Şimdi Ara

JVC Kamera sorunu lütfen bakin !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
7.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaslar benim bir JVC GR-D239E kameram var ve su an o kamera calismior sorunu nasil anlatim bIlmiorum ama

kamera acinca ekranda "eject and reinsert tape " yazior ve unit in safeguard mode " yazior

bu sorun nedir ???

bu sorun kameranin pilindemi kaynaklanior .. bana kameranin pili yuzunden gibi geliyor ama ...

eger pil yüzündense bari pil alimde sorun ortadan kalksin !

yardimlarinizi bekliyorum !!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan4 -- 3 Mart 2009; 18:31:33 >

• Kasetin bir bant olan tarafı var bir de bunun öbür tarafı. 4 tane minik pencere. Bir de yeşil, oynayabilen bir tırnak gibi bir şey. Bununla oynayınca orası boş kalıyor.
    Benim tahminim bununla ilgili bir olay.
    Eğer orası boş ise, kasete kayıt yapılamıyor. Güvenlik açısından önemli bişi. Mesela önemli bişi çektin, kazayla silinsin istemiyorsun!
  • yok kaset kamerinin icinde degilnkende cekim yada ekran /gelmior olmuor ...

o dedigin guvenli kayit dedigin seyi biraz daha ayrintili anlatirmisin ==
  • quote:

Orjinalden alıntı: aslan4

slm arkadaslar benim bir JVC GR-D239E kameram var ve su an o kamera calismior sorunu nasil anlatim bIlmiorum ama

kamera acinca ekranda "eject and reinsert tape " yazior ve unit in safeguard mode " yazior

bu sorun nedir ???

bu sorun kameranin pilindemi kaynaklanior .. bana kameranin pili yuzunden gibi geliyor ama ...

eger pil yüzündense bari pil alimde sorun ortadan kalksin !

yardimlarinizi bekliyorum !!

yazıdan anladığım kadarı ile kaseti çıkarın tekrar takın diyor.kamera kendisi ve kesetin güvenliği için kapanmıştır.olası sebebleri kamerayı sıcak bir ortamdan soğuk bir ortama çıkardı isen kasette doğal olarak nemlenme olabilir,kaset içinde çok durduysa,kameranın tesbit ettiği bir arıza.yapacağın işlem.kaseti çıkart,kameranın bataryasını çıkart lcd ekranı aç kaset bölümü açık kalsın nemli ise kurut(batarya takılı olmasın) iyice, bir kaç saat beklemeniz iyi olacaktır.kasettekiler önemli değilse kaseti tekrar takmayın yenisini takın,olmassa reset varsa birde resetleyin kamerayı.kolay gelsin

• SIMDI BATARYAYI Cikardim ,,,, KAmera sarjda takili ve kaset bölümü acik durumda ...ve yanlarini kurutuyorum....... .

kamerayi sarjdan cikarimmi dicektim ???

ama bence glaiba bolede bise degismicek..... sence kamera pilinden kaynaklior olabilirmi cunku pili cikarsamda ciakrmassam da ayni görüntü....

kamera pilindense yeni pil alim bari??
  • arkadaş kamerada işlem yapmak için şarzda olduğu zamanları seçme.önce şarzdan çıkaracaksınız kamerayı yani kameraya hiç bir şekilde akım girmeyecek herkes bilir dijital bir makinada her hangi bir yeri çalışmassa önce makinayı kapatırsın sonra bataryasını çıkartırsın ve bir süre bekledikten sonra genelde düzeldiği görülür.bataryanın olası arızası çabuk boşalır,kamera çalışmaz,bu durumda kamera uyarması gerkir.şu anda lcd ekrandaki uyarın kaseti çıkart yeniden tak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 4 Mart 2009; 19:19:35 >
  • yaptim am olmadi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LG G2 video oynatilamiyor sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: aslan4

yaptim am olmadi

bu durumda en doğrusu servisine götürmen olacaktır kendin bir şey yapmaya çalışmayın bence
  • bunu 2 hafta önce de sormuştunuz, neden servise götürmüyorsunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: forumnik

bunu 2 hafta önce de sormuştunuz, neden servise götürmüyorsunuz?

HAYIR BEN DAHA DUNDEN ILK SORDUM::

SAOLUN..baksa yolu yokdur yani... :-)
  • makınen korumaya gecmış bu olay genellıkle kışın oluşur, kameranızı soguk bır ortamdan sıcak bır ortama gecırırsenız o ortamda yarım saat 4o dakıka en az beklemenız lazım aynı sey kaset ıcınde gecerlı, kaset sensorlerı bozuluyor, cok zmana kendı sensorlerı ıle tamır edılebılemkte masraf olarak 80 ytl cıvarında tutmakta ama bazende değişmesi gerekmekte o zaman 150 ytl tutmakta, ayrıca cok mek ısteyen bır iştir makınenın mekanıgı tamamen dagıtılmakta, en az 4 saat teknık servıslık işi var diyebilirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: immortaL85

makınen korumaya gecmış bu olay genellıkle kışın oluşur, kameranızı soguk bır ortamdan sıcak bır ortama gecırırsenız o ortamda yarım saat 4o dakıka en az beklemenız lazım aynı sey kaset ıcınde gecerlı, kaset sensorlerı bozuluyor, cok zmana kendı sensorlerı ıle tamır edılebılemkte masraf olarak 80 ytl cıvarında tutmakta ama bazende değişmesi gerekmekte o zaman 150 ytl tutmakta, ayrıca cok mek ısteyen bır iştir makınenın mekanıgı tamamen dagıtılmakta, en az 4 saat teknık servıslık işi var diyebilirim.

arkdaş sanırım siz kamera tamircisi yanında çalışıyorsunuz
  • evet kamera teknısyenıyım :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: immortaL85

evet kamera teknısyenıyım :)

şimdi iyi oldu aramıza kamera teknisyeni katıltı .bizlerde sizden yardım alabiliriz sanırım,kameramız bozulduğu zaman.kamera tamiri yaygın bir meslek değil elinize düştümü iyi para alıyorsunuz biliyorum
  • alınan ucret az teknısyen olmasıyla kaynaklı değil. yedek parçaların pahalılığından dolayı, bizlerin aldığı işçilik ücreti bellidir. kamera 60 ytl foro mak 50 ytldır. Ki riskli bir iştir. hemde cok zaman öldürücüdür. bazen 8 saat bir foto makınesının lensı üzerinde çalıştığımız oluyor. Bizde vijdansız adamlar değiliz sonucta, basit bir işlemle tamir edilen cihazdan 60 ytl almıyoruz. vijdanımıza bırakıyoruz, ki cok zaman müşteri memnunıyetı ıcın ucret dahi alınmadığı bile oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.