Şimdi Ara

Joomlacıyım Diyemem Ama Yardımcı Olurum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 kere siteme joomla kurdum,elimden geldiğince yapamayanlara takılanlara kaynak ve yol gösterebilirim.Her sorunu cozerım demıyorum,ne Joomlacılar var alemde onu da biliyorum ama bilgi paylaştıkça çoğaşır iyi laf!

• http://forum.donanimhaber.com/m_6700924/tm.htm aha ilk soru benden.

ftp ye attık butun dosyaları. kurulum yaptık ama 4. secenege gecerken hata veriyor. olmuyor. napmak lazım..

gusel sey su joomla mambo moomlamıydı neydi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ty®

http://forum.donanimhaber.com/m_6700924/tm.htm aha ilk soru benden.

ftp ye attık butun dosyaları. kurulum yaptık ama 4. secenege gecerken hata veriyor. olmuyor. napmak lazım..

gusel sey su joomla mambo moomlamıydı neydi.

hata ne olarak gelio karsına?

http://www.mjturkiye.net/forum/Resimli-Joomlave33-Kurulumu-t572.html bi de buna bak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atox -- 19 Nisan 2006; 0:00:01 >

• Bir xml hatası veriyor ve install4.php dosyası ile ilgili bir sorun olduğunu belirtiyor. Tekrar deniyeceğim. Eğer olmazsa hata mesajını direkt yazarım. Bir de, plesk panelde uygulama yükleme alanında joomla yok. Bu tamamen server sağlayıcısından mı kaynaklanıyor.
  • free host mu kullanıosun?
  • hayır. ücretini verdim.www.studyohosting.com dan aldım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: atox
    3 kere siteme joomla kurdum,elimden geldiğince yapamayanlara takılanlara kaynak ve yol gösterebilirim.Her sorunu cozerım demıyorum,ne Joomlacılar var alemde onu da biliyorum ama bilgi paylaştıkça çoğaşır iyi laf!

Bir soru,
    JOOMLA sitemin içeriğini, modülleri vb hepsini tamamladım.
    Bunu internette nasıl yayınlatacağım.
    Bana aşama aşama anlatabilirmisin. Şimdiden teşekkür ederim

alibal5@gmail.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ty®

Bir xml hatası veriyor ve install4.php dosyası ile ilgili bir sorun olduğunu belirtiyor. Tekrar deniyeceğim. Eğer olmazsa hata mesajını direkt yazarım. Bir de, plesk panelde uygulama yükleme alanında joomla yok. Bu tamamen server sağlayıcısından mı kaynaklanıyor.

Eğer ie kullanıyorsan kurulumu opera ile yapmayı dene.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bali

quote:

3 kere siteme joomla kurdum,elimden geldiğince yapamayanlara takılanlara kaynak ve yol gösterebilirim.Her sorunu cozerım demıyorum,ne Joomlacılar var alemde onu da biliyorum ama bilgi paylaştıkça çoğaşır iyi laf!

Bir soru,

alibal5@gmail.com

modülleri tamamladım derken?

• quote:

Orjinalden alıntı: bali

quote:

Bir soru,

alibal5@gmail.com

Hımm öncelikle phpmyadminden bi sql yedeği al daha sonra bu sql ı siteye yukle

bundan sonra joomla dosyalarına hiç dokunmadan ftpden at hosta.

en son olarak config.php dosyasında düzeltmeler yapıcaz aşagıdaki yerleri bul ve düzelt

$mosConfig_user = 'database kullanıcı adı';
    $mosConfig_password = 'şifresi';
    $mosConfig_db = 'database adın';
    $mosConfig_dbprefix = 'bu çoğunlukla olduğu gibi bırakılır deiştirmediysen joomlayı ilk kurarken orda gecmiştir bahsi';
    $mosConfig_absolute_path = 'bunu aşagıda acıklıcam';
    $mosConfig_live_site = 'sitenin adresi';

evet absolute path işte bu biraz kafa karıştırıo

eğer hostuna ftpden girdiğinde dosyaları www klasörünün içine atıosan home/www olacak
    eger hostuna girdiğinde public_html dosyasına atıyosan home/public_html olcak
    eger joomlayı joomla klasörü olarak atıosan home/www/joomla veya home/public_html/joomla olcak

ama bazı hostlarda sanırım bu home disk olarak gösterilebilio W C D gibi diskler bunu hostuna sorup ögren

Bide cache adreside var onuda yazmayı unutmuşum config.php nin içinde home/www veya public.. neyse artık/cache

kolay gelsin

• XML sayfası görüntülenemiyor
    XML girişi XSL stil sayfası kullanılarak görüntülenemez. Lütfen hatayı düzeltin ve Yinele düğmesini tıklatın veya daha sonra yeniden deneyin.

--------------------------------------------------------------------------------

XML belgesinde tek bir üst düzey öğeye izin verilir. 'http://www.sekizincikat.com/tyrjoomla/installation/install4.php' kayn...

<b>Warning</b>: fopen(../configuration.php): failed to open stream: Permission denied in <b>d:\vhosts\sek...

hata aynen bu. bir yerde pleks panelle mysql ile joomla kurulumun sorun karsılatıgı soyleniyor.
  • hocam joomla ne yaa merak ettimde
  • Joomla bi hazır portaldır hatta dünyadaki en ii hazır portal diyolar uzmanlar.Tabi bazı joomlacılar portal deil gms mi öle bişe diolar ama tam hatırlıamıom.Ama gerçekten tasarım olarakta özellik olarakta çok hoştur.Kullanımı ilk başlarda karmaşık gelsede alıştın mı bırakamayacağın bişe.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metamania

Joomla bi hazır portaldır hatta dünyadaki en ii hazır portal diyolar uzmanlar.Tabi bazı joomlacılar portal deil gms mi öle bişe diolar ama tam hatırlıamıom.Ama gerçekten tasarım olarakta özellik olarakta çok hoştur.Kullanımı ilk başlarda karmaşık gelsede alıştın mı bırakamayacağın bişe.

evet bende katılıyorum bu yoruma, joomla ve mambo ıkısıde hazır siteler içinde en ıyı ve kalıtelısı olanı gerçi biraz uğraştırıcı ama ortaya güzel işler cıkıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KingExorcist_89

hocam joomla ne yaa merak ettimde

Tadı çok hoş valla

Hemen söyleyim;
    JOOMLA veri tabanı destekli kapsamlı bir site şablonudur. Sen sadece sitenin içeriğini ve ufak tasarımlarını yaparsın, gerisini JOOMLA halleder. Yani Sen sadece sitenin içeriğini hazırlar ve yönetirsin.
  • Bizim joomla ile yaptığımız site firefoxta güzel çalışıyor ama ie'de hatalar veriyor. Bu hataların en başında "all movie" mambotunun ie'de çalışmaması geliyor. Bu neden kaynaklanıyor?

Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
  • Yardım edebilecek kimse yok sanırım ?
  • Merhaba

Siteme joomlaboard kurdum ama beğenmedim. phpbb entegre hakkında googleda arattım, bikaç yerde güvenlik açığı olduğunu yazmışlar. Bu açıklar hala geçerlimi ?

Başka hangi forumları entegre edebilirim?

(edit: konu hortmuş )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikista -- 16 Şubat 2007; 2:50:58 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cem

XML sayfası görüntülenemiyor
    XML girişi XSL stil sayfası kullanılarak görüntülenemez. Lütfen hatayı düzeltin ve Yinele düğmesini tıklatın veya daha sonra yeniden deneyin.

--------------------------------------------------------------------------------

XML belgesinde tek bir üst düzey öğeye izin verilir. 'http://www.sekizincikat.com/tyrjoomla/installation/install4.php' kayn...

<b>Warning</b>: fopen(../configuration.php): failed to open stream: Permission denied in <b>d:\vhosts\sek...

hata aynen bu. bir yerde pleks panelle mysql ile joomla kurulumun sorun karsılatıgı soyleniyor.

firefox ile kurmayı dene ayrıca anadizinde configuration.php dıye bır dosya olmalı yoksa kendın atıp chmodu 777 yapmalısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mavi-Ay -- 16 Şubat 2007; 9:28:37 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.