Şimdi Ara

^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^ (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
761
Cevap
17
Favori
24.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    intelin tavsiye ettiği program

IPDT_Installer_2.11.0.0.W-2_x86_2.20.0.0.W.MP-1_x64.exe

daha sonraki sürümde çıkmış olabilir

kısaca en kalitlei porgram bu

IPDT_Installer
  • Az evvel temizlik yapayım diyerek kasayı dağıttım, radyatörü temizlerken şıkır şıkır su sesi geldi.
    Yaklaşık 2 sene oldu alalı. Acaba su kaybımı oldu bir şekilde, normal mi bu geçen zaman içinde. 5930K ile kullanıyorum sadece 4Ghz OC'li,
    voltaj 1.202 anakart kendisi veriyor, ortalama 40 derecelerde devamlı.
  • ney69 kullanıcısına yanıt
    Sallanırken raddan su sesi gelmesi normal , minimalda olsa su kaybı ihtimali var bunun için rezervuarlar var..
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    2 şekilde dürtüyor;
    H115i
    Noctua D15S
    şeytana uysam mı, uymasam mı.
    Karar verebilmiş değilim. Seidon da güzel soğutucu fakat intele geçtikten sonra bi türlü memnun olamadım. Öncesi AMD FX8350 idi.
    Kasama 140mm Fan üste takılabiliyor. Radyatörün uyacağını bilsem.
  • ney69 kullanıcısına yanıt
    140 lık rad alın uyar, fan delikleri ile aynı zaten radlar
  • Overclock Ailem..

6700k Nın ettirdiği isyan Lanet olsun Sana SKYLAKE! Dedikten sonra bırakmıştım bu işleri ekran kartımda yok bulaşmamıştım o yüzden, canım sıkıldı...

Sonuç olarak eski değerlerime bakarsanız overclock cpuda herşey değildi önemli olan ram frekansı , Ve bu kahrolası işlemciyi overclock etmek istiyor iseniz. O Ram frekansı düşürülecek. Başka yolu yok , Load line calibration lar ile bir çok kombinasyon ortaya tabiki çıkar ama köprü beslemeleri dahil , heryer daha fazla watt çekmeli , bunun için iyi bir besleme , Tabir Olarak Aragaz. Vermek lazım yüksek miktarda , cpunun dimm slotlarını yöneten entegre birimine yüklenmek lazım sonuç yinede Muamma.

^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^

~

OHAAA Olduğum an. 215 Watt Ufak saniyelik bir andı , donma başladı 300 küsür watt yazıyordu , sistem hatası çıktı orda muhtemelen sistem blue screen e düştü , limitlerini biraz kaldırdım cpu nun , aban dedim watt a.

TPU Nun Eseri

TPU sorun çıkartıyodu nedeni CPU nun içindeki entegre gpu birimini overclock etmesi frekansı 1150 mhz , bu mubarek 2400 mhz e zorlamış GPU birimini.

Sonuç olarak , Frekans önemli eski yine basit ayarlardaki değerlerim , paylaşayım yine , ince ayara hiç giresim yok , ekrankartım yok.

Aida sonucu yoktu elimde.. Bu o.c windows üstünden yapılmıştı o yüzden pekte kayda değer bulmuyorum o nu , çünkü sistem Startupta çöküyor.. 3200 mhz ram ile 4.7@ ghz pek mümkün değil gibi slow start yaptırıla bilir belki , nekadar yavaş başlar geç açılır sistem bilemiyorum denemedim

Hızımda bayağı azmış aslında yavhu , 39 40 lara çıkmamışım demek..

Eski~

Ufak bir ekleme daha. Ramlerin hızını düşürdüğüm halde XMP 3200 Latency değerlerinde kullandığımdan , ram değerleri birazdaha artar ince ayar ile..
    Not:Ram konumuzdan direk kopyaladım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 30 Temmuz 2016; 0:23:12 >

• Hocam ebaydan 300tl ye sıfır i5 3570k aldım . Ben bu işlemciyi Asus Maximus Gene V z77 anakartla ve nuctua soğutucuyla fanları full e alıp 4.3 yada 4.4ghz oc yapsam windows 10 dasorun çıkar mı? Çok ısınır mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaslar, bende bir 4690k sahibiyim. Skylake gelince dedim ki gerek yok anakarti degistirdim sabertooh'a gectim sonra custom sivi sogutmam vardi radyatörü 2 yaptim, boyle boyle ama asil ihtiyac konusu da 4690k icin degerler guzel bir O.C yapmak isterim acikcasi, arma türü umut kiran oyunlari kirabilcek ama bi o kadar da ortalama olacak (asiri olmama anlaminda) bir deger ariyorum. Yardimci olursaniz mutlu olurum tesekkurler.

• Merhaba,

Msi PC Mate garantiye yolladığım için Gigabyte Z97X Gaming 5 kullanıyorum. Corsair 1600 mhz cl9 ramler var. Orjinali 1333 mhz xmp ile 1600 mhz cl9 olarak kullanıyorum.

4.8 Ghz de kullanmak istiyorum işlemciyi. Vcore olarak 1.315v verdim 10 dk lık aida64 testi stabildi. Vrin ve Vring voltajları auto da. Vrin den 1.800v Vring olarak 1.050v otomatik olarak veriyor anakart.

Sorum şu. 1.315v h100i v2 soğutucu ile günlük kullanılır mı ? Forumda bakıyorum 1.45v civarında verenler bile görüyorum.
  • Emre9110 kullanıcısına yanıt
    Mesele voltaj değil , Core temp , önemli olan ne kadar soğuta bildiiniz , ısı Watt ında katkısıyla daha hızlı bitirir işlemciyi , ama soğuk tutabiliyorsanız pekte sorun yok , 1.35 lere kadar skıntı bile yok.

Dediğim gibi soğuta bildiğiniz sürece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psycho53

Mesele voltaj değil , Core temp , önemli olan ne kadar soğuta bildiiniz , ısı Watt ında katkısıyla daha hızlı bitirir işlemciyi , ama soğuk tutabiliyorsanız pekte sorun yok , 1.35 lere kadar skıntı bile yok.

Dediğim gibi soğuta bildiğiniz sürece.

1.32v stabil olarak kullanıyorum bf4 oynadım 4-5 saattir. Max 74 derece görmüş cpu. h100i v2 sıvı soğutma var. 4.7 ye çekeyim mi sizce ?
  • Emre9110 kullanıcısına yanıt
    istiyosanız neden olmasın.
  • Konuya biraz hareket gelsin bi kaç video atim max yazın gördüğüm sicaklik 70 derece 5ghzde

• Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Ķlavye marka modeli nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: sensation45

Ķlavye marka modeli nedir

Logitech G410 Atlas Spectrum
  • 4690K 4.5GHZ 1.3v ile stabil h100i v2 ile en düşük devirde max 73 derece idi.
  • Overlord7134 kullanıcısına yanıt

i7 3820 1.290 volt 5040mhz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 19 Eylül 2016; 21:37:00 >
  • sensation45 kullanıcısına yanıt
  • Supervisor_ kullanıcısına yanıt
    anlamadim hocam
  • sensation45 kullanıcısına yanıt
    degerleri gürünce şasırdımda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Supervisor_ -- 30 Eylül 2016; 9:04:41 >
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.