Şimdi Ara

Jolla'dan MeeGo'lu Nokia N9'a kötü haber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

•  

Geçtiğimiz günlerde detayları açıklanan MeeGo tabanlı işletim sistemi Sailfish için Jolla'dan Nokia N9 kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratacak bir açıklama geldi.

Jolla'nın Twitter üzerin yapmış olduğu açıklamaya göre Sailfish, Nokia N9'u resmen desteklemeyecek. Bu açıklamayla birlikte Jolla'nın MeeGo'lu Nokia N9'a herhangi bir güncelleme veya teknik desteği vermeyeceği ortaya çıkmış oldu. Ancak, N9 kullanıcıları cihazlarının garanti kapsamı dışında kalması sorumluluğunu üstlenerek Android'in rom yükleme mantığında olduğu gibi Jolla'nın Sailfish'ini cihazlarına yükleyebilirler.

Jolla'nın MeeGo tabanlı işletim sistemi Sailfish'in Android ve iOS gibi güçlü rakiplerle dolu mobil işletim sistemi arenasında neler yapabileceğini ilerleyen dönemlerde hep birlikte göreceğiz.

• Zaten bu beklenen bir seydi

• bunu kötü değil iyi haber olarak yorumlarım, sorunsuz ve zahmetsiz yükleneceğini düşünüyorum.

• Çokda bişey yüklemeye gerek yok yakında alvin delvik gelicek kutuphaneye o zaman android market zaten emrinizde olucak
  • N9 gibi harika bir telefona ne yaptılar.. microsoft nokiayı kendi tekeline aldı...

• Şu nokia ne olurdu android sistemli bir telefon cikarsaydi bu telefonun tipine hayranım arkadaş

• quote:

Orijinalden alıntı: nomenore

Şu nokia ne olurdu android sistemli bir telefon cikarsaydi bu telefonun tipine hayranım arkadaş

Al benden de o kadar! İçini boş yapmasa tasarım 10 numara!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • N9 kullanıyorum android aklımdan bile geçmiyor, aratmıyor yani, tak tıklamayla ekran açılıyor, kapalıyken ekranda saat ve tarih+şarz bilgisi gösteriyor, swipe kullanımı başka bir zevk, Meego yu bitirenlere çok kızıyorum, yalnız JOLLA nın sitesinde MEEGO ölmedi devam edecek diyorlar, JOLLA telefon işine girsin ve organize etsin hangi ise N9'zu satıp JOLLA-Sailfish'li olanı gidip alacam. Bir de NOKIA'nın B planında WP tutmazsa bakalom ne yapacak belki JOLLA'nın programıyla da telefon çıkartır ki bu da çok İYİ OLUR!

• N9 sahiplerini Android evrenine bekliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: senatorlines

N9 kullanıyorum android aklımdan bile geçmiyor, aratmıyor yani, tak tıklamayla ekran açılıyor, kapalıyken ekranda saat ve tarih+şarz bilgisi gösteriyor, swipe kullanımı başka bir zevk, Meego yu bitirenlere çok kızıyorum, yalnız JOLLA nın sitesinde MEEGO ölmedi devam edecek diyorlar, JOLLA telefon işine girsin ve organize etsin hangi ise N9zu satıp JOLLA-Sailfishli olanı gidip alacam. Bir de NOKIAnın B planında WP tutmazsa bakalom ne yapacak belki JOLLAnın programıyla da telefon çıkartır ki bu da çok İYİ OLUR!

dostum peki market ihtiyacını nasıl gideriyorsun meego'da ? (gerçekten merak ettiğim için soruyorum amacım dalga geçmek falan değil)

• n9 iyiydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beray07

Custom olarak yuklenebiliyorsa resmi yapsaniza yeni cihaz aldirmak icin telefonlari yazilimsiz surucekler yakinda piyasaya

Adamların resmi olarak destek verme gibi bir şansları yok. N9, Nokia' ya ait bir telefon, resmi desteği sadece Nokia verebilir. Ancak stabil bir şekilde çalışacak, resmi olmayan bir sailfish sürümü muhtemelen sunacaklardır N9 için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tr@mmler -- 23 Kasım 2012; 19:11:40 >
  • nokia her geçen gün dibe çöküyor, windows phone meegodan kötü hiç hoş bir işletim sistemi değil. birçok eksik, var android karışık diyorlardı windows phone labirent gibi. nokia androide geçmediği için daha çok dövünecek bunlar başlangıç. nokia ms anlaşarak meegoyu bıraktı bide n9u meegolu yaptı :) destek gelmeyeceği belliydi.

• Niye destek versin ki? N9 onların değil Nokia'nın cihazı. Resmi olarak verilmese de kullanıcıları kendileri yükleyebilecekler. Zaten Sailfish'in ilk denendiği cihaz da N950.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • N9'a resmi destek veremezler zaten.

• İyi olmuş Nokia'ya. Uyuz oluyorum. Sen git mis gibi sistemi bırak. Hem de Android'den çok daha hızlı ve onun uygulamalarını bile çalıştırabilecek sistemi.

Valla. Samsung veya HTC ya da Sony falan şunu satın alsa ve onlar geliştirse. Bir de çok iyi donanımlı cihazlar çıkartsalar ne süper olur.

• Zaten jpllayı gördüğüm kadarıyla kimse yüklemek istemeyecektir. :d

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.