Şimdi Ara

Just Cause 3 (PS4) Yeni Nesile Geliyor ! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
4
Favori
11.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ozaman güzel loading süresini düşünmeye gerek yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten önceki oyun da öyleydi.Tamamen açık dünya vur kır patlat ve dağıt! stresini at

Heykel devirmek hele ki petrol platformlarını patlatmak çok keyifliydi 2de.

Konu , şekil ve genel itibariyle 3.oyun aynı oyun.

Keyifli mi keyifli orası ayrı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun cok eğlenceli öldüğünüzde 45 saniye bekleme süresi olmasa daha iyi olabilirdi ama yapacak birşey yok . büyük patlamalarda frame düşmeleri oluyor bunun dışında oyun gayet eğlenceli alınabilir
  • Selam arkadaşlar,

Cuma'dan beri oynuyorum, oyunun %10'luk dilimini bitirmişim. Dilim döndüğünce hem oyun hakkında bilgi vermek hem de fikirlerimi paylaşmak istiyorum.

Oyun hakkında kısaca bilgi vereyim, belki merak eden arkadaşlar vardır.

Oyunda Rico Rodriguez isimli karakteri yöneterek halkı diktatör zulmünden kurtarmaya çalışıyoruz. Oyun içinde Rebel olarak geçen isyancı taraftayız. Hikaye görevleri sayesinde bazı yan karakterlerle tanışıyoruz. Yeri geliyor onların yardımını alıyoruz, yeri geliyor onları beladan kurtarıyoruz.

Karakterimizin en ayırt edici özelliği kolundaki düzenek; bunun sayesinde istediğimiz yere kanca atabiliyoruz (yeterli mesafedeysek). Bu kanca sağ olsun; kaçma, yakalama, tırmanma vb. birçok şey oldukça kolay hale geliyor karakterimiz için. Önce kanca at daha sonra paraşüt ya da wingsuit kullanarak yoluna devam et... Oyunun başından sonuna kadar en çok kullanacağımız ilerleme yöntemi bu olacak.

Bunun yanında açık dünya oynanışın nimetleri: Helikopterler, tanklar, uçaklar, sniperlar, bazukalar vb. bilimum silah ve aracı kullanabiliyoruz.

-Peki diktatörü nasıl koltuğundan edeceğiz?

Oyunda bölgeler var bunlar da kendi içinde 5-6 bölüme ayrılıyor. Buralar düşman askerlerinin elinde ve kırmızı renkte, yavaş yavaş bölgeyi temizleyip / kurtarıp Rebel'lere emanet ediyoruz. Tüm bölümlerini temizlersek bölgenin rengi kırmızıdan maviye dönüşüyor ve bizim hakimiyetimize geçiyor.

Örneğin şehir merkezine girdik. Hemen haritanın solunda yapmamız gereken tüm görevler sıralanıyor. 2 tane diktatör bilboardını yok et, 1 tane heykelini yok et, 3 tane propaganda hoparlörünü patlat vb. şeylerin tamamını yaparsak olay tamamdır. Bayrağımızı göndere çekiyoruz ve orası artık bizimdir...

Bunun dışında challenge adı verilen çeşitli görevler mevcut. Bunlar; arabayla check pointleri belli bir sürede geç, helikopterle bir bölgeye şu kadar hasar ver, wingsuit ile parkuru belli bir sürede tamamla, vb. genelde belli bir zaman ya da skora ulaşma temasına dayalı görevler. Karşılşığında 1'den 5'e kadar Gear kazanıyoruz. Ne kadar iyi sürede/skorda bitirirsek o kadar Gear. Gear kazandıkça da çeşitli araç ve karakter geliştirmelerini açıyoruz. Örneğin: Araca nitro, Rico'ya ekstra bomba taşıma kapasitesi, yeni bomba türleri vb.

Ayrıca haritada dolaşırken aracımın benzini bitti, şu arabayı şuraya götürür müsün, şu paketi şuraya ulaştırır mısın şeklinde ufak görevler de çıkıyor. Tamamen alakasız zamanda spawn oluyorlar.

Oyunda Rebel Drop denilen bir özellik de var. Yaptığımız görevler sonucunda Rebel Drop hakkı kazanıyoruz. Bu da şöyle oluyor; istediğimiz bir aracı, silahı, mermiyi menüye girip dostlarımızdan istiyoruz, anında paket olarak uçaktan önümüze atıyorlar. Bazen hayat kurtarıcı oluyor :)

#Rastgele bilgiler (aklıma geldikçe editlenecektir)

-Bazı noktalarda Shrine'lar ya da gömüler mevcut. Bunlara yaklaştığınızda ekrana bir uyarı geliyor. Yakınlığınıza göre artıp azalıyor (sıcak-soğuk oyunu gibi). Eğer bulabilirseniz Shrineları aktif edip / gömüleri alabilirsiniz. Her ikisinden de 10 küsur tane var. Bunların hepsini toplarsak/aktif edersek ne olacak bilmiyorum daha yarısını bile bulamadım :)
    -Oyunda Gta'da olduğu gibi yıldızlı aranma sistemi var. Yıldız arttıkça müdahale sertleşiyor.
    -Belirli noktalar var beğendiğin bir aracı bu noktaya götürürsen envanterine ekleyebiliyorsun.
    -Sıkça Rebeller ile Dikdatör askerlerinin çatışmasına denk geliyorsunuz. Olaya dahil olabilir ya da geçip gidebilirsiniz.
    -Evlerin içerisine giremiyoruz.

Oyun hakkında soracaklarınız varsa yanıtlarım.

Görüşlerime gelecek olursak.

#Oynanış
    -Oynanışa ikinci oturumunuzda alışıyorsunuz. Çok zorlayıcı değil.
    -Karakterin hareketlerini ve kontrolü beğendim.
    -Silah kullanımı bana vasat geldi.
    -Araba dinamikleri "bence" vasat. Dönüşlerde araçtan ziyade tahta bir blokla viraja giriyormuş gibi hissediyorum. Pek esneklik yok. Araç meselesinde tek sevdiğim nokta döküntü bir araçtan orta sınıfa ya da orta sınıftan spor arabaya geçtiğinizde bunu çok ciddi bir şekilde hissediyorsunuz. Şehirde gerçekten kötü araçlar var ve bunlar 70-80'i zor görüyor ıkına ıkına hızlanıyor :)
    -Helikopter çokça kullanacağımız bir araç, sağı solu onunla yıkıyoruz. Kullanımını pek zor tutmamışlar 2-3 turda maksimum hakimiyeti kuruyoruz.
    -Aslında hemen hemen tüm araçlara 2-3 turda alışıyoruz çok kasacak bir durum yok. Kimi bu durumdan pek memnun olmasa da ben kafa dağıtmak için oynadığım bu oyunda çok da zorlayıcı olmamasını sevdim.

#Grafikler
    -Renk paleti güzel fakat grafik kalitesi bence çok yüksek değil.
    -Bina tasarımlarını çok sevemedim, fazla çeşitlilik yok.
    -Araç tasarımları bence rezil :)
    -Gölgeler gerçekçilikten çok uzak, bazen ciddi gölge hatalarına denk geldim
    -Patlamalar övülüyor ama bence Mad Max bu konuda 2 adım daha önde. Ben pek beğenmedim patlamalarını...

#Sesler
    -Eh işte diyebilirim.
    -Çevre sesleri idare eder seviyede.
    -Yaşayan halk klasik Aslansın Rico, kralsın Rico kalıplarını söyleyip duruyor. Başka bir numaraları yok.
    -Silah sesleri ortalama.
    -Araç sesleri kötü.

#Performans
    -Fps düşüyor efenim durduramıyoruz...
    -Patlamalarda bazen çok can sıkıcı fps düşüşleri oluyor. Bu oyunun olayı zaten bir yerleri patlamak olduğu için kısaca sürekli fps düşüyor :)
    -Patlama olmasa da bazen araç kullanırken fps düşüşleri oluyor.
    -Ciddi bir güncelleme ihtiyacı var. Performans problemleri oldukça fazla.
    -Bekleme süresi biraz fazla, güncellemelerle aşağı çekilebilir. Bu nesilde sıkça yaşadığımız bir durum oldu maalesef.

Sonuç olarak
    -Benim elimde başka oyunlar da var 1-2 saat girip ortalığı yakıp yıkarım.
    -Eğlence, aksiyon, özgürlük istiyorum.
    -Just Cause oyunlarını hep sevmişimdir.
    -Kardeşlik falan da yaptım, en kötü bitirince aldığımın 3-5 altına satarım ekonomik olarak çok zorlayıcı olmayacak derseniz
    ...alınabilir.

Fakat ben bu oyuna 150-200 lira vereceğim elimde başka bir oyun da yok sürekli bunu oynarım derseniz bir durup düşünmek gerekir :)

Not : aklıma gelen bir şey olursa ya da yeni bir şeyler keşfedersem editleyip ekleme yapacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 9 Aralık 2015; 16:12:21 >

• Kulspruta kullanıcısına yanıt
    Ellerine & emeklerine sağlık hocam,

Benim gibi oyunu almayı düşünenlerin merak edebileceği bütün sorulara yanıt veren bir inceleme ve değerlendirme olmuş

Uzun lafın kısası, çok fazla bir beklenti içerisine girmeden, eğlencelik bir aksiyon & macera arıyorsanız ve bütçe sıkıntınız da yoksa, hele ki kardeşlik de yapabiliyosanız kaçırmayın diyorsun
  • Ozitech kullanıcısına yanıt
    Selam hocam,

Rica ederim, dilim döndüğünce görüşlerimi aktarmaya çalıştım :)

Her oyun gibi bunun da eksikleri/olumsuz yönleri mevcut. Bunların bazıları zamanla çözülebilir belki bilemem (bkz.performans sorunları) fakat şimdilik durumu bu. Bunları ne kadar göz ardı edebileceğimiz tamamen beklentilerimizle/istediklerimizle alakalı.
    Kimseye kesin al ya da uzak dur demek istemiyorum.

Sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım.
  • oyunda en cok canımı sıkan şey bazen öldükden sonra 7 dakika beklediğim oldu bazen ise 30 saniye bu nasıl bir tutarsızlıkdır anlamadım gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

Selam hocam,

Her oyun gibi bunun da eksikleri/olumsuz yönleri mevcut. Bunların bazıları zamanla çözülebilir belki bilemem (bkz.performans sorunları) fakat şimdilik durumu bu. Bunları ne kadar göz ardı edebileceğimiz tamamen beklentilerimizle/istediklerimizle alakalı.

CoD Black Ops 3 mu önerirsiniz yoksa bunu mu ? Biliyorum ikiside farkli tür oyunlar ancak hangisini alacagima karar veremedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HomeScreen

quote:

Orijinalden alıntı: Kulspruta

Selam hocam,

CoD Black Ops 3 mu önerirsiniz yoksa bunu mu ? Biliyorum ikiside farkli tür oyunlar ancak hangisini alacagima karar veremedim.

Hocam çok farklı türler dediğiniz gibi.
    Cod oynamadım bu oyunu hakkında görüşler genelde olumlu.
    Dinamikleri hoşunuza gidiyorsa Cod mantıklı olur. Online olduğu için daha uzun süre oynanır, arkadaşlarla oynama şansı vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: bioleon555

oyunda en cok canımı sıkan şey bazen öldükden sonra 7 dakika beklediğim oldu bazen ise 30 saniye bu nasıl bir tutarsızlıkdır anlamadım gitti.

Evet oyunun en büyük problemi, yükleme süreleri. Acil bu işe el atmaları lazım.

• Oyunun yükleme süreleri çok uzun oyundan soğutuyor.

• Patch ne zaman gelecek ya ana görev yapamıyorum bug oldu rezil herifler ya

• oyunu ön sipariş vermiş birisi olarak uzun loading süreleri yüzünden bezdirdi hala yan görev felan yapayım felan derseniz bitiriyo resmen düzelmeden oynamay niyetim yok açıkcası

• Arkadaşlar 1.02 update'i geldi genel olarak sorunları ortadan kaldırıyormuş bende şimdi denicem.

Just Cause 3 (PS4) Yeni Nesile Geliyor !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just GMGOW -- 16 Aralık 2015; 16:54:19 >
  • eğer loading süreleri ve frame düşüşleri ortadan kalktıysa bu oyun oynanır.ilk gün oldım 5 6 saat oynadım sonra rafa kaldırdım çok can sıkıcı frame düşmeleri.
  • Bu oyun Naughty Dog elinden çıkma ya da exclusive baska bi yapım olsaydı veyahut sadece xboxta olsaydı oyun sitelerinin ve insanların yorumlarını görmek cok isterdim.

• Sonuc :) ?

• quote:

Orijinalden alıntı: roverman

Sonuc :) ?

Bir araba diğer bir araba çarpışınca paraşüt gibi havada uçmaya başladı olan bu :) Oynanmaz daha fazla bu oyun...
  • oyun pek sarmadı heralde kimseyi bende alacaktm ama ortak bulamadım
  • Oyun bir süre sonra ciddi tekrara düşüyor. Maalesef sonunu getiremeden oyunu bıraktım

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.