|
JPMorgan, Bitcoin’in olması gereken fiyatını açıkladı
-
-
Dh’de ki bir kullanıcı doların olması gereken değerini açıkladı dolar 2 lira olmalı. Açıklamasında insan gibi yaşamak için doların 2 lira olması gerektiğine değinen kullanıcı şunları da ekledi. Zaten bu fair value(adil değer yada olması gereken değer) dedikleri şey tamamen zırvadır. Fiyat keşfi piyasada oluşur ama insanlar adil bir fiyatı belirleyecek akla sahip değildir. Yıllardır evler çok pahalı diyorum. Ev fiyatları ucuzlayacak ucuzlamalı diyorum olmuyor çok mu cahilim? Ya da insanlar mı inat? Bunu bir Allah bir de ben biliyoruz. Not bütün insanlar cahildir haliyle bende bir insanım ve öyleyim yanlış anlaşılma olmasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fhrstw -- 5 Kasım 2021; 9:25:16 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Klasik JP Morgan demeci. Kötümser tahminlerle alttan BTC toplama çabası ama o tren kaçtı yavrum. ABD destekleyici tavrını sürdürmeye devam ettiği sürece (Çin artık devre dışı-eldekilerini satmazsa), yatırımlar BTCye kaymaya devam edecek.
-
btc jpmorganı iplemez. jpmorganın ne dediği değil elo musk ın ne dediği önemli.
-
Bu piyasanın amacı zaten merkeziyetsiz olması değil mi? Bu tırrekler daha ne diye yorum yapıp söz sahibi gibi şovlar peşindeler? Bu tarz spekülasyonlar ile dipten toplayıp balinacılık oynayacaklar hepsinin amacı bu.
-
Arzı sabit bir emtia için düşük fiyat biçmek... Klasik FUD hareketi. BTC'nin fiyatı adaptasyon devam ettikçe yükselmek zorunda, bunun kaçarı yok. Yanlış anlaşılmasın bu duygusal değil tamamen matematiksel bir görüş. Bir ürünün piyasadaki miktarı artmayıp talebi artmaya devam ettikçe fiyatı yükselecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAIZEN -- 6 Kasım 2021; 7:54:42 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Amaç burada %51'i kendilerine çekmek değil, kendileri de bunun farkında. İnternet varoldukça ve BTC yaygınlaştıkça blockchain'e dünya çapında sürekli yeni doğrulayıcılar eklenecek, ellerindeki pay azalacak. Sadece blockchain teknolojisiyle çalışmak isteyen yatırımcıları kendi bölgelerine çekmeye çalışıp Silikon Vadisi gibi bir yapılanmanın peşindeler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAIZEN -- 6 Kasım 2021; 7:58:7 >
Evler bir ara kiralık ve satılık ilanı doluydu , ben de ucuzlayacak diye çok gerçekçi bir yaklaşıma sahiptim ama devlet elini uzattı hemen ve 10 milyon civarı mülteci akın etti sağolsun. Artık fiyatlar normalin de iki katına çıktı :(
-
Ben bu açıklamaya katılıyorum. Şaşırılacak bir yanı da yok. Bir somut ürün veya bir mal ticareti yok, insanların para kazanma arzusuyla kendi kendini gazlayan bir mantıkla yükseliyor. Sonra büyük oyuncular yüklü satışlar yapıp kârı cebe indiriyor, bitcoin üçte birine düşüyor. Sonra yine yükseliş... Şu anda yapılacak en doğru şey sonraki dibi bekleyip oradan almak. Şimdi riskli ama yine de 70 bine gelince satmak kaydıyla alınabilir.
J.P. Morgan'ın açıklaması ile senin açıklamanın alakası yok arkadaşım. Sen başka bir şeyden bahsediyorsun, o başka bir şeyden.
Adamın bahsettiği "piyasa defter değeri" bu arada. Bir hissenin defter değeri ile piyasa değeri farklı olmalı zaten. Defter değeri 1 liradır. Piyasa değeri 10 lira olabilir. Bu hissenin çok şiştiğini gösterir ANCAK 3 lirada da çok şişmiştir. Nerelerde satılacağını indikatörler, grafik ve tecrübe ile bulursun. BTC'nin defter değeri 35Kdır ama gider 300K olur. Düşmeye başlar ancak geçen sürede defter değeri 100K'ya gelir(örnek olarak veriyorum).
-
Sen teknik olarak konuya daha hakimsin. Yalnız benim demek istediğim de Bitcoin'in gerçek değerinden çok fazla şişmiş olduğuydu. Böyle durumlarda bir noktada ciddi düşüşlerle değerine dönmesi kaçınılmaz oluyor.
Borsalarda 2 trend vardır; Yukarı ve aşağı. Bunlar boğa ve ayı marketleri olarak nitelendirilir. Boğa marketinde, bir hisse, değerinden yukarıda olur. Ayı marketinde de değerinden aşağıda olur. Mesela defter değeri 5 lira olan hisse, boğa marketinde 20 liraya çıkarken(örnek olarak söylüyorum), ayı marketinde 2 liraya iner(yine örnek). Borsaları her şeyin matematiksel olarak mükemmel ve küsüratsız bir yer olduğunu düşünmeyin. Beklediğimizden çok daha uç yerler oluşur. Yükselişler tamamen iştahla alakalıdır. Düşüşlerde de panik ön plana geçer.
Bitcoin özeline gelirsek, 35K$ Bitcoin'in aşağı yukarı maliyet fiyatı. Zaten hep maliyet fiyatında seyretse, kimse hisse almaz. Maliyet fiyatından yüksek ama şişme olarak nitelendirilen "balon oluşma" aşamasından daha aşağıda şu anda. 150-200-250K'lara da çıkabilir. Bu çıkacak demek değil, %100 garanti vermek hele finans piyasasında imkansız. Sonra düşecek ve normal değerlere gelecektir.
-
ben 200 bin doları 18-24 ay gibi bir süre içerisinde göreceğini tahmin ettim.
-
Eve benzeyem şeyler bile kiralanıyor sayelerinde. 4-5 kişi ortaklaşıp kiralıyorlar. Olan kendi başına çalışmak için bir şehre giden bizlere oluyor.
-
Aynen adamlara koymuyor ; herifler sülalecek yaşamaya alışmış, en az 10 kişi kalıyorlar kişi başına 200 lira verse 2000 lira verseler bile koymaz tabi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 8 Kasım 2021; 12:40:51 > -
Bitcoin değerinin şu anda (neredeyse 70k usd) şişik olduğunu düşünmüyorum.
Gelecek vadeden ve arzı kısıtlı bir ürünün değerini kestirmek imkansızdır.
Spot etf ve benzeri imkanların gerçekleşmesi ve yasal düzenlemelerin gelmesiyle piyasaya daha çok kurumsal firma girecektir.
Kurumsal firmaların piyasaya girmesiyle, şu an yaklaşık $2,924,964,940,082 olan piyasa değerinin kaça katlayacağını keşke hesaplayabilseydik.
Hep diyorum, kenarda bir süre dokunmayabileceğiniz paranız varsa, hiç düşünmeyin uzun vadede kaybetmeniz imkansızdır.
Her şeye rağmen siz siz olun kimsenin lafıyla yatırım yapmayın. Araştırın, karşılaştırın, kısaca öğrenin. Emin olup sonra bildiğiniz/öğrendiğiniz yatırım aracına yatırım yapın.
Mesela 1 sene önce kasım ayında btc ortalama kaç dolardı ? Ben söyleyeyim, 16.500 dolar. Şimdi ne kadar olduğunu biliyorsunuz. Jp Morgan abiler de 35.000 dolar değer biçmişler. gülüyorum sadece.
Karar sizin bir araştırın derim.
-
3 ay sonra bugün bitcoin 35.000$
Gariptir ki bir kişi hariç hiçkimse jpmorgan’ına katılmamış hatta bitanesi baya sallamış
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sabret bu yıl 100.000 dolara ulaşacak.
-
Bunlar 50 defa hedef verir. 5 tanesi hedefe gelir. Kimi hedefe 2 sene sonra gelir, kimi 6 ay sonra. Dolar 8 lira olabilir mesela grafiğe göre. Hadi çıkıp bekle. Belki 18 lira olacak yine, oradan 8'e inecek.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Dh’de ki bir kullanıcı doların olması gereken değerini açıkladı dolar 2 lira olmalı. Açıklamasında insan gibi yaşamak için doların 2 lira olması gerektiğine değinen kullanıcı şunları da ekledi. Zaten bu fair value(adil değer yada olması gereken değer) dedikleri şey tamamen zırvadır. Fiyat keşfi piyasada oluşur ama insanlar adil bir fiyatı belirleyecek akla sahip değildir. Yıllardır evler çok pahalı diyorum. Ev fiyatları ucuzlayacak ucuzlamalı diyorum olmuyor çok mu cahilim? Ya da insanlar mı inat? Bunu bir Allah bir de ben biliyoruz. Not bütün insanlar cahildir haliyle bende bir insanım ve öyleyim yanlış anlaşılma olmasın.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X