Şimdi Ara

jpg dosyalarinin boyutunu küçültmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
15.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kalitesi yüksek bir foto çektimde bunun boyutunu nasıl en aza indirgeyebilirim böyle bir program varmı yardımcı olurmusunuz ?

• photoshop veya fireworks ile yapabilirsin. bedava image editorler de var ama ben hiç kullanmadım, o yüzden bilmiyorum. büyük ihtimalle resmin boyutlarını küçültmen ve/veya kalitesini hissedilmeyecek şekilde düşürmen gerekecek. fotoğraflar için jpeg'den daha iyi bir sıkıştırma metodu yok bildiğim kadarıyla.
  • photosnap kalite düşürmeden 2 mb ı 100 kb yapıyo diskete atıyom mesala sonra tekrar giden pcde bit eşlem yapıyoz 2mb oluyo öle okuyo çünkü diger pclerde okuyo sonra

jpg imager 222 var resim üzerinde her türlü oynama + kalite düşüyo boyutta düşüyo
  • hemen hemen bütün resim programlarında yapabilirsin

mesela photoshop ta
    file-->>save for web komutu yardımıyla
  • quote:

Orjinalden alıntı: teknolojiturkiyede

photosnap kalite düşürmeden 2 mb ı 100 kb yapıyo diskete atıyom mesala sonra tekrar giden pcde bit eşlem yapıyoz 2mb oluyo öle okuyo çünkü diger pclerde okuyo sonra

jpg imager 222 var resim üzerinde her türlü oynama + kalite düşüyo boyutta düşüyo

sadece pc ler okur ama baskıda kullanamazsın.

Kaliteyi bozmadan düşürmek için boyutu photoshop da optimizasyon yapabilirsin.
  • Eğer bahsi geçen imajlar/resimler 'in adedi çok fazla ise
    Bunları pc de bir klasörde topladıktan sonra
    Poşotop'ta (Adobe Photoshop 7,0)
    File/Automate/Web Photo Gallery
    Komutu ile
    1- Hem çok küçük boyutlu kopyalarını
    2- Hem istediğin büyüklükte kopyalarını
    3- Hemde içlerinde arama yaptığında bulmanı kolaylaştıracak, web sayfası tarzında bir katalogunu
    4- Hemde bu web sayfasını internette yayınlamakta kolaylık
    sağlayacaktır.
    Komutu biraz incele oyna kurcala çözeceksin..
    kolay gelsin
  • fotoşopda Edit--> image size den piksel boyutunu kuculterek ben resimlerin 600 KB dan 350 KB ya dusuruyorum. Bunun piksel düşürmeden boyutu düşürme yolu nedir acıklarmısınız?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • jpg kayıt etmek
  • quote:

Orjinalden alıntı: BurakLEE

fotoşopda Edit--> image size den piksel boyutunu kuculterek ben resimlerin 600 KB dan 350 KB ya dusuruyorum. Bunun piksel düşürmeden boyutu düşürme yolu nedir acıklarmısınız?

save for web den yapabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BurakLEE

fotoşopda Edit--> image size den piksel boyutunu kuculterek ben resimlerin 600 KB dan 350 KB ya dusuruyorum. Bunun piksel düşürmeden boyutu düşürme yolu nedir acıklarmısınız?

resmi photoshopda açıp, save as.. e tıkla oradan kaydet, daha sonra sana kalitesini soruyor zaten, 12 den 1 e kadar istediğin kalitede boyut küçültmeden yapabilirsin
  • öyle yapınca 4 Megapiksel bir resmin boyutu diyelim 900 KB

farklı kaydetten 1 dersem 4 MP boyutu 500 KB ye mi dusuyor? yoksa Megapikselimi düşüyor.onu anlamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: arthur_arthur

arkadaşlar kalitesi yüksek bir foto çektimde bunun boyutunu nasıl en aza indirgeyebilirim böyle bir program varmı yardımcı olurmusunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hates -- 8 Nisan 2006; 3:50:21 >
  • Bir arkadas picasada resim nasil kücültülür cok güzel anlatmis
    Cok basit ve pratik bence
    http://www.objektiffoto.com/forum/konugoster/3425/picasa-ile-resim-fotograf-kucultme-resimli-anlatim.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.