Şimdi Ara

JK Flip Flop Devre (YARDIMMM) SS' Li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler Bayanlaaar, Kontrol ve Otomasyon öğrencisiyim hocamızın verdiği projeyi bi türlü yapamadık 4 hocaya başvurduk beyinleri yandı 3 Mühendis sanırım yapmak istemedi, bende ilk aklıma gelen yere DH ailesine geldim yardımınıza ihyatıcım var abiler :)

Konu; 7*8'lik Lab. Sistemiyle yakılacak devre jk flip flop kullanılacak tasarım ve karno maps istedi hocamız yardımcı olabilecek birileri olursa konunun oldugu resimleri de eklicem,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnstableUser -- 11 Mayıs 2014; 3:29:01 >

• İstenilen devreyi biraz daha açık nelirtirseniz daha iyi olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • isterseniz SS ekleyerek aciklayayim o sekilde yardimci olabilirseniz sevinirim.
    Hocamizin bize konuyu verirken cizdigi sekil ve aciklamalar SS'ler bunlardir hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnstableUser

Beyler Bayanlaaar, Kontrol ve Otomasyon öğrencisiyim hocamızın verdiği projeyi bi türlü yapamadık 4 hocaya başvurduk beyinleri yandı 3 Mühendis sanırım yapmak istemedi, bende ilk aklıma gelen yere DH ailesine geldim yardımınıza ihyatıcım var abiler :)

Konu; 7*8'lik Lab. Sistemiyle yakılacak devre jk flip flop kullanılacak tasarım ve karno maps istedi hocamız yardımcı olabilecek birileri olursa konunun oldugu resimleri de eklicem,

konuyu daha net açıklamalısınız.

7*8 nedir? yakılacak olan ne, lamba mı? devre ne iş yapacak vs..
  • stresstest kullanıcısına yanıt
    hocam bize de açıklanan bu; yakılacak olan led'ler ama devrenin hangi görevde kullanılacağını bilmiyorum hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnstableUser

hocam bize de açıklanan bu; yakılacak olan led'ler ama devrenin hangi görevde kullanılacağını bilmiyorum hocam

sabit yanacaksa F/F kullanmaya zaten gerek yok.
    sabit yanmayacaksa, ne şekilde yanacak?

soruyu iyi anlamak lazım.
  • stresstest kullanıcısına yanıt
    hocam şekile bakarsanız; a b c d ledleri e f g h ledleriyle simetrik olarak yanıyor. a b c d nin karno haritası falan çıkartılsa e f g h'ın da onunla simetrik oldugundan dolayı aynı olacak. hoca bizden karno haritası proteus (isis) çizimi baskı devre gibi şeyler istedi hocam konusutugum arkadaşlarda daha dogru duzgun yapamamıslar. pek anlayabilen yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Power Led'li Lamba Yardım
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sanırsam 7x8lik matrix led alıp yada tek led alıp 7x8 düzende dizip haritaya göre yakacaksınız. Eğer böyleyse çok zor bi devre değil. Kaç tane jk ff kullanılacak ? And or not kapıları kullanılmadan yapılacaksa en az 56byte lik jkff gerekir yani 6adet jk ff doğru muyum ?

• kac tane jk flip flop kullanilacak bilmiyorum hocam ama kurduğunuz mantik sanirim dogru. bu konuda nasil calisabiliriz hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: modrizzt

İstenilen devreyi biraz daha açık nelirtirseniz daha iyi olur

Hocam yardımcı olabalirmisinz?
    Bir haftadır okumadıgım makale kalmadı ama tam anlamıyla mantıgı anlayamadım okulda yüzeysel anlatıldı ama pek anlamadık , hocada bunun üzerine bunu performans ödevi verdi yardımcı olabilirmisiniz?

İlk başta ledler 1-2-3 olarak sırayla yanıcak sonra sönücek sonra hepsi birden yanıcak

• quote:

Orijinalden alıntı: Majardoma

quote:

Bir haftadır okumadıgım makale kalmadı ama tam anlamıyla mantıgı anlayamadım okulda yüzeysel anlatıldı ama pek anlamadık , hocada bunun üzerine bunu performans ödevi verdi yardımcı olabilirmisiniz?

İlk başta ledler 1-2-3 olarak sırayla yanıcak sonra sönücek sonra hepsi birden yanıcak

Bugun bitiririm sizin devrenizi, ama kullanabilecegim bir isis programi yok. Deftere cizim yapacagim ama anlarsiniz zaten; anlasilmayan bir yer olursa pmden konusuruz

@unstableuser

Arkadasin devresi ile sizin istediginiz devre ayni. Ama arkadasin devresi dahabasit oldugu icin onu cizerim, sizinki cok uzun oldugu icin defterde cizimler birbirine girer. Majardoma nin devresinin calismasini anlatirim ordandasiz kendi devrenizitasarlayabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modrizzt -- 10 Mayıs 2014; 13:41:01 >

• quote:

quote:

quote:

Bugun bitiririm sizin devrenizi, ama kullanabilecegim bir isis programi yok. Deftere cizim yapacagim ama anlarsiniz zaten; anlasilmayan bir yer olursa pmden konusuruz

@unstableuser

Arkadasin devresi ile sizin istediginiz devre ayni. Ama arkadasin devresi dahabasit oldugu icin onu cizerim, sizinki cok uzun oldugu icin defterde cizimler birbirine girer. Majardoma nin devresinin calismasini anlatirim ordandasiz kendi devrenizitasarlayabilirsiniz

Teşekkür ederim hocam , cok sağolun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

@unstableuser

tamam hocam arkadasin devreyi acikladiktan sonra kafamda olusabilirse biseyler bende cizerim hocam, zaten bende boş durmuyorum muhendis tanidiklarimdan yardim almaya calisiyorum hocam ama ne kadar cabuk biterse benim icin o kadar iyi hocam kac gundur ugrasiyorum hayirlisiyla biter insallah

• yardim edebilecek biri yok mu ?

• hocam son durum nedir?
  • yardimci olamaya calisan herkese cok teşekkürler.

• Daha önce yazdım fakat gitmedi sanırsam. Kendi projelerimden dolayı sizinkine yoğunlaşamadım, flip floplarda biraz unuttum bir konu. Jk ff ile yapılan asenkron yukarı sayıcı devrelerine bakarsanız konuyu anlayabilirsiniz hocam

• olsun tesekkurler hocam seneye ayni dersi tekrar alicam artik o zaman cozucez jk ff yi. yinede yardimci olmaya calistiginiz icin tesekkurler hocam

• UnstableUser U kullanıcısına yanıt
    Merhaba unstable haberleşme öğrencisiyim jk flip flopu ve jk flip floplu aşağı yukarı sayacıları işledik, karno haritasınıda işledik tabiki giriş seviyesinde bilgim var nasıl yardımcı olabilirim? Ödev ne zamana?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.