Şimdi Ara

Judo mu Güreş mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
11.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşım o ortalığı ağlatanlar jiu jitsucular dı jujutsu değil ikisi farklı şeyler. Ayrıca sadece altta kalma muhabbeti değil olay. İyi bir jiu jitsucuyu o istemezse yere bile düşüremezsin.

Sanılanın aksine müsabakalar ayakta başlar küçük bir oranla olsa da ayakta da bitebilir. @Mr. Pink

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marcossx -- 5 Haziran 2015; 9:45:50 >
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    Jujutsu'dan türemiştir yazıyorsun ama ikinci paragrafa "Judo hakkında bilgim yok" diye başlıyorsun.

birader senin bu mesajını kim kaale alsın?

MMA işleri ilk başladığında ortalığın anasını Jujutsu'cular değil, Judo sistemini kendi prensiplerine göre evrimleştiren Gracie Ailesi ağlatıyordu. kendileri oluşturdukları bu ekole "Gracie Jiu Jitsu" dediler. yani geleneksel japanese jujutsu ile aynı şey değil. zamanla da buna "Brazilian Jiu Jitsu" denildi, federasyonları kuruldu, turnuvaları düzenleniyor vs.

demek istediğim senin anlattığın UFC'yi zamanında domine etmiş dövüşlerde kullanılan disiplin,

yani "Gracie Jiu Jitsu" , Judo'dan türemiş bir öğretidir.
  • Heathen kullanıcısına yanıt
    Judo'nun teknikleri ve nasıl bir strateji izlediğine dair bir fikrim yok.

"Bazı bakımlardan güreşe benzeyen judo, eski bir Japon dövüşü olan jiu jitsu'dan doğmuştur."

http://www.judo.gov.tr/Standard/144/Judo-Nedir-

Jujutsu'dan türediği için, Jujutsu bilmenin yeterli olacağını düşündüm ve dolayısıyla Judo tekniklerini kapsayacağını. Bence burada karar verilmesi gereken şey, Güreş mi Jujutsu mu?

Hea bana sorarsanız, Boks+Tekvando+Güreştir olay. Çok istersen yanına Jujutsu'yu da eklersin, atmayı ve kitleme becerini de üst düzeye çıkarırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Pink

Judo'nun teknikleri ve nasıl bir strateji izlediğine dair bir fikrim yok.

"Bazı bakımlardan güreşe benzeyen judo, eski bir Japon dövüşü olan jiu jitsu'dan doğmuştur."

http://www.judo.gov.tr/Standard/144/Judo-Nedir-

Jujutsu'dan türediği için, Jujutsu bilmenin yeterli olacağını düşündüm ve dolayısıyla Judo tekniklerini kapsayacağını. Bence burada karar verilmesi gereken şey, Güreş mi Jujutsu mu?

Hea bana sorarsanız, Boks+Tekvando+Güreştir olay. Çok istersen yanına Jujutsu'yu da eklersin, atmayı ve kitleme becerini de üst düzeye çıkarırsın.

Mantıkta sıkıntı yok ama ulaştığın sonuç doğru değil.
    Judo'nun evrildiği jujutsu veya jiu jitsu klasik japon jiu jitsusudur (JJJ).
    Bunu bugün güvenilir olarak öğreten okul bulamazsın.
    Judo ise bu klasik ekollerden doğmuştur, antrenman metodları çok gelişmiş olduğundan o zamanların judokaları (ki o zaman judo'nun adı kano jitsu'dur) JJJcileri çıtır çıtır yemiştir.
    Judo'da sadece kilit yoktur, atış tutuş kırma boğma süpürme hepsi mevcuttur.
    BJJ ise Jigaro Kano'nun talebesi olan Maeda ustanın talebesi olan Gracie'ler tarafından kurulmuştur. Judo'nun Newaza kısmının hormonlu versiyonudur desek yanlış olmaz.

Judo'yu iyi çalışan adam da emin ol o %1'lik dilime rahat rahat girer.
    Güreş de müthiş bir spor. Ben judo dedim ama bu güreş kötü olduüğu için değildir, güreş çok etkilidir ve herkese tavsiye ettik, burada ve başka yerlerde.

Boks + tekvando + güreş gayet iyi olabilir, sana katılıyorum ama ne zaman eklenecek bunlar?
    Bunlardan sadece güreş ile başlanılmasını tavsiye ederim, bu bir.
    İkinci olarak da yanına eklenecek bir jujutsu yok ki! Yine klasik JJJ'e en yakın şey Judo'dur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chief of Tabernacle -- 5 Haziran 2015; 21:26:15 >

• Chief of Tabernacle C kullanıcısına yanıt
    Aydınlatıcı mesajınız için teşekkür ederim. Ben hayatımda hiç dövüş sporu yapmadım, kendi mantığımca en iyi kombinasyonu yukarıda yazdım ve ben de o yolda ilerlemeyi düşünüyorum. Eylül gibi başlayacağım ve zaten ilk olarak Güreş ile başlamayı düşünüyorum. Çünkü çok temel bir spor, boks ile başlasanız bir sokak kavgasında sizden kiloca ağır ve hayatında hiç güreş yapmamış bir adam tarafından bile grabbing'e yakalandığınız zaman boks bir işe yaramaz, ama güreş ile başlasanız kolayca olayın üstesinden gelebilirsiniz, yumruk atmayı da az çok biliyor olursunuz zaten içgüdüsel olarak. Güreş sonrasında boks, ve ardından tekvando diye düşündüm ben.

Peki bir şey sormak istiyorum, her şeyin eşit olduğu bir durumda, iki tarafında temsil ettiği sporları çok iyi öğrendiğini düşünürsek, bir Judo'cunun bir JJJ'ci karşısında şansı olur mu? Yukarıda çıtır çıtır yendiğini söylediğiniz kısmı düzgün bir şekilde öğrenememiş tayfadan varsayıyorum.

Ek olarak, JJJ otomatik olarak Judo'yu kapsar mı yoksa Judo'da yukarıda saydığınız(atma, kırma, boğma, süpürme vs.) gibi şeylerin bazıları Judo'da ek olarak mı bulunur? Yani kişi her ikisini de çok iyi öğrenebilecek olsa, Boks, Tekvando ve Güreş'in yanına JJJ mi eklersiniz yoksa Judo mu?

• quote:

Peki bir şey sormak istiyorum, her şeyin eşit olduğu bir durumda, iki tarafında temsil ettiği sporları çok iyi öğrendiğini düşünürsek, bir Judo'cunun bir JJJ'ci karşısında şansı olur mu? Yukarıda çıtır çıtır yendiğini söylediğiniz kısmı düzgün bir şekilde öğrenememiş tayfadan varsayıyorum.

varsayımın elbette yanlış. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz.
    her okulun iyi öğrencileri takım müsabakası halinde yarışmıştır.

diğer soruya gelincce Judo farklı farklı JJJ ekollerinden teknikleri bünyesinde birleştirmiştir ve bu teknikler o zamanlar Kano'nun etkili olarak değerlendirdikleridir.
    JJJ Judo'yu kapsar ama Judo'da tüm JJJ'i bulamazsın. Aikido-vari hareketler Judo'da pek öğretilmez.

Anladım, madem ki sadece etkili olanları alıp güzel bir karma yapmışlar, o zaman Judo daha iyi bir seçenek. Artık judo'yu tavsiye ederim ben de.

O okul müsabakasının kaynağı var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Anladım, madem ki sadece etkili olanları alıp güzel bir karma yapmışlar, o zaman Judo daha iyi bir seçenek. Artık judo'yu tavsiye ederim ben de.

O okul müsabakasının kaynağı var mı?

google fu tekniklerini kullan..
    neyse
    ekle:

Shiro Saigo is best known for his participation in the 1886 Tokyo Metropolitan Police Judo vs jujutsu tournament held to determine which martial art was superior in a true fight. It was sanctioned by Mr. Mishima, Chief of Police of Tokyo. Jigoro Kano put 15 of his best students, including Shiro Saigo, against Totsuka-ha Yoshin-ryu jujutsu masters. The Totsuka team included four or five jujutsu masters from other schools, but all eyes were on the ten or so matches between Totsuka and Kodokan.

Jigoro Kano wrote the following regarding his opponents:
    "Totsuka Hikosuke was considered the strongest jujutsuka of the Bakumatsu Period (end of the shogunate). After Hikosuke, (his son) Eimi carried the name of the school, and he trained many outstanding jujutsuka. . . In truth, Totsuka's side had powerful fighters and were no blowhards. . . When you mentioned the name Totsuka, you meant the greatest jujutsu masters of that era. My own Tenshin Shinyo-ryu and Kito-ryu (jujutsu) teachers were sorely pressed when they went up against Totsuka jujutsu masters at the shogunate's Komusho dojo. . ."

Shiro Saigo The Kodokan won all the matches but one or two that ended in a draw. The final match was between Saigo and a much larger and more experienced jujutsu master who later became head of Yoshin-ryu jujutsu. It was a match that pitted two very different styles against each other. Saigo lagged the initial 10 minutes of the battle suffering relentless attacks. Frequently Saigo was seemingly overpowered and was thrown up in the air, but he always came down on his feet in a controlled manner. People compared Saigo's movements to that of an agile cat. After 10 minutes Saigo counterattacked, but couldn't end the match. About 15 minutes into the fight Saigo perfectly executed his trademark Yama Arashi, which ended the match with such force that his opponent retired with a concussion.

This match firmly established Judo as superior to jujutsu, and Judo was subsequently adopted as the official training style for the Tokyo police academy. This led to widespread acceptance of Judo as the most effective form of hand-to-hand combat in Japan, and it became recognized that Jigoro Kano had created training methods that were superior to those traditionally used in jujutsu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chief of Tabernacle -- 6 Haziran 2015; 11:37:20 >

• kanka özel mesaja cevap verirmisin
    Yoruyorum belki sizi ama sormadan edemeyeceğim.

BJJ Judo'nun hormonlu versiyonudur demişsiniz, peki. Şimdi Judo mu BJJ mi diye sorsam hangisini söylersiniz? Türkiye'deki öğrenebilme potansiyelini de göz önünde bulundurarak.
  • karar senin.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.