Şimdi Ara

Joker 2: Folie A Deux (4 Ekim 2024) | Joaquin Phoenix - Lady Gaga (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
2.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gaga kim oyunculuk kim hikayeden bir oyunculuk sergilemiş filmde abartma kültürü çok yaygın son dönemlerde...

Bu şovcu kostüm manyağı kadın gösteri dünyasunın kölesi kendisi... Eğlence sektörünün aşırı uçlarının temsilcisi ve ticari köledir...

Müzik olarak 2000 sonrası elektronik müzikke bitirilmiş müzik piyasasınkn vasatların arasında ilk sıralarda olması hiçbirşey ifade ermiyor.

Başlayalım
    Film kötü diyelim

Film kötü IMAX için gerekli hiçbir sahne yok zaten large scale çekimler hiç yok kameraların harcadığı elektriğe yazık

Film kötü senaryo küçücük ilk filmin sonundaki anarşizm teması söndürülmüş
    Birilerinin işine gelmwmiş bence açıkça senaryonun değiştirdildiğini düşünüyorum.

Film kötü oyunculuklar aynı tonda herkes işini yapmış.

Film kötü bu kadar küçütülmüş ve daraltılmış bir karakter örgüsü görmedim resmen çuvallamışlar.

Film kötü Resmen lady gagaya al müzikleri yaz film senin demişler gibi

Film kötü arkadaşlar açıp eskileri izliyoruz.

Müzikler Hildur Gudnadottirin ilk filmdeki gibi filmin tek normal yanı o zaten

Film kötü kötü kötü

Film kötüyse 8K'da izlesen kötüdür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intruder -- 6 Ekim 2024; 23:31:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Intruder kullanıcısına yanıt

"film süper mutlaka gidin" dediğim(!) kısmı mesajımda bulamadım. tarayıcımda sorun var sanırım.

lady gaga dışındaki tüm hollywood yıldızları, sinema oyuncuları falan tiyatro emekçisi sanırım. hatta ulvi uraz tiyatrosunda eski tiyatrocularla çalışmış bile olabilirler.

film iyiyse iyi bir salonda izlemek daha keyifli kılar filmi. kötüyse de dediğim gibi para zaman boşa gider şans artık. ben izlemedim ama gidicem. muhtemelen ben de beğenmem ama gagayı izlemek için iyi bir fırsat.

• Targaryen96 kullanıcısına yanıt
    Müzikal filmler çekmeye devam etsinler ama gidip de joker gibi filmleri müzikal yapmasınlar yoksa müzikal filmlerle ilgili bir derdimiz yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, müzikal var müzikal iyi hoş da, böyle karanlık tonun hakim olduğu filme böyle müzikal? Cin filmlerini müzikal yapmaktan farkı yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence de olmaz, dune2 de sözde bilimkurgu-aksiyon filmi ama ağır distopik ve bol aksiyonlu bir film yerine Bab'Aziz filmi gibi film çekmişler. o çok beğenildi mesela. onu beğenenler bunu da beğenir belki.

onun dışında haklısınız. ben lady gaga için gidicem.

• Öncelikle müzikal filmleri severim..Ama bu filmin çoğu yerine müzikal uymadı.

Tam filme düşük veriyordum ki finali kurtardı resmen.

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Finalde gördük ,bu aslında Joker filmi değil.Arthur Joker olmak istemedi,böyle bir potansiyel hiç yokmuş.Biraz ilgi görünce o ilgi tekrar görmek için suç işleyen biri sadece.Suçlu ama saf.Yönetmen buna göre hikayeyi yapmış ve bitirmiş.Evrendeki diğer "Joker" karakterler ile karşılaştırmamak buna göre bakmamak lazım.Film olarak karanlık atmosfer biraz yaratılmış bunu sevdim ilk filme göre vasat ama tek başına bakarsak iyi bir film.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 7 Ekim 2024; 21:8:59 >
  • bobsantino kullanıcısına yanıt

Benim var 😁 Ucu böyle sevdiğim yapımlara dokunabiliyor işte. Komple kaldırılmalı bence 😅

• 'Joker 2' filmi fikri, Joaquin Phoenix'in gördüğü bir rüya sonucu ortaya çıktı. (The Hollywood Reporter)

Joker 2: Folie A Deux (4 Ekim 2024) | Joaquin Phoenix - Lady Gaga
  • Müzikal olacağını duyduğumda zaten en başta çöp olacak demiştim.

Gördüğüm kadarıyla haklı çıkmışım.

Joker ne alaka olm müzikalle falan dalga mı geçiyosun DC ? Ne alaka yani ?

• Film ne iyi bir müzikal, ne de iyi bir mahkeme filmi olamamakla ve Lady Gaga'nın müzikal harici sahne performansından yeterince istifade edememek gibi sinematik beceri yetersizliğine dair başka tespitlerle de eleştiriliyor. Anlaşılan daha teknik departmanlarda da biraz batırmışlar.

Okuduğum kadarıyla senaryosunu da beğenmedim. Arthur ezik bir meczup ama tecavüze uğraması ve öldürülmesi aşırıya kaçmış ve zaten Joker yüzünün kurbanı olduğu vurgulanan klinik bir karaktere hakaret boyutuna varmış. Her karakterin sonu iyi olmaz; kabul, ama bir karaktere bu şekilde muamele gösterilmesi narrative denilen nanenin gelişimini sağlamıyorsa, zaten psikiyatrik bozuklukla yansıtılan bir karakterin - artık bu sefer tamamen insult biçiminde - bir travma ve yıkım dizisiyle düşüşünün gösterimi olarak ilk filmin vasat bir tekrarına düşüyorsa insanlar "yeter, bu hep aynı şey, üstelik de eğreti ve içine karaktere karşı pasif agresif duygular besleyen yönetmenin de karıştığı bir hali" deyip doğal olarak çok tepki gösterirler.

İzleme hevesim kaçtı diyebilirim. Bu kadar kötü çıkacağını tahmin etmezdim. Gerçek Joker Arthur değil, bence o yönetmen zat. Ruh sağlığını kendi Joker yorumu ile bozmuş olmalı, ki Arthur'a ilgili karakteri dümdüz edecek kadar düşman kesilmiş. Arthur'un yanında insecurity hissedip onu yok etmeye çalışan birisi kendisini sorgulamalıdır. Ciddiyim. Hele hele koca bir topluma Arthur hakkında önceki doğal empatik algısını yadsıyan zorlama bir ders vermeye kalkışacak kadar burnu havadaysa. İnsanlar psikolojisi yerinde olmayan bir istismar kurbanına anlayışla yaklaşır ama hiç kimse ilk filmde ölenler gibi duyarsız ve ahlaksız kimselere empati duymaz. Bu yönetmen - Todd Phillips - belli ki insan doğasını anlayamıyor. Kilise babası-vari bir normatif ahlakçı kafa yapısına sıkışmış. Benim yorumum kanondur diyor. İzleyici yorumuna ve zevkine saygı duymuyor. Nietzsche'nin deyimi ile "aslında en büyük ahlaksız olan bir ahlak şövalyesi" olarak ilk filmin empati yapılabilir, gayet inandırıcı ve realist duran karakteristik gelişimi izlenebilir karakter yorumunu takdir edenlere hadsizce ahlaki ders vermeye kalkışıyor. İyi de sevgili dostum, sen tamamen tiksinç, dehşet ve sadece sinir bozma unsuru o bildiğimiz Joker'i yaratmamışsın ki. İlk filmde zaten kendi Joker yorumundan dolayı böyle bir Joker mevcut değil. Bari ikincisinin ilk yarısında yapsaydın. Film boyunca tekrar eden aşk ve delilik müzikalleriyle anlamsızca oyalanacağına bunu yapabilirdin.

Hiçbir şekilde empati kurulamayacak safkan psikopat suç dehasına dönüşme karakter gelişimini sağlamazsan ve karakteri devamlı olarak empati yapılabilir arızalı kindar kurban kılarsan sonrasında yapacağın "Joker" çökertme girişimin hüsrana uğrar çünkü çökerttiğin Joker değil; kendi senaryo tercihinle mahvettiğin intikamcı kurban yorumun olur.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Thomas Anderson kullanıcısına yanıt

Keşke reis böyle bir rüya görmeseymiş. Joker 2: Folie A Deux (4 Ekim 2024) | Joaquin Phoenix - Lady Gaga 

• Joker 2’nin toplam gişesinin 250 milyon doların altında kalacağı ve Warner Bros’u 150 milyon dolardan fazla zarara uğratacağı öngörülüyor.

Joker 2 bir haftada %90’lık gişe kaybı yaşadı. Hafta sonu gişesinde artış olmazsa film en yüksek gişe kaybı yaşayan çizgi roman filmi olarak tarihe geçecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BoJack Horseman kullanıcısına yanıt

Warner Bros. ciddi derecede borçluymuş. Yönetmen kendi payını aldı ama itibarını ve kuvvetli ihtimalle kariyerini bitirdi. Ayrıca Joker 2 CinemaScore kriterinde C+ alan 2015 yapımı reboot Fantastik Dörtlü'yü D notuyla tahtından devirerek tarihin en düşük skora sahip çizgi roman filmi olmuş.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • İnternette birçok yerde film hakkında bu bilgi künyesi insanın karşısına çıkıyor:

Joker 2: Folie A Deux (4 Ekim 2024) | Joaquin Phoenix - Lady Gaga

• Millet psikokojik gerilimi mi seviyor yoksa manyakları mı çözemedim. Sinema sinema olsaydı bu filmler taş çatlasa kült olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arondir -- 14 Ekim 2024; 15:46:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Joker 2 beklentilerin altında kalarak dünya genelinde yaklaşık 2 haftada 165 milyon dolar hasılat elde etti.

• Joker 2: Folie A Deux (4 Ekim 2024) | Joaquin Phoenix - Lady Gaga

• Tamamen maddi kazanç için çekilmiş bir film.İlk filme ayıp etmişler resmen.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.