Şimdi Ara

BJJ mi Kick Box mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, yaşım 19, bugüne kadar adam akıllı bir spor yapmışlığım yok (ünide sadece aralıkla 6-7 hafta kick boks kulübüne gittim). Kondisyon vs. çok da iyi değil. Boy 1.80 kilo ise 65. Hem özgüven kazanmak, hem spor yapmak ve hem de sokakta kendimi savunabilmek istiyorum, eğer ki istemesem de kavga vs. gerektirecek bir durum olursa soğukkanlı olmak istiyorum. Araştırmalarım sonucu bu iki spor arasında kaldım. Sizce grappling mi yoksa striking mi ? Hangisi ? Sonuçta fiziki ve teknik açıdan gelişmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FerruzFirat -- 18 Ocak 2016; 1:14:32 >

• FerruzFirat F kullanıcısına yanıt
    ikisi de olur.
    karar senin...
    ben olsam BJJ yapardım...
  • Bjj senin için en iyi seçimdir,yumruk atmayı öyle yada böyle internetten kendinde öğrenirsin boşuna gobekli bir halti bilmeyen hocalara para kaptirma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bjj yerde diğeri ayakta etkilidir ben kickboks tercih ederim sokakta yere yatıp mı dövüşeceksin
  • Hangisini yaparsan yap diğerine ihtiyacın var.
  • Peki arkadaslar bana bjj ve judoyu kiyaslar misiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: FerruzFirat

Peki arkadaslar bana bjj ve judoyu kiyaslar misiniz ?

BJJ submission olarak daha iyi judo takedown olarak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boks mu Body mi?????
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Peki arkadaslar bana bjj ve judoyu kiyaslar misiniz ?

ikisi de candır.
    mümkünse ikisini de yapmak iyi olur.
    yaşı genç olana judo
    20+ olana BJJ diyorum ben.
    birinden birine geçiş de nispeten kolaydır.
    yerde judocu sert ve kaba kalır, biraz da yüzeysel.
    judonun "öğretilen" yer oyunu yüzelseldir.
    bjj ise yer oyunun uzmanlığını sunar.

güreş + bjj
    judo + bjj
    sambo + bjj
    olabilecek kombinasyonlardır.
  • Judo sokakta daha fazla mi is gorur diyorsunuz takedown vs. derken ?
    Judo-bjj ya da judo-kick boks hangi ikili daha verimli olur ?

• quote:

Judo sokakta daha fazla mi is gorur diyorsunuz takedown vs. derken ?
    Judo-bjj ya da judo-kick boks hangi ikili daha verimli olur ?

Takedown yere düşürme gibi düşün. Çelme takarak fırlatarak vb. Submission pes ettirme. Bükme kırma boğma gibi. BJJ ve Judo hem takedown hem submission içerir ama yukarıda dediğim gibi birbirlerine karşı ufak üstünlükleri var. Judo+Kick Box
    veya BJJ+Kick Box muhteşem olur.
  • Arkadaşlar ders programım sebebiyle kick-boks ya da muay thai yapabileceğim. Aklımda şu sorular var ;
    Hiç dövüş sporu tecrübem yok adam akıllı belirttiğim gibi ve ne kondisyon ne güç ne çeviklik var. Muay thai ağır kaçar mı sizce ?
    Ayrıca kickboks/muay thai ve fitness bir arada gider mi ? İyi beslenme şartıyla aynı gün içinde sabah fitness ve akşam kick boks/muay thai yapılabilir mi ?
  • quote:

Arkadaşlar ders programım sebebiyle kick-boks ya da muay thai yapabileceğim. Aklımda şu sorular var ;
    Hiç dövüş sporu tecrübem yok adam akıllı belirttiğim gibi ve ne kondisyon ne güç ne çeviklik var. Muay thai ağır kaçar mı sizce ?
    Ayrıca kickboks/muay thai ve fitness bir arada gider mi ? İyi beslenme şartıyla aynı gün içinde sabah fitness ve akşam kick boks/muay thai yapılabilir mi ?

Fitness bir kaç ay sonra yapılabilir. İkisinde aynı anda başlarsan çok pis yorulursun. Mt ağırdır ama sana da çok şey katar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne bileyim canı kolay acıyan bir insanım, bu özelliğimi aşabilir miyim sence muay thai ile ? Yoksa hiç girişmeyeyim mi ?
  • quote:

Ne bileyim canı kolay acıyan bir insanım, bu özelliğimi aşabilir miyim sence muay thai ile ? Yoksa hiç girişmeyeyim mi ?

Mt ile biraz uğraşmıştım ama kaldıramadım bıraktım o zamanlar baya inceydim başka dallara da bakabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulunduğum yerde ayrıca kick box da var, o peki daha dayanılabilir olabilir mi ya da başka dallardan kasıtlarınız neler ?

Judodaki takedownlar sokakta normal giyimli birine uygulanabilir mi? Gi ve normal tshirt farkı varmıdır uygulamada?

• Judo açık ara en keyifli spordur.
    şuan aktif olarak muay thai yapıyor olsam da judoda öğrendiklerimin çok büyük faydası oluyor.
    ketifli ve etkili bir spordur. öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

Judo açık ara en keyifli spordur.
    şuan aktif olarak muay thai yapıyor olsam da judoda öğrendiklerimin çok büyük faydası oluyor.
    ketifli ve etkili bir spordur. öneririm.

Hocam Judodaki takedownlar tişört ceket vs için de etkili mi?

• Tabii ki geçerli uygulayabiliyorsan, gi denince insanlarda inanılmaz bol bilerek öyle yapılmış bir kıyafet geliyor ama olayın aslı öyle değil. Judo sanki sadece gi tutularak yapılan bir spor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.