Şimdi Ara

Jwt ile Email Verification?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba,kendimi geliştirme açısından Spring boot,Security ile bir üyelik sistemi oluşturmaya çalışıyorum,Kullanıcıların login olma işlerini JWT ile token bazlı bir şekilde halediyorum. Şimdi de yeni kayıt olan kullanıcılar için email aktivasyon işlemi eklemek istiyorum.

Bunun için bir kaç örneğe baktım genelde şu mantık kullanılmış; kayıt işlemimi sırasında random bir token üretiliyor sonrasında bu token kullanıcının mail adresine link üzerinde gönderiliyor ve aynı zamanda kullanıcı ile ilişkili bi şekilde veri tabanına kaydediliyor, mail adresinden bu linke tıklanıldığında veritabanından token sorgulanıp ilgili kullanıcı aktif hale getiriliyor.

Aklıma şöyle bir fikir geldi; Jwt'nin stateless yapsısı olduğundan,gereksiz yere veri tabanında bu şekilde token tutmak yerine, kullanıcının propertyleri ile bir jwt token'i uretip,mail adresine link üzerinde bunu göndersem, kullanıcı linke tıklandığında da bu tokeni çözüp kullanıcıyı aktif etsem aynı amaca ulaşmış olacağım.

böyle bir yapı oluşturmak sizce uygun mudur? herhangi bir güvenlik açığı oluştur mu ?,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charizard_11 -- 14 Mart 2018; 11:18:53 >

• Secure Random kullanmadigin her token generate etme islemi potansiyel guvenlik riskidir ( ornegin sistem zamani uzerinden token generate etmek gibi ). Cunku herhangi bir property e bagli generate edersen tahmin edilebilir olur. Ayrica tek bir kullanici icin bir cok defa token generate etmek durumunda kalabilirsin. Her seferinde ayni token olmamasi icin farkli property ler secmen gerekecek bu da pek feasible degil.

Bir de veri tabaninda token tutmak stateless yapiya aykiri degil, session da tutmadigin ve buna dependant olmadigin surece stateless yapiyi bozmus olmazsin. Ek olarak tutacagin tokenlarin timeout degeri olmali, token kullanildiktan sonra deaktive olmali ( ayni token 2 defa kullanilmamali ) ve kullaniciya email uzerinden token gondermeden once emaili valide etmis olmak gerekiyor.

Best practice 'ler icin OWASP ' i inceleyebilirsin.https://www.owasp.org/index.php/Authentication_Cheat_Sheet

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.