İlk filmin gerisinde kalacak eminim. |
Joker 2: Folie A Deux (4 Ekim 2024) | Joaquin Phoenix - Lady Gaga (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Yine sanatsal anlama inanılmaz duruyor fragman. Lady Gaga beni düşündürüyordu ama kusursuza yakın bir Harley Quinn olmuş. Joaquin biraz ağır ve yaşlı bir Joker onun yanına da böyle bir Harley lazımdı Lady Gaga tipoloji olarak müthiş durmuş bence. Tek sıkıntı filmin müzikal olması
-
İlk film kötüydü, seri joler markası altında ezildi. Joker ile alakası olmayan bir garibanı joker diye konumlandırmak saçmalık. 2. filmi yalnız Lady Gaga var diye izlerim okadar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ilk filmi sinemada izledim ve neden bu kadar hype olundu anlamadım.
Jokerle alakası olmayan bir tane delinin hikayesini anlatan bir filmdi işte. Vasat kıvamındaydı.
Lady Gaga falan da gelmiş 2. film ilkinden de beter olur.
-
Vasat değil ama benzer tondaki düşüncenizi görünce hoşuma gitti. Film hakkındaki en büyük eleştirim bence filmin aslına sadık bir Joker filmi olmamasıydı; ama hayatın ezdiği gerçekten ezik bir psikiyatrik vakanın trajedisini başarısız bir toplum (failed society) bağlamında iyi işlemesiydi. Filmde artistik bir özen vardı. İkinci film bunu ileriye taşıyabilir. Tek sıkıntı bunun Joker adını etiket olarak taşıması. Manyak ve becerikli bir suç ve terör lordunun söz konusu olmaması. Bu serinin karakteri öfkeli bir ezik. Bu da kağıt üstünde harika - ve aslında gerçekçi - bir Joker yorumu - zaten tarihte manyaklar hayatın kendisine yamuk yaptığına inanan öfkelilerden çıkıyor - ama bu karakter gerçekten biraz fazla ezik. Batman'e meydan okuyabilecek ve kendisi ve tüm Gotham için tehdit teşkil edebilecek gerçekten şeytani bir zeka göremiyorum. Bir çete lideri ve kompleks komploların ustası olabilecek bir adam - kısaca Joker'ı - göremiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Katılıyorum, bu Joker insanları manipülasyon ile tarafına çekebilecek bir karakter değil. Kendi yüzünü kesip maske takacak yada scarerowun korku gazını değiştirip gülme gazına çevirecek bir zekaya sahip değil. Hatta orjinal hikayede Joker Harleyi kendine aşık edip manipüle ederken bence filmde Harley Jokeri kullanacak.
Bu yorumda Gotham'da ezilen insanların bir kısmı sosyal tepki olarak Joker'ın tepkisel palyaço imgesini - esasında Joker'in kendisinin tahmin etmediği bir raslantı sonucu - idolleştiriyorlar. Onun gibi davranıp ortalığı yıkıp döküyorlar. Temsil ettiği durumu büyük bir coşkuyla selamlıyorlar. Ama Joker'da en başından sonuna kadar bunu kendi güdümünde bir çeteleşmeye çevirecek beceri bulunmuyor gibi duruyor. Harley konusunda ise sizle aynısını düşünüyorum. Harley Joker'ın entertainment'çılığını ve idol imgesini kendisini öne çıkarmak hatta akıl hastanesinden çıkarmak için kullanacak. Tahminimce Joker'ı da arkada veya tehditlerle yüz yüze bırakacak. Bu Joker versiyonunun zaten fazla büyük olmayan beynini kapatıp rehin almak ve manipüle etmek için onun kendisine olan aşkını kullanacak.
İlk film sana göre kötüydü galiba zira puanı olsun , gişesi olsun , genel yorumlar olsun gayet olumluydu. Ben bu jokeri yönetmenin kendi yorumlamasi olarak düşünüyorum . Daha gerçekçi bir joker bence. Nolan filmlerinde ki gibi bir joker beklemeyin asla.
Nolan Jokeri daha gerçekçiydi bence. Ayrıca kötü olduğu yorumu bana ait değil. Bu forumdaki yorumları okusan dahi birçok beğenmeyen var.
Olabilir . Ama bu filmi kötü yapmaz. Nolan'ın filmlerine bile b*k gibi diyenler var. Ama bu nolan filmlerinin kötü olduğunu göstermez. Renkler ve zevkler . Ayrıca ilk joker filmi begenilmeseydi bu kadar gişe yapamazdı . İkinci fragman bile rekor görüntülenme sayısı gördü .
Sence iyi bir film olabilir ama bence kötü bir joker filmi
Joker karakteri olarak kötü olabilir belki ama kendi başına sorunlu bir karakter olarak çok başarıldıydı. O gıcık gıcık travmatik gülmesi mesela mükemmeldi bence.
Warner Bros. Picturesyoutube
When you’re smiling, the whole world smiles with you. Joker: Folie À Deux – only in theaters and IMAX, October 4. #JokerMovie #FilmedForIMAX From acclaimed writer/director/producer Todd Phillips comes “Joker: Folie À Deux,” the much-anticipated follow-up to 2019’s Academy Award-winning “Joker,” which earned more than $1 billion at the global box office and remains the highest-grossing R-rated film of all time. The new film stars Joaquin Phoenix once again in his Oscar-winning dual role as Arthur Fleck/Joker, opposite Oscar winner Lady Gaga (“A Star Is Born”). “Joker: Folie À Deux” finds Arthur Fleck institutionalized at Arkham awaiting trial for his crimes as Joker. While struggling with his dual identity, Arthur not only stumbles upon true love, but also finds the music that's always been inside him. The film also stars Oscar nominees Brendan Gleeson (“The Banshees of Inisherin”) and Catherine Keener (“Get Out,” “Capote”), alongside Zazie Beetz, reprising her role from “Joker.” Phillips, who was nominated for Oscars for directing, writing and producing “Joker,” directed “Joker: Folie À Deux” from a screenplay by fellow Oscar nominee Scott Silver & Phillips, based on characters from DC. The film was produced by Phillips, Oscar nominee Emma Tillinger Koskoff and Joseph Garner. Lady Gaga served as music consultant. The film’s executive producers are Michael E. Uslan, Georgia Kacandes, Silver, Mark Friedberg and Jason Ruder. Working with Phillips behind the camera are his team from “Joker,” including Oscar-nominated director of photography Lawrence Sher, production designer Mark Friedberg, Oscar-nominated editor Jeff Groth, and composer Hildur Guđnadóttir, who won the Oscar for her work on the first film. New to the team is Oscar-nominated costume designer Arianne Phillips (“Once Upon a Time in… Hollywood,” “Don’t Worry Darling”). Ruder is the film’s executive music producer and the music supervisors are Randall Poster and George Drakoulias. Casting is by Francine Maisler (the “Dune” films, “Challengers”). Warner Bros. Pictures Presents A Joint Effort Production, A Film by Todd Phillips, “Joker: Folie À Deux.” The film will be released worldwide by Warner Bros. Pictures, and will be only in theaters nationwide on October 4, 2024, and beginning internationally on 2 October, 2024.https://www.youtube.com/watch?v=_OKAwz2MsJs -
Ekşiye bakıyorum. Lady Gaga olmamış diyen var buraya bakıyorum. Nolan Joker'i daha iyiydi diyorlar
Bir şeyi sırf eleştirmek istiyorsanız içeriğinde sizi çekmeyen şeyin başkasında da var mı onu öğrenmeniz gerekiyor. Venom Filmi mesela Fragmanlarla bu serinin Spiderman ile yakından veya uzaktan alakası yok denildi ve seri 3. filmini bu sene gösterime sokacak, kimse de demiyor ki "aga spiderman nerede?"
Joker'de mesela Niye Nolan'ın filmiyle karşılaştırıyorsun ki ? Nolan'ın çektiği serinin baş karakteri bir kere Batman'di. İlla karşılaştırılacaksa bu Robert Pattinson'un veya Ben Afflect'in filmleriyle karşılaştırabilirsin.
İlk Film benim gözümde Taxi Driver ve Oldboy ile yarışır. Psikolojik,Dram biraz da Gerilimi bu 3 serinin dışında bir filmde görmedim. Joker karakterin giriş gelişme ve sonucunu çok sağlam işlemişler, ben filmi ilk izlediğimde 2. gelmese de olur demiştim. Fakat geldi
Fragman konusunda çok detaylı analiz kasmaya gerek yok. İçerik olarak Müzikal'in ön planda olacağını her saniye'de görebiliyoruz. Lady Gaga'nın HQ karakterini canlandırması bana göre iyi olmuş, Müzikal konusunda Sanatçı kimliği filme çuk oturacaktır. Benim fragmanlardan dikkat ettiğim diğer konuysa ilk filme çok fazla referans var ve HQ karakteri yine ilk filmdeki gibi hayali olacak gibi hissediyorum.
Müzikal konusunda tecrübesi olmayan arkadaşlara La La Land filmini öneririm. Ağır bir işleyişi var ama kurgusu gerçekten çok iyi, öyle her sahnede hindistanlı oyuncular gibi koşarak da dans etmiyorlar.
-
Valla fragman bile potansiyel taşımıyor ki filmden birşey olsun. İlk filim joker adı ile çıkmasa çoktan unutulup gitmişti. Kafası gidik bir arkadaşın hikâyesini izlettirmeye çalışıyorlar. Gerçek joker bu tip adamları canlı bomba yapar Gotham da yalın ayak koştururdu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyungazi -- 26 Temmuz 2024; 20:16:46 >
Mesela ismi dışında neresi kötüydü ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaladin. -- 26 Temmuz 2024; 21:53:50 > -
İsmi kötü demedim ismi dışında ortada bir eser yok diyorum. Bu marka başka bir isimle çıksa yok olur giderdi dedim. Taksi filmi ile karşılaştırılamaz bu filim, ne bir ana fikri var nede kahramanın kendince bir amacı nede motivasyonu var. Durum neyse ona göre şekillenen bir karakter var elimizde. Başına iyi şeyler gelse iyi kötü şeyler gelincede kötü olan bir karakter. Esas jokerin kim olduğu neden kötü olduğu bilinmez. Gerçek Jokerle empati kurulmaz ve ne yapacagi kestirilemez bir dahidir. Bu garibani filmografi iyi diye bagrimiza basacak kadar fanatik değiliz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyungazi -- 26 Temmuz 2024; 22:6:54 >
Sizin kafanızdaki joker eline silah alsın bammm diye bir bayrak çıkarsın. Leto gibi ehihihihihi gülsün falan istiyorsunux.
Boş yapmışsınız. Size başka bir filmde başarılar dilerim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İlk film iyiydi, farklıydı sonu da çok iyi bağlanmıştı.
Ama TEK olacaktı devamı olmasaydı daha iyi olurdu güzel bir tat bıraktı.
Filmden beklentilerimi azalttım özellike oyuncu seçimlerinden sonra fragmanda çok heyecanlandırmadı.
İlk fiim sinema sektörünün cesaretlenmesi adına en büyük katkısı az bütçe ile de çok iyi geri dönüşler alınabileceğiydi.
Hikaye anlatımı her zaman bir adım önde...
-
Leto'yu hemen hemen hiçbir otorite joker olarak görmüyor. Hatta Leto çok kaliteli sahnelerim vardı hepsi kesildi diye açıklama bile yaptı. Komedi şovlarında bile bu jokerle dalga geçiyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X