Herkese iyi forumlar. Elimde uzantısı değiştirilmiş bir dosya var. Bunun gerçek uzantısını bulup açmak istiyorum. Örnek vermek gerekirse; Elimdeki dosya bu "Dosya.rar" ancak bunun uzantısını değiştirip bu şekilde yapmışlar "Dosya.dat" Şimdi ben bunun gerçek uzantısının .rar olduğunu nasıl anlarım? Birkaç yerde Hex editör ile bulunabileceği yazıyordu ama açtığımda karmakarışık şeyler çıkıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. |
Uzantısı değiştirilmiş dosyanın uzantısını bulmak
-
-
Herhangi bir hex editör ile açıp en baştaki ilk kelimeye bakabilirsin. Header bilgisi denilen bu veri örnek vermek gerekirse exe dosyası MZ, RAR winrar, PK sıkıştırılmış arşiv zip, excel vs olabilir. Bazı header bilgileri seni net sonuca ulaştırmaz. Dosya içeriğini de incelemen gerekir. Bu işlem biraz tecrübe ve kod bilgisi gerektirir. Bazı dosyalarda şifreleme metodu kullanıldıysa başlık bilgisi görüntülenmez. Önce şifreyi çözdürüp sonra içeriğini görüntüleyebilirsin ki bu işlem de ileri derecede kodlama bilgisi gerektirir. Örneğin xor, base64, md5 gibi.
-
Cevabınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi elimdeki dosya şifreliymiş. Bu konuda araştırma yapıyorum. Kendimi daha fazla geliştirip, takıldığım yerlerde yardımınıza başvururum. İyi forumlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X