|
Joker 2 eleştirmenlerden geçer not alamadı
-
-
İlk film gerçekten çok güzeldi ama bir Joker değildi ana karakter. Biz filmde Joker diye sunulan ama aslında Joker ile uzaktan yakından alakası olmayan birinin karakter gelişimini ve delirmesini izlemiştik.
Joker her zaman için delilik ve dahilik arasında gidip gelen ve her ne kadar bir şeyler tesadüfen/şansla oluyormuş gibi gösterse de aslında işini asla şansa bırakmayan bir karakter normalde.
İkinci filmin fragmanları bana umut vermişti, biraz üzücü oldu ama her şeyi tadında bırakmak gerekiyormuş demek ki.
-
Joker çöp bile olsa izlenir, sinemada izlenmesi şart değil elbette.
-
Müzikal tercihi en büyük soru işareti bence.
-
İlk film çok abartılmıştı, şimdi gerçeklerle yüzleşmişler.
-
İkinci filme gerek yoktu bence. İlk film zaten istediğimizi vermişti.
-
Bu film neden müzikal abi!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Müzikal yapilan filmler genellikle ortalama alti oluyor
İlk filmin de Joaquin Phoenix'in oyunculuğu dışında, örneğini defalarca gördüğümüz psikolojik drama filmlerinden başka bir artısı yoktu zaten.
Eleştirmenler ikinci filmi beğenmediyse benim için bir umut var, demektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 7 Eylül 2024; 12:8:49 > -
Bu filmi izleyip etkisinde kalmış sanırım.
-
İlk film gayet iyiydi.
Phoneix olmasa. Sıradan bir oyuncu olsa ilk filmde çöptü bence.
Yani ilk filmin abartıldığını düşünüyorum şahsen ama yine de ilk film fena değildi, ben beğenmiştim. Karakterin delirmesini, ruh hastasına bağlamasını, canı sıkılıp üzülür ya da sinirlenirken gerilimine hakim olamayıp o uyuz gülümsemesini gerçekleştirmesini sevmiştim. Gerçekten o gülmesi karakterin elinde olmadan verdiği bir tepki olduğunu izleyiciye hissettiriyordu. Yine de devamı çekilecek bir film değildi. Film anlatacağını anlatmıştı zaten, 2. filmi çekip don lastiği gibi uzatmanın ne anlamı vardı ki.
Aynen öyle, ilk film ayakları yere basan gerçekçi bir psikolojik trajediydi. Çizgi roman Joker'ı ise gerçek olamayacak kadar absürt bir entrikacı suç lordu. 2019 filminde kendilerine ayrı bir Joker yorumu bina ettiler. Bu yorum üzerinden gitmemeleri ve miraslarına sırtlarını dönmeleri enteresan. Müzikal formatında hazırlanmış olabilir ama neden ilk filmin açtığı yoldan gitmemiş gibi yorumlar yapılmış, önceki filme çekilen el hareketi veya o filmden kopma olarak nitelenmiş hani gerçekten bir acayip.
Eğer Joker çizgi romanlardaki aslına benzetildiyse ne ala, gene de 2019 filmindeki karakterden Joker'ın çıkması gerçekçi olmaz. Psikopati ve sosyopati düzeyine ulaşmış adi suçlular da, karmaşık komplolar dizayn eden suç lordları da hayatın kendisine yamuk yaptığına inanan ve yaşama karşı öfke ile dolu olan zatlardan çıkabilir. Ama 2019 filminin karakteri hiçbir baltaya sap olamayacak sefil bir meczup, tescilli ve psikiyatrik raporlu bir loser. Ondan deliliğiyle rahatsız edici bir karizma yaratan, insanları tongaya düşüren planlar kurgulayıp bunları icra edebilen dahi bir suç prensi - bildiğimiz Joker karakteri - çıkmaz.
Film aslında beni daha çok meraklandırdı ama yorumlardan yola çıkarsam beklentilerimi düşüren kötü bir manada. Sanırım müzikal oluşu da milleti baymış. Barbie filmi müzikal haliyle çok tutmuştu ama tam müzikal olacak işmiş. Barbie'nin müzikalitesini çıkar, film yavanlaşır. Joker'ın ise sırf tuvalette veya merdivende dans sahnesi zamanında beğenildi diye müzikalleşmeye aslında hiç ihtiyacı olmayabilir idi ve anlaşılan o ki durum bu. Gereksiz bir risk alınmış ve galiba gişede bedelini ödeyecekler.
Bu arada berbat Napolyon tasvirinden dolayı Joaquin Phoenix'ten de biraz sıkıldım. Sanki tek canlandırabileceği karakter şablonu buymuş - Commodus veya Joker gibi psikopatik/sosyopotik meczuplarmış - gibi oynuyor. Joker'den bağımsız konuşursak oyunculuk becerilerinde biraz variety yani biraz çeşitlilik lütfen. Hep aynı karakteri izliyormuşuz gibi. Scott'ın karikatür Napolyonu ölünce 2019 filminin Joker'ı olarak dirilmiş gibi. Bu da izleyici için rahatsız edici. Mesela RDJ'ın Dr. Doom seçilmesi de çok rahatsız edici ama RDJ'ın ilk bakışta göründüğünden çok daha geniş bir aktörlük becerisi mevcut. Esasında demir bir maske altında Tony Stark canlandırmasına kıyasla bambaşka görünen bir karakteri icra edebilir. Phoenix deyince ama akla gelen tek şey, creepy deliler, sefil tipler. Neyse ki onu ama iyi yapıyor. Bu anlamda hakkını yemeyeyim.
-
İlki de bir süper kahraman filmi havasından uzak bir psikolojik gerilimdi. Şimdi de yeni bir şey denemişler. Yönetmeni de suçlamamak lazım adam kendime müzikal bir film çekeceğim dese kimse arkasında durmaz. Joker ismi sayesinde bu isteğini gerçekleştirmiş oldu sanırsam
-
Duvar suratlı lady gaga yerine başka oyuncu yokmuymuş quin i oynayacak
-
Ilk filmde, murray'ın beynini dağıtma sahnesi güzeldi..
-
Spoiler kullanmayı unutmayalım.
İlk filmin majör sorunlarından birisi aslında Joker'ın kurbanlarının kaderlerini hak etmiş gibi görünmesi. Halbuki çizgi roman ve diğer uyarlamalardaki Joker kendisiyle veya başkalarıyla kendi halinde olmak anlamında tamamen alakasız olan, bir sineği incitmemiş masumları da umursamaz biçimde öldürüyor. Kısaca, Joker masumlar için de büyük bir tehdit. En ufak bir şekilde kahramanlıkla veya anti-hero vari kısmi erdem demonstrasyonlarıyla alakası yok. Buna mukabil malum 2019 filminde Joker bazı yerlerde biraz istemsiz şekilde adeta kahramana veya kendisine iyi davrananlara karşı bağışlayıcı azize dönüşüyor. 2019 filminde Joker'ın çökmüş bir toplumda devamlı istismara uğrayan psikiyatrik bir hasta olarak en sonunda öfke cinayeti zanlısı olmaya kadar düşüşünü izliyoruz. Bence bu çok gerçekçi bir patolojik kriminal tasviriydi ama gerçek Joker karakteri sadece öfkeden beslenen bir patolojik kriminal değil; ayrıca çete lideri stratejist bir süper kötü.
Müzikal halindeki ikinci devam filmi eğer bu birbirini besleyen ve bahsettiğim gibi zaten birisi - süper kötü yönü - ilk filmde eksik olan bu iki arka plandan da koptuysa o zaman bu gerçekten bir Joker betimi devam ettirmeye çalışan bir film açısından felaket bir sonuç olur. İkinci filmin ilk filmle ters düştüğü ve bunun olumsuz karşılandığı yorumlarından biraz da bu imayı alıyorum. Ama yayınlanmış fragmanlar da tam aksini söylüyor. İkinci film, ilk filmin müzikal bir devamı hatta taklidi demeye getiriyor. Ondan ikinci filmde tam olarak ne yapılmaya çalışılmış, yorumlar aslında ilk filmin aksi yönde gidişle ne demeye getiriyor, merak ediyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Doğru karakteri orjinalden saptırdılar fakat 2019 filmi yine de kendini izlettiren bir filmdi.. Ben devam filminin de kendini izlettiren bir film olacağını düsünüyorum..
Müzikal tercihi en büyük soru işareti bence.
|
Bu film neden müzikal abi!
|
İlk film çok abartılmıştı, şimdi gerçeklerle yüzleşmişler.
|
İlk film gerçekten çok güzeldi ama bir Joker değildi ana karakter. Biz filmde Joker diye sunulan ama aslında Joker ile uzaktan yakından alakası olmayan birinin karakter gelişimini ve delirmesini izlemiştik.
Joker her zaman için delilik ve dahilik arasında gidip gelen ve her ne kadar bir şeyler tesadüfen/şansla oluyormuş gibi gösterse de aslında işini asla şansa bırakmayan bir karakter normalde. İkinci filmin fragmanları bana umut vermişti, biraz üzücü oldu ama her şeyi tadında bırakmak gerekiyormuş demek ki. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X