Şimdi Ara

^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^ (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
761
Cevap
17
Favori
24.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Asuz Z170 PRO GAMING BIOS 1805 sürümüne bende geçiş yapayım dedim, güncellemeyi yaptım bütün ayarlar sıfırlandı neyse dedik bi daha oc ayarlarıyla uğraşmayayım daha sonra denerim dedim, default ayarlarda bile makina mavi ekran vermeye başlatı, dedik ramler ile alakalı bi sıkıntı mı oldu ram ayarları ile uğraştık sorun gitmedi hem mavi ekran devam ediyodu hemde bios a girince sanki ekran kartın bozulmuş gibi bi görüntü saçma sapan bi ekran geliyordu, reset atınca tekarardan biosa girince görüntü düzeliyordu, daha sonra oc ayarlarını tekrardan ayarlıyayım belki bir ihtimal düzelir düşüncesi ile işlemciyi 4.5 ghz ye oc yaptıkdan sonra bi kaç benc, stability test derken her hangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım daha sonrası için ne olur bilmem yalnız 2 gündür bi sıkıntı yok. Yalnız şöyle sevindirici mi diyim bi durum oldu 1206 bios sürümümde 4.5 ghz de 1.320v ile stabilite yakalarken 1805 bios sürümünde 4.5 ghz için 1.280v ile stabilite sağlanmış durumda (cinebech, OCCT ve prime95 ile test edildi)

Durum böyle arkadaşlarım sizce böyle kalsınmı, eski sürüme dönmeye gerek varmı ne dersiniz ? Bios güncellemesiyle alakalı bi kaç arkadaşımın da sıkıntı çektiğini okudum yazmak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Comaa -- 30 Mayıs 2016; 22:23:53 >

• Supervisor_ kullanıcısına yanıt
    4.8 ghz 1.50 volt corsair h105.... 1600 mhz ramlerde 29333 overcloclu sorunsuz yeni skorum hocam xp de sorunsuz çalişiyor

^^K Serisi İşlemcileri KırbaçlayaN o.c Değerlerini Paylaşanlar Kulübü^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensation45 -- 30 Mayıs 2016; 20:31:40 >
  • sensation45 kullanıcısına yanıt
  • over clock nasıl yapılıyor
  • AmonKoutarou kullanıcısına yanıt
    Sene olmuş 2016. 100 lerce forum'da Forumlarda konu açmışız açılan konularda milyonlarca şey paylaşılmış.

Gelip'te üşendim google amcamdan bakamadım kısayoldan bi tutorial versenize , demeyin artık lütfen.
  • Benim Overclockda bi saçmalık var.4.4ghz e ayarladım 1.29 volt.Idle'da 4.4 çalışan cpu 100de100 cpu kullanımında 3.7 e düşüyor.
  • Modena07 kullanıcısına yanıt
    throttle
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Çözümü ney hocam bunun? Millet bu ayarlarla yapmış sorunsuz çalışıyor.Acaba Intel BurnTest'den kaynaklı mı?
    işlemciniz çok ısınıyordur sıcaklık değerlerini kontrol edin 80 derece civarlarına geliyor ise yeni daha güçlü bir işlemci soğutucu alın işlemci çok ısındığı zaman soğutma ilkesi devreye girer , saat hızını çektiği akımı düşürerek işlemcinin soğumasını sağlamaya çalışır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psycho53

işlemciniz çok ısınıyordur sıcaklık değerlerini kontrol edin 80 derece civarlarına geliyor ise yeni daha güçlü bir işlemci soğutucu alın işlemci çok ısındığı zaman soğutma ilkesi devreye girer , saat hızını çektiği akımı düşürerek işlemcinin soğumasını sağlamaya çalışır

İşlemci Max 70 derece oluyor.Yanlız şöyle birşey var,Bios'un içinde hazırlanmış paket OC var.4.1 ghz 1.35 voltage'a atıyor değerleri.Bir kaç ayar daha yapıyor.Onu seçince Stresstestlerde falan frekans hiç düşmüyor.Neyi ayarladıysak o.Şimdi Aida64'le denedim bundada frekanslar düşmedi.Prime95 ve Intelburntest'de düşmelre oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Modena07 -- 31 Mayıs 2016; 12:19:59 >
    throttle harici bunun bir açıklaması yok , test yaparken işlemci sıcaklığı artıyor olabilir iyi kontrol etmenizde fayda var işlemciye göre tj max değişmektedir , tj max değeriniz ile max sıcaklığı karşılaştırın , tj max a gelince intel işlemciler throttle a girer

veya belkide , multipler çarpan arttırmanız gerektiği yerde bir nevi boost hızı gibi çarpan veriyor olabilir siniz ona dikkat edin , çarpanları 44 yapın , 1.3 voltaj verip deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 31 Mayıs 2016; 14:47:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psycho53

throttle harici bunun bir açıklaması yok , test yaparken işlemci sıcaklığı artıyor olabilir iyi kontrol etmenizde varyda var işlemciye göre tj max değişmektedir , tj max değeriniz ile max sıcaklığı karşılaştırın , tj max a gelince intel işlemciler throttle a girer

veya belkide , multipler çarpan arttırmanız gerektiği yerde bir nevi boost hızı gibi çarpan veriyor olabilir siniz ona dikkat edin , çarpanları 44 yapın , 1.3 voltaj verip deneyin

Biraz önce Squad'a girip denedim oyunda hiç düşmedi frekanslar.
  • Beyler S.a.;
    Benim 6700K işlemcim var.
    Soğutma olarak Silver Stone TD02-E kullanıyorum, daha önceden işlemci olarak hiç overclock yapmadım, ama nasıl yapıldığını biliyorum.
    Sorum şu işlemcim normal olarak 4.2 Ghz ve 1.250V ile çalışıyor.
    Ben voltaj vermeden bunu 4.5 Ghz seviyesine çekebilirmiyim.
    Yada 1.300 Voltaj versem herhangi bir zararı olur mu?
    Sıvı soğutmam baya sağlam 4.2 Ghz'de oyunlarda 35 dereceyi geçmiyor.
    Şimdiden yardımlarınızı bekliyorum, ileride 5 Ghz lere çıkabilirsem çıkıp tam bir kırbaççı olarak aranıza aktif şekilde katılmak isterim
    Bu arada anakartım Maximus VIII Hero ama 2 gün sonra garantiye veriyorum, büyük olasılıkla garantiden değişim çıkıcak ve yerine Asus Z170 Deluxe almayı planlıyorum.
  • 58emre588 5 kullanıcısına yanıt
    selamlar hocam
    bu ıs bıraz deneme yanılma seklınde cozuluyor
    stabılıteyı bulduktan sonrası kolay
    4.8 yapıp bıos dan 1.3 ver voltajı dene
    acıyor acınca teste tabı tut bakalım stabıl kalıcakmı testte stabıl ıse bf4 gıbı ıslemcıye cok yuk bınen oyunda denıyebılırsın yada aida64 ile bıraz teste tut yaklasık 1saat yada mın 40dk
    dıyelım 4.8 1.3 ile actı hersey sorunsuz bıosa gırıp carpanı 49 yapıp aynı voltajda dene bakalım
    actı ama sonra gumledı voltajı az arttırıp dene 0.010 seklınde arttırabılırsın
    cok ınce detaydan anlamam dersen en basıt ve kolay yontem budur
    bol sans kolay gelsın
  • Peki hocam hiç voltaj vermeden 4.4-4.5 Ghz lere çıkabilirmiyim, öyle şuan için çok fazla bir OC yapmayı düşünmüyorum, çünkü işlemci fazlasıyla yetiyor ama 4.2 de takılı kalmakta beni biraz kışkırtıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Soyle yapabilirsin hocam 4.2 deki voltaji biliyorsun zaten yuke girdiginde sabit mi kaliyor yoksa dusuyor mu denedinmi ?
    Anakarttan sadece carpan ile oynayim voltaji ellemezse anakart voltaji yukseltebilir.
    Yada carpani direk 45 yapip voltaji manuel yapip 1.250 verip deniyeceksin hocam
    Islemcine bagli olarak bu voltaj degiskenlik gosterebilir cunku voltaji sebiyorsa isteyenilir
    45 yemezse 44 yapip denersin
    Ben olsam 48 yapip 1.3v verip denerdim ilk etapta :)

işlemci auto voltaj ayarlarında gereğinin çok çok üstünde voltajlar tüketir zaten.

1.250~1.3v arası stock değerler için anakart bu voltajı vermektedır genelde , işlemci çarpanı bozmadan 1.1v lerde, çarpanı yükseltip 4.5x e 1.3v de kullana bilirsiniz voltaj değil ısıdır problem,

max voltajları kaçtı şuan hatırlamıyorum skylake ların haswell den sonra biraz ara verdim overclock a evdeki işlemciyi fazla zorlamadım ama sınırnı 1.45 diyelim sizin için bu voltaja çıkmadınız ısıda aşırı değil herhangi bir problem çıkmaz skylake serilerinde max voltalar çok daha düşük,

işlemci takoz çıkmadığı sürece rahatlıkla kaldırması lazım 4.5x 1.3v hatta voltajın fazla bile gelmesi lazım ısıya dikkat edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 12 Haziran 2016; 0:36:06 >
  • İşlemcim stok olarak 4.2 Ghz de 1.250 V gecmiyor, voltaj vermek istemiyorum o zaman 4.4-4.5 Ghz leri 1.250V da denerim.
    Olmadı 1.300V ile 4.5-4.7 arasi bi denemeler yaparim, 1-2 hafta bilgisayarim yok yarin garantiye vericegim parcalar var, geldikten sonra deneyip buraya detaylari yazarim o zaman, sicaklik konusunda 1.250V de dedigim gibi oyunlarda 35 derece civari, sivi sogutma oldugu icin pek sorun olucagini sanmiyorum, tabi ki surekli olarak gozum sicaklik degerlerinde olucak tabi ;)

• I5 6600k'yı, Asus Z170 Pro ile 4.7Ghz'de kullanıyordum.Anakart için yeni bir bios gelmiş.Yükleyince işlemci ne yaparsam yapayım boştayken saat hızı ve voltajını düşürmemeye başladı.Sürekli 4.7Ghz ve tam voltajda çalışıyor.Eski biosta boştayken tasarrufa geçip yük altında 4.7Ghz'de çok güzel bir şekilde çalışıyordu.Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?Adaptive voltaj, power saving, speed step, C6 tüm ayarları denedim.Fakat başarılı olamadım.Sadece overclocku kaldırırsam düşürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 2 Haziran 2016; 23:47:15 >
  • Oromë kullanıcısına yanıt
    güç ayarlarından herhangi bir ilkenin içinden,

Performans mod'da da yapabilirsiniz ,

Sistem soğuma ilkesi ~etkin

Minimum cpu durumu ~%(olarak belirtin)

Buşekilde.. bios ile alakası olmaz windows devreye girdiğinde kontrolü alır bios'tan çalışma % leri konusunda son söz windows ayarlarına kalır
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.