Bildirim
Kablo-Modem Ve Router
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Yönlendirici(router) kendi modellerine göre değişiyor.Üzerinde yönlendirici ile bağdaşık modeller var onlardan al.Cisco nun var.
Saygılar -
şu anda ben planet in router ını kullanıyorum ve memnunumda zamanında sercomm kini aradım onu bulamadım bunu aldım...
Ama her router da senin işini görmez genellikle cable modem ve dsl için router olarak geçer...
Cross cable nasıl oluyo bilmiyom ama ben dümdüz bağladım işte -
kablo modem ıle router normal patch kablo ıle baglanır.
ben bır evde kurdum, kablo modemı boylece paylastırabılırsınız. -
varidat dostum bende şu kablonet'in ilk verdiği kablo modemlerden var General Instruments Sanırım Markası Ve Zyxel 100WH router Var 4'lü HUB ile bütünleşik Direk Kabloyla Bağlanmıyor Ve Cross-Cable ile de Denemedim O Yüzden Sordum... -
anladım, o zaman soyle soylıyım ;
kablonet sana ip yı dhcp server ıle verıyor.
sen kablonet ın cıkısını, normal patch kablo ıle aldıgın router a baglıyacaksın.
daha sonra da, bılgısayarın router ın dhcp server ından ip alacak.
fakat kablonet baglantı yaptıgın zaman senın mac adresını hafızaya alıyor.
(yanı eterneth kartının)
bu durumda sen bılgısayarını cıkarıp, router ı kablo modeme bagladıgın zaman
kablonet senın router ın mac adresını gordugunden, guvenlık olarak ip nı block edıyor
kablonet musterı hızmetlerını arayıp durumu ızah edıyorsun, onlar da blokajı kaldırıyor
belkı senın yasadıgın bu tarz bır problem olabılır.
bır de, senın calısmıyor dedıgın ınternet baglantısı mı ?
yoksa bılgısayarından router a baglanabılıyor musun ?
normal olarak router ı baglar baglamaz ınternet e cıkamazsın
( kablomodemı baglamasan bıle, router a baglanıp configuratıon menusune gırebılmen gerekır.)
bunun ıcın, bılgısayarının tcp/ıp ayarlarını, dcp server a gore ayarlaman gerekır.
bılgısayarınuı kapatırsın, router a baglarsın, router ı acarsın.
bır ıkı dakıka bekledıkten sonra,bılgısayarını acarsın.
kullanım kıtapcıgında router config. ıcın bır ıp adresı yazmıslardır.
oraya baglanıp denersın.
bunları bı kontrol edıp cevap yazarsan sevınırım
-
İlgilendiğin İçin Çok Saol Varidat. Router'ın Konfigürasyonuyla Veya Internet Çıkışı ile İlgili herhangi bir Problemim Yok. Tek Sorun Router ile KabloModem Arasındaki Bağlantı Sorunu. Patch Kabloyla Yani Bire-Bir 10Mbit Kabloyla Bağlantı Kuramıyorum. Cross-Cable bağlantısını da henüz Denemedim.. Sormak İstediğim sadece buydu.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X