Arkadaşlar anakartım K9A2-CF, işlemcim amd 5200+, ramlerim 1gb*2 Kingston 667mhz Sorum şuki biosdan ayarlara giriyorum ve işlemci hızını 3000Mhz e çıkarıyorum. Doğal olarak da CPU FSB değeri artarken ram değeride artıyor. Çarpanı 1:1 e indirmeme rağmen bilgisayar açılmıyo ve tekrar biosa döndüğümde ramlerin 770mhz de olduklarını görüyorum (Biosun o kısmının en yukarısında soluk bi şekilde geçerli ayarlar kısmında yazıyo) yani bu FSB/Ram oranı bi işe yaramıyormu yoksa ben bu oranın ne işe yaradığını yanlışmı biliyorum?
Bu arada bios sürümüm 1.2
öncelikle biosta ilk gösterdiği değere bakma. orada niye öyle gösteriyor, ben de anlamamıştım. 3000/13.5=222 Mhz yp fsb'yi, fsb/ram oranını 1.33 yap ki ramlerin 222x2x1,33=590 Mhz de çalışsın.
Ramleri alalı 1 seneyi geçti işlemciyi o zamanlar almıştım overclock a ihtiyaç duymamıştım ayrıca ram lerin hızlarınında bu kadar etkili olduğu da aklımada gelmemişti:) Bu arada benim işlemcim son 2800mhz gördü sonra overclock yapamadım işte ram lerden mi kyanaklanıyo o çarpanlarla oynadım dediğin gibi normlade 600mhz de çalışıyo görünüyo ama bilgisayar açılmıyo voltajlarlada oynadım hafif:)malesef sonuç aynı
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme