor bana, kullanım koşullarına göre benzinli araçlar şehiriçi fabrika verilerinin bile üzerinde tüketebiliyorlar Kendi içinde jettayı benzinli almak mantıklı olabilir ama benzinli jetta fiyatına başka markanın dizeli varsa o zaman ona bakmak gerekir bence...

• Hocam dizel jetta bulman mumkun degil

Belki manuel trendline cok zor comfortline higlene hayal olur

1.2 tsi jetta alinir suan indirim var ve bulunabilir manuel arac alcam diyosan jetta al

Citroen bence kafanizdan cikarin citroen asla vw ayarinda araci yok

Benim 1.6 tdi higline dsg jettam var cok memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

jetta tabi ki...

Diğerlerine göre + ları;

-Bagaj kullanım kolaylığı
    -Çift kavrama
    -İkinci El
    -Aile aracı

:):):)

DS4 Tabiki artıları

dizel otomatik olması
    112 beygir 285 tork luk motoru
    start stop
    18 " özel dizayn jantlar.
    yarı deri koltuklar
    koltuklarda masaj özelliği
    hi fi müzik sistemi
    tüm güzvenlik donanımları esp abs ebd falan falan
    bagajıda jetta kadar değil evet ancak 350 lt
    yağmur sensörü
    park sensörü
    USB bluetooth
    renkleri ve sesi ayarlanabilir gösterge ekranları
    hillholder
    viraj aydınlatması
    aliminyum pedallar
    karartılmış arka camlar elektrikli yan aynalar.
    220 volt güç soketi ( laptopu fişe takıp kullanabiliyorsunuz )
    masaj yapan ön koltuklar

aklıma gelenler bunlar.

bu araç jetta veya golften çok daha üstün bir araç bir görmenizi tavsiye ederim.

• quote:

quote:

quote:

Citroen sitesinden teknik özellikler broşürünü indirip bakabilirsiniz, bagaj 408 litre ben yuvarladım 410 dedim... Hocam dizel otomatik tavsiyesi isteyen arkadaşa benzinli tavsiye etmek çok doğru gelmiyor bana, kullanım koşullarına göre benzinli araçlar şehiriçi fabrika verilerinin bile üzerinde tüketebiliyorlar Kendi içinde jettayı benzinli almak mantıklı olabilir ama benzinli jetta fiyatına başka markanın dizeli varsa o zaman ona bakmak gerekir bence...

Hocam ben DS4 diyorsunuz sandım haklısınız 408 Litre benim verdiğim değer DS4'e ait. ama yine de 510 ya jettanın 100 litre fark var

• quote:

Orijinalden alıntı: bodom82

quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

jetta tabi ki...

Diğerlerine göre + ları;

-Bagaj kullanım kolaylığı
    -Çift kavrama
    -İkinci El
    -Aile aracı

:):):)

DS4 Tabiki artıları

dizel otomatik olması
    112 beygir 285 tork luk motoru
    start stop
    18 " özel dizayn jantlar.
    yarı deri koltuklar
    koltuklarda masaj özelliği
    hi fi müzik sistemi
    tüm güzvenlik donanımları esp abs ebd falan falan
    bagajıda jetta kadar değil evet ancak 350 lt
    yağmur sensörü
    park sensörü
    USB bluetooth
    renkleri ve sesi ayarlanabilir gösterge ekranları
    hillholder
    viraj aydınlatması
    aliminyum pedallar
    karartılmış arka camlar elektrikli yan aynalar.
    220 volt güç soketi ( laptopu fişe takıp kullanabiliyorsunuz )
    masaj yapan ön koltuklar

aklıma gelenler bunlar.

bu araç jetta veya golften çok daha üstün bir araç bir görmenizi tavsiye ederim.

Hocam bu saydıklarınızın bir çoğu var Jetta Highline donanımda

Düşünürsek ve olmayanları yazarsak,

bluetooth yarı deri koltuklar,rengi değişen göstergeler ve masaj yapan koltuklar yok galiba...

• Jettanın o paraları haketmediğini düşünüyorum.c4 ün jettadan birçok artısı var.donanım,dış görünüş,bagaj,iç dizayn,motor gücü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maydın16 -- 20 Aralık 2011; 21:46:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maydın16

Jettanın o paraları haketmediğini düşünüyorum.c4 ün jettadan birçok artısı var.donanım,dış görünüş,bagaj,iç dizayn,motor gücü...

dış görünüş ve iç dizayn göreceli şeylerdir onu attık bagaj konusunda nasıl bir artısı olabilir? Bir tek üstün geldiği nokta motor gücü.. Jetta evet o paraları haketmior hele ki dizeli.. O yüzden zaten 1.2 TSI tavsiye ettim ama bagaj konusunda artı falan diince yazmadan edemedim...
  • quote:

quote:

Jettanın o paraları haketmediğini düşünüyorum.c4 ün jettadan birçok artısı var.donanım,dış görünüş,bagaj,iç dizayn,motor gücü...

dış görünüş ve iç dizayn göreceli şeylerdir onu attık bagaj konusunda nasıl bir artısı olabilir? Bir tek üstün geldiği nokta motor gücü.. Jetta evet o paraları haketmior hele ki dizeli.. O yüzden zaten 1.2 TSI tavsiye ettim ama bagaj konusunda artı falan diince yazmadan edemedim...

Önceki mesajlardada birçok kişi bagaj hacim büyüklüğünden bahsetmiş.C4 kendi sınıfında en büyük bagaj hacmine sahip araçlardan biri.bence bagaj büyüklüğü önemli bir ayrıntı,tabi bu durumda kişiden kişiye değişebilecek bir özellik.Ama çoğu kişi benimle aynı fikirde sanırım.

• quote:

quote:

quote:

Önceki mesajlardada birçok kişi bagaj hacim büyüklüğünden bahsetmiş.C4 kendi sınıfında en büyük bagaj hacmine sahip araçlardan biri.bence bagaj büyüklüğü önemli bir ayrıntı,tabi bu durumda kişiden kişiye değişebilecek bir özellik.Ama çoğu kişi benimle aynı fikirde sanırım.

Tamam haklısınız ama eski mesajlarda eksik okuduğunuz birşey var C4 408 Litre DS4 349 Litre Ve Jetta ise TAM 510 LİTRE şimdi nerede bunun daha büyük bagaj hacmine sahip oluşu? Evet kendi sınıfında yani hatchback C sınıfı araçlar arasında en büyüğü olabilir ama sedanla karşılaştırılmasın lütfen

• cihanair in mesajları çok provakatif insanın dalası geliyor.o araba değil bu araba değil varsa yoksa doğuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Hocam dizel jetta bulman mumkun degil

Belki manuel trendline cok zor comfortline higlene hayal olur

1.2 tsi jetta alinir suan indirim var ve bulunabilir manuel arac alcam diyosan jetta al

Citroen bence kafanizdan cikarin citroen asla vw ayarinda araci yok

Benim 1.6 tdi higline dsg jettam var cok memnunum

Bu tam olarak hangı verılere bakılarak yazılmıs bır mesajdır vw nın ne ayarı var pekı ogrenebılırmıyım hıghlıne arabaya bak cay demle c4 un comfort plus ayarında donanım sessızlıkte suan 1 numara dıyebılırım c segmentınde c4 2004 senesınden berı bu forumdayım boyle uye gormedım ınsanı forumdan sogutuyorsun hayır senı bılen bılıyor bılmeyen bırısı okuyacak yazılarını yanlıs yonlendırıceksın adamıda yakıcaksın
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.