Şimdi Ara

JIUHB-0308-RPJW

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu kodla kaça çıktınız ben 2260mhz de çakıldım

• Merhaba ben 2800+'ı biraz geçtim ama stabil değildi. En iyi 2400+ ile 2600+ arası olarak gayet stabil şekilde çalışıyor.. Sıcaklık oyun oynarken 46-47 normal çalışmada 41-42 derece bu hızda. 2222 mhz bile yaptım...yani 12*202 ile evet belki 2269 öhz yapılır ama satbil olmuyor maalesef.
  • 2260'da çakıldım ne demek tam olarak? Daha spesifik olabilir misin? Yani 2250'ye kadar gelip 2260 mı geçeiyorsun? Ortalıkta ben şu hıza çıktım diye yazan bir sürü insan var.
    Daha net sorayım: stabil şekilde (stabil demek prime, sandra burn-in ve 3d mark testlerini defalarca sorunsuz çalıştırabiliyor demek) çıkabildiğin max hız ve bu hızdaki voltaj ve sıcaklık değerlerin neler.
  • 3dmark var sandra bile yetmez bence prime95 ve toast gibi testlerden başarılı olması gerek
  • 2260'da 1850 V'da 25 sisoft 2003 pro burnin'i atabiliyorum ve max sıcaklık 50 oluyor. Ama 3d markta high polygon count'ta pc restart atıyor. Şu sıralar Samsung DDr 400 ayarlarını bulmaya çalışıyorum. Sorun belki bu yüzdendir.
  • yeni Bios yükledim. Şimdi 2275 mhz'de rahat çalışıyor.Sisoft sandra testini rahat geçti..Sicaklık 51'e çıkıyor ama. Volta ise 1.975 istiyor. degerler 12.5 x 182 (12.5 x185 tede windows açıldı ama oyun vs'den hemen wine geri dönüyor)
  • sıcaklık 50 C ise bence sorun ondandır gibime geliyor mesela benim duron'u 1300'de çalıştıramamın tek suçlusu bu ısı.

Anakartının nerden ölçtüğü ve nasıl ölçtüğüde önemli bazı anakartlar 50 gösterirken (örnek benim nforce1 msi) çekirdekteki ısı 70'e geliyor ve doğal olarak işlemci stabil olamıyor.
  • Bende asus a7n8x deluxe var ve sadece 1850 v verebiliyorum. Bu baya büyük bir sorun. Amerika'da adamlar chipsetin üstüne potansiyometre koyup olayı düzeltmişler ama benim için imkansız bir şey. Anakartı darmadağın etmişler.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ChrounoS</i>
    <br />Bende asus a7n8x deluxe var ve sadece 1850 v verebiliyorum. Bu baya büyük bir sorun. Amerika'da adamlar chipsetin üstüne potansiyometre koyup olayı düzeltmişler ama benim için imkansız bir şey. Anakartı darmadağın etmişler.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    şöyle iri bir board resmi bul anakartının ben jumperlarına bakarak sana voltaj arttırabilirmisin arttıramazmısın söyleyeyim...
    JIUHB-0308-RPJW

resmin orta sol tarafındaki siyah yerde jumper varmı veya önünde vid gibi bir ibare yazıyormu?

• sanırım bu resim işini görür. Asus artık jumper ayarı koymuyor. Bios ayarları artık neredeyse bütün sistemin donanımını sorunsuzca ayarlayabiliyor. Gel görki 1850'den üstü yalan oldu :(

--------------------------------------------------------------------
    http://www17.tomshardware.com/mainboard/20021111/nforce2-03.html#asus_a7n8x
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.