Şimdi Ara

Judo mu Güreş mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
11.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar.Güreş veya judoya gitmek istiyorum.Yaşım 17 boyum 182 cm.Güreş için geç kaldığımı düşünüyorum ve boyumun güreş için uzun olduğunu düşünüyorum.Bu yüzden judoya daha yakınım.Yaklaşık 2-3 sene yapmayı planlıyorum.Sizinde fikrinizi almak istedim.6 aylık wing tsun geçmişim var.Başka dövüş sanatları fikrinizede açığım.

• Güncell///
  • Güncel// Heathen ve chief of tabernacle özellikle size soruyorum.Zamanında wing tsun hakkında o kadar yazmıştınız inanmadım.Ama 6 ay sonra gerçekten şişirme ve para tuzağı olduğunu anladım.Şimdi hangi dövüş sanatını önerirsiniz.
  • Bjj

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabikide Judo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler. mer_mer maalesef şehrimde bjj eğitimi veren biryer yok :) Oğuzhan bende öyle düşünüyorum fikrini belirttiğin için teşekkür ederim.Başka fikri olan varsa belirtirse sevinirim.
  • judo güzel bir spordur.
    keyifli ve de etkilidir.
    disiplinli yaparsan, kendinde dayanıklılık ve güç anlamında çok olumlu değişiklikler görürsün.
    şimdi, judo nerede öğrenilir?
    elbette GSİM bünyesinde.
    hangi ilde yaşıyorsun?
    diyelim Ankara.
    hemen google'de judo + gsim + ankara aramasını yapıyorsun. akabinde hocayla temasa geçiyor ve spora başlıyorsun.
    tebrikler.

açıklama:
    GSİM= Gençlik Spor İl Müdürlüğü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BJJ mi Kick Box mu ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chief of Tabernacle

judo güzel bir spordur.
    keyifli ve de etkilidir.
    disiplinli yaparsan, kendinde dayanıklılık ve güç anlamında çok olumlu değişiklikler görürsün.
    şimdi, judo nerede öğrenilir?
    elbette GSİM bünyesinde.
    hangi ilde yaşıyorsun?
    diyelim Ankara.
    hemen google'de judo + gsim + ankara aramasını yapıyorsun. akabinde hocayla temasa geçiyor ve spora başlıyorsun.
    tebrikler.

açıklama:
    GSİM= Gençlik Spor İl Müdürlüğü

ilaveten
    http://www.judo.gov.tr/DataBank/Kulupler

• Teşekkürler chief of tabernacle.Bir sorum olcak yaşım 17 judoya başlamak için geç kalmadım değilmi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Judoo -- 10 Mayıs 2015; 20:12:17 >
  • Güreş
  • Judoo kullanıcısına yanıt
    2-3 sene yapıcaksan aikido tavsiye ederm cok etkili olucaktır kırmaya yönelk cok iyi hareketler var rakibi etkisiz hale getirip herseyi yapabilirsn ve silah bıck gibi seylere karsı nasıl savuncagınıda ögretirler iyi bir yere gidersen
  • Valla aikido hakkında bazıları çok olumsuz bazıları çok olumlu yorum yapıyor.Aikidoya o yüzden güvenemiyorum :) Bazıları sokakta kullanma oranı en düşük savunma sanatı diyor bazılarıda kendini çok rahat müdafaa edersin diyor.Aikidoya bu yüzden çekincem var.
  • Nike Tyson sen geç kalmışmıyım güreş için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Judoo

Nike Tyson sen geç kalmışmıyım güreş için?

Ben 6 ay boks yapıp lisans aldım.Eğer uğraşırsan yaparsın.Çabalamayana ekmek bile yok.Yaşım 19 bu arada.
  • Judoo kullanıcısına yanıt
    kardesm emin ol aikido ya olumsuz yorum yapanlar dövüs sanatlarından hic bisi anlamayanalr aikido sanatı kısa sürede iyi olmayabilri ki kısa sürede en iyisi box ama uzun sureli aikido cok fazla yararlı olucaktır emin ol ama söyle bisi bunlar amaca göre degisir amacın sokakta kendini koruyabilmekse box en uygunu cünkü sokakta sadece yumruk yumruga oluyor (cakı sopa silah vs saymazsak) ama uzun sureli de aikido cok iyidir gelen yumruga karsı kendini cok güzel savunabilirsn ve karsılık vermek istersen o eli de kırabilirsn veya güzel eğitim veren bi yer bulursan ki cok zor ninjitsu da öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unconscionable41

kardesm emin ol aikido ya olumsuz yorum yapanlar dövüs sanatlarından hic bisi anlamayanalr aikido sanatı kısa sürede iyi olmayabilri ki kısa sürede en iyisi box ama uzun sureli aikido cok fazla yararlı olucaktır emin ol ama söyle bisi bunlar amaca göre degisir amacın sokakta kendini koruyabilmekse box en uygunu cünkü sokakta sadece yumruk yumruga oluyor (cakı sopa silah vs saymazsak) ama uzun sureli de aikido cok iyidir gelen yumruga karsı kendini cok güzel savunabilirsn ve karsılık vermek istersen o eli de kırabilirsn veya güzel eğitim veren bi yer bulursan ki cok zor ninjitsu da öneririm

Şu an judo ve güreşi grappling olarak düşünüyorum.Aikido her ne kadar striking gibi görünsede grappling'i(atış hareketleri) çok fazla.O yüzden judo veya güreşle aynı anda yürütmek yerine kickboks veya muay thai düşünüyorum yanında bu arada yorumun için çok teşekkür ederim.Başka fikri olan arkadaşlar varsa belirtebilir.

Nike tyson güreşide biraz araştırıyım.Eğer boyuma veya yaşıma uygunsa onuda düşünebilirim.Fikrini belirttiğin için teşekkür ederim :=)

• Dostum bence ikisini de dene hangisini daha çok seversen ona devam et. Lapel oyununu bir tarafa koyarsak benzerlikleri çok fazla hatta birbirlerine tamamlayıcı bile olabilirler. Bildiğim kadarıyla submission wrestling yok Türkiye de bu yüzden sadece olimpik güreşten bahsetmemiz mümkün.

Durum böyle olunca da judonun bir artısı olarak submissions(Kitleme ve pes ettirme teknikleri) judoyu daha etkili kılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marcossx -- 2 Haziran 2015; 4:51:47 >
  • Submission Wrestling dersleri 3 sene önce Murat Kazganın gyminde verilmeye başlanmıştı. ama hiç rağbet görmedi anasını satayım böyle güzel bir imkan bulduk ama değerlendiremedik. sonra SWi programdan çıkardılar, mma-muay thai-boxing'le devam edildi derslere. hep içimde acıdır submission wrestlingi tadamadık diye... sağlık olsun yurtdışında inşallah.

bu arada konuyu açan arkadaş bana mention atmış ama görmemişim, affola... Judo'ya başlamanı, ilerlemeni, insanları motive etmeni şiddetle tavsiye ediyorum kardeşim. inşallah Chief'in verdiği linklerden bir salonla görüşüp derslere başlamışsındır

17 yaş hiçbir şey için geç değil. ben 23 yaşındayım, dövüş sporları, sanatları her neyse artık bu işlere tam senin yaşında wing tsun ile başladım. o yaşlarda neyin ne olduğunu anlamak şu anda olduğundan daha zor değildi. ayık ol ve seçtiğin bu güzel yolda ilerle, bize de Judo'nun güzelliklerini bir müsabık sporcu olarak öğretirsin umarım ilerde

herşey gönlünce olsun

• Teşekkürler yorumlarınız için.Sınavlarım yeni yeni bitti.Chief'in dediği gibi araştırdım ve gideceğim yeri buldum.Başlama vaktim yakın.İnşAllah ilerleriz bu yolda :)
  • Judo dediğin şey Jujutsu'dan türemiştir. Jujutsu da güreşe göre daha çok kitleme vardır ve sana altta kalınca avantajı eline almayı öğretir. Ama güreşte yukardasındır. MMA ilk başladığı zamanlar güreşçiler ve jujutsu'cular ortalığın anasını ağlatıyordu, millet güreş ya da jujutsu öğrenmek zorunda kaldı bu yüzden.

Judo hakkında bilgim yok, o yüzden güreş derim. Çok ekstrem durumlar olmadığı sürece yanına jujutsu eklemene gerek yok, otomatik %1'lik dilime girersin güreş bilince.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.