Şimdi Ara

^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^ (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
761
Cevap
17
Favori
24.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Havalar ısındı tabi kimsede ses seda yok.
    ^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^
  • YAZICIOĞLU kullanıcısına yanıt
    ilk defa 3770k dan böyle bir deger gördüm
  • Guzel sonuc hocam bende i7 3820 yi 5.2 ghz de kullaniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sensation45 kullanıcısına yanıt
    şansınıza iyi işlemciler var elinizde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Supervisor_

ilk defa 3770k dan böyle bir deger gördüm

Korkunun ecele faydası yok en kötü ihtimal ile anahtarlık koleksiyonuna katarız ne yapalım
  • 5ghz club kurmak lazım.
    Delidlidir kesin yoksa o voltajda o ısılar imkansiz

^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^
  • Haha yakalandık mı ne

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 18 Haziran 2016; 0:39:30 >
    Benden kaçmaz yunusa yutturabilirsin ama

• Supervisor_ kullanıcısına yanıt
    Nasip olursa yakinda xeon e5 1650 v2 ye gececegim

İşlemcinin kaç Ghz 'de çalıştığını bir ben mi görmüyorum yoksa 5.0Ghz mi o :)
    Overlord7134 kullanıcısına yanıt
    Elinizdeki islemciler gercekten iyi 6700k lar cort 4.7 icin 1.420 veriyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: HWS

İşlemcinin kaç Ghz 'de çalıştığını bir ben mi görmüyorum yoksa 5.0Ghz mi o :)

5ghZ evet

Eskiden OverClock un bi tadı vardı hocam..

3770k 5 Ghz , 1.35v

4770k 4.7 1.32v Ghz , Cache overclock un gelmesi iyi olsada çoğu işlemcide stabilite sorunu çıkıyordu , cache oc lanmadan değerler değişemiyordu kimi zaman , kimizamanda işlemciyi takoza götürmüştür..

6700k , 4.2 1.3v ghz turbo hızında bile , sabit voltaj ile stabil kalamıyor. x42 , 1.25 ~1.3v yapıyorsunuz yer yer başlangıçta falan arıza almanız kaçınılmaz..

Teknoloji gelişiyoda hepmi takozculuk , malzemeden çalma oranı daha etkili gibi geliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psycho53

Eskiden OverClock un bi tadı vardı hocam..

3770k 5 Ghz , 1.35v

4770k 4.7 1.32v Ghz , Cache overclock un gelmesi iyi olsada çoğu işlemcide stabilite sorunu çıkıyordu , cache oc lanmadan değerler değişemiyordu kimi zaman , kimizamanda işlemciyi takoza götürmüştür..

6700k , 4.2 1.3v ghz turbo hızında bile , sabit voltaj ile stabil kalamıyor. x42 , 1.25 ~1.3v yapıyorsunuz yer yer başlangıçta falan arıza almanız kaçınılmaz..

Teknoloji gelişiyoda hepmi takozculuk , malzemeden çalma oranı daha etkili gibi geliyor..

Teknolojinin küçülmesi olumsuz eykileyor sanki..
    Merhabalar bende de 3770k var çarpanla oynayarak 4,4 ghz sorunsuz çalışıyor ama 4,5 yapınca testlerde sınıfta kalıyor sanırım benim gerizekalı anakarttan kaynaklanıyor gerilim ayarı yok kartta otomatik oluyor sadece :) Gigabyte GA-Z77M-D3H. Anakart değiştirmek dışında yapılabilecek birşey var mı hocam? Sıcaklıklarda sorun yoktu o yüzden sorunun gerilimde olduğunu düşündüm.
  • mustiua M kullanıcısına yanıt
    Her işlemci 5 ghz e çıkacak diye bir kaide yok.

3.9 boost hızının üstüne dahi çıkmaya bilir.. 100 mhz overclock lanamayan takoz işlemcilerde mevcut , işlemci core liminite denk gelmişseniz en baba anakartıda kullansanız sonuç değişmez..
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam dediğiniz gibi limite geldi herhalde. Hedefim 4.5'ti neyse 4.4 olsun artık napalım :)
  • Supervisor_ kullanıcısına yanıt
    Bu skorlar 6700K 4.2Ghz Turbo Boost hızına mı yoksa 4.4Ghz O.C edilmiş hızına falan mı tekabül ediyor hocam bilgin var mı? Bende de 3770K var hatta 4.8Ghz 'e tek tıkla 1.32V O.C yapmıştım ilk mesajlarda resmi vardı. Şimdi bu işlemciyi satmalı mı yoksa Delid yapıp ısıları 20-30 derece kadar daha düşürüp yola devam mı etmeli ne dersin? Sistemi sökmüştüm anakart ve işlemciyi komple tekrar geri monte edip bu olaylara girişebilirim ama satarken Delid yapılmış işlemci sorun olur diye çekiniyorum açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustiua

Merhabalar bende de 3770k var çarpanla oynayarak 4,4 ghz sorunsuz çalışıyor ama 4,5 yapınca testlerde sınıfta kalıyor sanırım benim gerizekalı anakarttan kaynaklanıyor gerilim ayarı yok kartta otomatik oluyor sadece :) Gigabyte GA-Z77M-D3H. Anakart değiştirmek dışında yapılabilecek birşey var mı hocam? Sıcaklıklarda sorun yoktu o yüzden sorunun gerilimde olduğunu düşündüm.

Gigabyte lowend anakartlarında yok doğrudur.
    Ama üzülmeyin kullandığınız işlemci için 4.4 gibi değerler sizi uzun süre daha o işlemci ile götürür demek.
    4.5 in üstünü görmek için zaten anakart dışında başka masraflar da yapıcaksınız mecburen.Deyermi bence deymez.

5ghz işi biraz daha zahmetli.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.