Şimdi Ara

k9a2-cf OVERLOCK yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar anakartım K9A2-CF, işlemcim amd 5200+, ramlerim 1gb*2 Kingston 667mhz
    Sorum şuki biosdan ayarlara giriyorum ve işlemci hızını 3000Mhz e çıkarıyorum. Doğal olarak da CPU FSB değeri artarken ram değeride artıyor. Çarpanı 1:1 e indirmeme rağmen bilgisayar açılmıyo ve tekrar biosa döndüğümde ramlerin 770mhz de olduklarını görüyorum (Biosun o kısmının en yukarısında soluk bi şekilde geçerli ayarlar kısmında yazıyo) yani bu FSB/Ram oranı bi işe yaramıyormu yoksa ben bu oranın ne işe yaradığını yanlışmı biliyorum?

• Bu arada bios sürümüm 1.2
  • öncelikle biosta ilk gösterdiği değere bakma. orada niye öyle gösteriyor, ben de anlamamıştım. 3000/13.5=222 Mhz yp fsb'yi, fsb/ram oranını 1.33 yap ki ramlerin 222x2x1,33=590 Mhz de çalışsın.

http://forum.donanimhaber.com/m_24285905/tm.htm

yukarıdaki linkten 2662 mhz de fsb/dram oranı 1:1.66. 242*2*1,66=808mhzde

not: madem oc yapacan, keşke 800 mhz ram alsaydın.
  • Ramleri alalı 1 seneyi geçti işlemciyi o zamanlar almıştım overclock a ihtiyaç duymamıştım ayrıca ram lerin hızlarınında bu kadar etkili olduğu da aklımada gelmemişti:)
    Bu arada benim işlemcim son 2800mhz gördü sonra overclock yapamadım işte ram lerden mi kyanaklanıyo o çarpanlarla oynadım dediğin gibi normlade 600mhz de çalışıyo görünüyo ama bilgisayar açılmıyo voltajlarlada oynadım hafif:)malesef sonuç aynı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.