Bildirim
Kablo Kanalı Sorusu.
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Tam Teknıka lık soru olmuş -
Olur..Ben kablo kanalından sadece elektrikleri geçirdim..Hoparlor kablosunu dışarıda bıraktım..
Ancak yan yana 2 kanal çekme imkanınız varsa daha iyi olur.. -
Pek dikkat edilmese de, sadece ses sistemleri için değil, zayıf akımla sinyal taşıma amaçlı tüm kablolar, elektrik kaynaklarından ve elektrik kablolarından mümkün olduğunca uzakta çekilmelidir.
Aynı kanal içinde olmaz mı? Olur! Ama öyle olur işte. Mümkün olduğunca birbirinden uzak ve ayrı bir kanalla çekilmesini tavsşye ederim. Ya da bazı elektrik kanallarının içi plastik odacıklarla ayrılmıştır. Hiç olmazsa, o tür bir elektrik kanalı kullanıp, elektrik ve ses kablolarını ya da sinyal taşıyan diğer kablolarınızı ayrı bölümünden götürün. -
plastik bölmenin bir faydası olacağını düşünmüyorum, plastik elektriği iletmese de eletromanyetik dalgayı iletir, dolayısı ile şebeke frekansını filtrelemek için ya kabloları birbirinden uzaklaştıracaksınız yada metal ekranlama kullanacaksınız. -
Dediğinde haklısın da, plastik bölmeli kanal kullanılması, en azından, kabloların birbirinden biraz daha uzak olması açısından çok yararlı.
Kaldı ki, zaten her iki tesisatın da birbirinden uzakta olmasının doğru olacağını yazdım zaten.
Ekranlama mevzusuna gelince, ekranlama herkesin manuel olarak yapabileceği pratik bir uygulama değil!
quote:
Orijinalden alıntı: teme
plastik bölmenin bir faydası olacağını düşünmüyorum, plastik elektriği iletmese de eletromanyetik dalgayı iletir, dolayısı ile şebeke frekansını filtrelemek için ya kabloları birbirinden uzaklaştıracaksınız yada metal ekranlama kullanacaksınız.
-
Önerilen Mesafe Ne kadar Olmalıdır. koltukların arkasından götürcem kanalı 2 kanal çekmem gerekecek ozaman bir birinden uzaklıgı ne kadar olmalı? -
Kabloların arası 8-10 Cm olsa yeterli.
Bu arada kanalları akrilik mastikle döşeyin. Delmeye gerek yok yani duvarı. Hem de çok daha sağlan oluyor. -
akrilik mastik ;?
eskiden evlerde tüm su boruları ,kalorifer boruları duvar içinden geçerdi ve en ufak bir sorun oldugunda duvarın içindeki borununneresinde çatlak var bulmak için duvarı kazmak gereekirdi ve çok büyük sıkıntı idi ev sahibi için....hoş hala pratikte çoğu ev hala öyle ama...
artık borular hemen evin dış cephesinden açıktan geçer ve üzeri bu klimaların ev içinde kalan boruların üstünü örten plastik kaplama gibi kaaplama ile örtülür.sonuçta da olası bir arızada hemen müdahale edilir.
akrilik mastik de kabloları ayrı ayrı taşımaya yarayan bu tip bir şey mi? -
Silikon gibi bir şey yapı marketlerde bulunur.
@ Teknika kabloların üstü üste binmemesi için yararlı olabilir tabiki, aslında kendinden ekranlı kablo kanalı olsa pek iyi olurdu ;) -
aynı kanaldan hem sinyal kablosu hem elektrik kablosu hemde hoparlöre giden kabloyu geçirdim hiç ama hiç bir sorunla karşılaşmadım senelerden beri öle kullanıyorum -
Mastik silikonla ilgisi dahi olmayan çok farklı bir materyal. Çok çabuk kuruyan, kanalı duvara mükemmel derece de sağlam tutturan ve hatta, 2 gün sonra asılsan dahi koparamayacağın sağlamlıkta sonuç veren, mermer tozu karışımlı bir materyal. Biz yıllardır bu materyalle binlerce metre kanal döşedik ve halen de yoğun şekilde kullanıyoruz.
@bowers winkins, siz öyle kullanıyor olabilirsiniz ama, kesinlikle doğru bir uygulama değil.
quote:
Orijinalden alıntı: bowers wilkins
aynı kanaldan hem sinyal kablosu hem elektrik kablosu hemde hoparlöre giden kabloyu geçirdim hiç ama hiç bir sorunla karşılaşmadım senelerden beri öle kullanıyorum
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X