Şimdi Ara

[juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
5
Favori
4.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar, bahar geldi mod mevsimi başladı. Dahada önemlisi muhalif güçlerin isyanları bastırıldı ve benim saflarıma çekildi. Ha sattım ha satıyorum modlyamayacağım derken bugüne erebildim. Geçen yıl iki soğutma modum olmuştu (http://forum.donanimhaber.com/m_71969027/f_/key_%255Bjuggernaut%255D%252Bexternal//tm.htm#77723298). Sanırım sonunda nihai sonuca bir adım daha bu modla yaklaşacağım (gerçi gözüm moda doymaz ama neyse). Forumdan beni az çok tanıyan arkadaşlar aşırı pahalı kasa ve bazı custom soğutma ürünlerine karşı olduğumu bilirler. Benim düşüncem soğutma yapmak için kasa ve bazı custom sıvı soğutma parçalarına müthiş paralar harcamak yerine o paraları başka bir şekilde değerlendirmek gerek diye düşünüyorum. Tabi parayı bedavadan kazanıyorsanız size sözüm yok. Evet, bu başlık altında iki adet Apple Power Mac G5 Kasayı modlayıp tek kasa haline getirmeyi hedefliyorum. Çünkü şu anda tek radyatör ile sadece işlemciyi soğutuyorum. Amacım mid kasamın arkasında bulunan ekipmanı kasa içerisine almak ve 2. radyatör ile ekran kartımı soğutmak (İleriki zamanlarda bir aksilik olmaz ise cf ye geçmeyi hedefliyorum).
    Şimdi birazda fotoğraf ekleyelim.

Şu anda kullanmak olduğum ekipman ve sıcaklık değerlerine ait bazı fotoğraflar:

[juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project

Apple Power Mac G5 Kasalarım:

[juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project

Google SkethUp ta taslak çizimlerini yaptım ilk önce radyatörleri üstte düşünmüştüm ama sonra altta olmasının daha iyi olacağına karar verdim.

[juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project

Alt parçayı oluşturacağım kasanın içini söktüm. Cetvel ve gönye yardımı ile alt ve yan tarafa radyatör yerlerini çizdim. Çizgilerin kesim esnasında kaybolmaması için koli bandı ile üzerinden geçip, arkadaşımın atelyesinin yolunu tuttum. Ancak, gel görki ustalar şantiyeye gideceklerinden dükkanda takım taklavat bırakmamışlar. Allahtan yanımda benim dremel i götürmüştümde orada kısmende olsa radyatör yerlerini kesebildim. Sonra yatarda kasanın boyunu kısaltıp üst tutamakları kopardık. Sonrada alüminyum kaynak yapıldı. Cumartesi ve saat 17:00 olduğundan çalışmayı bıraktık :) Ama bugün (19 Mayıs) yine rahat duramadım ve evdeki canavarı kaptığım gibi daldım kasaya ve arka fanların olduğu bölümü çıkardım. Gelecek hafta sonu kaldığım yerden devam edeceğim. Hadi bana kolay gelsin....

[juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [juggernaut] -- 20 Mayıs 2014; 9:41:23 >

• Kesimler gayet temiz olmus devamini beklerim kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • [juggernaut] [ kullanıcısına yanıt
    Devamını bekliyoruz...

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeşim hayırlı olsun emeğine sağlık takipteyiz..
  • Sağolun arkadaşlar, fırsat buldukça üzerine düşüp hızlı bir şekilde tamamlayacağım inşallah. Güzel ve motive edici yorumlarınızı okumak dahada şevklendirdi. Bu arada radyatörler konusunda kim ne derse desin fbsrkc06 hocam sana ayrıca teşekkür ederim. Radyatörün hertürlü eziyettin altından herkül gibi kalktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [juggernaut] -- 20 Mayıs 2014; 9:39:23 >
  • kasana arka panel lazim olacak buyuk ihtimal. anakartin montaji ve arkadan cikacak ekrankarti falan icin. teklifim hala gecerli anakart ve arka paneli gonderirim sana onagore cizip kesersin takarsin kasana. resimlerini atarim sana aksama cok isine yarayacak. benim alta modladigim kasadan cikma kolay gelsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: wathercooler

kasana arka panel lazim olacak buyuk ihtimal. anakartin montaji ve arkadan cikacak ekrankarti falan icin. teklifim hala gecerli anakart ve arka paneli gonderirim sana onagore cizip kesersin takarsin kasana. resimlerini atarim sana aksama cok isine yarayacak. benim alta modladigim kasadan cikma kolay gelsin.

Teşekkür ederim. Hem komşum hemde forumdaşım ugr-c arkadaşım elindeki eski kasasını verdi. Onun ciğerini deşicem Düşünmen yeter çok teşekkür ederim.

[juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [juggernaut] -- 20 Mayıs 2014; 11:52:30 >

• @[juggernaut] ben tşk ederim kardeşim..güle güle kullan..
    bakayım elimde yine bişeyler varsa fazla yazarım sana..
  • Takipciyim üstad:) Merakla bekliyorum
  • Dremel imin kesme taşı bittiği için yan kapakta bulunan radyatör yerinin yarım kalması içime dert oldu. Bende dün iş çıkışında Çankayadan demir desteresi ve lama eğe (20cm lik) aldım. Yemekten sonra yarım kalan kısmı demir testeresi ile kestim, birazda eğeledim. Bu akşam yukarıdaki son resimde gördüğünüz açıklığı kapatmak için beyaz kasanın yan saçlarından birini söküp ondan 185mm x 305mm lik bir parça keseceğim. Saate ve komşuların tepkisine bakarakta ufak tefek birşeyler yapmaya çalışacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [juggernaut] -- 21 Mayıs 2014; 9:49:48 >
  • İş-güç, eve gel derken yorgun argın kasaya giriştim. Malesef uzun uzun anlatamayacağım. Sonra birşeyler karalarım. Evet kaldığım yerden devam...

[juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project [juggernaut]'s Apple Power Mac G5 Mod & Water Cooling Project

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [juggernaut] -- 21 Mayıs 2014; 22:13:54 >

• bu kestiğin demiri radyatör için ızgara yapacan dımıı hınzıırrr :DDDD
  • güzle gidiyor hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: wathercooler

bu kestiğin demiri radyatör için ızgara yapacan dımıı hınzıırrr :DDDD

https://store.donanimhaber.com/7f/37/f9/7F37F913DABA620DD7559805DBB2FE9F.jpg

Yok hocam. Alta gelecek kasanın arkasını resimde gördüğün gibi kestim. İşte o dikdörtgen boşluğa bugün kestiğim sacı takacağım üzerinede iki fan bağlayacağım. Zira alttaki kasada hava sirkülasyonu çok iyi olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [juggernaut] -- 22 Mayıs 2014; 0:33:27 >

• Eyvallah
  • siz kasayı delik deşik ediyorsunuz bende burda kendime çöplerde ve hurdacılarda büyük kasa arıyorum

edit:İMLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ...DeAtH... -- 22 Mayıs 2014; 0:54:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ...DeAtH...

siz kasayı delik deşik ediyorsunuz bende burda kendime çöplerde ve hurdacılarda büyük kasa arıyorum

edit:İMLA

Oyle arayacagina ikitane ucuz ayni kasadan al bitir isi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ogrenciyim.hocam benim icin para cok onemli. :)

Hurdacidan kasa alsam max 5 tl veririm eger cöpte bulsam BEDAVA :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ...DeAtH... -- 10 Ağustos 2014; 10:37:44 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Takip

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.