Şimdi Ara

Turbo uygulama büyütme danışma bilgi paylaşım konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumlardan araştırdım çok bilgi sahibi olmadım ama herkes doğru bilgisini katıp yazarsa, turbo büyütmek yada atmosferik aracı turbolamak isteyen bilgi sahibi olur.

Turbo çeşitlerini gücünü hangi hacme hangi turbo uygun olur bilmiyorum fakat, bar olayı 0.3, 0.5, 0.8, 1.0, 1.5, 1.7, 1.8, 2.0, 2.5 e kadar gidiyor, biri aracımı turbolamak istiyorum konusu açtığında cevaplar hemen fren sistemi yatak kol piston vs vs değiştirmen lazım diyor, misal 0.3 bar çok hp vermeyebilir ama stock motor 0.3 bar kaldırıyor kişide arabasında turbo istiyorsa çok güçlü istemiyorsa çok bütçesi yok ise 0.3 bar uygun olur motor eline alma diye bişey yok bence insan isterse dengesiz kullanımla tsi motoruda eline alabilir pistonlarınıda patlatır, önemli olan doğru kullanım motora orantılı turbo.

Bu arada 0.3 bar 0.5, 1.0 bar kaç hp veriyor bilmiyorum yada 0.3 yada 1.0 bar basmak için hangi güçte turbo kullanılmalı onuda bilmiyorum, herkes konuya net bildiğini paylaşırsa iyi bir konu olur turbo uygulamak yada büyütmek isteyen bilgi sahibi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence bir turbocuya ve tuningciye gidersen sana buradan daha çok yardımcı olurlar ,,, bu arada şahsi fikrim, turbolu araçmı istiyorsun, hiç uğraşma, git mevcut aracını sat ve turbolu araç al, inan sonucu belli olmayan bir maceradan sana daha az paraya mal olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: royal_flush_

bence bir turbocuya ve tuningciye gidersen sana buradan daha çok yardımcı olurlar ,,, bu arada şahsi fikrim, turbolu araçmı istiyorsun, hiç uğraşma, git mevcut aracını sat ve turbolu araç al, inan sonucu belli olmayan bir maceradan sana daha az paraya mal olur

0.3 barda sonucu belli olmayacak bişey yok bence altı üstü 0.3 bar ama 2.5 bar basmak isten varsa onun sonucunu bilemem

Her modelde turbo seçeneği yok, bazı insanlar tsi motor istemez fsi motoru turbolayıp binmek ister zevk işi

• 1.8 barda 180 hp yürütüyom soruları alayım
    Ayrıca bir şey daha belirtmek isterim atmosferik aracı turbolayabilirsin 0.3 bar ile ama 5 km mi 10 km mi gider bilinmez 306 mı turbolatmak istediğimde forgetlemek lazımdı
    Şimdi Corsa 1.7dti kullanıyorum pejoda duruyor

2.5 barda 230 hp alıyoruz 7 hp kayıp var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Columbia- -- 15 Eylül 2016; 19:52:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Columbia-

1.8 barda 180 hp yürütüyom soruları alayım
    Ayrıca bir şey daha belirtmek isterim atmosferik aracı turbolayabilirsin 0.3 bar ile ama 5 km mi 10 km mi gider bilinmez 306 mı turbolatmak istediğimde forgetlemek lazımdı
    Şimdi Corsa 1.7dti kullanıyorum pejoda duruyor

2.5 barda 230 hp alıyoruz 7 hp kayıp var

Hocam bilgin var sorayım o zaman, öncelikle senin aracı sorayım 1.8 bar basmak için neleri değiitirdin?

0.3 bar için neleri değiştirmek lazım? Ve ortalama kaç hp gelir çünkü çok yüklü bir işlem değil

• Hocam ben araç isuzu motor 2.5 bara kadar piston kol yatak orjinal olarak kaldırıyor fakat 2 bar üstü için motoru rektefiye etmek gerek orjinal parçalarla bu yönden corsa gayet iyi benim corsanın specleri şunlar:
    Stage 3 yazılım
    Bronz baskı
    Pali büyütülmüş orjinal turbo
    Westgate iptal
    Egr iptal
    Downpipe edildi
    Kat iptal
    düzboru 60 lık sonda otto slash cut
    Focus 2 intercooler
    Turbo borularıda kroma cevirdim
    Emmeleri port polish yaptım
    Kapakda port polish oldu
    Performans enjektörler

Ve dynoya çıktım 187.2 hp motor gücü verdi 4 beygir civarı kaybımız var
    2.5 barı ise emaneten bir corsası olan arkadaştan söktüğümüz 2.0 insignia turbosu ile yakaladık tabi yazılımda ona göre değişti

Benim peugeotu götürdüğümde motor komple rektefiye olacaktı istenilen parçalar şunlardı
    Wössner piston kafası
    Çelik piston kolları
    Güçlendirilmiş sübaplar
    Güçlendirilmiş krank
    Turbo için özel yakıt pompası yüksek basınçlı
    Performans enjektörler
    Benim pejoda alan dar olduğu için turbo koycağımız zaman klimayıda iptal etmemiz gerekiyordu
    Birde intercooler istendi daha başka bissürü bişey çıkacağını söylediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Columbia- -- 16 Eylül 2016; 3:42:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.