Mp3 olayı = Bir telefondan duyduğum en net müzik inanın ki bu telefonda. Evet çok aşırı yüksek çıkmıyor, 6230i'den daha az çıkıyor ama ondan kat kat daha net çıkıyor ve fazla fazla fazla yetiyor. Tizlik incelik kulak tırmalamak filan yok, her ayrıntıyı duyabiliyorsun, size küçük bir olay anlatayım, bugün bakırköy metrosunda bangır bangır çalan bir müzik duyduysanız, yankısı bütün istasyonu inletiyorsa, HAH! o ses işte benim telefonumdan geldi!
Radyo = Radyodan hoparlöre ses verebilmeniz mümkün. radyosu mp3'ten daha yüksek ses veriyor ama sesi biraz tiz çıkıyor gibi geldi bana. yinede süper kalitede netlik filan. rds olayı çokta gerekli değil gibi geldi bana, yani sadece radyo ismi çıkıyor o kadar. başka bi bilgi filan yok. Kulaklık olmadan radyo dinleyemiyorsun, bu fiks bi olay sanırım. Radyo anten görevi görüyor. Radyo çok güzel çekiyor ama radyodan kayıt olsaydı çok şahane olurdu yinede fazla fazla yetiyor.
Resim = Bir telefonda gördüğüm en net resim inanın ki bu telefonda.-bunu bir yerden hatırlıyorum- Çok net resim çekiyor, üzerindeki dahili ışığı ile zifiri karanlıkta bile resim çekip video kaydı yapabiliyorsunuz. Karanlıkta resim yüzde yüz performans vermiyor ama hediye olan flaşını takarsanız çok kaliteli resimler elde ediyorsunuz. Ayarlarını tam yaparsanız dijital makinadan daha net görüntü alırsınız, her türlü ayarı mevcut. beyaz dengesi, çekim modu, makro çekim, seri çekim, zamanlayıcı, çerçeveler, tarih atma filan. Geçen gece bir arkadaş dijital kamerayla video çekti simsiyahtı, ben telefonun ışığıyla süper bi video çektim feci karizma yaptım.
Program = İşte en can alıcı nokta. Ben sırf symbian yok diye bu telefonu almayı geciktirmiştim. İyice araştırmıştım, sonunda java bana yeter demiştim. Şimdi internetten elli civarı java programı buldum ama hiç birini kullanmıyorum! Kullanışlı değil çünkü. Bir işe yaramıyor. Java program sitesi isteyen varsa bi sürü verebilirim. Ama kullanır mısınız bilmem. Demek ki neymiş? java bi halta yaramıyormuş. Symbian programları telefonla zaman geçirmeyi seven insanlar için birebir bence. Yani symbian olsaydı pek fena olmazdı ama niye yok diye aramıyorum
Oyun = İçinde üç tane oyunla geliyor ama çokta üst düzey oyunlar değil, şu anda bilgisayarımda beş yüze yakın telefonumda da elliye yakın oyun var ama çoğu kalitesiz basit eski ms-dos oyunları gibi. Bazı işe yarayanlar var ama çoğunun görüntüsü filan güzel değil, oynanılışı çok kaliteli değil, ama idare eder yani. Demek ki neymiş? Java oyunları symbian oyunlarıyla yarışacak kalitede olmasada zaman geçirmeye yetiyor. Oyun oynamayı çok sevenlere uymaz yani
Dahili Uygulamalar = PhotoDJ, MuzikDJ, VideoDJ içindeki programlardan bazıları, kullanışlı mııı? tartışılır. Ama telefonla gelen programlardan bazıları. Birde fotoğraf çekerken çerçeve modu var, karşıdaki insanı komik bi suratın içinde bi çerçevede fonun arkasında filan çekebiliyosunuz. Bilgisayarı yönetmek için uzaktan kumandada telefonla gelen programlardan biri ama bluetoothum olmadığı için deneyemedim. Ama alınca yorumunu yaparım. Sesle kontrol, senkranizasyon, infared, bluetooth, ses kayıt, hesap makinası, gelişmiş ajanda ve görevler filan yani içinde kurcalayacak bi şeyler var.
Tuşlar = Elime çok fazla oturmadı ama joysticki piyasada gördüğüm en rahat joystick. Elini yormuyor, çok hassas ve kibar. Çabuk bozuluyor diye duydum ama şu ana kadar benim ki canavar gibi. Yandaki kısayol tuşları ses açma kapama filan çok kullanışsız ama bana idare ediyor. Mesaj yazmak zor geldi ama zamanla alışmak mümkün
Hafıza = İçinde normal kullanıcıya yetecek kadar fazla, yaklaşık 100mb.lik bir hafızayla geliyor. -dahili, harici- ama ben 1 gb.lık hafıza kartı aldım içine ne ararsan attım. Oyun, film, müzik, program filan. Taşınabilir bellek olarakta kullanılıyor, o bakımdan iyi yani. Ama pro duo kart kullanıyor, oda biraz normal kartlara göre fiyatı fazla ama ben ucuzunu buldum 50.YTL garantili sandisk 512mb. nasıl iyi dimi?
Uzantılar = Çoğu kullanılan uzantıyı desteklemiyor, wav sesleri, avi dosyaları, mpeg filan çalamıyor ama yinede çaldıklarını tam çalıyor yani. Süper mp3, güzel film ve ses kaydı çalıyor.
Görünüm = Kimine göre süper karizmatik, kimine göre tasarım faciası. Ama bence kamerası piyasadaki en karizma görüntüye sahip, lens kapağını aşağıya doğru itince kamera otomatik olarak çalışmaya başlıyor. Ve canın sıkılınca elinde oynayabiliyosun Ön yüzü klasik telefonlara benziyor ama ben beğendim yani.
Aksesuar = Telefonun kutusundan şarj cihazı, usb kablosu, kulaklık filan çıkıyor. Kampanya dahilindeyse flaşda kutuya dahil olan ürünlerden biri. Piyasada orjinal ürünleri sirkecide bulabileceğimizi duydum ama henüz gitmedim. Ama sonuçta yanında usb kablosu filan gelmesi güzel bi olay. Ekstra para verip almıyorsunuz.
Şarj = Şarjı sürekli kullanımla dört-beş gün gidiyo diyenlere inanmayın. Ama ben elimden düşürmüyorum ama iki üç gün rahat gidiyor. Yüzde olarak şarjının ne kadar kaldığını takip edebiliyorsunuz. Çok kısa zamanda yarım saat bi saatte şarj oluyor. Diğer telefonlara göre çok iyi gidiyor yani. Fiyatı =Fiyatı şuan çok uygun 500 ytl altnda çoğu yerde bulunabiliyor ama pahalı olan yerlr hla bulunmaktadr
Gel Sana Sıfır 150 Ytl'Ye Alıyım Şaka Bir Yana Bilgilendirme İçin Sağol Yeni Alacaklar Ve Acemiler İçin İyi Olmuş
(Acemiden Kastım Forumları Okumuya Yeni Başlamış Olanlar)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme