Şimdi Ara

Jübile yaptıracak sistem tavsiyesi :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
1.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HITMAN1747

@huso söylediklerinde, bildiklerim dahilinde çok haklısın ve çok teşekkür ediyorum bu kadar ilgilendiğin için ve KungFu hocaya da selamlarımı iletiyorum, bir fikri olursa başım üstüne.

sadece neden 850W dedin onu anlamadım. sanki 750W yeterli gibi ama bilmediğim birşey varsa lütfen bilgilendir beni. 750 yeterli olacaksa fiyatta düşer sanki o yüzden merak ettim.

soğutucu olarak fuma 2 yi 600 tl ye bulabiliyorum 65 tl fark için fuma 2 den vazgeçilmez sanki.

Ram lerde eğer 3000 mhz -3600 mhz arasında kayda değmeyecek fark olmazsa 3000 tercih ederim tabiki. ama işte fikrim yok. söylediğin crucial 16 gb olan 650 tl olan dual channel şeklinde çalısıyorsa 1300 tl daha makul benim için tabiki.

3070 güzel bir kart ama alacağım en son ürün o. muhtemelen ay sonundaki black fridayı göreceğim, hatta amd in yeni nesil kartları bekleyip ona göre hareket edeceğim. çok acelem yok dediğim gibi, indirimlerin ayı olduğu için toplamaya başladım sistemi.

850W 3090,6900XT gibi kartlarda ve Genel Olarak Sistem de hangi CPU,VGA olursa olsun ömürlük gitmesi icin diger neden de 10 Yıl Garantili PSU alırsanız kafanız rahat olur.

Dedigim gibi 1600W Highpower 80+GOLD PSU m arıza yaptı.Garabtisi de dolmustu.Ama 10 yıl garantili bir Asus Strix olsaydı mesela verecektim ya yenisi gelecekti ya da tamir edip gelecekti.Ama Garantisiz olsa ugras dur.Tamir ettirsen bile icine sinip kullanabilir misin?

750W yetmez diye bir iddiam zaten yok.O da yetebilir.

Sogutucu olarak ben de Fuma2 alırım.Ama kendi testlerinde onlardan daha iyi oldugu iddiası da var.Ayrıca 390 TL lik versiyonu da var.Eger o da 200W TDP ise nerdeyse yarı fiyata alıyorsunuz.Sormak lazım bilen arkadaslara...Ben dikkat ettiyseniz tek bir siteden toplamaya calıstım.Anakart da olsaydı hepsini Teknobiyotik ten toplayacaktım.Cunku Akasa kasa falan yazınca siz Distribitoru Teknobiyotik oradan hepsini alıp gececektim.

Ram olarak HB da Dual Kit 1600 TL mi ne idi.Fakat tek tek 1300TL ye geliyor.Dual olarak calısır.Diger taraftan XPG Adata nın Spor Oyunculugu Markası E Spor ve D41 ve D80 Kodlu Ramler piyasada en cok aranan Samsung B Dİe Cipe sahip Ramler ondan dolayı yazdım.İncelemelerde D41 ve D80 Samnsung B Die Cipliydi hep...Crucial ise Micron un kendi markası ve Micron da en kaliteli Ram Cipinden biri ondan dolayı yazdım.

Fiyat olayını bilemem ama 10GB 3070 yerine 16GB 6800 ya da 20GB 3070Tİ cıkarsa onu tercih ederdim.

MSI B550 Bazooka nın da VRM sini Fazını Kungfu Hocaya sormak lazım o da kaliteli olabilir.

Eger Teknobiyotik de Asrock B550 Taichi olsaydı direkt onu alırdım ben baska hicbir boarda bakmazdım.Asus ile kotu deneyim yasadım.Gigabyte ile oyle , MSI ile GB zaten Servispoint bakıyor.

Bundan sonra kendi adıma sistem kuracak olsam direkt Asrock Taichi alır gecerim.Ama piyasada yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: acura07

5600x parasını pek haketmiyor şuanlık ama siz bilirsiniz.
    Kafanıza yattıysa sorun yok.

Soğutucu kesin alın. Fuma 2 çok sessiz ve gayet performanslı bir soğutucu.

Ram konusunda bendeki circualler 47 lacenty ye kadar düşüyor.
    Gskiller kaliteli silikon çıkarsa 38e kadar iniyor. Tabi intel de. Amd de çok fark olmaz. O sebeble circual alabilirsiniz. Daha uygun olur.

Senin sistem 20k yı geçecek :)
    2k seçilecek ise 5600x yerine 10600kf yi şiddetle öneririm o ayrı konu tabi.

@acura07

Korkarım 20K yı bulacak ama ne kadar aşağıda tutarsam o kadar iyi benim için :)

bu arada bi yerde cpu karsılaştırması yaptım. ne kadar doğrudur bilmem ama çok fark yok gibi 10600KF ile 5600x arasında burdan bakabilirsin, hatta buraya göre 5600x önde.Jübile yaptıracak sistem tavsiyesi :) 

https://www.cpuagent.com/cpu-compare/amd-ryzen-7-3700x-vs-intel-core-i5-10600kf-vs-amd-ryzen-5-5600x/summary/nvidia-geforce-rtx-3070?res=1&quality=ultra

• quote:

Orijinalden alıntı: HITMAN1747

@acura07

Korkarım 20K yı bulacak ama ne kadar aşağıda tutarsam o kadar iyi benim için :)

bu arada bi yerde cpu karsılaştırması yaptım. ne kadar doğrudur bilmem ama çok fark yok gibi 10600KF ile 5600x arasında burdan bakabilirsin, hatta buraya göre 5600x önde. 

https://www.cpuagent.com/cpu-compare/amd-ryzen-7-3700x-vs-intel-core-i5-10600kf-vs-amd-ryzen-5-5600x/summary/nvidia-geforce-rtx-3070?res=1&quality=ultra

Alıntıları Göster

Pek fark yok diye önerdim :)

1000 tl extra verilmez yani:)

Biryerlerden kısılması lazım ki ucuzlasın:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: acura07

Pek fark yok diye önerdim :)

1000 tl extra verilmez yani:)

Biryerlerden kısılması lazım ki ucuzlasın:)

Alıntıları Göster

evet evet haklısın, o kadar fark olacağını bilmiyordum. şu n11 de düşer mi bilmiyorum çarşamba günü. fiyatlar 3300 tl ye 2500tl şu an :)

• quote:

Orijinalden alıntı: huso

850W 3090,6900XT gibi kartlarda ve Genel Olarak Sistem de hangi CPU,VGA olursa olsun ömürlük gitmesi icin diger neden de 10 Yıl Garantili PSU alırsanız kafanız rahat olur.

Dedigim gibi 1600W Highpower 80+GOLD PSU m arıza yaptı.Garabtisi de dolmustu.Ama 10 yıl garantili bir Asus Strix olsaydı mesela verecektim ya yenisi gelecekti ya da tamir edip gelecekti.Ama Garantisiz olsa ugras dur.Tamir ettirsen bile icine sinip kullanabilir misin?

750W yetmez diye bir iddiam zaten yok.O da yetebilir.

Sogutucu olarak ben de Fuma2 alırım.Ama kendi testlerinde onlardan daha iyi oldugu iddiası da var.Ayrıca 390 TL lik versiyonu da var.Eger o da 200W TDP ise nerdeyse yarı fiyata alıyorsunuz.Sormak lazım bilen arkadaslara...Ben dikkat ettiyseniz tek bir siteden toplamaya calıstım.Anakart da olsaydı hepsini Teknobiyotik ten toplayacaktım.Cunku Akasa kasa falan yazınca siz Distribitoru Teknobiyotik oradan hepsini alıp gececektim.

Ram olarak HB da Dual Kit 1600 TL mi ne idi.Fakat tek tek 1300TL ye geliyor.Dual olarak calısır.Diger taraftan XPG Adata nın Spor Oyunculugu Markası E Spor ve D41 ve D80 Kodlu Ramler piyasada en cok aranan Samsung B Dİe Cipe sahip Ramler ondan dolayı yazdım.İncelemelerde D41 ve D80 Samnsung B Die Cipliydi hep...Crucial ise Micron un kendi markası ve Micron da en kaliteli Ram Cipinden biri ondan dolayı yazdım.

Fiyat olayını bilemem ama 10GB 3070 yerine 16GB 6800 ya da 20GB 3070Tİ cıkarsa onu tercih ederdim.

MSI B550 Bazooka nın da VRM sini Fazını Kungfu Hocaya sormak lazım o da kaliteli olabilir.

Eger Teknobiyotik de Asrock B550 Taichi olsaydı direkt onu alırdım ben baska hicbir boarda bakmazdım.Asus ile kotu deneyim yasadım.Gigabyte ile oyle , MSI ile GB zaten Servispoint bakıyor.

Bundan sonra kendi adıma sistem kuracak olsam direkt Asrock Taichi alır gecerim.Ama piyasada yok.

Alıntıları Göster

PSU lar konusunda haklısın. ama bütçe nezdinde çok üstlere cıkamıyorum ne yazık ki. beni 2 sene idare etsin gerekirse 2 sene sonra yenisini alırım yine. ama fatura kabardıkça hanımdan fırçayı yeme ihtimalim artıyor Jübile yaptıracak sistem tavsiyesi :) 

ramlar konusunda sayende fikir sahibi oldum. Crucialin bu işte iyi olduğunu bilmiyordum. soğutucu kesinlikle fuma 2 artık. geriye soru çıkarma ihtimali en düşük anakart kaldı. B550 tomahawk ile b 550 gaming edge veya gaming plus. @kunGFu eğer konu ile alakalı bilgilerini paylaşabilirsen çok müteşekkir olacağım.

ekran kartını şimdilik beklemedeyim. teknobiyotik sitesi de baya iyimiş bu arada. kasa, ssd, psu ve ramleri muhtemelen ordan alacağım.

• HITMAN1747 H kullanıcısına yanıt

merhaba hocam,

anakart olarak b550 tomahawk yada b550 gaming edge wifi arasindan birini secebilirsiniz. termal performans olarak aralarinda cok bir fark yok, bir iki derece gaming edge daha serin calisir ama kritik degildir, sebebi de heatsinkin daha efektif yüzey alanina sahip olmasi. vrm dahilinde ki tüm komponentler ayni zaten, ram desteklerine kadar aynilar. edge nin bir eksisi var o da ikinci m2 ssd icin heatsinkinin olmayisi... (ne kadar önemlidir, size kalmis bir durum)

söyle gösterebilirim, bunlari scale yaparak hepsini yanyana koymustum:

Jübile yaptıracak sistem tavsiyesi :)

ayrica tabi wifi ve bluetooth a sahip olmasi bence paha bicilemez, kabloyu falan cikardim attim :) bende gaming edge kullaniyorum.

https://www.hepsiburada.com/msi-mpg-b550-gaming-edge-wi-fi-anakart-7c91-008r-mpg-b550-gaming-edge-wifi-p-HBV00000VBKRF?magaza=Tekramarket

fiyati gayet iyi, bir daha bu fiyata ne zaman iner bilinmez. ben yazin yurtdisinda 1400 liraya aldim, eu 8 idi.

güc kaynagi olarak:

High Power Performance GD 800W: 758 lira (olmasaydi yazmaz direk corsairlari verecektim, 2 yil garanti ama akortek servis olarak basarisiz)

https://www.teknobiyotik.com/high-power-performance-gd-800w-80-gold-guc-kaynagi-hp1-j800gd-f12s.html?ref=akakce&v=1.91.8#!prettyPhoto

Corsair Tx750M 750W: 950 lira (7 yil garanti)

https://www.hepsiburada.com/corsair-tx750m-750w-80plus-gold-moduler-guc-kaynagi-cp-9020131-eu-p-HBV00000A0XER?magaza=Hepsiburada

Corsair RM750: 1170 lira (10 yil garanti)

https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-corsair-rm750-cp-9020195-eu-750w-fiyati,632824454.html

simdi corsairlar arasi ne farklar var diye sorarsan; malzeme kalitesi olarak ben TXM i daha iyi gibi cünkü full japon kapasitörler mevcut, ama buna ragmen RM750 daha iyi degerlere sahip hem ripple (50mv ye 16mv) hemde sicaklik(83,7C ye 67,5C)... RM750 de de japon olmasada 105C lik en azindan yani, marka olarakta Su'scon ve elite kapasitörlerinden kullanilmis, bu firmalar bizde 105C lik yapariz diyip girismisler, corsairde 10 yil garanti vermis. RM750 daha serin calistigi icin daha sessizde olacak dogal olarak. RM750 de yine 2 adet eps cpu 8 pin kablosu (txm de 1 adet) ve pcie kablolari TXM den biraz daha iyidir. TXM de 18awg lik standart kablolar varken RM de 16-18awg karisik kullanilmis, büyük ihtimal voltajlar 16, topraklar 18 liktir. sayi ne kadar kücülürse kalinlik o kadar artar, awg amerikan kablo ölcü birimidir (American Wire Gauge). Genel olarak konusacak olursak kalin kablodan, yari cap arttigi icin, dogal olarak daha fazla amper gecebilir ve daha az isinacaktir ayrica...

high power fiyat ile avantaji suan elinde tutuyor. rakibi yada karsilastirilabilecek ürün TXM dir. fiyat avantajina karsin garanti süresi sizin tercihinize kalmis. High power da iyidir. Bu modelin 750w liklari cok satildi ve kullaniliyor, memnuniyet orani yüksek. RX5700 XT ekrankartlari ile sorunsuz calismasi bile iyi oldugunu gösterir.

750 wattligi icin reviewe bakacak olursak bu model ile ayni oldugunu tahmin ediyoruz (cünkü polarisi de zaten highpower yani sirtec üretiyor): https://www.tweakpc.de/hardware/tests/netzteile/chieftec_polaris/s09.php

https://www.overclockers.ua/power/chieftec-polaris-pps-750fc/

https://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/netzteile/51673-chieftec-polaris-750w-im-test-solides-allround-netzteil-mit-guter-technik.html?start=1

max sicaklik 64,6C, 12V ripple max 12mv-22mv, (txm de bu 50mv idi ne kadar az o kadar iyi), ana kapasitörler japondur, ikincil kisimda yine japon ve teapo marka tayvan mali kapasitörleri vardir.

750w lik ile 800w lik olani arasinda ne gibi bir farklilik vardir diye sorarsan bunu tam olarak cevaplayamam cünkü 800w ligi cok yeni girdi piyasaya ve icinin resmini bulamadim. HP1-J750GD-F12S -> 750w ve HP1-J800GD-F12S-> 800w oldugundan yapisal bir degisiklik olmasa gerek, olsa bile daha iyi yönde olmasi beklenir cünkü watt düstügü zaman, üreticiler parca kalitesinden yada bilesenlerden tasarruf ediyorlar. Yukari ciktikca malzeme kalitesinin daha iyi olmasi beklenir. suan ki fiyatlara göre 800w indirimde ve 758 lira, 750w ligi ise 847lira...

• quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

merhaba hocam,

anakart olarak b550 tomahawk yada b550 gaming edge wifi arasindan birini secebilirsiniz. termal performans olarak aralarinda cok bir fark yok, bir iki derece gaming edge daha serin calisir ama kritik degildir, sebebi de heatsinkin daha efektif yüzey alanina sahip olmasi. vrm dahilinde ki tüm komponentler ayni zaten, ram desteklerine kadar aynilar. edge nin bir eksisi var o da ikinci m2 ssd icin heatsinkinin olmayisi... (ne kadar önemlidir, size kalmis bir durum)

ayrica tabi wifi ve bluetooth a sahip olmasi bence paha bicilemez, kabloyu falan cikardim attim :) bende gaming edge kullaniyorum.

https://www.hepsiburada.com/msi-mpg-b550-gaming-edge-wi-fi-anakart-7c91-008r-mpg-b550-gaming-edge-wifi-p-HBV00000VBKRF?magaza=Tekramarket

fiyati gayet iyi, bir daha bu fiyata ne zaman iner bilinmez. ben yazin yurtdisinda 1400 liraya aldim, eu 8 idi.

güc kaynagi olarak:

High Power Performance GD 800W: 758 lira (olmasaydi yazmaz direk corsairlari verecektim, 2 yil garanti ama akortek servis olarak basarisiz)

https://www.teknobiyotik.com/high-power-performance-gd-800w-80-gold-guc-kaynagi-hp1-j800gd-f12s.html?ref=akakce&v=1.91.8#!prettyPhoto

https://www.hepsiburada.com/corsair-tx750m-750w-80plus-gold-moduler-guc-kaynagi-cp-9020131-eu-p-HBV00000A0XER?magaza=Hepsiburada

https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-corsair-rm750-cp-9020195-eu-750w-fiyati,632824454.html

simdi corsairlar arasi ne farklar var diye sorarsan; malzeme kalitesi olarak ben TXM i daha iyi gibi cünkü full japon kapasitörler mevcut, ama buna ragmen RM750 daha iyi degerlere sahip hem ripple (50mv ye 16mv) hemde sicaklik(83,7C ye 67,5C)... RM750 de de japon olmasada 105C lik en azindan yani, marka olarakta Su'scon ve elite kapasitörlerinden kullanilmis, bu firmalar bizde 105C lik yapariz diyip girismisler, corsairde 10 yil garanti vermis. RM750 daha serin calistigi icin daha sessizde olacak dogal olarak. RM750 de yine 2 adet eps cpu 8 pin kablosu (txm de 1 adet) ve pcie kablolari TXM den biraz daha iyidir. TXM de 18awg lik standart kablolar varken RM de 16-18awg karisik kullanilmis, büyük ihtimal voltajlar 16, topraklar 18 liktir. sayi ne kadar kücülürse kalinlik o kadar artar, awg amerikan kablo ölcü birimidir (American Wire Gauge). Genel olarak konusacak olursak kalin kablodan, yari cap arttigi icin, dogal olarak daha fazla amper gecebilir ve daha az isinacaktir ayrica...

high power fiyat ile avantaji suan elinde tutuyor. rakibi yada karsilastirilabilecek ürün TXM dir. fiyat avantajina karsin garanti süresi sizin tercihinize kalmis. High power da iyidir. Bu modelin 750w liklari cok satildi ve kullaniliyor, memnuniyet orani yüksek. RX5700 XT ekrankartlari ile sorunsuz calismasi bile iyi oldugunu gösterir.

750 wattligi icin reviewe bakacak olursak bu model ile ayni oldugunu tahmin ediyoruz (cünkü polarisi de zaten highpower yani sirtec üretiyor): https://www.tweakpc.de/hardware/tests/netzteile/chieftec_polaris/s09.php

https://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/netzteile/51673-chieftec-polaris-750w-im-test-solides-allround-netzteil-mit-guter-technik.html?start=1

max sicaklik 64,6C, 12V ripple max 12mv-22mv, (txm de bu 50mv idi ne kadar az o kadar iyi), ana kapasitörler japondur, ikincil kisimda yine japon ve teapo marka tayvan mali kapasitörleri vardir.

750w lik ile 800w lik olani arasinda ne gibi bir farklilik vardir diye sorarsan bunu tam olarak cevaplayamam cünkü 800w ligi cok yeni girdi piyasaya ve icinin resmini bulamadim. HP1-J750GD-F12S -> 750w ve HP1-J800GD-F12S-> 800w oldugundan yapisal bir degisiklik olmasa gerek, olsa bile daha iyi yönde olmasi beklenir cünkü watt düstügü zaman, üreticiler parca kalitesinden yada bilesenlerden tasarruf ediyorlar. Yukari ciktikca malzeme kalitesinin daha iyi olmasi beklenir. suan ki fiyatlara göre 800w indirimde ve 758 lira, 750w ligi ise 847lira...

Hocam B550 Bazooka nasil Vrm,Faz vs?

• Merhaba, öncelikle intel önerenleri hemen eleyin. :) Halen 10700 al yazan bile olmuş ayıp yahu, fanboy musunuz psikolojik sorunlarınız mı var bilemem ama insanları yanlış yönlendirmeyin.

Anakart ve işlemci temel olacağından bence:

Ryzen 5900X veya 5600x daha aşağı bir model ve marka almayın.

Msi x570 Unify veya daha ucuz anakart olabilir derseniz MSI B550 Tomahawk

• quote:

merhaba hocam,

güc kaynagi olarak:

@kunGFu hocam merhabalar tekrardan.

aşağıdaki ürünlerin akşam siparişini geçtim.

1. Aerocool Aero One Frost Cam Yan Panel 4x12cm FRGB Fanlı, USB 3.0 Pencereli Oyuncu Kasası AE-AERO1FR 450 tl
    2. Adata XPG SWORDFISH 500GB 1800MB/1200MBs Soğutuculu NVMe PCIe M2 SSD (ASWORDFISH-500G-C) 630 tl
    3. High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J750GD-F12S) 860 tl

Buna göre güç kaynağında Aktif PFC olduğunu gördüm ve tercih sebebim oldu açıksası. Diğerlerinde de muhakkak vardır. ama inan dün akşam beynim yandı, ona buna bakmaktan, bildiğiniz üzere sistemlerden çok ta anlamıyorum. yani siz 758 tl nin avantajından dolayı corsair söylemediniz ama ben zaten 860 tl ye ürünü aldım. Sadece tek bir cevap istiyorum sizden. corsair tx750 950 tl olan mı yoksa 850 tl HP 750W 80+ (benim aldığım mı?)

Anakart konusunda %51 tomahawk düşünüyorum. bluetooth wifi zaten laptop ta bile çok sık kullanmıyorum. oyunlardayken direkt eternet kablo zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: QuasarFX

Merhaba, öncelikle intel önerenleri hemen eleyin. :) Halen 10700 al yazan bile olmuş ayıp yahu, fanboy musunuz psikolojik sorunlarınız mı var bilemem ama insanları yanlış yönlendirmeyin.

Anakart ve işlemci temel olacağından bence:

Ryzen 5900X veya 5600x daha aşağı bir model ve marka almayın.

Msi x570 Unify veya daha ucuz anakart olabilir derseniz MSI B550 Tomahawk

@Zenohsama bilgi için teşekkür ederim. ama intel diyen arkadaşlar fiyat olarak daha uygun olduğu için tavsiye ettiler. 1000 tl gibi fark oluyordu. ama 3070 li bir sistem için tabi ki yeni nesil bir işlemci daha iyi olur kanaatindeyim. şu an için ibre 5600x ve b550 tomahawk yönünde benim için.

Rica ederim, jübile yaptıracak sistem için şu an en iyisi amd, bu yüzden diğerlerini eleyin demiştim. İdareten bir şey istiyorsanız elbettesizin için en uygunu hangisiyse ona yönelmelisiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: QuasarFX

Rica ederim, jübile yaptıracak sistem için şu an en iyisi amd, bu yüzden diğerlerini eleyin demiştim. İdareten bir şey istiyorsanız elbettesizin için en uygunu hangisiyse ona yönelmelisiniz...

@Zenohsama Tekrardan teşekkür ederim yorumlarınız için. zaten hemen herkes AMD önerdi ve bende o yöndeyim şu an. yarın ki n11 kampanyasında güzel indirip gelirse direk AMD seti kaparım Jübile yaptıracak sistem tavsiyesi :) 

• huso kullanıcısına yanıt

Huso hocam, bazooka b550, b450 tomahawkin yeni varisidir. biraz daha iyidir hatta revize edilmis olmasindan kaynakli...

bazookanin heatsinki görüldügü gibidir, öyle cok iddiali degildir ama amacina ve üzerindeki mosfetlere uygundur. Vrm icerisinde bulunan elemanlarida su sekilde yazabiliriz:

VRM 6 gercek faz (4+2), PWM-Controller: RT8894

MOSFETs CPU 8x 46A 4C029N/​4C024N (dr.mos degildir bunlar, high side ve low side olarak ayridirlar, öyle cok iyi de degildirler)

MOSFETs SoC 4x 46A 4C029N/​4C024N

B450 tomahawk ile ayni mosfetlere sahiptir:

VRM 6 gercek faz (4+2), PWM-Controller: RT8894A

MOSFETs CPU 8x 46A 4C029N/​4C024N

resimler rezalet cikiyor, yine degistirmisler sistemi... video verelim ordan bakin.

b550 bazooka her türkü b450 tomahawk max in yerine tercih edilir. Ama iste üst seviye b550 ler gibi 6 katmanli pcb ye sahip degil, 4 katmanlidir. 2Oz bakir yine kullanilmistir, b450 de bu böyle degildir, mosfetlerin ayni olmasina ragmen belli bir watt degerine kadar 8 derece fark atmis. Bunda hem pcb nin yapisinin hemde revizaysonun artilari görülmektedir. Ama bu anakart ile 200w lik bir degerde islemci kullanmak saglikli olmayacaktir. anakartin vrm komponent sicakliklari olarak 94 derecelik deger, ömrünü etkiler, saglikli degildir. Ne kadar zorladigina da bagli olarak ömrünü illaki etkiyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 10 Kasım 2020; 15:48:20 >

"corsair tx750 950 tl olan mı yoksa 850 tl HP 750W 80+ (benim aldığım mı?)"

benim önerdigim 750liraya 800w i gören abandi heralde suan 998,92 lira yaziyor :)) saatler olmus sadece, buraya birsey yazmamak lazim. simdi ikisi arasindan txm mi yoksa highpower mi diye soracak olursan, garanti konusunda corsair her türlü alir onu söyliyim. yoksa max sicaklik olsun ripple olsun bilesenler olarak birbirinden cokta farkli ürünler degiller bence, hatta highpowerin 12V ripple degerleri biraz daha iyidir, sikidir. corsairde full japon kapasitör kullanilmis, high powerde ikincil kisinda yeryer teapolar var, bu malzemeden tasarruftur. Kablo olarakta ikiside 18awg lik standart kablo kullanir. corsair rifle bearing diye bir icad cikartmis ama aslen sleeve bearingden türtemislerdir. Fluid bearing degildir ikiside, fan olarakta zaten corsair %100 e yakin yükte 39db e kadar cikiyor testlerde... highpower da uzun ömürlü sleeve bearing diye satmaya calisiyor fanini... ikiside bir fluid bearing fan degildir :)) 100 lira fazla vermissin bence, 750 liraya gayette alinabilir güc kaynagidir. iste bu fazladan 100 lira verdigin icin 950ye yaklasiyorsun ve corsairin garantisi cekiyor bu sefer 7 yil garanti iyidir. Huso nun dedigi gibi 6 yil sonra bozulursa, gider yenisini istersin... Siparis verilmis, tercih senin.

• quote:

Huso hocam, bazooka b550, b450 tomahawkin yeni varisidir. biraz daha iyidir hatta revize edilmis olmasindan kaynakli...

bazookanin heatsinki görüldügü gibidir, öyle cok iddiali degildir ama amacina ve üzerindeki mosfetlere uygundur. Vrm icerisinde bulunan elemanlarida su sekilde yazabiliriz:

VRM 6 gercek faz (4+2), PWM-Controller: RT8894

MOSFETs CPU 8x 46A 4C029N/​4C024N (dr.mos degildir bunlar, high side ve low side olarak ayridirlar, öyle cok iyi de degildirler)

B450 tomahawk ile ayni mosfetlere sahiptir:

VRM 6 gercek faz (4+2), PWM-Controller: RT8894A

MOSFETs CPU 8x 46A 4C029N/​4C024N

resimler rezalet cikiyor, yine degistirmisler sistemi... video verelim ordan bakin.

b550 bazooka her türkü b450 tomahawk max in yerine tercih edilir. Ama iste üst seviye b550 ler gibi 6 katmanli pcb ye sahip degil, 4 katmanlidir. 2Oz bakir yine kullanilmistir, b450 de bu böyle degildir, mosfetlerin ayni olmasina ragmen belli bir watt degerine kadar 8 derece fark atmis. Bunda hem pcb nin yapisinin hemde revizaysonun artilari görülmektedir. Ama bu anakart ile 200w lik bir degerde islemci kullanmak saglikli olmayacaktir. anakartin vrm komponent sicakliklari olarak 94 derecelik deger, ömrünü etkiler, saglikli degildir. Ne kadar zorladigina da bagli olarak ömrünü illaki etkiyecektir.

@kunGFu hocam bu listelere bakarak b550 bazooka yerine b550 tomahawk hatta b550 gaming edge wifi alınır diye anladım. Anakartta kullanılan terimlerden ve anlamlarını anlamadığım için sizlerin tavsiyesine uyacağım :) toparlanacak sistem aşağıdaki gibi olacaktır nasipse;

1. Adata XPG SWORDFISH 500GB 1800MB/1200MBs Soğutuculu NVMe PCIe M2 SSD (ASWORDFISH-500G-C) 620 tl
    2. High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J750GD-F12S) 860 tl
    3. Aerocool Aero One Frost Cam Yan Panel 4x12cm FRGB Fanlı, USB 3.0 Pencereli Oyuncu Kasası AE-AERO1FR 460 tl
    4. https://www.hepsiburada.com/msi-mag-b550-tomahawk-am4-ddr4-atx-anakart-p-HBV00000VBKR9?wt_gl=cpc.6802.dsa.elk.it-hero&gclid=CjwKCAiAkan9BRAqEiwAP9X6UejsCvCmCU23qlWsqpym_0hkoBr__Cz6YmxKDd_pzHJQtZ_2HzEHIBoCtRcQAvD_BwE 1600 tl
    5. https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-bilesenleri/islemci/amd-ryzen-5-5600x_spp_847787?utm_source=akakce&utm_medium=ocs&utm_campaign=standard&utm_content=standard&v=1.54.2&id=621228449 3250 tl

6.https://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/scythe-fuma-2-scfm-2000-islemci-sogutucu-P419195803?utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel&v=1.64.4 660 tl

1. RAM - - - - -- - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - -- - - - - - - -- - - -- - 1300-2000 (32gb 3600mhz)

8.Ekranhttps://www.incehesap.com/aoc-24g2u-23-8-inc-monitor-fiyati-43761/?ref=akakce&v=1.81.4 2040 tl

9.ekran kartı 3070(beklemede) - - - - - -- - - - - -- - - - - -- - - - - -- - - - - - - - - 7000 tl

TOPLAM : 17.800-18.500 TL

@huso hocamla tartışmamıza istinaden kendisi b die kartları önerdi fakat bulunması zor. onun yerine crucial ya da d41 d80 xpg kartları önerdi.

siz ne önerirsiniz? amd için 3600 Mhz olmalı diyorlar ama ben ne overcloktan anlarım ne de başka birşeyden. zamanla öğrenirim belki ama şu aşamada desteğe ihtiyacım var :)

islemci + anakart + cpu sogutucu + güc kaynagi iyi... ssd olarak ben jübile icin daha iyi bir model alirdim. bu modelde 4 kanalli bir kontrolcü var, bu bile basli basina m2 icin darbogaz sebebidir. nerede peki? büyük dosyalari yazma islemlerinde ve efor gerektiren durumlarda... tabiki fiyati cok uygun oldugu icin kalabilir. Fiyat-performansi iyi gibi... kasada begendigim kasalardan; 5,83kg, hacmi: 44,12l max islemci sogutucu yüksekligi 161mm... sogutucu 154,5mm... ram olarak kesinlikle 2x16gb 3600mhz cl16 olsun en kötü ihtimalle.

uyumlu gskill ramlere burdan bakabilirsin: https://www.gskill.com/configurator?page=2&cls=1529635169&adSearch2=Capacity%C2%A732GB%20(16GBx2),Tested_Speed%C2%A73600MHz,&manufacturer=1524715120&chipset=1592294701&model=1592295317

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 10 Kasım 2020; 20:4:30 >

• quote:

islemci + anakart + cpu sogutucu + güc kaynagi iyi... ssd olarak ben jübile icin daha iyi bir model alirdim. bu modelde 4 kanalli bir kontrolcü var, bu bile basli basina m2 icin darbogaz sebebidir. nerede peki? büyük dosyalari yazma islemlerinde ve efor gerektiren durumlarda... tabiki fiyati cok uygun oldugu icin kalabilir. Fiyat-performansi iyi gibi... kasada begendigim kasalardan; 5,83kg, hacmi: 44,12l max islemci sogutucu yüksekligi 161mm... sogutucu 154,5mm... ram olarak kesinlikle 2x16gb 3600mhz cl16 olsun en kötü ihtimalle.

uyumlu gskill ramlere burdan bakabilirsin: https://www.gskill.com/configurator?page=2&cls=1529635169&adSearch2=Capacity%C2%A732GB%20(16GBx2),Tested_Speed%C2%A73600MHz,&manufacturer=1524715120&chipset=1592294701&model=1592295317

Hocam hem size hem konuyu açan @HITMAN1747 arkadaşa hem de yardımcı olan diğer arkadaşlara teşekkür ederim. Konuyu takip ederek bende bir sistem topladım dün. Gerçekten çok faydalı oldunuz.

Naçizane benim de 2 sorum olacak.

Ram için "ram olarak kesinlikle 2x16gb 3600mhz cl16 olsun en kötü ihtimalle." demişsiniz. Bütçeyi arttırıp daha iyi ram almak mantıklı mı yoksa bahsettiğiniz bu ramler yeterli mi? Bütçeyi arttırın derseniz ne tavsiye edersiniz?

Dün Corsair RM850 850W 80+ Gold psu aldım fakat ilanda 2yıl garanti yazıyor. Corsair genelde 7 - 10 yıl gibi garanti veriyor diye duymuştun. Hatalı bilgi mi yoksa bu ürüne özel birşey midir? 2 yıl ise iade edip daha uzun garanti süresine sahip bir ürün mantıklı olur mu?

• quote:

@kunGFu hocam bilgilendirme ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. gelişme olduğunda tekrar yazacağım.

• kamurabi K kullanıcısına yanıt

ben fiyat-performans cercevesinde degerlendiririm. performans kaybi ile fiyati karsilastirip karar veririm :)) performanscilar icin paranin hesabi olmaz daha iyisini isterler ve ryzende ramin etkisi büyük evet. 5600x te yüksek hizli ramlere iyi tepki veriyor. en 3600mhzl cl16 diyorum evet ayni sekilde bunu amd de söylüyor ki islemci bu ramler ile verimli calisiyor.

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/146402865

Timeguard ram konusunda daha cok arastirma yapmisti o bilir, ona sormayi deneyebilirsin. ben kendime 2x 16gb 3600mhz cl16 aldim gskill den, tadinda biraktim.

16gb a 1300-1400 lira verecegime 32gb a 1700-1800 cok rahat veririm. Aradaki performans kaybinin benim icin önemi yoktur. Herseyin en iyisini alacagim diye birsey yok.

corsair garantisi evet yurt ici 2 yil derler fakat globalde 10 yildir. 2 yil sonra bir sorun oldugu zaman global corsair rma acacaksiniz, kargo parasini size kitleyebilirler, eskiden onlar veriyordu fakat degisti bu, ilerde ne olur bilinmez suan kargoyu kisi karsiliyordu, 200-300 lira falan tutuyordu ptt ile yanlis hatirlamiyorsam. size yeni psu yu gönderiyorlardi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Kasım 2020; 11:32:8 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.