Şimdi Ara

JIAYU S3 Ana Konu-İnceleme Yardımlaşma (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.923
Cevap
20
Favori
78.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dys
    Eğer isterseniz yine aynı yerde google apps 4.4.x var onuda indirebilirsiniz oda download klasörüne inecektir.)
    -Eğer jiayu.es üzerinden gapps kurmayacaksanız aşağıdaki linkten fastcardtech in google play install apk sını indirin.http://www.boardsforphones.com/tr/add-google-service-on-jiayu-s3/
    * güncellemeden önce imei dosyanınızın yedeği alıyoruz her ihtimale karşı ;
    Root Explorer den data/nvram/md/nvram/nvd_imei klasöründeki mp0b_001 dosyasını storage dizinine kopyalıyoruz. Daha sonra dosya yöneticisinden sd karta alalım.

Güncelleme bittikten sonra gapps yüklü bir romdan güncelleme yaptıysanız google play hizmetleri durdu hatası alırsınız. Bundan kurtulmanın en temiz yolu fabrika ayarlarına dönmek yoksa jiayu.es tekrar kurulup indirilen gapps dosyası tekrar eski yerine konup jiayu.es programından device tools/ instal rom zip/ zip downloaded a basarak gapps gözükünce on basın.

hocam yeni rom'u yükledim. yüklemeden önce Root Explorer den data/nvram/md 'ye kadar gidebildim. md'de kaldım, md'yi bir klasör olarak görmüyor, bir dosya gördüğü için üzerine tıklayınca hangi programla birlikte açayım diye liste çıkıyor.. bu şekilde yapamayınca jiayu.es programının içinde Tools Rom / Baskup Rom menüsünde imei backup seçeneği var. buradan imei'nin yedeğini aldım. hatta bir kopyasını da mail adresime gönderdim. gerçi yüklemeden sonra imei'lere birşey olmadığı için herhangi bir sıkıntı çıkmadı. yüklemeden sonra birkaç program silinmesi haricinde bir sorun olmadı.

her neyse asıl soracağım konu şu, dediğiniz gibi google hizmetleri durdu hatası veriyor. jiayu.es 'ten gapps dosyasını indirdikten sonra eski yerine koymaktan bahsetmişsiniz. orasını anlamadım. gapps dosyasını indirdikten nereye yerleştirmem gerekiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: eranyumm

quote:

Orijinalden alıntı: kntrli

quote:

kullanıcı olarak tespit ettiğim bazı eksikler; konuşma sırasında sesi dışarı vererek (handsfree) görüşme yapıyorum zaman zaman. eski telefonda sorun olmuyordu. dün ilk defa sesi dışarı verdim, karşı tarafın sesini hoparlöre veriyor ancak benim sesim karşıya ulaşmadı. ikincisi de, bekleme durumunda ekran kapalı iken her zaman yapmasa da sms geldiğinde bildirim ışığı yanmıyor. şarja takılı iken kırmızı ışık yanıyor ve şarjdayken sms geldiğinde bunu da göstermiyor. yeni rom'u yüklememiştim, handsfree olayından sonra yükleyip denemeyi düşünüyorum.

Muhtemelen yazılım kaynaklı sorunlar umarım yeni rom la düzelir. Hocam cihazın dokunmatik ekranı nasıl tepkisi algısı kötü orta iyi çok iyi mükemmel desek hangisi nı seçerdiniz

dokunmatik tepkisi bence güzel. parmağın ucuyla hafifçe dokununca bile algılıyor, bastırmaya gerek kalmıyor.

mukayese etmek gerekirse bir samsung ve lg dokunmatiği gibi hassas diyebilir miyiz

• quote:

quote:

quote:

quote:

kullanıcı olarak tespit ettiğim bazı eksikler; konuşma sırasında sesi dışarı vererek (handsfree) görüşme yapıyorum zaman zaman. eski telefonda sorun olmuyordu. dün ilk defa sesi dışarı verdim, karşı tarafın sesini hoparlöre veriyor ancak benim sesim karşıya ulaşmadı. ikincisi de, bekleme durumunda ekran kapalı iken her zaman yapmasa da sms geldiğinde bildirim ışığı yanmıyor. şarja takılı iken kırmızı ışık yanıyor ve şarjdayken sms geldiğinde bunu da göstermiyor. yeni rom'u yüklememiştim, handsfree olayından sonra yükleyip denemeyi düşünüyorum.

Muhtemelen yazılım kaynaklı sorunlar umarım yeni rom la düzelir. Hocam cihazın dokunmatik ekranı nasıl tepkisi algısı kötü orta iyi çok iyi mükemmel desek hangisi nı seçerdiniz

dokunmatik tepkisi bence güzel. parmağın ucuyla hafifçe dokununca bile algılıyor, bastırmaya gerek kalmıyor.

mukayese etmek gerekirse bir samsung ve lg dokunmatiği gibi hassas diyebilir miyiz

Evet diyebiliriz.

• klasik soru olucak ama sar değeri ile ilgili fikriniz varmı örnek vericek olursam bende lg g2 var şuan telefonla 10 dk konuşim kulağım kızarıyor iphone 4s te hiç böyle olmuyordu bunun sar değeri nasıl acaba düşük olduğunu bilsem düşünmeden direk alıcam valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Warknife_

klasik soru olucak ama sar değeri ile ilgili fikriniz varmı örnek vericek olursam bende lg g2 var şuan telefonla 10 dk konuşim kulağım kızarıyor iphone 4s te hiç böyle olmuyordu bunun sar değeri nasıl acaba düşük olduğunu bilsem düşünmeden direk alıcam valla

hocam senin durumun SAR değeri ile bir alakası yok sanırım. zira İphone 4S'in sar değeri lg g2'yi ikiye katlamış hatta iki katından fazla, 4s : 0,99 g2: 0,41

www.gsmarena.com
    Apple iPhone 4s - Full phone specifications
    http://www.gsmarena.com/apple_iphone_4s-4212.php

www.gsmarena.com
    LG G2 - Full phone specifications
    http://www.gsmarena.com/lg_g2-5543.php

• tel hafızası/jiayues/downloads a konucak gapps. ayrıca root explerorle işlem yapmak için superuser yetkisi vermek ve açmak gerekir.
  • Quash arkadaşım sana tavsiyem ya romu yeniden kur yada teli fabrika ayarlarına alarak sıkıntın gittimi gitmedimi dene.
  • arkadaşlar gapps yüklenmeyince telefonu fabrika ayarlarına döndürdüm. ancak çince açıldı. bir zahmet acil olarak biriniz dil ayarlarına nasıl girildiğini tarif edebilir mi? yani ayarlardan hangi adımları takip edeceğim , tarif edebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 3 Nisan 2015; 12:56:50 >
  • Hocam ayarlar kısmında klavye logosu var ona tıkla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuasH

Hocam ayarlar kısmında klavye logosu var ona tıkla.

çok teşekkür. birçok yeri denedim, orayı görmemişim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dys

tel hafızası/jiayues/downloads a konucak gapps. ayrıca root explerorle işlem yapmak için superuser yetkisi vermek ve açmak gerekir.

hocam yukarda anlattıklarınızı yaptım. zaten root explorer programını açınca yetki istiyor, veriyorum. onda sıkıntı yok ama md'yi açmadı..
    telefona jiayu.es üzerinden gapps'ı indirdim sonra kendi menülerinden yüklemesini de yaptım telefon açılıp kapandı sözde yükleme yaptı ama hata devam etti... yani o yöntem ben de işe yaramayınca fabrika ayarlarına geri döndürdüm. bu seferde teelfon çince açıldı. gappsler halen yok. neyse Quash arkadaşımız yardım etti, dil seçeneklerinden türkçeye çevirdim.. ancak imei'ler gitmiş. jiayu.es ile geri döndürmeye çalıştım ancak işe yaramadı, olan imeileri de sildi. bu jiayu.es ne işe yarayacak bilmem. gapps yüklüyorum olmuyor, sözde imei yedekleme menüsü koymuşlar. yedekledim ama işe yaramadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 3 Nisan 2015; 14:19:52 >

• bende bu telden sipariş verdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaş gmail deki kişileri telefonuna senkronize edemediğini söylemişti xda da aynı şeyden dert yanan biri daha varmış ve çözüm aşağıdakı iki apk yı kurmaktan geçiyormuş. Benzer sıkıntıları yaşayan varsa.

forum.xda-developers.com
    Jiayu S3 discussion/support MEGA Thread - Post #649
    http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=59512822&postcount=649

• Almak istiyorum tavsiye eder misiniz ?
    Yorumları okudum ama aklıma takılanlar var..

Ahizedeki sorun kronik mi ?
    Ben room v.s atmaktan anlamam. Geldiği gibi kullanırsam sorun yaşar mıyım ?
    İmei olayı engineering moddan oluyor mu ?
    Beyaz renk istiyorum ama neredeyse hiç bi yerde yok. Siyahını kupon ve puanla 207$ a düşürdüm.
    Uygun mu yoksa 1-2 aya kadar baya düşer mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maestro26

Almak istiyorum tavsiye eder misiniz ?

Beyaz renk istiyorum ama neredeyse hiç bi yerde yok. Siyahını kupon ve puanla 207$ a düşürdüm.

sorularınızın cevabı yukarda vardı. imei atılıyor sorun yok. beyaz 2gb sanırım şu sitede var görünüyor.
    207 dolar 3GB modeli ise fiyat uygun. 2 gb olanı 190 dolar zaten. piyasaya nisanın sonuna kadar birçok rakibi çıkacak sanırım. örneğin elephone p3000s, p7000 ... ecoo e04 ve lenovo k3 note (fiyatı uygun) ... bunların hepsinde aynı işlemci ve gpu var. yalnız p3000s'de 3gb rami ile 20o dolara ön sipariş alıyorlar yanlış hatırlamıyorsam. o yüzden fiyat bir miktar daha düşebilir ama 3gb için 190-200 altına çok fazla düşmez sanırım. yalnız en fazla sensör ve özellik incelediğim kadarıyla s3'te var. zevk ve tercih meselesi

• quote:

Orijinalden alıntı: Maestro26

Almak istiyorum tavsiye eder misiniz ?

Ayni sorular bnm icinde gecerli bu rom olayi fln hic anlamam o islerden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler anlamayacak birşey gerçekten yok on dakikada guru olursunuz az ingilizce varsa. Ayın ortasında nasipse ben de bu telefondan alıyorum beyler 3 GB versiyonunu almayı düşünüyorum. FocalPrice.com'dan 200 dolara bulmuştum siparişi verdim ödemeyi yapmadım hala aynı fiyattan alabiliyorum, tabi şu an 220 dolar gözüküyor amma bu siteyle çok sorun yaşayan olmuş, ne varsa onu yazıyorlarmış sanırım üstüne. O yüzden gümrük sıkıntı. Böyle ucuza aksesuarlı hediyeli falan satan bir yer var mı bildiğiniz? Tercihen beyaz olacak ama ucuzsa neden siyah olmasın, siyah da olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: isikmuhamm

Beyler anlamayacak birşey gerçekten yok on dakikada guru olursunuz az ingilizce varsa. Ayın ortasında nasipse ben de bu telefondan alıyorum beyler 3 GB versiyonunu almayı düşünüyorum. FocalPrice.com'dan 200 dolara bulmuştum siparişi verdim ödemeyi yapmadım hala aynı fiyattan alabiliyorum, tabi şu an 220 dolar gözüküyor amma bu siteyle çok sorun yaşayan olmuş, ne varsa onu yazıyorlarmış sanırım üstüne. O yüzden gümrük sıkıntı. Böyle ucuza aksesuarlı hediyeli falan satan bir yer var mı bildiğiniz? Tercihen beyaz olacak ama ucuzsa neden siyah olmasın, siyah da olabilir.

yurt dışı sitelerden nasıl sipariş veriyorsunuz? yani gümrüğe takılmıyor mu türkiye'ye girişte?
  • arkadaşlar romlar ile ilgili sorular vardı. ben de bundan önce discovery kullandım, netten bir heves birçok rom indirmeme rağmen hiçbirini yüklememiştim. biraz da zorunluluktan dolayı ilk rom yüklememi dün gece sp flash tool ile pc üzerinden yaptım. rom yükleme işini bir de hafıza kartına dosya atıp telefon üzerinden de yapabiliyorsunuz.

ilk baştan bu riskli bir işlem. benim telefon dün az daha brick oluyordu. ilk birkaç denemede download tuşuna bastım ama nerdeyse hiç ilerleme olmadı, telefonu gördü az bir ilerleme oldu ama sonra hata verdi. sonrasında telefon açılmadı. telefonun yükleme hatası vs. bir nedenle açılmamasına brick deniyor.
    riskli bir işlem diyorum çünkü flash tool programı ile stabil bir yükleme her zaman yapılamayabiliyormuş. mesela ben yükleme olmayınca antivirus programını kaldırdım, sonra windows güvenlik duvarını kapattım. en son usb kablonun takılı olduğu usb portunu değiştirdim ve program ayarlarından da Format and download seçince yükleme yapıldı çok şükür. yoksa telefon gitti diye üzülmüştüm her neyse tabi tecrübe eksikliği var , bu işler ancak bu şekilde öğreniliyor, (size tarif eden birisi yoksa)

Rom yükleme sebebime gelince zaten telefon bana 5 şubat sürümü ile gelmişti. yani geldiğince günceldi. discovery 'den kalma alışkanlık, discovery'de OTA üzerinden güncelliyordum ve rahattı (ilk 6 ay kadar). bizim telefonda da OTA desteği var 19 Mart güncellemesi çıkınca OTA üzerinden çok defa baktım ama anladığım kadarıyla bende yüklü ROM nedeniyle jiayu'nun OTA güncellemesini görmedi. ne zaman baksam sistem şu an güncel yazıyor. ben de 19 mart güncellemesini hafıza kartı üzerinden yaptım. ancak Quash arkadaşımız OTA üzerinden 30mb'lık güncelleme yaptığını söyleyince benim de aklıma stock rom yükleyip, daha sonra OTA üzerinden güncelleme yapmak geldi. Rom yükleme işini bu şekilde giriştim. Stock rom bu alttaki ikisi, diğerleri stock değil, üzerinde oynama yapılmış, gapps eklenmiş vs.. rom'lar. sanırım o yüzden Ota üzerinden güncelleme almıyorlar.

Official ROM JIAYU S3 version :
    ATTENTION Two version :
    ROM 1 – S3 20150113-142450 – mt6752_h560_s3s_jyt_cc_kk_lte_5m-cs_ldata_tphone – KTU84P – Advanced – 3G Ram
    ROM 2 – S3 20150117-172407 – mt6752_h560_s3_jyt_cc_kk_lte_5m-cs_tphone – KTU84P – Basic – 2G Ram

17 Ocak tarihli Rom'u pc üzerinden yüklendiği için sp flash tool ile yükleme yaptım. sonuç olarak yükleme tamamlandıktan sonra telefonla internete bağlandığım anda uyarı verdi, yeni versiyon güncellemesi diye. ilk 23 mb'lık bir güncelleme çıktı, sonra telefonu açıp kapayınca tekrar kontrol ettim. bu seferde 26mb'lık 19 Mart tarihli en son güncelleme çıktı, onu da yaptım. yani bu konuda acemiyim diyenler bu şekilde yapabilirler. Eğer telefonunuz Stok Rom ile gelmediyse Stok Rom'u bir defaya mahsus portlayın, sonraki güncellemeleri OTA üzerinden alabilirsiniz. En son çıkan Update ROM 2 – S3 20150319-073039.... bu rom'da gapps yokmuş , bir ihtimal stock rom gibi ota üzerinden güncelleme alabilir belki. inşallah yeni güncelleme çıktığında bu sorunun cevabını da bize dys arkadaşımız verebilir sanırım. onun telefonda bu rom yüklü şu anda..

• farklı bir konu olduğu için farklı mesajda yazıyorum. daha önce dys gapps yükleme konusuna değinmişti. jiayu.es üzerinden gapps yükleme bende çalışmadı. dys'nin verdiği linkte ve alttaki linkte içerik aynı;

http://www.igadgetnews.com/2015/03/06/jiayu-s3-google-service-installation/

bu siteden resimli anlatımları takip edin, Fastcardtech apk'sını telefonunuza kurun, gapps yüklemesi anlatılıyor. yalnız bu işlemi yapmadan önce telefonunuza Google Play Store, Google Hizmetler çerçevesi, google play hizmetleri , google kişiler senkronizasyonu, google takvim senkronizasyonu, Gmail vs. gibi Google programlarını önceden yedeklediğiniz Apk 'lar ile kurun. (bu programların Apk'larını discovery'de kurduğum play store üzerinden indirebileceğiniz "Uygulama ve Yedekleme" programı ile aldım.) Daha sonra Fastcardtech programını çalıştırın. bu şekilde yapınca Google Play store vs. gibi programlar zaten telefonda kurulu olduğu için internetten bu programları yeniden indirmiyor. (en azından benim tespitime göre bu şekilde oldu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 5 Nisan 2015; 23:22:06 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.