Şimdi Ara

^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^ (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
761
Cevap
17
Favori
24.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    öncebir memtest86 yı indirin flashback e atın , takın bilgisayara bootable şekilde yazıyorsunuz onu memtest in içinde programları var..

Boot sürücü olarak flashback i başlatın minimum 1 saat.. 1.30(buçuk) saat benim tavsiyemdir test edin ramleri normal kullandığınız frekans 0 Error olması lazım ondan sonra tekrar çağırın beni hocam konuya yardımcı olmaya çalışayım , cpu takozda olabilir unutmamak lazım bunu 4770k da öyle bir tecrübe yaşadım..

4 tane refurbish yaptım , 1 tanesinde 4.7 ye bitanesinde 3.9 a ulaştım ulaştım denemez gerçi vaadini verdi intel turbo hızının ustune çıkmıyordu.. Ram cache oc gelene kadar iyiydi işler , dahili GPU birimi entegre ettiler hep lotary den kısıyorlar siliconlar kalitesiz.. iyi overclock olmayan seriler arttı 3770k böylemiydi ondada şans faktörü vardı ama temiz 5ghz atıyordu..
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Ramleri daha dun test ettim 0 error aynen oyle turbo hizinin ustune cikamadim. 4.2 denedim 3 saat sonra gene crash yedim. Takoz mu denk geldi gercekten acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ney69

2 şekilde dürtüyor;
    H115i
    Noctua D15S
    şeytana uysam mı, uymasam mı.
    Karar verebilmiş değilim. Seidon da güzel soğutucu fakat intele geçtikten sonra bi türlü memnun olamadım. Öncesi AMD FX8350 idi.
    Kasama 140mm Fan üste takılabiliyor. Radyatörün uyacağını bilsem.

Bence montajını tekrar bi gözden geçirin derin çünkü corsair sıvı soğutmalar tam oturmuyor işlemcilerin üzerine bizde ara conta atarak daha sıkı montaj edip sorunu çözüyorduk cooler master sıvı soğutmalarda durum nasıl bilmiyorum ama bence montajınızı tekrar bi gözden geçirin hocam sök tap yapın sıkı şekilde macun az sürün üzerine yedirin soğutucunun sonra tekrar monta edin ben bu şekilde yapıyorum işlemciler gayet serin çalişiyor

• Xender_Cage kullanıcısına yanıt
    load lina calibration'ı en yüksek değerden 2 alt değer verin çarpanı 4.2 yapın autoda 3.9 da kullandığı voltajı verin , veya direk 1.35 verin,

hala hata alıyorsanız ram modüllerinin frekansını düşürün misal 2400 mhz ise.. 1600 yapın 1866 yapın öyle deneyin , ram modüllerinin frekansı işlemcinin overclock olabilme kapasitesine doğrudan etki eder , işlemcilerde DDR ile ilgili verile bilecek faz yolları tabiki mümkün biz sorunu görelim 1600 yaptığınızda dahi. Yani cpunun MAx bus frekansına uyduğunuzda ' ramlerde. Eğer hala bir overclock olmama voltaj verdiğiniz halde crash a düşme durumu varsa.. Ya takozdur.. Yada bios problemi olabilir..

Edit:Ram oranlarını dediğim gibi örnek olarak verdim socket 1155 e uygun bir bus oldu siz 6. nesil kullanıyorsunuz ddr4 2666 mhz gördüm imzanızda , 2133 mhz bus frekansı 6. neslin 1600 2133 arası deniye bilirisniz ben 3200 mhz kullanıyorum çok sıkıntı çektim bioslar gele gide biraz iyileşti ama frekans kısınca 2666 larda 2800 lerde daha iyi o.c oluyor , ben direk çektim 3200 mhz fabrika o.c ram i , ram e vurdurmiyim bide dedim , enfazla latency ile oynarız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 7 Kasım 2016; 19:23:11 >

• Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    valla şeytana uydum, Corsair H115i ile mutlu mesut bir yaşantım var şimdi.
  • Hocalar bende yeni katıldım aranıza.

1.325 v.Değerler iyi gibi geldi ,daha gideri de var gibi ama zorlamak istemedim.

^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^

h80i sıvı soğutma + noctua nt-h1 kuvvetli iş yapıyor.60 dereceleri görmüyorum bile şu halde.En fazla 58 civarı.Siz niye bu işlemcilere sövüyorsunuz anlamadım.

önceki sistemimde i5 3570k vardı ,4.2 ghz de stabil çalıştırcam diye canım çıkıyordu.Şu an çağ atladım gerçekten.

• Newresim kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çağ atlamış siniz tebrikler. :) Yahu sağ tarafta ki fotoda İ7 6700K yazıyor, sol tarafta ki fotoda ise İ5 6600K yazıyor. Hangisine inanayım bilemedim şimdi. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezer3082 -- 8 Kasım 2016; 0:01:35 >
  • gezer3082 G kullanıcısına yanıt
    Ramlerin frekansınıda paylaşsaydınız keşki..

1600~2600 arası 6700k 4.5 4.7 4.8 görüyor , bench çıkartır.. Ama ramler önemli.. 3200 de nefes alamıyor çok istekli oluyor voltaj konusunda bir çok sektöre ince ince dokumak lazım kıymadım

E:uzun zamandır cpu-z yi kullanmıyorum 6700k referans değermiş yorumlardan sonra yeni gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 8 Kasım 2016; 14:53:11 >
    yav arkadaş ne bilelim sizin inanmayacağınızı,orda kendim 6700 k nın puanını merak ettiğim için açmıştım.
    Sag taraftaki resimde 6700k yi secmis arkadas yani 6600k islemcisiyle kiyaslamiş @gezer3082

• sensation45 kullanıcısına yanıt
    Ben nerden biliyim hacı dedim belki bir tilkilik vardır işin içinde. :)

• buyrun abiler, güncelledim.Burada biraz daha yükselttim çarpanları o yüzden voltaj bi tık fazla.

^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^

edit:ramler 3000 mhz ,predator 2400lük 4x4gb set var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Newresim -- 8 Kasım 2016; 0:38:16 >
    Güzel değerler bende de İ5 6600K var Gigabyte Z170X Gaming 3 ile kullanıyorum. OC yapmak istesem acaba ulaşır mı sizin gittiğiniz hızlara yani 4.9 GHZ ye ? :)

Hocam sisteminizin soğutması yetiyorsa ,denemekten zarar gelmez ,stabil bir değer elbet yakalarsınız.Tek tek denemek lazım çarpanları bir yandan arttırıp bir yandan votlajları milim milim arttırıp denemek lazım.Bir süre sonra zaten cpu çipinizin nasıl davrandığını anlarsınız.Ona göre değerler denersiniz.
    Normalde voltajsiz 4.4 GHZ görüyor benim CPU. Soğutucu eskiden yeterliydi şimdi yetmez galiba :) Eski Soğutucu Antec Kuhler H2O 650 idi sıvı soğutucu sattım onu suanlik idare Xigmatek TYR SD962 kullanıyorum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezer3082 -- 8 Kasım 2016; 0:48:31 >
    sıvı soğutmanız yoksa 4.7 4.8 gibi değerlere gelince epey sıcak olacaktır.Stabiliteyi yakalasanız bile günlük kullannımda 80 derecede kullanmak işlemcinin ömründen çalar.

Ama öyle bir görüyüm değerler kaça kadar çıkacak ,günlük kullanım olarak değilde anlık test yapacaksanız merakınızı gidermek adına deneyebilirsiniz.OC dediğimiz olay zaten hobi işi, performans için yapmıyoruz ki ego tatmini.

işin aslında voltajsız 4.4 ghz hem sağlıklı hem performanslı ,10 numero sistem.
    Cevap icin cok tesekkurler evde degildim gidince deneyip sonuclari paylasacagim

Voltajsiz kullanmak en iyisi bence hem işlemciye fazla voltaj vermemiş oluyoruz hem de işlemcinin ömründen çalmıyoruz. Dediğimiz gibi 10 numero sistem olur sıcaklık sorunu da yaşamayız. :)

Hocam cok sagol yardimlarin icin load lina calibration cözdü olayi. 1.2 v la 4.2 ghz aliyorum. Yük altinda 66 derece. Ama asil olay bf1 gta gibi oyunlarda islemci kullanimi genelde 100 de 100 seyrinde gpu biraz geride kaliyo bazen. Bazi alanlarda yüzde 60 lara kadar düsüyo gpu kullanimi. Simdi evden ciktim 6700 almaya gidiyorum koydum kafaya aldim bu gpu yu her nimetinden yararlanicam
    2400 mhz ramleri 3000 e mi overclock layıp kullanıyorsunuz şuan aktif gördüğümüz hızda 3 ghz ise ramler çok güzel son 4,5 bios update inden sonra denemedim gerçi , asus boardlarda ve birçok bordda bios sıkıntısı çıktı xmp uyuşmuyor , yüksek ram frekansları sorun çıkarıyor self test boot.. açılışta errorda kalıyordu vs.. hep bios yazılımı belki bu mhz sorununuda fix lemişlerdir zamanla..
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.