Şimdi Ara

Kablo Modemle Kablosuz Bağlanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
15.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dün kablonet'e abone oldum.Tek girişli bir kablolu modem verdiler.Elimde zoom x6 5590 wireless modem var.
    Kablolu modemi kablosuz modeme bağlayarak,kablosuz olarak evdeki bilgisayarların internete çıkmasını sağlayabilirmiyim?Almam gereken aparat varmı?Yoksa direk yapabilirmiyim?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• Merhaba,
    Elinizdeki Zoom modemi kullanabilirsiniz.
    Yapılması gerkenler:
    1. Zoom modemin kullanıcı arayüzüne erişin. LAN bölümünden DHCP'yi iptal edin.
    2. Zoom modemin kablosuz bölümde şifreleme için gerekli ayarları yapın.
    3. Uydunet modem ile Zoom modemi ethernet kablosu ile bağlayın.

Bu aşamalardan sonra kablosuz olarak internete girebilirsiniz.
  • peki ben airties rt-110 kablolu modemime bir aparat takarak kablosuzda baglanabilirmiyim yoksa tek cozum kablosuz modem almak mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gozaim
    peki ben airties rt-110 kablolu modemime bir aparat takarak kablosuzda baglanabilirmiyim yoksa tek cozum kablosuz modem almak mi ?

Kablosuz desteği olmayan bir modeme basit bir kablosuz ağ adaptörü takma vs. yöntemi ile kablosuz özellik kazandırma şansınız yok. Yapılacak şey kablosuz modem ile değiştirmek veya AP/Router kullanmaktır.
  • tesekkurler ramazanyalcin...
  • Rica ederim, kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pentium4

Arkadaşlar merhaba,
    Dün kablonet'e abone oldum.Tek girişli bir kablolu modem verdiler.Elimde zoom x6 5590 wireless modem var.
    Kablolu modemi kablosuz modeme bağlayarak,kablosuz olarak evdeki bilgisayarların internete çıkmasını sağlayabilirmiyim?Almam gereken aparat varmı?Yoksa direk yapabilirmiyim?
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

verdikleri kablo modem ne marka model ?

bende netmasterın eski bi modemi vardı şöyle 4-5 yıl önce kllandığım ve wan ip adresini bana direk veriyordu.
    eğer wan adresini direk pc ye veriyorsa bir router kulanıp dağıtmalısın.
    yani sırayal CableModem-Roueter-Switch/AP
    elindeki zoom modemi router modunda çalıştırıp kullanmam gerekiyor. ayrıntısını bilemiyom (hiç zoom modme kullanmadım )
    ramazan arkadaşımız DHCP özelliğini kapatmakdan bahsetmiş neden böyle bişey dediğini bilmiyorum sonuç olarak bir makina ip adresi tanımlaması lazım.
    ip/netmask/gateway bilgileri atanması lazım clientlarda

/>

edit:resim eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whoppix -- 22 Ekim 2009; 0:39:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Whoppix
    ramazan arkadaşımız DHCP özelliğini kapatmakdan bahsetmiş neden böyle bişey dediğini bilmiyorum sonuç olarak bir makina ip adresi tanımlaması lazım.
    ip/netmask/gateway bilgileri atanması lazım clientlarda

Uydunet firmasının vermiş olduğu modemler basit modem yapısındadırlar. Dolayısı ile router ve DHCP sunucu barındırmazlar. Bu nedenle sizin de belirttiğiniz gibi bilgisayarın almış olduğu IP internette kullanılan IP'dir. Yani ilgili modem IP dağıtmamakta, IP'yi doğrudan İSS'nin DHCP sunucusu vermektedir. Uydunet modem sadece basit bir aracı görevindedir.
    Ethernet portlu ADSL modemler kendi içinde DHCP sucunu ve Router fonksiyonu barındırmaktadır. Ancak burada modemin Route işlemi ADSL portu ile ethernet portu arasındadır. Dolayısı ile burada konusu geçen Zoom modemi uydunet modeme bağlayarak router gibi kullanamazsınız. Çünkü her iki modemi mecburen ethernet portları aracılığı ile birleştirmeniz gerekmektedir. Buda Zoom modemdeki route yönünden farklı bir yönde trafik olması demektir. Dolayısı ile ADSL modemi bu tür işler için Router olarak kullanmak imkansızdır.

Kablosuz ADSL modemdeki DHCP sunucuyu iptal etmenin amacı modemi AP gibi kullanmaktır. AP cihazlar router ve DHCP özelliği taşımazlar. Bu özelliği taşıyanlar Routerlardır. Eğer DHCP sunucuyu iptal etmeden uydunet modem ve ADSL modemi birbirine bağlarsanız oluşan durum şudur: Ağa bağlanan bir bilgisayar IP talep eder. Bu talebe ya DHCP sunucusu açık olması nedeniyle ADSL modem cevap verecek ya da uydunet modem üzerinden İSS verecek. Ağer IP talebine cevabı ADSL modem verir ise zaten modemin kendisi internete çıkmak için bir public IP almamış olduğundan IP verdiği bilgisayarı internete çıkartamayacaktır.
    İşte bu açıkladığım nedenlerle uydunet modem ile kablosuz ADSL modemi kullanabilmek için adsl modemde DHCP sunucuyu iptal etmek gerekmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 22 Ekim 2009; 1:13:14 >

• ramazan senin burda yaptığın şey modemi sadece Access Pointe cevirmek olmuş

şimdi DHCP de sorun bu;

Kablonet şirketi her aboneliğe 1 wan ip adresi tanır ve gerisine karışmaz
    senin açıklamanda anladığım kadarıyla DHCP olarak ISP yi kullanman, ama bunu gercekleitiremezsin. ip yi sadece kablo modem alır ve ve işlemi bitirir. kablonet modemlerinin hiç biri Lan dan Wan'a hiçbir DHCP broadcastlerini geçirmez direk ignor eder. bu durumda ip adresini alman için yerel ağdaki bi makinaya ihtiyacın var buda bence zoom modem bunun yapmanın tek yöntemi ise kablo modeml ile adsl modemi aynı ağ konfigügrasyonunda çalıştırıp default gatewayi kablo modein ip adresini tanımlamak

örnek veriyom
    ilk senaryo; ikinciside yarın :)
    kablo modem 192.168.1.1 diyelim
    hadi oldu adsl modem de aynı ip adresinde çalışıyor ozman onun ayalarına girip modemin ip adresini 192.168.1.2 yapıyorsun
    DHCP özelliğini açarakda DHCP poolunu 192.168.1.3 den başlatıp 192.168.1.254 e de yada daha azda diyebilirsin

modein lan ayarlarında defaul gateway olarak 192.168.1.1 netmask 255.255.255.0 diyorsun.
    tabi zoom modemlerde ekstra ayarlarada gerek duyabilir,

umarım anlatabilmişimdir, yarın tekrar ayrıntılı tartışırız ramazna
    hadi ben yattım iyi geceler şimdiden herkese

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whoppix -- 22 Ekim 2009; 1:41:01 >

• quote:

ramazan senin burda yaptığın şey modemi sadece Access Pointe cevirmek olmuş

Evet, doğrudur. Bahsettiğim işlemle adsl modem AP'ye dönüşüyor. Zaten burada amaçda adsl modemi AP'ye dönüştürüp uydunet modem ile birlikte kullanarak kablosuz bir bağlantı elde etmek. Bu yöntem sorunsuz olarak çalışmaktadır.

quote:

Kablonet şirketi her aboneliğe 1 wan ip adresi tanır ve gerisine karışmaz
    senin açıklamanda anladığım kadarıyla DHCP olarak ISP yi kullanman, ama bunu gercekleitiremezsin. ip yi sadece kablo modem alır ve ve işlemi bitirir.

Bu noktada bir eksiğiniz var. Firmanın dağıttığı basit kablomodemler Router ve DHCP sunucu taşımazlar. Dolayısı ile bu modemler İSS'den IP almaz, doğrudan bilgisayarın IP almasına aracılık eder. Ancak piyasada satılan ve fiyatı 170 TL civarından olan router ve DHCP sunucu barındıran kablonetmodemler var. Eğer bu modem kullanılırsa o zaman modemin kendisi IP alır ve bağlı bulunan bilgisayarlara privat IP vererek onları internete çıkartır.
    http://forum.donanimhaber.com/m_35228495/mpage_1/key_//tm.htm#35264697
    Bu linkte eklemiş olduğunuz resim detayına bakarsanız IP adresleri vs. benim söylediklerimi destekler niteliktedir. Resimde de görüldüğü gibi internete bağlı bulunan bilgisayarlara dağıtım işlemi ancak bir Router ile mümkündür.

quote:

kablonet modemlerinin hiç biri Lan dan Wan'a hiçbir DHCP broadcastlerini geçirmez direk ignor eder. bu durumda ip adresini alman için yerel ağdaki bi makinaya ihtiyacın var buda bence zoom modem bunun yapmanın tek yöntemi ise kablo modeml ile adsl modemi aynı ağ konfigügrasyonunda çalıştırıp default gatewayi kablo modein ip adresini tanımlamak

Eğer öyle olsaydı basit kablomodem vasıtası ile internete çıkan bilgisayarların public IP alamıyor olması gerekirdi. Oysa kablo internet kullanımında bilgisayarlar public IP kullanıyorlar ve bu IP'yi doğrudan İSS'den almaktadırlar. Hatta İSS çoğu zaman 2 adet public IP verebiliyor. Hatta ve hatta İSS isterse aynı modem üzerinden daha çok bilgisayara IP verebilir.

Eğer basit kablomodem kullanıp bilgisayara IP, ağ geçidi vs. tanımlayarak internete çıkacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Kaldıki basit kablomodemlerde varsayılan olarak gelen IP genelde 192.168.100.1 gibi bir IP'dir. Dolayısı ile vermiş olduğunuz örnekte 192.168.1.X gurubundan bilgisayara bir IP vs tanımlayarak zaten iletişim kuramazsınız.

quote:

örnek veriyom
    ilk senaryo; ikinciside yarın :)
    kablo modem 192.168.1.1 diyelim
    hadi oldu adsl modem de aynı ip adresinde çalışıyor ozman onun ayalarına girip modemin ip adresini 192.168.1.2 yapıyorsun
    DHCP özelliğini açarakda DHCP poolunu 192.168.1.3 den başlatıp 192.168.1.254 e de yada daha azda diyebilirsin
    modein lan ayarlarında defaul gateway olarak 192.168.1.1 netmask 255.255.255.0 diyorsun.
    tabi zoom modemlerde ekstra ayarlarada gerek duyabilir,

Bu bahsetmiş olduğunuz ayarların tamamı kablomodemin Router ve DHCP sunucu özelliği olduğu zaman kullanılabilecek ayarlardır. Firmanın verdiği basit kablomodemlerde bu özellikler zaten yok.

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 22 Ekim 2009; 11:42:43 >

• Arkadaslar konuyla alakali bisi sorucam benimde kablosuz kablolu net modemim var biraz once bilgisayarcidan router siparis ettim sorun olmadan calisir dimi
  • @ ramazan
    bazı yerlerde anlaşamıyoruz seninle.
    şimdi diyorsunki ben adsl modemin DHCP serverını kapatırım araya cross kablo çekerek kablo modeme bağlarım ve evdeki herkesi internete çıkartırım diyorsun değilmi. senin mantığın bu anladığım kadarıyla.
    ozman soruyorum sana;

1- evde 2-3 bilgisayar olsa (topicki acan arkadaş bilgisayarlar diyor) ve bunlar AP araçılığıyla bağlansa nasıl iletişim kurduracaksın/ nasıl ip ataması yaptıracaksın. ortada ip atayabilecek bi alet bulunmuyor. nasıl ip, default gateway, net mask işlemi yapacaksın ?

2- KabloNet modem sonrasına Wan IP adresini verir. ve bunu networke dağıtman içinde Router ve düzgün çalışan bir NAT configurasyonu lazım. sen bunu adsl modemin router özellği ile böyle bişeyi yapazmasın. bunu nasıl çözeceksin ?

quote:

Eğer basit kablomodem kullanıp bilgisayara IP, ağ geçidi vs. tanımlayarak internete çıkacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Kaldıki basit kablomodemlerde varsayılan olarak gelen IP genelde 192.168.100.1 gibi bir IP'dir. Dolayısı ile vermiş olduğunuz örnekte 192.168.1.X gurubundan bilgisayara bir IP vs tanımlayarak zaten iletişim kuramazsınız.

zaten aynı ağda olmadıkları için dediğin gibi iletişim kuramıyackalar. işde bu yüzden router lazım arada forwording etmesi için.

-----------------------------------
    Topicki açan arkadaş
    kısaca ADSL modem ile bu olmaz illa bi router lazım

LINKSYS-WRT54GC 54MBPS KOMPAKT KABLOSUZ ROUTER
    senin işini fazlasıyla görür arkadaşım. üstünde Wan portu var direk kablo modem ile wan portunu bir birine bağla kablosuz routerda gerekli ayarları yap paşalar gibi kullan
    http://www.vatanbilgisayar.com/linksys-wrt54gc-wrt54gc-54mbps-kompakt-kablosuz-router/productdetails.aspx?I_ID=26516

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whoppix -- 22 Ekim 2009; 18:14:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Holly20

Arkadaslar konuyla alakali bisi sorucam benimde kablosuz kablolu net modemim var biraz once bilgisayarcidan router siparis ettim sorun olmadan calisir dimi

wireless özelliği olan bi kablo modemin var ve sen router sipariş etmişsin
    ne için böyle gereksinimde bulundun ?
    zaten wireless özelliği olan kablo modemlerin içinde router vardır
  • quote:

@ ramazan
    bazı yerlerde anlaşamıyoruz seninle.
    şimdi diyorsunki ben adsl modemin DHCP serverını kapatırım araya cross kablo çekerek kablo modeme bağlarım ve evdeki herkesi internete çıkartırım diyorsun değilmi. senin mantığın bu anladığım kadarıyla.
    ozman soruyorum sana;
    1- evde 2-3 bilgisayar olsa (topicki acan arkadaş bilgisayarlar diyor) ve bunlar AP araçılığıyla bağlansa nasıl iletişim kurduracaksın/ nasıl ip ataması yaptıracaksın. ortada ip atayabilecek bi alet bulunmuyor. nasıl ip, default gateway, net mask işlemi yapacaksın ?

Evet, bazı konularda seninle anlaşmakta güçlük çekiyoruz.
    Daha önce DH'de benzer konular tartışıldı ve oralarda da benzer şekilde çözümler ürettik.
    Ben bahsetiğim yöntemle adsl modem ve kablomodem bağlantısı sonrası her bilgisayarın internete gireceği iddiasında değilim. Böyle bir şey olmaz zaten. Çünkü adsl modem + Kablomodem bağlantısında internete çıkacak bilgisayar sayısı İSS'nin vereceği public IP sayısı kadardır. Buda genelde 2 adet IP ile sınırlıdır. Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi. Dolayısı ile çok sayıda bilgisayarı bu yöntemle internete çıkartamazsınız.
    Benzer konulara da yazdığım mesajlarda da belirttiğim ve senin de vurguladığın gibi firmanın verdiği basit kablo modem üzerinden çok sayıda bilgisayarı internete çıkartmak için kullanılması gereken cihaz Routerdır. Ancak adsl modem router fonkisyonu taşımakla beraber bu amaçla kullanılamaz. Sadece bir AP'ye dönüştürüp AP gibi kullanılabilir.
    Başlığı açan kişi kablomodem ile Zoom modemi kullanıp kullanamayacını sormuştu. Evet kullanabilir, ancak yukarıda da belirttiğim gibi bu yöntemle ençok 2 bilgisayarı internete çıkartabilir. Çünkü İSS daha fazla IP vermiyor. Zira firma her public IP için kira parası ödüyor.

quote:

2- KabloNet modem sonrasına Wan IP adresini verir. ve bunu networke dağıtman içinde Router ve düzgün çalışan bir NAT configurasyonu lazım. sen bunu adsl modemin router özellği ile böyle bişeyi yapazmasın. bunu nasıl çözeceksin ?

İşte bende bunu anlatmaya çalışıyorum. ADSL modemi burada router gibi kullanamazsın. Ama sen yazmış olduğun ilk mesajında adsl modemi router gibi kullanılabileceğinden bahsetmişsin.
    Bu linkteki "elindeki zoom modemi router modunda çalıştırıp kullanmam gerekiyor." şeklindeki cümse size ait.

Selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: ramazanyalcin

quote:

İşte bende bunu anlatmaya çalışıyorum. ADSL modemi burada router gibi kullanamazsın. Ama sen yazmış olduğun ilk mesajında adsl modemi router gibi kullanılabileceğinden bahsetmişsin.
    Bu linkteki "elindeki zoom modemi router modunda çalıştırıp kullanmam gerekiyor." şeklindeki cümse size ait.

Selamlar...

elindeki zoom modemi router modunda çalıştırıp kullanmam gerekiyor. ayrıntısını bilemiyom (hiç zoom modme kullanmadım )
    yukarda belirttiğim gibi hiç zoom modem kullanmadığım için bu zelliği varmı yokmu bilmiyorum. ama bu işi yapan modemlerde var back-up line lı çalışanlar benim kastım onlar tekrar söylüyorum zoom modem ne kullandım nede biliyom ama bu işi yapan modemler var

ramazan ben kablonet kullandığım zaman herkese tek ip adresi veriyorlardı eminmisin 2 ip adresi verdiğine

• quote:

ramazan ben kablonet kullandığım zaman herkese tek ip adresi veriyorlardı eminmisin 2 ip adresi verdiğine

Heryerde olmamakla beraber bazı yerlerde 2 IP verebiliyorlar. Bu şekilde kullananlar var. Hatta bir ara forumda bir arkadaş evinde 3 bilgisayarını kablomodemle internete bağlı olarak kullanırken bir kaç gündür bilgisayarlardan birinde "sınırlı bağlantı" mesajı aldığını, bilgisayarlardan herhangi birisinin kablosunu çıkarınca sorunun düzeldiğinden bahsediyor ve çözüm arıyordu.
    Bu olayda İSS'nin isterse daha çok IP verebildiğini gösteriyor.
    Ama dediğim gibi İSS birden fazla IP vermek istemez ve vermek zorunda da değil. Zira public IP sayısı sınırlı ve firma bu IP'ler için nihayetinde kira parası veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 22 Ekim 2009; 19:55:11 >
  • selamlar arkadaslar
    benim de bir sorum olacak
    elımde pozitek ptcm11 marka ve modellı kablolu kablonet modem var
    wireless olarak ınterenete baglanabılmek ıcın almam gereken fıyat performans oranı yuksek ne tur bır urun onerırsınız
    ve ank da bunu nereden temın edebılırım
    bahsedılen router lar kablonet modemde de kullanılıyor mu veya
    wıreless adsl modem alırsam bır takım ayarlarla onu kablonet modem olarak kullanabılır mıyım
    sımdıden tskk ederım
  • Merhaba, netmaster cm075 ve usr 9106 ile kablolu internet erişimini kablosuza çevirdim. Ancak aynı anda yalnızca bir bilgisayar bağlanabiliyor. Birden fazla bilgisayara bağlamak (kablolu ya da kablosuz) kuramsal olarak mümkün mü? Bu arada cm075 modemde ayar menüsü değiştirilebilir değil sadece okunabilir formatta çıkıyor, bir yanlışlık mı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthtrky -- 28 Ekim 2009; 23:43:05 >
  • http://www.indirdik.com/Zyxel-150-Mbps-Kablosuz-Modem-Router?utm_source=mailing&utm_medium=email&utm_campaign=daily_deal_3176&utm_content=daily_deal_button_3176

bu ürünü almak istiyorum.
    Ama işimi görecekse alacağım tabii.
    Sorunum şu ; Kablolu modemi var arkadaşımın, birlikte kullanıyoruz yani bana kablo verdi ama ben bu kablo illetinden usandım, bu cihazı alsam arkkadaşımdan gelen bağlantıyı bu cihaza bağlasam laptop umu kablosuz modem haline gelip kullanabilirmiyim. Aynı hatta iki modem ? çalışırmı.. biraz mantıksız gibi geldi.. teşekkürler.

• slm. o ürün de işini görür ama senin amacın için asıl alman gereken cihaz bence bu. hemde çok daha ucuz.http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=TL-WR740N
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.